Grattis!

Grattis till min kära mamma som fyller år idag! Stackars dig som jobbar och stackars dig att jag inte hinner komma upp och gratta dig!
Hoppas du får en underbar dag och att dem hurrar för dig ikväll!
Älskar dig!

image278

Summary

Nu skall jag verkligen försöka sammanfatta det gångna året.

Året började ganska bra. jag sa upp min lägenhet i Rannebergen vilket var en otrolig lättnad eftersom jag vantrivdes så. Vart jag skulle bo var inte riktigt säkert men jag visste att det fanns snälla vänner som jag kunde få bo hos. Jag och Chrille bestämde oss för att flytta ihop och allt blev perfekt!
Hela året (i alla fall fram till juni) har varit kantat av lägenhetssökningar för min del. Visningar hit och dit, nej hit och dit. Irritation osv. Men till slut fick vi jackpot.
I februari var Linda och Jimmy och hälsade på. Vi var och bowlade och söp som små as. Gick till trädgårn och vi var dem enda där. Haha. Dagen efter vaknade älsklingen med ryggskott. stackaren!

   

Den 10e mars hade vi en mycket lyckad överraskningsfest för min bror som fyllde 30. Vi lyckades lura skjortan av honom. Jag vågade inte prata med honom på veckor innan festen för jag var så rädd att försäga mig haha. Det var så roligt att alla kom! Farmor och farfar blandade med alla ungdomar. Helt underbart!

         

I slutet av mars lämnade jag lägenheten i rannebergen till en otrolig lättnad. Det var en jobbig flytt med saker utspridda både högt och lågt eftersom jag nu i några månader skulle bo i en etta på 36kvm med Chrille. Skönt att slippa hitta någonstans att sova hela tiden eftersom jag inte vågade sova ensam. Tur att man han underbara Sara som alltid ställer upp för en! Bäst! Underbart att flytta ihop med Chrille igen också.
När vi gick in i april hade vi ju världens högsommarvärme kommer jag ihåg. Vi satt ute på pappas födelsedag den 1:a och det var helt underbart ute. I april gjorde jag även färdigt min ansökningar till utbildningen (Butikskommunikation) Tyvärr så kom jag ju inte in vilket gjorde mig djupt besviken eftersom jag äntligen trodde att jag skulle komma bort från Volvo.

I juni så kom den äntligen! Konserten med Justin Timberlake som jag och Sara hade gått och väntat på sen december 06. Sara var hemma hos mig innan och vi pimplade vin och käkade mat. Varmt var det den dagen också. Konserten var hur grym som helst. ville inte att den skulle ta slut. Ni som läser min blogg har la märkt min passion för Justin. haha. God Damn.
Ännu en flytt i juli månad då vi äntligen hade fått bytt våran etta mot en tvåa i samma område, bara några hus upp i backen. Sen var det färdigflyttat för ett bra tag!
I juli var det även reggaefestival på älvsborgs fästning. Vi hade sett fram emot det jättemycket och det var ju verkligen världens bästa ställe att ha det på. om det hade varit uppehåll då vill säga. Det regnade något jävulskt hela kvällen. Det varkade komma som en överraskning för arrangörerna eftersom det inte fallit en regndroppe under hela sommaren (hör min sarkasm) Dem fick stänga den ena scenen vilket resulterade i förseningar och band som uteblev. Katastrof. Fästningen var ett mäktigt ställe att ha festival på. Hoppas dem siktar på en ny 2008.

       

Jag och chrille var i stockholm på semestern. hade det helt underbart. Avslappnat och verkligen semester. Bodde i tages lägenhet på söder. Kunde inte bli bättre liksom.

     

I augusti åkte jag till skåne och var hos Linda och Jimmy i några dagar. Hade det jättegött och vi var ute och shoppade en del. Barnen är helt underbara! Synd att Linda inte bor lite närmre så vi kan ses lite oftare. Men alltid när vi ses så är det som att vi inte har varit ifrån varandra. En vän för livet!

I september fyllde jag 25. tycker inte att det är något speciellt att fira. Hade släktkalas och sen skulle jag ha tjejerna över på middag men det blev aldrig så. Tyvärr...
I oktober var Julia här och hälsade på. Så roligt att träffa henne igen! Vi tog igen missad tid att hade jätteroligt. Sen var det dags för henne att åka tillbaka till italien.

I november började jag jobba extra i blomsteraffären. Jättekul att börja med det igen!
December var ganska fullspäckad som vanligt med jul och nyår och mycket jobb i blomsteraffären.
2007 har varit ett bra år tycker jag. I det stora hela i alla fall.
Hoppas på ett underbart 2008 med mycket händelser. Bröllop för bror min och förhoppningsvis en del annat kul också!

Gott nytt år på er!
Kramar

...

Idag har jag och Chrille vart på en ordentlig promenad. Så härligt. Vi gick över bron till Eriksberg och kikade lite. Dem har en shooting range där och vi fick för oss att skjuta lite. Ingen av oss har någonsin hållit i något mer avancerat än en minigolfklubba. Dock hade vi inga mynt så vi får ta det en annan gång. Stannade och tog en fika sen tog vi älvsnabben hem. Var ute i ungefär två timmar. Så härligt att solen var framme!

Har även köpt grejer till dukningen imorgon. det kommer bli nice!
Skall lägga in bilder! Man kan göra mycket fast med lite pengar!

Sitter här just nu och är allmänt uttråkad. Har målat naglarna. Till och med tårna. Slor på stort nu inför 2008!
Jag har bestämt mig för att lägga ett nyårslöfte. Jag skall träna/motionera minst två gånger i veckan! Och så får det fan bli mindre godis...

Skall gå och titta på GP fyrverkerierna imorgon också. Brukar alltid vara så fint!


Året som gick

Jag har försökt sammanfatta året som gått men minns ju inte hela året!
Så jag skiter nog i det!
Det har i alla fall vart ett (i det stora hela) bra 2007. Bättre än katastrof året 2006 i alla fall!


Söndag

Näst sista dagen på året och solen skiner! Fantastiskt!
Var ett tag sen jag blogga nu. Har inte gjort så jävla mycket faktiskt. vart hemma och tatt det lugnt mest. Målade färdigt köket häromdagen! Nu är det 3 månaders projektet äntligen färdigt. Bara att ta bort maskeringstejpen. Den är väl borta i mars nån gång antagligen! =)
Vaknade av att min käresta satt och sov i soffan och lät som en flodhäst. HAHAHA.

Igår var vi och handlade mat till nyår. Jag lämnade n min DVD eftersom klockan på den lever sitt eget liv. Garantin har gått ut men jag hoppas inte att dem kommer och säger till mig att jag skall betala det. Hur troligt är det att det är jag som sabbat den digitala klockan liksom? Hackat mig in i displayen och fifflat lite.
Felet är i alla fall att först går klockan en timma efter, sen går klockan rätt, sen går klockan 20 minuter före, sen går klockan rätt och så håller den på så....
Skulle även lämna tillbaka vår lap top men det lutar nog åt att vi behåller den i alla fall.
Öppet köp gäller i 7 dagar i obruten förpackning. Hur fan skall jag veta om datorn är dålig om jag inte får prova den?! nej, prova den får du göra i butiken sa försäljaren! KUKHUVUD! Så om vi skulle lämna tillbaka den så skulle vi minst förlora 20%. Vilket innebär minst 2000 spänn.
Känns inte riktigt värt det faktiskt!

Nu skall jag hoppa in i duschen, göra frukost och sen väcka Chrille!
Ha en bra dag!


om...

Om jag hade kunnat gå  fint i höga klackar så hade dem här stått i min samling nu:



Dock hellre i svart!
från haléns

ooops I did it again

hoppsan, det gick iväg en beställning till Ellos nu.
Det gick iväg en ganska dyr beställning till Ellos nu.
Men det togs bort sak efter sak efter sak kan jag lova...
Nu längtar jag till våren!


torsdag.. eller?

Man blir lite förvirrad vilken veckodag det är så här runt jul och nyår. Alla smälter ihop för mig till en hel härlig lååång dag! Nu börjar det dock närma sig nyår och dags att ta nya tag!
Idag har jag vart med kusinen på bio. Gick på stan en sväng också. Köpte en parfym som jag älskar från Body Shop. White musk. Den luktar så jäkla gott! Blev även ett badskum. Extremt dyrt badskum men den doften gick inte att motstå!
Jag bjöd även på käk på O´learys! Filmen vi såg var inget vidare faktiskt men vi hade en jättetrevlig dag!

Tittar just nu på American Idol. Har redan sett dessa avsnitt. Det är den säsongen då Taylor Hicks vann. men det finns ju inget annat att titta på. Sex and the city börjar kl 23 på trean. Då sitter jag bänkad.
Har visserligen sett alla avsnitt men den serien går alltid hem!

Är så jävla förkyld! Huvudet värker och näsan rinner och är täppt om vartannat.  SUGER!

REA

fan vilken skit dem hade då.
Köpte en kofta för 100 spänn.
det var allt.

Lista

Lista från Malin

Namn - Anna Victoria Mars
Födelsedag - 11 spetember
Hemstad - Göteborg
Ögonfärg - Grön
Hårfärg - Blondie
Längd - 167
Handfattning - Höger
Civilstatus - Sambo
Stjärntecken - Jungfru
Skostorlek - 37-38
Är dina föräldrar skilda - Nix =)
Skor i dag - Svarta stövlar
Värsta ovanor - Faller lätt tillbaka till rökningen.. Aja baja
Svagheter - Hett temperament
Rädslor - Ormar och att vara ensam ute när det är mörkt.
Mål för året - året som kommer eller året som gick?
Det första du tänker på när du vaknar - Vad är klockan?
När går du & lägger dig - allt mellan 1 och 3 på natten
Mest saknade minnet - Tommy VB, USA och Joey och en annan grej.

_________________________________________________________________________________
FRAMTIDEN
namn på barn
- det håller jag för mig själv
vad vill du bli när du blir gammal - Bekymmerlös
drömjobbet - Home stylist / Inredare

FAVORIT
mat
- Att grilla på sommaren!
glass - Triumf glass i Majorna
godis - salt lakrits och pistagenötter
låt - oj det finns så många ju! Apologize, Losing my way, Trasig mfl..
tuggummi - Extra
helgdag - Lördag
årstid - sommar
tandkrämsmak - mint
radiostation - helst ingen

HAR DU NÅNSIN
varit kär - Ja
rymt hemifrån - Nope
föreställt dig ditt ragg naken - Ja haha
skolkat - Ja
sovit utomhus - Ja
gråtit i skolan - Ja
spytt i skolan - nej
velat bli modell - Oja
sett en död människa - nej  puh
druckit alkohol - Ja
ätit sushi - ja yuck

THIS OR THAT
cider/öl
- cider
pepsi/cola - cola
mc donalds/burger king - Burger King.. lätt!
kärlek/sex - kärlek.
choklad/vanilj - Vanlilj
jordgubbar/blåbär - jordgubbar
tv/film - TV
gitarr/trummor - Gitarr
adidas/nike - ADIDAS
kinesiskt/mexikanskt - Mex
kakor/paj - Paj
mtv/vh1 - vh1
blind/döv - döv.


KAN DU
gå ner i splitt? - Inte en chans
skriva med båda händerna - Ja,
vissla - Ja
blåsa en bubbla - Ja
rulla din tunga i en cirkel - Ja
ha dina ögon i kors - Ja
nudda näsan med tungan - Icke
darra med ögonen - ?

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
du nuddade - Chrille
du pratade i telefon med - Linda!
du msnade med - Har inte MSN
du kramade - Chrille
du skällde på - Tror det var en kille på jobbet.
skrattade - Med Linda i telefon
grät - När jag kolla på förlossning på TV och dem fick upp bebisen i famnen. Aaaaw
filmen du såg - Tomten är far till alla barnen
tuggade tuggummi - Idag
drog ett skämt - igår kanske
sjöng en sång - I bilen

lyssnar du på musik nu - Ja, Justin
vad har du på dig -Tights, Tee och kofta
vad är det på din musmatta - haha den är av bit kartong

HAR DU NÅGONSIN
blivit kallade hora - ja
ljugit om din ålder - Ja
bråkat utan anledning - Ja

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
druckit alkohol - Ja
rökt - nope =)
shoppat - ja, idag senast
skejtat - nej.
bakat - ja
motionerat - Ja
solat - nej jag solar inte på vintern

det vankas REA!

Jaha, så var man så korkad i år igen att åka in på den förbannade rean. =)
Dock så drar jag till Allum istället för city. Har hopp om att där är inte lika mycket folk.
Skall lämna tillbaka herrns byxor och filsingar. jag skall inte ljuga, såklart kolla på något till mig själv också.

TIPS
!
På rean säljer dem ut sånt som är på väg ut och som folk inte vill ha (det är ju trots allt det som blir över som säljs ut) Så satsa på basplagg om ni skall handla. Simpla tröjor, tights, enkla linnen eller jeans kanske. Inredning är alltid ett säkert kort!

Bara ett tips!
Time to get ready!

Lista

Jag håller på den en Året som gick lista. Kommer publicera den nån gång runt nyår så får ni se!

Trasig

Den här låten har spelats flitigt här hemma under 2007.
så otroligt bra text! Musiken knäcker också för den delen!




Kapten Röd - Trasig 

Nyårsmiddag

Vi skall ju fira nyår här hemma hos oss i år. Självklart så blir det middag och jag har äntligen bestämt färdigt menyn!
Skönt! Så slipper jag känna mig stressad över det.
Och en sak kan jag lova. Det kommer bli gott!
Riktigt gott!

Pizza och hmm...

Jag och Chrille drog iväg en sväng för att käka en pizza. Tyvärr var ju dem flesta ställena
stängda men vi stannade på en krog här i närheten.
Beställde varsin Hawaii. Mmm gott.
Dock så fick jag, hmm, ståltråd i min pizza.
Ja, ni läste rätt. Ståltråd. Koppartråd. Mindre trevligt.
Jag ville inte ha mer, hade bara ätit halva men pizzan kändes plötsligt inte så lockande.
Servitören bjöd på dessert.
Ingen ståltråd i den.

varför skall jag alltid få äckel i min mat.
ståltråd i pizzan och grus i Marabouchokladen.
Kanske borde fatta piken? =)

Inredning

Jag hittade en underbar inrednings hemsida!
Mixin.se. Gå in och titta.
Jag skulle vilja ha allt! =)


Nalle "Emma"

Söta lilla nalle...

Juldagen

Juldagen måste vara den tråkigaste dagen på hela året. Seriöst alltså. Ute är det heldött.
Idag är det grått och tråkigt också. Det finns liksom ingenting att göra.
Middag orkar man inte laga och att äta julmatsrester lockar la sådär mycket.
När man var lite hade man ju leksaker att ägna hela dagen åt. men inte längre.
Jag skall ja på mig mina fårkinsstofflor och gå i dem hela dagen! =)
Och leka med mitt smyckeskrin!

Julafton

här kommer julafton i bilder!

       
Bild 1. Mammas och pappas gran med alla klappar
Bild 2. fina tomten vid granen!
Bild 3: Min kusin! =)
Bild 4. Min härliga farmor!
Bild 5. Johan!

       

Bild 1. Tomtarna vid granen igen
Bild 2. Pappa öppnar klappar
Bild 3. Lisa!
Bild 4. Undra vad som var så roligt haha
Bild 5. Mor och far!

 

Gud vad vackra vi är! =)

Ha en underbar juldag allesammans!
Idag skall jag byta klapp med sara. wiii


Räkningar

December är ju en väldig lång månad att hålla i sina pengar.
En sak jag inte förstår är varför autogiro fortfarande dras den 30:e i december månad. Alla får ju lön runt den 21:a liksom. Jag förstår visserligen inte varför det skall dra den 30:e normala månader heller.
Men i december är det verkligen underligt. Det betyder att man inte får någon koll å sin ekonomi what so ever.


Vad skönt det hade varit som det inte fanns några pengar!
Slippa leva i en kapitalistisk värld där allt handlar om pengar.
Underbart


Julefrid

Kom hem för en stund sen från allt julfirande. Har haft jättetrevligt med en MASSA god mat och trevligt sällskap. Är jätteglad att du var med faster! Synd att farmor hör så dåligt. Orka skrika hela tiden. Ont i halsen också.
Firandet gick till som i vanlig ordning. Jag och kusinen rastade oss själva en stund efter maten för att få den att rinna ner.
Mycket bra initiativ.

Fick mycket bra och fina julklappar också!
massa presentkort, Desperate Housewives boxen, fårskinnstofflor och ett smyckeskrin.
Imorgon skall jag och Sara byta julklappar också. Hoppas att hon gillar den/det/dem (hehe jag vet att du läser detta din spjuver)
Jag tycker att det är precis lika roligt att ge julklappar som att få!

Nu skall jag spendera lika quality time med darling!
GOD FORTSÄTTNING

God Jul!

Hoppas att ni alla får en underbar jul!
Kramar från mig!


dan före dopparedan!

Jaha, så var den här. Dan för den stora dagen. Och jag är sick as a dog. Feber, snuvig ont i halsen. Ont i ryggen och det går ut i ljumsken så jag går runt och haltar. Dessutom mår jg illa som ett as. Spännande jul!
Jag som skulle göra julgodis och grejer idag. Det blir nog ingenting med det. Fick aldrig tag på Marshmellows igår heller som jag behöver till godiset. Skall baka en kladdkaka tills imon i alla fall. Ligger just nu nerbäddad i soffan.
Faaan jag som ville ha en mysig dag idag. =( kan inte göra ett skit. RÖVEN!

Igår fixade jag dem sista klapparna i alla fall. Slog in lite igår på kvällen också. jag vill ha en sån där lack grej som dem hade förr i tiden. Någon som vet vart man kan få tag på det?

Det blir ingen vit jul i år. Det är alldeles grått ute och regnigt. Riktigt julväder!
ha en bra dag!



IKEA

Skall idag ut och slåss med folket på IKEA. Omslagspapper står på listan. Måste fixa en annan grej när jag ändå är på hisingen och härjar.
Har tvättid idag, tänkte tvätta innan julafton så att man har fler valmöjligheter till outfits. Men jag har knappt sovit inatt så jag shoppar nytt istället. Bra ursäkt va?

Sitter och inväntar tiden så att jag kan åka till IKEA.
Pensionärsvarning...

gäsp

4 timmars sömn inatt.
Spännande...

het hetare justin

Justin Timerlake var just på David Letterman. Riktigt gammalt avsnitt men fan vad het han är!!!
Helt sinnessjukt.
Titta själva. NJUT!



han rör sig som en Gud för bövelen!
haha kollla Timbalands tjocka ben. Söt.

ååå

den vill jag ha! Jättefin och samma träslag som vi har hemma!
Tomten?!



indiska 2495:-

Kultiration



Kultiration

fan nu ångrar jag att jag inte ska gå på kultiration. Börjar ju visserligen kl 00 så..

klappjakt

så.. äntligen nästan färdig med klapparna. Har bara två klappar kvar men dem fixar jag imorgon och jag vet vad jag skall ha så det är bara raka spåret in i affären och ut igen. måste köpa inslagspapper och sånt också, Vill ha fint med fina band också. Inget tråkigt papper med tomtar här inte. =)
Det var inte alls mycket folk i stan. Väldigt imponerad! jag håller mig alltid från Nordstan visserligen. Hatar det stället. trångt varmt och luffigt.
Har skickat iväg ett brev till Joey också. Svårt att köpa till honom så det blev 20 dollar. Dollarn är ju så billig nu så jag fläskade på lite. haha

Ensam hemma ikväll. Chrille är på Kultiration på Pustervik. Är även skeptisk mot det stället så jag stannar hemma. Nu märker jag att det som vanligt bara är trams på TV.
Borde dammsuga. Är det för sent att göra det klockan halv nio på kvällen?

Längtar till julafton. Känner mig som ett barn!


Fullspäckat

Har så mycket som skulle behövas göras idag. men jag är så trött på att stressa så jag funderar på att skita i hälften.
Har i alla fall torkat av, diskat och plockat undan här hemma. Nu är det bara dammsugning kvar. Tar nog det ikväll.
Jag och Chrille skall iväg också. Först till Skank och sen skall jag handla färdigt dem sista klapparna.
Om jag nu får upp min karl ur sängen. Har försökt i en halvtimma nu...
Sömntuta! =)

dan före dan före dan.

Äntligen fredag. Som jag har längtat efter denna dagen hela veckan!
Inget jobb, varken i blomsteraffären eller volvo. Inget mer truckkörande för mig heller nu. Underbart!
Börjar jobba den 2a januari igen. Det stör mig verkligen att vi skall in och jobba två dagar den veckan. Sen har vi en ledig torsdag veckan efter. Why oh why liksom? Idiot volvo...

Igår efter jobbet hade jag och grabbarna bestämt att vi skulle äta på Burger King. Fatta vad gott efter jobbet klockan ett på natten. Mmm. Järntorget var ju stängt så vi drog in till avenyn. Jesus Kristus säger jag bara. Det var typ vi som var nyktra och en kille till. hahah. Asså folk blir verkligen helt efter när dem dricker. Seriöst! Som apor. Ett kösystem är ju inte att tänka på i alla fall. Och bruden i kassan var något av det långsammaste mina ögon skådat. Jag har själv jobbat på BK och jag vet hur det är. Men där jag jobbade (på liseberg) hade vi konstanta köer heeela dagarna. Och där gick det verkligen undan!
jag hade lust att dra med en gång typ. Det började krypa i kroppen och jag klarar inte av att stå i kö. Efter 20 minuter så tyckte C och C att vi också skulle dra.. redan. Då hade vi inte ens kommit i närheten av maten liksom.

Vi åkte till Mac´s i Majorna istället.
Där hände det något hemskt....

När vi kom körande så såg vi att det låg någon på marken och att det stod en massa folk och drog i han. Vi trodde att han blev rånad och vände fort som fan för att stoppa dem.
Men det visade sig att dem försökte få liv i en kille som hade blivit fett misshandlad. Först verkade det som om han var medvetslös men sen kvickna han till lite och ville därifrån. Vi ringde ambulans och det tog en jävla tid innan dem kom. När dem sedan dök upp hade dem inte ens blåljusen på!
killen vaknade till i alla fall och fick åkt iväg till sjukhuset. Hoppas att det gick bra med honom.
Hoppas att polisen fick tag på honom som gjorde det också. Dem som hjälpte den misshandlade killen visste tydligen vem det var. Sen dök han upp för att kolla hur det var med han som låg på marken.idiot, kanske du skulle tänkt på innan du slog och sparkade! Ditt jävla rövhål!

(Ursäkta mitt språk men jag blir verkligen förbannad på sånt hät)

Nu vet ju visserligen inte jag vad som hände innan den här killen fick stryk. Men att man sparkar och slår på någon som redan ligger är bara fegt. Riktigt jävla fegt! vad hände med att munkäftas liksom? Det är det jag använder mig av. jag kan inte slåss, jag VILL inte slåss heller för den delen.
Det skrämmer mig att sånt här kan hända ute på öppna gator och att  folk inte vågar gå imellan. Igår hade jag vågat stoppa tror jag för då hade jag två killar med mig. Men hade jag varit ensam så hade jag nog inte vågat.
Man vet inte längre. Folk går runt med skjutvapen och knivar och skit.

det kommer aldrig gå att stoppa sånt här. Det kommer fortsätta vara såhär.
Känns skrämmande att man skall uppfostra sina barn att leva i ett sånt här samhälle.
Nu börjar jag förstå varför mina föräldrar vár så oroliga när man var ute sent. Då tyckte jag bara att dem var löjliga och man sa "Litar du inte på mig?" och dem sa "Det är inte dig jag inte litar på det är alla andra runt omkring"
Nu förstår jag precis och det känns underbart att ha såna föräldrar som verkligen bryr och brydde sig!

Ha en bra dag där ute!

Torsdag...

sista dagen.är.. sista dagen att jobba dubbelt. Fan vad trött jag är. Tandvärk har jag också på köp.et.  Vill inte gå till tandläkaren. Min plånbok är inte riktigt upplags för det denna månaden.
Nej, nu skall jag käka min gröt. Börjar jobba på 50 minuter i blomsteraffären. Vad skönt det är att ha ett jobba man kan promenera till. =)

ha en bra torsdag!

Godmorgon!

Klockan är 08:11 och jag är uppe.Helt otroligt!
Ögonen går dock i kors så ni får ursäkta av stavfel. Börjar ju jobba klockan 9 i blomsteraffären. Slutar väl runt 14-14:30 och sen iväg till volvo och jobba till 00:36. Gääääsp! Imon är jag visserligen ledig från blomsteraffären men då måste jag baka till jobbet eftersom det är min sista vecka på det stället. Så skönt att slippa köra truck mer!

Fan den nya datorn verkar lite konstig. När man skriver så hoppar markören iväg in i en mening man redan skrivit så stämmer ingenting sen. Skummovic.

Nu skall jag dricka mitt Te och äta upp min risgrynsgröt. Mmm vad gott det är med gröt!
ha en bra dag där ute!


Godnatt

Sov gott allesammans!


Roligast och klumpigast

I tisdags var jag och Chrille ute och kollade på dator. Allt blev väldigt stressigt och jag var extremt trött när vi kom hem.
Så Chrille skulle fixa maten och jag la mig och skulle vila 20 minuter innan vi skulle dra till jobbet.
trodde jag ja...
makaroner och köttbullar blev det till middag.
Men.. när Mr Clumsy skulle koka makaroner så tappar han ut ca ett kilo på golvet i stället för att pricka kastrullen.
rassel rassel.
Fram med dammsugaren.. rassel rassel rassel.

Tror ni jag somnade?
Icke.
Men han är för härlig min darling!

I torsdags fick jag även en coca-cola hälld över hela knät. Gissa vem =P
hahahaha
du e för härlig baby! Love you! ♥

Photoshopar

image247

Fan.. orginalbilden försvann =(
Men jag gillar den i svartvitt också.
bild från gamla Stan i sthlm

Järnspikars...

... som min dagmamma Karin alltid sa! =) Fan vad bra hon var!
Tog ganska många bilder när jag och Chrille var på Liseberg i fredags (innan kameran dog då vill säga) Men alla blev helt bajs! Järnspikars!
dags att köpa en ny. Just nu har jag 2400 sparade. kameran kostar hmm 5400. Så jag behöver 3000 till. Får 1000 kronor till för min dator denna månaden. Så då är det 2000 kvar. Pengar i julklapp om någon inte köpt klart!
Kommer visserligen bonus denna månaden. Men med min frånvaro så blir det la inte mycket.

Ikväll var jag och darling på restaurang. marsala på Chapmans Torg. Mmmm fan vad gott! Jag åt Stekt kycklingfilé med tomater, vitlök, ärtor och grädde. Potatisgratäng till det!
Hallelujah moment!

Chrille kollar på Star wars. AVBRYT på såna filmer!

Tre Ok bilder från liseberg alla fall.

        

Börjar jobba klockan 9.00 i blomsteraffären imorgon. Borde sova nu.
Fet chans änna..

Bananbröd!

ca 1 dl finföredelade nötter
3 små övermogna bananer
100 g smör
3 3/4 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g farinsocker
2 ägg

Smörj en avlång brödförm. Lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret. Arbeta samman mjöl, smör och bakpulver i en skål. Tillsätt socker, ägg, nötter och mosade bananer. Använd matberedare och kör degen i minst en minut. (Detta blir en lös smet)
Fyll formen med smeten. Släta till ytan.
Grädda mitt i ugnen 50-60 minuter.

image243

Lussekatter

ca 35 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g lätt kesella
2 påsar saffran (1gram)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt kesella, saffran, socker och salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och forma till "katter". Lägg på smorda plåtar. Garnera med russin.
Jäs övertäckta i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg (blanda i lite mjölk i ägget så får bullarna finare färg)
Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter!

image241

Orka!

Goodmorning!
Sovit gött? Det har jag. Ganska i alla fall. Nyss slängt i mig lite frukost. En tallrik med äpple och apelsin och russin, också lite filmjölk på det. Smask och nyttigt! (tur att man fick i sig något nyttigt denna helgen haha)
Igår var Sara här. Vi var ute i Sisjön. Var bara tvungen att visa henne den mysiga inredningsaffären som jag hittade häromdagen. Hon föll också pladask! Sen strosade vi runt där och hade det soft. Hittade en jättesöt gran som vi nog skulle kunna ha här hemma. Funderar på att köpa även fast vi sa att vi inte skulle ha någon gran i år. Fast denna får nog plats i alla fall.
Köpte inget särskilt direkt. 2 julstjärnor till köket och en amaryllis på blomsterlandet bara.

Fan jag har ingen ork till någonting längre. Idag sa jag och Chrille att vi skulle gått på julmarknad i haga, men jag orkar inte! Känner inte för det. Har även sagt att jag skall träna i typ två veckor nu. Men jag orkar inte det heller. Skärpning nu Unga fröken Mars! Vägrar bli en fet uppstoppad gris under jul! Vägrar bli det punkt!

Har bestämt mig för att köpa en ny kamera för min sparpengar. Har ju lagt undan det som jag tjänat i blomsteraffären plus lite till. Det blir en sån här:


Precis vad jag drömt om så länge! En digital systemkamera!
Den kostar en del men det är det värt!
Batteriet i den kameran jag har nu suger verkligen!

Skall jobba tre dagar nästa vecka i blomsteraffären! Det blir tufft men roligt!
Ha det bra allihopa.
Nu skall jag försöka ORKA duscha!

Oj!

Ser att mina unika besökare ökat en del! Vad roligt!
Vilka är ni där ute?
Kommentera gärna!
Kramar!

Ha en underbar lörag!

Vinnaren!

å vad glad jag är!
Jag vann en tävling hos Emelie!
En förstoring på ett jättefint foto hon har tagit!
Gå in och kolla på hennes fina bilder!

hejsan hoppsan!

Det var ett tag sen jag bloggade nu. Har inte hänt så mycket. Jobbat i veckan. Inte så intressant att skriva eller läsa om.
Igår var jag och Chrille och köpte ny dator! Tror att det blir våran julklapp eftersom den kostade lite grann. fast jag vill ändå ha julklapp =) Vi var ute i sisjön och köpte datorn men det bästa av allt var att jag hittade världens mysigast inredningsaffär. Olivedals Home Concept. Ååå jag gick och drömde mig bort där inne! Helt underbar affär! Chrille skrattade åt mig för jag gick och sa ååå vad fin ååå vad fin ååååååååååååååååå vad fiiiiiiiiin till allt typ. haha. Men det var verkligen fint! Frågade om dem behövde personal men såklart inte =( Funderar ändå på att skicka en ansökan.
Precis en sådan affär skulle jag vilja äga. Driva själv. Vara min egen chef och sätta upp mina egna regler! Jag skulle ha lite heminredning och kanske lite växter också. .. drömmer. Undra hur svårt det är att ha ett eget företag? Kanske borde kolla in i detta lite nogrannare..

Har även köpt färg till köket och sovrummet nu! Jippi! Vill ha det gjort innan nyår eftersom vi skall ha folk här då!
Idag skall vi till Liseberg! Mat hos Johans och strosa bland alla de vacka ljusen.
Tvättar just nu. Älsklingen sover.
Oh what a wonderful world!

hmm

hittade denna hos en tjej som heter Gila. Tyckte den var kul!

skriv ditt namn med lillfingret: anna
skriv ditt namn med armbågen: qwn j nmjzas
skriv ditt namn med pannan: 1278 7 8x12
skriv ditt namn med foten: anna
skriv ditt namn med näsan: jjhn qza
skriv ditt namn med örat:  es3wkmigjkmji raq
skriv ditt namn med munnen: AANNA

hahaha och de finns folk som målar tavlor jättefint med sina fötter.. Helt otroligt

spela data

hej jag heter Anna och är 14 år och spelar barnspel på internet. HAHA
Har verkligen torskat på sidan king.com
Prova själva.
Man skall samla juveler. Jättevuxet spel =)


Vörtlimpa

1 falska porter öl á 33cl
2 flaskor julmust á 33cl (jag använde lightmust)
150 g smör
100 g jäst
1 msk färgande soya
1 dl ljus sirap
1 msk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
2 dl russin
2 kg rågsikt

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i drickorna och värm fingervarmt. Slå av lite av vätskan över dem smulade  jästen . Rör tils den löst upp sig. Häll över resten av vätskan. Tillsätt soya, sirap och russin. Blanda kryddorna i mjölet och tillsätt lite i taget. Knåda degen. Den skall ej vara för fast. Jäs under duk i 20 minuter.
Knåda snabbt igenom degen och gör tre limpor höga och smala. Lägg på smörad eller oljad plåt. Pensla sidorna med smält smör. Jäs under duk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Täck ev i slutet med folie eller bakplåtspapper om limporna fått bra med färg.
Lossa försiktigt bröden från varandra efter gräddning.
Pensla ovansidan bröden med kallt vatten. Låt svalna uan duk på galler.

image237

Lättbakat och gott. Receptet kommer från matklubben.se

Godmorgon

Hur mår ni där ute? Själv mår jag bra men har sovit dåligt. Vaknat hela tiden.
Vaknade hungrig också. Gjorde sån god frukost. Risgrynsgröt, mitt hembakta vörtbröd och ett glas juice! Mmm.
Bra start på dagen!

image235

Idag står det bak på schemat. Lussekatter!

Lista

Vilka är ditt favoritpar skor? Det är nog mina svarta espadrillos för 50 spänn (8sommarskor)

Vad gör du? Fyller i denna listan och pratar med Carro

När drack du sprit senast? Glögg på 1:a advent

Har du lugg? Ja, men den hå¨ller på att växa ut nu.

Fest eller slacking? Slacking

Gillar du sport? Neeeeeeej, jo att titta på hockey

Vill du ha barn? Absolut

Vilka språk kan du? Svenska, engelska, lite lite tyska. Kunde även teckenspråk flytande en gång i tiden, men lite sitter nog kvar

Borde man röka på pubar? Nope, det var det bästa dem kunde förbjuda tycker jag

Är du stolt över ditt liv?
Ja det är jag

Vilken låt lyssnade du på senast? Bleeding love med Leona Lewis tror jag

Vilken stad vill du åka till i skrivande stund? New York, alltid

Har du ngt djur? Nej

Har du ngr trummor?
Nej, men vill ha bongotrummor

Tittar du mkt på tv? Nja, mest på helgerna då

Har du varit med i lokaltidningen? A när jag var liten och red på en häst på pappas jobb.

Vad kostar det du har på dig? 200 spänn.

Vilken färg har dina väggar? Beige

Vad gör du när du inte kan sova? Blir irreterad och går upp

Har du duschat idag? Inte än

Vad gör du om ett år? jaa du. förhoppningsvishar jag ett annat jobb på G

Brukar du läsa horoskop, isf brukar de stämma? Jag brukar läsa dem ja. Ibland stämmer dem och ibland inte

Brukar du svära mkt? Som fan ;)

Bästa fikat? Chai te och någon godbit

Det dyraste du äger? Bilen äger jag ju inte. Så då är det nog TV:n för 12000 spänn.

Favoritpålägg? Ost, eller leverpastej och saltgurka

Vad är det för färg på byxorna du har på dig?
Sittr i morgonrock och den är röd

Vad lyssnar du på just nu? Det är alldeles tyst här hemma. Hör bara tangenterna klappra-

Vad åt du senast? Frukost. Risgrynsgröt, mitt hembakta vörtbröd och ett glas juice

Hårfärg? Blond

Favoritmånad? Juli=semester

Favoritdag? fredag

Choklad eller vanilj? beror på vad. Men vanilj tror jag

Vad har du för färg på tandborsten? Rosa!

money money money

Tänk om man kunde få vara ekonomiskt oberoende. Nu menar inte jag att jag vill ha en hel förmögenhet. Men kunna köpa det man vill ha just för stunden.
Då hade jag inhandlat lite julblomster för att pynta hemma.
Julros, amaryllis, hyacinter... (antagligen även ett och annat klädesplagg)


    

Lördag 8/12

Igår var det ju Idol final! Som ni alla vet så vann ju Marie! Dock så tyckte jag att Amanda gjorde vinnarlåten bättre. Den var mer personlig och inte så massproduktiv som Maries gjorde. Men, Maries röst knäcker ju totalt så.. Grattis till henne!
Jag och Carro var hos sara och kollade på finalen. Käkade tex mex gratäng med Tortilla chips och sallad. Mmmmmm gott. Tack köksmästare Sara!

Sov hos mamma och pappa inatt eftersom jag och mamma skulle på julmarknad idag och jag ändå var uppe i dem krokarna igår.
Idag var vi på julmarknad på Kungstorget, gustav Adolfs torg och i kronhusbodarna. Hade en jättemysig dag tillsamman!
Tack mamma!

Lite shopping blidde det ju oxå. Både igår och idag!

     

Nya gardiner till köket! Jag kunde bara inte motstå dem. Rea dessutom!
Min grymt snygga och varma mössa! Nu är det bara att vänta på kylan då. hehe

Chrille är inte hemma och jag saknar han som fan. Sova ensam inatt som jag inte gillar. Känner mig ensam och känslig. =(

On the cover

Titta! I´m on the cover of vogue!

image229

Ni kan också göra det på magmypic.com

i miss you

USA

Godmorning vietnam!

Hoppas ni sovit gott. Det har jag. Jobbigt att behöva vakna och flytta bilen det första man gör dock eftersom det bara är tidsbegränsade parkeringar överallt här i Sandarna. Förutom typ 10 platser bakom vårt hus. Men dem är alltid upptagna kl 1 på natten (efter jobbet) Böter har man ju provat på också och det var inte riktigt min grej, det kan jag klara mig utan.

Idag är det tvätt å schemat. Skall ev kolla på en dator som Chrilles arbetskamrat skulle sälja. Gött att bli av med den här stora jävla shabraket (stavas det så)

Idol final ikväll! Vet inte vem jag håller på. det blir nog den som gör finallåten bäst.
Jag tycker båda är så värdiga att vinna!

Vilka jävla idioter

Tittar just nu på lyxfällan.
Ikväll skall dem hjälpa ett par på 20 och 22 år gamla. Dem har skulder på 625000! och äger inte ett skit! Dem har skulder upp över öronen redan och flyttar in i en sprillans ny lägenhet. Dem har skulder upp över öronen och köper en hund!
"Den tog vi oss råd att köpa säger tjejen"
Det ligger shit load med brev från inkasso och kronofogden som inte ens är öppnade. dem har inte betalat en räkning på ca ett halvår. Killen skyller på att han har tappat bort sin internetdosa...

Asså allvarligt talat. vilka jävla jubelidioter! Sånt här gör mig riktigt jävla förbannad. Hur kan man va så dum?
Jag är ingen ekonomisk människa för fem öre men jag framstår som "spara" om man jämför med dessa två varelser.

Och när dem som skall hjälpa frågar hur dem skall lösa detta så har det här unga paret ingen aning...
Å herre jösses...

ÅÅÅ vad vackert.. =)



Hahah sjukt rolig.
Mycket roligare än en tråkig vals..

hemma

är hemma från jobbet idag med en skitnacke och en skitrygg!
Håller på att baka vörtbröd. Hoppas det blir gött. Jag bakade ett förra året men tyckte inte att det smakade vört överhuvudtaget. Så vi får se hur detta blir..
Skall återkomma med bilder sen

...

sitter och väntar på Chrille, vi skall handla mat.. Skulle köpt färg också men det hinner vi inte så det får bli imorgon. UTTRÅKAD ALLAN!
Letar på nätet efter en röd klänning. Men hittar inget som faller mig i smaken. Jo, jag hittade ju den på ASOS men den var liiiite väl dyr alltså. Damn..

Helgen blev helt plötsligt fullspäckad. jag som inte skulle göra nåt...
Vila får man göra i graven.

Riktigt bra!



Leona Lewis - Bleeding Love

julklapps shopping

skitbra tycker jag att man kan handla julklappar halv 3 på natten =)
Slipper lyfta på röven bara att klicka sig fram. Passar mig alldeles utmärkt.
2 klappar färdiga. 8 to go...


Advent!

image224

Glögg fick jag dricka själv för min karl var inte hemma. Men mmmm vad gott det var.

       

Mysigt jag hade det va?
Nu fick jag äntligen inviga förra årets julklapp. Det fina glöggsetet från indiska!

tecken?

Jag försöker komma in på H&M´s onlineshop men det går inte...
kanske borde ta det som ett tecken istället för att försöka 500 gånger?

image222

Party

Igår var det party hemma hos Sara. Käkade god mat och hade trevligt! Jag åkte dit tidigare på dagen och hjälpte henne med maten. men jag måste erkänna att hon impade på mig i köket. =) Det blev en ost och broccoli paj, en med kyckling och en paj med köttfärs. Marängswiss till efterätt. Det slår aldrig fel!
Jättekul kväll!


Sov ju över hos sara eftersom jag drack. Kom hem idag vid ett tiden. In i duschen och sen gick jag och handlade lite. Ekade i vårt kylskåp.
Vi käkade middag lite senare på eftermiddagen, fläskfilé med klyftpotatis och bearneisås och kokta grönsaker. Gott om fan!
Nu har vi fått tecken från hyresväärden att vi kan hämta ut det vi behöver från engelska tapetmagasinet! Jippi!
Skall göra det nu i veckan så att det blir klart här hemma. Helst innan jul! 2000 spänn fick vi. Undra hur långt det räcker.
Har egentligen inget roligt att skriva här. Fördriver tiden till Chrille kommer hem bara.

So long fuckers!

Grattis!

Grattis till världens bästa vän!
Ikväll ska vi fira!
Du är bäst!

image219

Grymhet och idioti

Jag väljer att publicera detta för att jag tycker att detta är något av det mest grymma och sjuka som hänt under året. Hur kan man döda någon för ingenting liksom? Nu känner vi visserligen inte Riccardo men det spelar ingen roll om han var guds bästa barn eller inte. det som hände honom får inte hända... någon...

Texten kommer från aftonbladet.se

_________________________________________________________________________________________

Riccardo: Vad glor du på?
16-åringen: På dig, bögjävel

De 16-åriga pojkarna utväxlar blickar.

Sedan tjafs, skrik och anklagelser.

Riccardo ska dö.

Och den andre pojken ska få blod på sina Pradaskor.

Några timmar tidigare:

Kylskåpet inne i Eiraskolan på Kungsholmen fylls snabbt med öl, vin och cider. Några skålar glatt med bubbel i glasen.

En 14-årig flicka ska snart fylla 15. Och det ska firas. Först med middag, sedan med stor fest.

Samtidigt samlas ett kompisgäng hemma hos Riccardo Campogiani i Vasastan i centrala Stockholm. Barndomsvännerna Alessandro, Filippo, Alex och Riccardo pratar och öppnar ett par ölflaskor av märket Corona. Två veckor tidigare bjöd födelsedagsbarnet in dem till sin fest. Ändå tvekar vännerna länge med att åka dit. Först kring midnatt tar de en taxi till festen.

Två av de åtalade 16-åringarna är också inbjudna till festen som av vissa klassades som årets fest.

- Ta på dig skjorta och kavaj, det är den stilen som gäller på festen, förklarar en av dem för en vän.

Själv är han extra nöjd med sina vita Pradaskor. Han är på gott humör och anar inte att samma skor snart ska bli polisens viktigaste bevis i en mordutredning.

Orolig att något skulle ske

En annan av 16-åringarna fantiserade om att det kanske skulle börja brinna i lokalen, att någon skulle ramla i trappen eller att det skulle bli bråk eftersom det väntades så mycket folk till festen.

Men tre av de åtalade som inte var inbjudna tyckte att det kändes pinsamt att dyka upp när de inte var välkomna. Några förfestade på ett par öl. Till sist sammanstrålade killarna på Kungsholmen.

Inne i Eiraskolan börjar middagen lida mot sitt slut. Runt klockan 22 droppar gästerna in till "eftersläppet".

- Grattis tjejen, nu ska vi festa.

Stämningen höjs snabbt i lokalen. Antalet flaskor i kylen blir fler.

För ordningens skull agerar en 15-årig internatskoleelev dörrvakt. Han har en gästlista och en stämpel. Ingen oinbjuden ska in.

En handskriven lapp på dörren förklarar samtidigt att max tio åt gången får gå ut för att röka. Grannarna ska inte besväras av en onödigt hög ljudvolym från festen.

Men ganska snart blir det bråk i lokalen. Någon får ett slag i ansiktet och värdinnan blir upprörd.

- Hon stängde av musiken och försökte få reda på vem som hade blivit slagen och varför. Hon sa att hon inte ville ha bråk, säger en gäst.

Vill inte ha något bråk

Flickan förklarar att hon lagt ut mycket pengar på lokalen och festen och tolererar inget stök. Hon får applåder av gästerna.

Efter ett tag sätts musiken på igen och stämningen höjs på nytt.

När Riccardo och hans kompisar kommer till festen möts de av en av de misstänkta 16-åringarna. Hans familj känner Riccardos fa

milj, men de två tonåringarna har inte dragit jämnt den senaste tiden. Men nu är han på gott humör och snackar som om de verkligen är kompisar. Han går med Riccardo och Filippo in på festen och visar runt. Men de är bara där en kort stund. Festen var inte så rolig som de hade hoppats. De går ut och Filippo tar upp sin mobil för att ringa taxi.

Då stegar 16-åringen med Pradaskorna fram till Riccardo. Han har hämtat ut sin jacka ur garderoben och flera vittnen ser hur han "är på" Riccardo som de senaste två månaderna blivit kompis med hans flickvän.

Började tjafsa utanför

Pojkarna blänger på varandra utanför festlokalen.

- Han cirkulerar runt och tittar på Riccardo med en blick som inte är trevlig. Hans ögon var stora som bollar, säger Filippo i polisförhör.

Enligt vittnesuppgifter i polisens förundersökning utspelar sig följande dialog mellan pojkarna:

- Vad glor du på, säger Riccardo.

- På dig, din bögjävel, svarar 16-åringen.

- Synd att jag är bög och att min flickvän umgås mer med mig än dig, svarar Riccardo.

Ryktet om bråket når in till festen. Regeln om att max tio får vara ute samtidigt bryts snabbt.

Flera försöker lugna ner situationen. Men Pradakillen slår till Riccardo i ansiktet. Denne svarar med att svinga en flaska mot honom.

Gänget kring Pradakillen, de andra 16-åringarna, börjar slå och sparka Riccardo. En av dem skriker "slå honom, nita honom, visa nu va fan. Han är en jävla idiot."

Lyckas ta sig upp

Det blir en folkmassa runt Riccardo och flera börjar slåss. Han lyckas ta sig upp och får hjälp av en kille att springa. Men han har ett skadat ben sedan en trafik-olycka och kan inte springa särskilt fort. Hundra meter från festlokalen fäller en av 16-åringarna honom. Han faller handlöst och ska aldrig resa sig mer.

Riccardos vän Alessandro Lindblad ser hur fyra killar sparkar på honom.

- Jag är ledsen att det blev så här, men killen förtjänade det, vad ska du göra åt saken, säger en av dem till Alessandro efteråt.

Filippo Catenacci springer fram till Riccardo och lägger sig ner bredvid honom. Han är blodig och visar inget livstecken.

16-åringarna lufsar från platsen. Tre av dem tar tunnelbanan till Fridhemsplan. Där träffar de en tjejkompis som frågar vad som har hänt när hon ser blodet på kläderna.

- Jag har brottats lite, flinar en av pojkarna.

Alla grips av polisen

Ett par minuter senare grips de av polisen.

Den fjärde åtalade hinner hem till pojkrummet där han tar av sig sin blodiga skjorta och går och lägger sig i bara kalsongerna.

05.18 på morgonen kommer polisen till lägenheten och griper honom.

Den femte 16-åringen gick tillbaka till festen för hjälpa till att städa. Polisen griper honom 05.35 på morgonen.

På Sankt Görans sjukhus gör läkarna allt de kan för att rädda livet på Riccardo Campogiani. Men skadorna på hjärnan är allt för svåra. Den 16-årige pojken i sjukhussängen kan inte längre andas själv. Familj och släkt samlas i salen för att ta farväl. På söndagen stänger hans pappa av respiratorn. Dagen innan Riccardo skulle ha fyllt 17 år.



RSS 2.0