BM besök

Idag fick jag se den lilla sparveln hos barnmorskan. Hon skulle kolla hur bebisen låg och ville göra det med Ultraljud. H♥n ligger precis som jag sa. Med huvudet ner, lite ruckbart fortfarande, kroppen på höger sida av magen och benen i mitten typ. Så det är den lilla rumpan som kommer pressandes ibland.
Hon kollade på huvudet och då låg den lilla fjärten och sög på tummen. Aaaaw. Sötnos. Så gott.
Hjärtljuden låg på 148.
Bebisen mår bra med andra ord. Fortsätt så nu vår lilla skatt!


Tidsoptimist

Här sitter jag och käkar frukost. Vet inte vad som hände med tiden. Ska vara hos BM 11:30 och jag hade tänkt promenera dit eftersom jag skall till stan efter. Har tid på Gilda Skolan. Men promenaden tar typ en halv timma (normal en kvart) och det betyder att jag skulle behöva gå om 10 minuter.
Kan ju tillägga att jag inte har ätit klart, jag sitter och skriver här, har inte borstat tänderna och har bara trosor och linne på mig.

Jag får ta bilen i alla fall. Orka bröta in med den i stan. Plus att jag har blivit för snål för att köra. Vem fan har råd att tanka när bensinen kostar 13:74 spänn litern. Full tank = 580 spänn.
Tjena...

Söndag kväll

Har idag varit och ätit middag hos Chrilles mormor och morfar. Dem är så snälla. Vi fick riktig husmanskost. Köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt. Smask. Glass och uppvärmda blåbär och hallon till efterrätt. Tjötade och hade det allmänt trevligt. Känns tråkigt att jag är så trött så jag sitter och gäspar när jag pratar med folk. Känns oartigt. Men jag hoppas att folk förstår att det inte är att jag tycker att dem är tråkiga.

Chrilles kompis kom hit nyss. Vi skulle glutta på någon film men nu sitter dem vid playstation. Det gör inte mig så mycket. Jag kan surfa lite.
Imon skall vi till barnmorskan. Vanlig rutinkontroll. Våran barnmorska är på semester nu så vi får en annan. Känns tråkigt eftersom våran är så bra. Jobbigt att få en helt ny också som inte har vart med under hela graviditeten. Henne skall vi träffa två gånger sen kommer våran tillbaka. Fast då hoppas jag att babyn redan har tittat ut.

Säng skall inhandlas denna veckan. Bilstol likaså. Sen är vi done.
Bara att vänta på storken...


Långväga kompisar stoppade i tullen

Hahaha
Från GP.se



En man och två åsnor klev av 15.15-båten från Fredrikshamn. Trion har gått genom halva Europa, men i Göteborg verkade det först bli tvärstopp.


Tvångstankar?

Det finns en gubbe som bor i huset. Han har en vit gammal volvo som jag skulle tippa på är hans ögonsten. Jag ser han aldrig köra några långa sträckor. Bilen står mest parkerad här nedanför men varje kväll kommer han ut, startar sin volvo, backar den ca 10-20 meter och kör in den på samma parkering igen. Så slår han av motorn och går runt bilen och kollar sin parkering. Oftast står bilen precis som innan men han är ändå inte nöjd så han hoppar in i bilen igen, startar motorn, backar ut och kör in igen. Och karln som är så rädd om sin bil kör den så långt in så jag tror att han en vacker dag kommer köra in den i berget. Ibland sker hela proceduren tre gånger. Det finns även ett moment när han öppnar bagagen och tar ut en trasa och torkar lacken på bilen. Haha han är så skadad.
Häromkvällen kom han ut i finkläder (smaksak visserligen) och pratade med sig själv och körde sin kvällsritual.
Jag och Chrille brukar stå och titta på han och skratta.

Kom och tänka på honom för han var precis ute nu.

Det finns även en kvinna som också bor i huset. Hon har en katt. Katten heter Kajsa. Hon ropar på Kajsa ca 5-10 ggr om dagen. Först undrade vi vem fan Kajsa var. Jag trodde att det var ett barn och blev lite fundersam eftersom det verkar som dem inte har någon koll what so ever på Kajsa. Nu har vi fattat att det är en katt. Det ropas på denna katten i tid och otid. Jag börjar undra om den har speciella mattider.
Imorse gick tanten och ropade. Chrille ropade tillbaka genom sovrummet med fönstret på glänt:
- Kajsa är döööööd!
Hahahaha jag dooog av skratt!

Majorna Majorna.

Här händer det mycket roligt.

Bättre idag

Vaknade upp till en ny dag (thank God) som känns betydligt bättre än igår. Fy fan säger jag. Tråk tråk tråk. Gick och köpte mig en kartong jordgubbar på kvällen. Dem sålde dem för en tia uppe i affären. No wonder. Alla var ju typ rötna!
Dem flög luftballong här igår igen. Verkar vara väldans poppis att lyfta från parken. Tänk nästa sommar när vi kan gå dit med den lilla. Det blir kul att titta på.

Vart ute på backaplan en sväng nu. Va inne på kicks och skulle köpa nåt bra till naglarna för dem flisar sig hela tiden. En expidit rekommenderade något bra. Men det kosta 265 spänn och det är jag för snål för. Köpte en annan från Sally Hansen för 120. Hoppas den funkar. Den utlovade 30% längre naglar på 5 dagar. Fantastiskt!



Köpte några deo också. Nya från dove skall jag testa tänkte jag. Men jag köpte en som jag vet är bra också. Så jag stod i kassan och skulle betala tre deodoranter. Haha dem trodde säkert att jag var värsta svettot. Gravid, fet och svettig.

Nu skall vi hem till C´s mormor och morfar på middag.
Ha det gött

Fortfarande tråk

Idag är jag negativ. Har inget roligt alls. Kröp ner under täcket kl 14 och läste. Somnade 45 minuter senare och klev upp klockan 17. Där fick jag fördrivit 3 timmar på denna tråkiga dagen alla fall.
Now what?
C är inte hemma och nu håller jag på och steker pannkakor. Pannkakor med lönnsirap. Det blir middag det.
Mmmmm....



Den bästa

Rövdag

Jag har ingenting att göra. Jag är fete uttråkad. Vill göra något men har ingen lust eller ork. Skulle vilja lägga mig och sova men jag är inte trött (kors i taket) plus att då somnar la jag inte inatt.
Vilken fucked up tråkig jävla pissdag.

Varmt

Nästa vecka skall det bli varmt igen säger dem. Man får la ta det med en nypa salt men om det stämmer så skall jag ligga vid havet varje dag och gotta mig.



Vecka 36

Inte långt kvar nu...

Barnet:

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.


Mamman:

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

Hallelujah! Där satte dem huvudet på spiken


Förvirrad

Jag fattar ingenting. Jag skrev ju om min lön från volvo som jag inte hade räknat med. Nu var jag inne på min IT bank och ser att försäkringskassan också har betalat ut pengar. Jag är helt förvirrad men samtidigt lite skraj. Det kommer antagligen bli så att jag blir utan pengar en månad eller nåt så det är bäst att stoppa undan en månadslön nu. Ringde lönekontoret eftersom dem betalat ut min semesterersättning och jag skall inte ha någon semester i sommar. Men det var tydligen rätt. Den får jag nu ändå. Så allt verkar ju vara under kontroll.

Snart kommer la bakslaget....

Ny dag nya tag

Hade precis en tanta här som köpte en av Chrilles byråar. Nån som vill köpa den andra kanske?
250 spänn vill vi ha. 500 nypris på IKEA. Funkar bra som sängbord också.



Fasikens vad gött jag har sovit inatt. Vaknade kl 8 första gången (tror jag) av att jag behövde kissa. Måste ju vara nåt slags rekord. Tror inte att jag har vart uppe inatt. Häromdagen så hade Chrille somnat på soffan. När vi pratade på morgonen sa jag:
- Vad tidigt du somnade igår. jag var uppe vid 3 och då sov du på soffan.
- Jag sov inte när du var uppe sa han. haha
Jag måste vart helt borta. Jag trodde verkligen att han låg och sov.

Iadg är det röjning i lägenheten som gäller. En del som skall upp på vinden. Tvätta i eftermiddag plus att Carro skall komma hit. Så idag har jag lite att roa mig med.
Igår hade jag så roligt så jag gick och drog åt alla skruvar på våra stolar haha. Men det bövdes faktiskt. Dem var lite skrangliga.

Hörs sen.
Tjing!

Fråga?

En fråga till er som är mammor. Man skall ju koka nya nappar. Är det bara att lägga dem i en kastrull med kokande vatten? Hur länge? Bara att lägga dem på tork sen eller?



Peace

Chrille stod länge länge och kollade på alla nappar. Till slut köpte han denna coola.



Han är så härlig. Så underbart att han är så engagerad och jag ser verkligen hur stolt han är.
Världens bästa pappa!


Barnvagnen

Nu har vi varit och hämtat vrålåket till babyn. Vi är så nöjda och lilla bebisen kommer rullas runt som på bomull.
Vagnen är så fin!
Här kommer MASSA bilder som jag lovade!





Hårdliften har en egen liten suflett. Avtagbar. Skitbra!



Detaljbild bak på den stora sufletten.



Mys Pys..



Käcka fack på sufletten.



Bäddat med filten från mormor.



Feta fälgar. Liknar Chrilles säger han =)



Med överdraget på hårdliften



Skötväska



Detaljbild

Vad tycker ni gott folk? Visst e den fin!?

tråkrövar

Kommentera då for fuck sake!

Världens bästa

Här sitter jag med en vilding i magen =). Nyss ätit frukost. En tallrik gröt och några katrinplommon. Försöker få fart på magen som mer eller mindre stannat upp i en vecka. Mer fibrer är det nog som behövs... (F Y I) Haha
Skönt att få likte sovmorgon idag. vaknade kl 10 och somnade vid halv 2 inatt tror jag. Lyckades hålla mig vaken hela kvällen igår utan att somna på soffan.

Idag, äntligen, skall vi hämta vagnen. Skall bli så kul. Efter det så skall vi luncha, jag och Chrille. Mysigt!
Skriver mer sen!



Världens finaste...

Dagen

Idag har jag och mamm vart på Ullared. Jg är mörbultad. Fötter stora som meloner och ryggen hugger och gör svinont. Det var sista gången tills babyn kommer som jag hittar på såna här dumheter. Vi gick dock inte länge idag (tyckte vi). Kom ner vid 11 och tog en fika. Sen in på GeKås. Gick där inne till klockan 16 ungefär.
Fick köpt det som jag skulle få köpt. Skötdyna till skötbordet, lite babykläder, pyamasar, en del heminredning, scrapbooking grejer hittade jag. Massa roligt! Två cardigans och ett linne till mig, lite ljus, hårspray och sånt annat krafs osv osv.

Imorgon skall vi hämta vagnen och jag är så excited! Skall bli så kul att ha den här hemma att titta på och övningsköra haha. Det kommer bilder imon kan jag lova.
Trodde inte att jag skulle få någon lön denna månaden från Volvo. Men det fick jag verkligen. En stadig jävla lön som är mer än vad jag kommer få på två månader som mammaledig kan jag avslöja. Säger jag mer så står någon snart med hårnål i nyckelhålet och försöker bryta sig in här hemma. Men jag är jävligt nöjd =).

Nu skall jag kolla på Medan du sov. Antagligen medans jag själv somnar...
Natti Natti


Morotsbröd

Jättesaftigt och gott! Blir 3 st runda bröd.

5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt (jag använde vetemjöl)
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt


Gör så här

Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk. 





Bilder: Jag
Receptet kommer från arla.se

Filten från mormor

Här är filten bebisen har fått av sin mormor. Så fin!







Idag när mamma (min mamma) pratade med magen så fick hon en sån jättespark till svar.
Hon sken upp som en sol!
Söt!

2400 spänn fattigare

Jäkla utsugare dem är på Ford. 2400 gick det på för att laga ett litet clips och koppla ur airbagen. Jag skall skriva ett klagobrev till Ford faktiskt. Bilen jag har är en familjebil och att det inte är installerat innan så att man kan koppla ur airbagen är under all kritik. Låset hade kunnat vara installerat från fabrik och så hade man kunnat få köpa en nyckel för några hundra lappar i stället. Tvi på Ford.

Åkte hem till mamma och pappa i eftermiddags. Fick mat där och satt och tjöta lite. Fick med mig babyfilten hem som mamma virkade. En som jag egentligen skulle göra själv men jag tröttnade så efter jag hade kämpat mig med den andra så det lockade inte att göra en till. Denna är ursöt och 6kommer vara i barnvagnen.
Världens bästa mamma/mormor!

Nu sitter jag och avnjuter nybakat morotsbröd som jag bakade för en stund sen. Riktigt gott och saftigt.
Imon blir det Ullared... =)

Girls night out.

Igår var det äntligen dags. Sex and the city filmen.
Jag, Sara och Lisa var och käkade på Amazing Thai. Bra att gå på såna ställen när man är gravid för då äter man verkligen för så mycket man betalar för haha.
Filmen började 21:20 och den var allt som man kunde drömma om. Så jävla bra! Vill se den igen och igen och igen..... men jag stör mig på Mr Big fortfarande. Hade önskat att Carrie ended up with Aidan. Han var en sån klippa.

Idag var jag uppe och studsade klockan 7:30. Lämnade in bilen för urkoppling av airbagen på passagerarsidan. Kan ju inte ha det när man skall ha en bilbarnstol fram. Plus att dem skulle laga ett fack som hade pajat på instrumentpanelen. 2200 kronor fattigare. Tung suck.
Skall åka med ut till Tuve när C drar till jobbet och hämta bilen då. Kul att ta sig från Hisingen till fastlandet vid den tiden. Kommer ju ta en timma typ. Normalt sett tar det 10 minuter. Funderar på att dra till mamma och pappa en sväng istället.
Palla sitta i bilkö.

Rise and shine

Godmorgon alla morgonpigga.
Vad händer? Själv gick jag upp för en halvtimme sen. Vaknade kissnödig och kunde inte somna om. Hade sovit mina sju timmar så jag tänkte what the fuck...
Sover inte sådär överdrivet bra längre. Det börjar bli jobbigt. Vet inte hur jag skall ligga för att det skall vara bekvämt. På magen är ju inget alternativ och har inte vart på 7 månader heller. Att ligga på rygga funkar inte för ryggen gör ont och det trycker mot lungorna så man inte får någon luft. Att ligga på sidan känns inte bra för där ligger lilla skatten och jag vill inte krossa h♥n. Så det är ett jäkla meck... Bulla upp med kuddar är det som funkar så får jag halvligga på ena eller andra sättet.
Men det är inte långt kvar tills den lilla ärtan är här. Längtar ihjäl mig nu.
Nästa vecka skall vi hämta barnvagnen. Jippi!

Ikväll skall vi på Sex and the city. Dumt av mig att boka till 21:20 filmen. Den kommer inte vara slut förren närmre midnatt och jag skall in med bilen kl 8 imon bitti. Koma varning.

Ha en bra dag!

Lördag eller söndag?

Förvirrad vet inte vilken dag det är... Lördag ser jag nu.
Men vad är det som händer i GBG seriöst? Skottlossning i Vasastan nu också. Jag säger då det... Troligtvis samma skit som igår på Hisingen. Men vem vet?

Gårdagen ja.
Vi hade jättetrevligt. Kom ut till dem vid 14 tiden och gjorde i ordning lite midsommarlunch. Potatis och sill och det där som hör till. Så jäkla gött. Dem hade ingen gräslök i affären när jag och Chrille handlade. Den var slut från leverantör stod det. Vadå slut från leverantör. Leverantören är la naturen eller? Tur att Tess var så rutinerad och hade köpt en knippe.
Satt och tjötade och käkade hela kvällen typ. Och badade bubbelpool. Riktigt nice. Mamma och Pappa en sån får ni ta och skaffa!
Vi åkte hem och sov i alla fall jag och Chrille. Borta bra men hemma bäst.

Midsommarafton i bilder:















Nu har vi fått ett skötbord också. Vi skulle köpa Tommy och Tess gamla men vi fick det av dem. Så snällt! Det är ett sånt man har på badkaret. Verkar väldigt bra och stabilt måste jag säga. Skall köpa ett underlag bara. Kikar på Ullared. Försöka lösa något fiffigt med förvaring av blöjor och sånt också. Kanske kan hitta nåt smart. jag tänker något man kan hänga på toadörren med en massa fack...

Idag händer det inte mycket. Vi har käkat pizza och sovit middag precis. Haha som två bebisar. Mat och sömn.
Skall la kolla på nån film sen också.


Nej men oj då...

Hoppsan sa.... Vad är det jag läser? Skottlossning på Hisingen inatt.
Fan vad otippat då...
*Skakar på huvudet*

Jämna den ön med vattnet så är det bra sen.

underbar kväll

Fan vilken härlig kväll vi hade igår. Kolla här liksom:



Bloggar mer sen kanske...

Fasikens...

... det blir ingen GBG reggaefestival i år. =(
Vad tråkigt. Svårt att få tag på artister skrev Gillis.
Bajs...

Fasikens...

... det blir ingen GBG reggaefestival i år. =(
Vad tråkigt. Svårt att få tag på artister skrev Gillis.
Bajs...

Rättelse

Jag skrev ju att den där samarinen jag tipsade om hade smak av persika hallon. Fel fel fel av mig.
Persika citron skall det vara!
DAH!

Vecka 35

Idag går vi in i vecka 35 ju! Härligt!

Barnet:

Medelvikten är 2.5 kg och längden 46 cm. Huvudets omkrets är 33 cm och längden på lårbenet 66 mm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark. Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.


Mamman:
Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.


Tittut världen. Här är jag!


Den överskattade dagen

Trevlig midsommar på er!
Blev ingen frukost på sängen i morse. En tallrik yoghurt med flingor och banan får starta min dag.
Är inte alls sugen på att fira midsommar idag. Skulle vilja vara hemma och slappa framför TV:n med en godispåse. Regna kommer det la också göra helt otippat. Fast här är faktiskt (kors i taket) fint nu. Lite blå himmel och sol. Blåser som vanligt.
Ne, nu ska jag sluta va så neggo..
Köpte en fin tröja jag skall ha på mig ikväll. Får se om det dyker upp en bild.
Eftersom jag inte skulle vara så neggo så avslutar jag här då. Lika bra.
Ha en bra dag!



Torsdag?

Denna veckan är jag helt förvirrad. Vet typ inte vilken dag det är...
Idag var Chrilles syster och hennes kille här och hälsade på. Jag hade bakat muffins och kladdkaka igår som vi bjöd på idag. Jag lyckas aldrig med kladdkaka. Det är fan en konst. Men denna blev helt OK. Nästa gång skall jag ha inne den 2 minuter kortare i ugnen bara. Blåbärsmuffins blev det också. Jag sprang här igår mellan Sex and the city och köket. Haha. Märkte även igår att det var ett SATC avsnitt som jag inte hade sett! Jag som trodde jag hade sett alla. Dags att plöja igenom alla DVD:er igen kanske..
Vi fick babykläder av C´s syster. En body, ett par byxor och en söt mössa. Mössan är dock väldigt tjejig. Chrille sa det till Anna, det där är ju en tjejmössa. Nej sa hon, den kan båda ha. Men när dem hade gått så sa jag till Chrille oroa dig inte, jag skulle aldrig ta på en pojk den mössan. Han blev lättad och gav mig en kram. Haha
(Det var en vit typ hjälm mössa med volang... inte så pojkigt..)

Midsommarafton imon. Överskattat. Vi skall till Chrilles arbetskamrat och käka och bada spa! Fan vad gött. Vi skall dock vara där klockan två så jag förstår inte hur jag skall orka med en hel kväll. Kommer ju vara helt slut! Dem erbjöd oss att sova över så jag kanske nappar på det. Vi skall bara till torslanda men C kanske vill fortsätta dricka och parta och då kan jag lägga mig där lika gärna. Det får vi se imon.

Fyra årsdag imorgon också... How romantic. Undra om jag får frukost på sängen då?
Troligt...

Hur go e jag då?

Kom på att jag och Chrille firar fyra år tillsammans imon. Så jag fick ju helt enkelt gå ner till blomsteraffären och köpa blommor till honom.
Jag tror inte att han hade den blekaste om det. När han kom hem så frågade han:
- Vem har du fått blommor av?
Fyra år med min prins!







Lost?

Sverige förlorade matchen eller?
Då kanske man slipper läsa om Zlatan hit och Zlatan dit nu då.
Skönt! Jag är så trött den den jäkeln...


SATC Marathon

Nu börjar det. Nästan 5 timmar Sex and the city.
Jag har visserligen sett alla avsnitt men det är ju inget annat på TV ikväll. Tv:n är min! Chrille kom hem och åt och sen skulle han iväg igen. Jag frågade när han skulle komma hem han sa inte så sent. Så sa jag att det är Sex and the city till 23:45 ikväll. Han ba då kommer jag hem efter det haha. Fattar inte varför killar inte uppskattar Sex and the city. Massa snygga brudar ju.
Nej nu skall jag lägga uppmärksamheten på TV:n. Lite klurigt att titta på TV när man skriver.

PS: Fan vad Carrie ser ut i dem första avsnitten. Haha. Å Miranda då. Jesus....


Konstig

Jag har ju helt fuckade sömnrutiner. Igår vaknade jag 6:30 och kunde inte somna om. Idag vaknade jag 12:20. Hur går det ihop då? Jag ser ingen röd tråd what so ever...
Men det är inget kul att lägga sig innan Chrille kommer hem. Jag saknar han på dagarna så jag vill ju hinna se han innan jag somnar. Men så fastnar vi framför playstation, som igår. Då flyger tiden iväg.

Imorgon fyller Joey 10 år. 10! I sommar är det 7 år sen jag åkte till USA. Då var han tre. Fatta hur gammal jag har blivit. Det känns som om det var igår. Jag minns den dagen så väl när mamma, pappa och Johan var med mig på landvetter. Fortfarande svårt att säga hejdå till folk. Flygplatser skall vi ju inte ens tala om. Men när jag äntligen hade kommit fram och fick se lilla Joey så smälte jag. Den lilla söta pojken med den mjukaste lenaste rösten. Jag kunde inget annat än att falla för honom. Världens goaste unge. Humor på hög nivå. Som när jag och Linda skulle gå ut en gång och han kom springande:
- Wait Wait! Let me get the door for you ladies!
Å så hängde han sig på dörrhandtaget som han alltid gjorde.
Little muffin. God I miss you!



Inte världens bästa bild men hans mamma överöser mig inte med mail och bilder direkt.

Sex and the city

Yeah!
På söndag skall jag Sara och Lisa går och kolla på sex and the city! Äntligen. Som jag har längtat!
Antagligen middag innan också. Sicken girly night det blir brudar!
Mysigt!

Livlig

Vi har en livlig liten bebis jag och Chrille. Börjar dock undra om den är så liten. Emellanåt känner jag ett knä komma tryckandes. Eller en liten fot eller rumpan. Trycker man tillbaka så sparkar h♥n igen. Haha det är kul att lattja lite med den lille. Undrar om h♥n är lika nyfiken på oss som vi är på h♥n. Snälla bebis, stanna inte längre än till den 31 juli.
Vi håller ju på att längta sönder oss här ute!

?

Vad gillar ni min nya design då?
Skulle vilja ha en header men vet i fanken hur man gör en. Hjälp?

Nystädat

Har städat här hemma idag. Så nu är det verkligen rent. Dammat, dammsugit och moppat. Sen 2 panodil på det. Vad gött det känns när det är helt rent! Men vi har skumma golv. När man moppar så luktar dem spya. Det känns ju rent och fräscht...
Skulle vilja ha lite nya blommor här hemma. Orkidéer speciellt.

Jag lyckade somna om i morse. Åt en tallrik youghurt med ett äpple och la mig på soffan och somnade om till klockan 12. Inatt SKA jag lägga mig i tid. Om jag är trött vill säga...

Och imon är min älskling ledig. I like!

för lite sömn

Tror ni att jag la mig som jag skrev igår? Nej! Kom i säng vid 2 och vaknade halv sju idag och har inte kunnat somna om. Blev hungrig mitt upp i allt och babyn vaknade och börja sparka. Så det var bara att kliva upp när klockan var 7:15.
Jag misstänker att kroppen ställer in sig på att "Du kommer ändå inte få sova sen så du kan lika gärna vänja dig".

Nu skall jag krypa under en filt och lägga mig i soffan. Hoppas jag somnar...

Guten Abend

Kom hem för en stund sen. Har varit hos mamma och pappa. Ätit middag där och jag har gjort färdigt filten! Den blev så fin och jag är verkligen nöjd. Så söt med den lilla kanten runt. Virkade så jag fick mjölksyra i armen haha. Så skönt att saker och ting börjar komma i sin ordning. Hemmet börjar se ut som jag vill ha det bland annat. Idag åkte mormors ryamatta tillbaka till mor och far och den andra skall in på kemtvätt. Får se när det blir av. Ingen jättebrådska heller direkt. Skulle behöva moppa golven med risk för att bli liggande resten av dagen med ont i ryggen.

Nu är jag så sjukt trött och skall äta lite kvällsmat sen blir det sängen.

För go

I lördags när jag och Chrille skulle iväg så stod jag och klädde på mig och sa till honom att jag vill ha ut den lilla bebisen nu för jag ser ut som en fet padda. Han kramade om mig och sa:
- Nästa vecka åker vi och köper kläder till dig. Du får av mig.
Gissa vad mitt svar blev?
- Nej jag vill inte köpa några kläder!
Ja, ni läste rätt. Det är nog första gången dem orden kommit ur min mun.
- Eller jo, tillade jag. En tröja att ha på midsommar.

Men hur roligt är det att handla kläder när man är fet?
Inte ens skor kan man handla ju när fötterna är som två bollar.
Suck.

Tur att det är värt allt! Allt för lilla babyn...

Humor

Shit vad tiden går fort. 16e juni redan!
Vilken slappardag jag hade igår. Sov en stund efter jag hade bloggat sen lagade jag middag. Grillad lax, färsk potatis, smögensås och sallad. Mmm vad gott!
Jag och darling såg på Blades of Glory igår kväll. Asså, Will Farrell måste ju vara något av det roligaste som går i ett par skor. Kolla själva (fast här är det ju den lilla flickan som är roligast)




Idag åker jag nog upp till mamma och pappa en sväng. Se om jag och mamma kan få til ramen som skall vara runt babyfilten. Dra och köpa tyg till fodret också kanske. Jag får se när mamma ringer tillbaka.
Ha det gött allesammans!

Dagens låt

Passande och USA minnen...




Mary J Blige feat Ja Rule - Rainy dayz

Hallon & Persika

Jag har fått sån grotesk halsbränna så idag fick vi jaga runt hela ICA Maxi efter samarin. Nu finns det en som är smaksatt med Persika och Hallon och den var jag tvungen att ha eftersom den andra utan smak är vidrig. Jag tog ett glas nyss och dra mig baklänges! Den var faktiskt helt OK.
Så den kan jag rekommendera för er som inte diggar den vanliga gamla Samarinen.


Vilken vän

Titta vad Julia hade gjort på sin blogg. Vad fint vännen.
Jag blev tårögd. Puss!


2 liter

2 liter jordgubbar på två dagar.
Satan vad gott!
Jordgubbar måste jag ha på förlossningen...


Mysväder

Vilket avslappnande väder det är idag. Jag är skittrött och detta känns helmysigt. Nu haglar det järnet och ett billarm gick haha.
Gissa vad jag skall göra nu?
Lägga mig på soffan och SOVA!

Sömnproblem

Kunde inte sova inatt. Chrille var i varberg och jag hade problem att somna. Så jag pysslade lite hemma. Provade mina embossing grejer som jag fick från panduro. Provade fört med hårtorken på lägsta effekt men det hände ingenting. Sen provade jag att embossa över en spisplatta och tadaaa! Det funkade perfekt. Tar ju lite längre tid än med en fön men vem har bråttom liksom?

För er som inte vet, embossing är en teknik man kan använda sig av när man scrapbookar eller gör kort osv. Man använder sig av en genomskinlig stämpeldyna som blir som ett slags lim och olika stämplar som man sedan häller embossing pulver på. Sen skall det värmas så blir det jättefina mönster.
Man ka göra egna mönster eller skriva med en embossingpenna också.

Nu hittar jag inga bra bilder på nätet men jag kan fota något jag gör nån dag.

Vecka 34

I fredags gick vi in i vecka 34.



Barnet:

Ca 2-2.4 kg tung och omkring 42 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.


Mamman:

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt. För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är över huvud taget vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.


Filmtips och Boktips

Igår kollade jag på PS I love you. Baserad på boken med samma namn. Underbar film men boken slår den med hästlängder. Så mycket som dem hade ändrat i handlingen.
Men se filmen och läs framförallt boken. Så jäkla bra!


Dagen

Åkte och skulle kolla på STCC idag igen. Vi stod ju så bra igår på bron så vi tänkte göra samma sak idag. Trodde vi. När vi kommer dit så är det fullt av poliser och Aja Baja, på bron får man inte stå. Vet inte varför men jag antar att det är för att där kan man ju titta på det gratis och det vore ju jordens undergång. Gratis nöje sticker ju i ögonen på folk. Att polisen inte har viktigare saker att ägna sig åt än att stå och förstöra för folk som vill ha lite trevligt. Jag är en skattebetalare som dem flesta andra. Skall dem komma och säga till mig vart jag får stå och inte får stå? Snutjävlar. Är det någon som skall ge dem order så är det jag och alla andra som var där. Våra skattepengar som går till att dem skall stå där och göra ingen nytta. Inte är dem ensamma heller. Nej, en flock skall dem vara...

Så vi åkte hem igen. Jag sov middag en halvtimma eller nåt och gjorde mat efter det.
Ikväll har jag laddat upp för ev cravings. Coca Cola och jordgubbar. Åt en tallrik jordgubbar med glass förut. Fan vad gott!



Smask!

Chrille är iväg och jag har tråkigt... Finner ingen ro att kolla på film heller. Kanske sätter mig och pysslar lite. Var och hämtade min beställning från Panduro idag. Rena rama julafton!

Lika som bär?

Chrille idag:



Chrille om 15 år?


 
Governor Andy.
Visst är dem lika?


Fredag den 13e

Men ingen otur hittills. Jäkligt trött och har haft ont i magen och ryggen men vi har haft en mysig dag jag och min kära. Vi planerade att åka till Varberg men när Chrille ringde sin kompis så sa han att det var skitväder där nere så vi hoppade det och tog en fika på Röda Sten istället. Sen åkte vi över till hisingen, parkerade bilen och gick och ställde oss på Götaälv bron och kollade på STCC. Massa snabba bilar. Inte min hobby direkt men det var faktiskt häftigt att se. Fort gick det. Vi kollade på Carrera cup. En massa Porsche bilar med andra ord. Sen skulle det vara en paus så vi åkte hem och skulle hämta kamera och grejer men jag somnade så vi kom aldrig iväg igen haha. Lika otroligt jäkla trött idag med.
Vaknade och vi gjorde middag sen kollade vi på Semi Pro med Will Farrell och Andre 3000. Skadad film. Den kan jag verkligen rekommendera.


'
Nu är jag sjukt sugen på jordgubbar och coca cola. Vart får man tag på det kl 23 på en fredag?
Nu börjar det... Cravings...

Dagens låt

Jag får rysningar när jag hör denna låten. Den är så bra. Vet inte om det var pappa eller Johan som alltid lyssnade på den men någon av dem var det.
Barndomsminnen!



Toto - Africa

En ny känsla

Att vara gravid är det bästa som har hänt mig någonsin. Min högsta dröm håller på att gå i uppfyllelse och att jag får dela det med mn kära iChrille är det det bästa!
Jag har alltid älskat barn och har typ velat bli mamma sen jag var 18 (inte så att jag har försökt tidigare) men har alltid tänkt åååå när jag får min egen bebis. Det har alltid varit självklart för mig att det skall finnas en pappa med i bilden. Och nu när jag och Chrille går igenom detta tillsammans så har det väckts en helt ny känsla i mig. Det är inte bara känslan av att få en bebis längre. Det är så mycket mer nu. När jag ser på Chrille hur stolt och hur glad han är så gör det mig så stolt att få bära på hans barn! Vårt barn. Han är världens bästa som pratar och klappar bebisen och jag märker att han längtar precis lika mycket som jag gör.
Det har växt en ny sorts kärlek till Chrille under hela denna resan och jag älskar han mer och mer för varje dag. Det känns som om det inte finns någon gräns! Underbart!

Vi längtar så mycket efter den lilla bebisen. Så mycket som man undrar. Vad är det för en liten? Flicka eller pojk? Vem kommer hon/han vara lik? Vad blir det för namn? Jag längtar så mycket tills sekunden då jag får upp babyn så bröstet och vi får se vårt lilla mirakel för första gången. Då kommer det infinna sig en kärlek som jag aldrig har känt tidigare skulle jag tro.
Då är vi en familj. Jag Chrille och vårt lilla barn och jag kommer vara den lyckligaste i världen!





Mitt livs kärlekar
Älskar er så!
♥ ♥ ♥

Dumma danska

Tittar på unga mödrar på kanal 5. En tjej som är gravid och orolig för bebisen i magen. Hon är och tar en massa prover osv.
SÅ SITTER HON UTANFÖR OCH RÖKER!
HALLÅ!?! DIN DUMMA DANSKA KOSSA!

Fan vad sne jag blir när jag ser sånt. Jag minns en tjej som Chrille jobbade med Palett Line, hon rökte sig igenom hela graviditeten. Jag kunde aldrig se på henne normalt efter jag hade sett henne röka med en stor mage. Det är det vidrigaste som finns.
Jag har drömt att jag har rökt under graviditeten och jag har haft sån fruktansvärd ångest när jag har vaknat.
Hur kan man frivilligt utsätta sitt ofödda barn för sådan fara?
Egoister!


(ursäkta mitt ovårdade språk men i såna här situationer plockas det orförrådet fram)

Pissluffare

Träffade Lisa i stan idag. Vi gick runt och kollade lite och sen käkade vi lunch i Vasastan och tjötade en massa. Hoppas att bebisen bestämmer sig för att titta ut innan du åker tillbaka till Uppsala så att h♥n får träffa tant Lisa. =)
Jag köpte lite pysselgrejer i stan och ett fat på indiska.
När vi gick och skulle skiljas åt så satt det en jävla luffare på en bänk och tiggde pengar. Jag sa nej så säger han till mig:
- Men knulla kan du. Han syfta la på magen skulle jag tro.
Så jag stannade och gick tillbaka och sa
- Ursäkta vad sa du? Han blev nog lite ställd och blev tyst en stund innan han började mumla nåt om nån jävla korg eller nåt.
Hade han inte vart så smutsig och äcklig så hade jag gett han en örfil. Men den pissluffaren skulle jag inte ens vilja röra med tång.
HORA skrek han efter mig när jag vände ryggen till.
Ditt jävla fetto fräscha upp dig och skaffa dig ett jobb skulle jag ha sagt till han. PIIIIIIIIIIIIP! Jag ångrar att jag inte gjorde det. Mig hade han inte kunnat skada för han var så fet så han satt liksom där han satt.
AVSKUM!

Don´t mess with a preggo.

Trött

Jag är helt slut! Kom hem från stan och somnade på soffan i två och en halv timma. Nyvaken nu och skall äta hemgjorda hamburgare. Gott.
Jag tror att jag skulle kunna lägga mig för natten nu. Helt sjukt trött är jag.
Ändå sov jag från 2-10 inatt.

Tjöööta!

Nu får det räcka! Hur länge skall dem tjöta om Zlatans jävla mål igår? Det var la en till i sverige som gjorde mål eller? Varför är Zlatan hjälten för?
Så överskattad är han. Zlatan och hans näsa...


TADAAAA!

Filten till babyn är officiellt färdig!
Eller a, en ram kvar att virka runt och sen skall den fodras. Men grovgörat är klart!






Så skönt. Äntligen!


Uppe med tuppen

Gick upp klockan 8 för att tvätta. Vi skulle tvättat imon egentligen men då skall jag träffa min kusin. Igår när jag skulle boka om tiden så var det upptaget ikväll 16-20 och 12-16 kunde jag inte tvätta för jag skall med Chrille och köpa ny telefon. Hans är ju katastrof. I alla fall, när jag kom ner kl 8 imorse så var det ledigt resten av dagen! Men det kändes inte som nån idé att lägga sig igen. Kan ju faktiskt sova middag om det skulle vara så.

Så idag blir det en lååång dag! Härligt.
Dags att gå ner igen.

Nöjd

Fan vad jag är nöjd med allt just nu. Verkligen allt!
Jag har världens finaste och bästa pojkvän och en go liten bebis i magen.
Hur bra kan man ha det?
Jag älskar mitt liv!


IKEA

Vart ute på IKEA idag med Carro. Köpte handdukar och tvättlappar till babyn. Såklart så blev det ju lite till oss också. Det underbara påslakansetet som jag hade ett av innan har vi nu två av. Jag kostade på mig det. 400 jävla spänn men man kan ju se det som att 400 spänn är kastade i sjön annars för det andra setet blir ju inte använt ensamt. Nu har vi ju två som vi kan bädda med!




Världens mjukaste påslakan!

Jag köpte gardiner till sovrummet och doftljus också men nu kukar ju bloggen ur som vanligt så jag kan inte lägga in
 fler bilder.
Det är ju tur att det inte blåser ute i alla fall. Seriöst. Jag hade hängt upp en bambupersienn på balkonen men den fick jag gå ut och ta ner nu. Det blåser helt sjukt mycket här.
Nu skall jag nog plöja igenom två avsnitt av Desperate Housewives...


Vem faaaaaaaaaaaan

.. har beställt 390 sekund meters blåst? Ge mig ett namn!

Tisdag

Jag skall inte va en sån där typisk svensson och klaga på vädret det första jag gör....

Tisdag idag. Chrille skall måla hallen. Jag skall ändå iväg sen så då behöver jag inte vara hemma och andas in ångorna från färgen. Vi skapar tvärdrag också så blir det så bra så.
Jag skall träffa Carro på IKEA sen och så skulle vi ut till backaplan en sväng.
Annars händer det la inte så överdrivet mycket idag. Lite shopping som sagt.
Jag skickade in en beställning på panduro igår i alla fall. Naughty Naughty. Jag fick ett tips av en tjej att man kan embossa över brödrosten och att det funkar alldeles utmärkt. Så jag behöver inte köpa en dyr värmepistol! She made my day! Man kan hitta massa bra tips på olika bloggar.
Jag gjorde ett kort igår faktiskt. Hade ingenting att göra så jag satt och pysslade lite. Det är inte helt färdigt dock men jag kan visa när det är klart.

Här är bröllopskortet som jag gjorde till Håkan och Malin.





Och paketen som jag slog in så romantiskt



Å vad det är roligt att pyssla!


Tjuvtittat


Jag är beroende av Desperate Housewives. Förra veckan var det ju säsongsavslutning så jag laddade ner två avsnitt och kollade på nyss. Spännande spännande... Hoppas inte den serien tar slut nu så som Vänner och Sex and the city gjorde. Då finns det ju inget kul att titta på alls.

Den 24e juni skall jag och mamma till Ullared. Malin skall också med om hon får ledigt från jobbet. Varken jag eller mamma skall ha något speciellt. Jag tänkte bunkra upp med lite babygrejer. Dessutom är det ju alltid roligt att göra en utflykt. Denna resan varar nog inte i nio timmar som den förra. Eller vad säger du mamma? Haha

Nu måste jag röra på mig och vagga babyn för den är helvild. Den blir lugn när jag går och rör mig.
Sötis.


 


Nytta

Nu har jag röjt i garderoben i hallen och ställt in en sån där sån där ställning med korgar istället för en massa verktyg och skräp som fick sin placering i garderober i sovrummet. Vi måste ha lite förvaring till bebisen utanför sovrummet ifall jag eller Chrille sover och det behövs handdukar eller kläder. Sömnen får bli helig sen.
Då var en sak av det som skall göras innan babyn kommer avklarad.

Kvar nu:
- Röja i källaren
- Kemtvätta den andra mattan
- Köpa ett skynke och sy till och hänga upp i sovrummet framför garderoberna
- Upp med lite skräp på vinden
- Köpa ett litet hörnbord till vardagsrummet



Inget hörnbord men det hade vart bra i vardagsrummet tror jag.
Resten av dagen blir lugn...

F off

Gick och la mig i parken en stund för att sola. Tröttnade efter en halvtimma typ när ryggen började värka. Plus att det blåser också. Som vanligt i skit göteborg... Fågelmåsjävlar som flög lågt och såg ut som att dem skulle attackera när som helst dessutom.
Till råga på allt så hade jag lagt filten i hundskit. Liten klick bara men va fan. Äckliga jävla hundägare som inte plockar efter sin hundar! Fuck off!

9 juni

Vaknade vid halv nio och var uppe och pinkade. Den vanliga morgonritualaen. La mig igen men kunde inte somna om.

Igår gick jag och Chrille ner till röda sten och käkade middag på uteserveringen vid vattnet. Det blåste som satan men var fortfarande varmt. Gött att äta ute och underbart att vara nere vid vattnet och mys att vara med min älskling. När vi gick hem så gick vi genom parken och Chrille fick putta mig upp för backen haha. Jag orkar typ ingenting längre. För två veckor sen var det lite jobbigt men nu är jag typ en valross.  Jag undrar vad som skall hända under resterande veckor. Kommer inte kunna röra mig i slutet antagligen. Jag fattar inte folk som frivilligt väger 100-150 kilo...
Babyn var helt galen igår också. Sparkade och rörde sig heeela tiden. Läste någonstans att dem sover 90-95% av tiden inne i magen nu. Knappast våran baby i alla fall. Om den inte drömmer väldigt mycket förstås. Det är lite obehagligt när den trycker sig mog magen och typ sticker ut sin lilla rumpa eller ett ben eller nåt. Chrille fick komma och prata med den lill* så lugnade den sig en stund.
Nån som vet om det är så att bebisar rör sig mer i magen strax innan dem vill ut?

Idag händer det nog inte så mycket. Det blåser ute och ser inte så inbjudande ut att lägga sig vad havet som jag först hade tänkt.
Var inne på panduros hemsida och plockade ihop en massa saker men skickade aldrig efter. Haha. Jag gör alltid så. Plockar ihop en varukorg men sen blir jag för snål när jag ser vart priset hamnar.

Nu måste jag äta frukost.
Hej så länge

Musik

Om ni vill ha en bra skiva så ladda ner "Top 1898 of the greatest hit singles". 1898 hit singlar helt enkelt. Visst det är en massa musik som man inte känner igen men en jäkla massa nostalgitrippar också.
Har plöjt igenom lite Barry White, Alanis Morissette, BeeGess, Celine Dion, 10cc, Bruce Springsteen och Chicago. Jag har bara kommit till C än så länge.
Det gjordes mycket bättre musik förr...


Dagens låt

Nostalgi på hög nivå!
Så jäkla bra!



10 cc -  Dreadlock Holiday

Nyponros



Foto: Jag


Vad händer och fötter?

Det spelas rave musik för fulla muggar och har gjort det hela kvällen också.
Nån som vet vart och varför? Antingen är dem nere vid röda sten eller så är det på hisingen. Ett jävla liv och dåligt är det också.
Häromkvällen var det också någon som gastade här i krokarna. Jag trodde först att det var några grannar som sjöng sing star men insåg sen att det var lite för kraftfullt ljud för det. Hon sjöng inget vidare i alla fall.

Sommar sommar sommar!

skiter han eller?

GP.se har publicerat denna bilden på Zlatan Ibrahimovic ihop med nån meningslös text.
Det roliga är att det ser verkligen ut som att han sitter och skiter. Haha
Håller ni inte med mig?


PUH!

Glömde ju kameran i Nossebro! Paniiik! Tur att jag fick tag på Chrille nu då så att han kan ta med sig den hem.
Min älskade kamera...


Hemma!

Nu har jag kommit hem från Nossebro. Jag åkte hem själv, Chrille får åka hem med sin kompis. Ikväll var det sån där cruising grej där uppe som dem skulle kolla på. Jag hade tänkt följa med men det vägde tyngre att komma hem, ta en dusch och komma bort från alla jävla småkryp! Det är bara att inse, jag är en stadsbo. Ingen lantmänniska. Äcklas ju av allt. Tog en dusch igår och det är så mycket järn i Christoffers vatten att jag var förvånad att jag inte hade rostat under natten. Man känner sig inte fräsch liksom. Jag var snäll och tog hand om disken också, men det var ju också äckligt eftersom vattnet typ lukta skit. Det kändes inte som att det blev rent. Men hallelujah nu är jag hemma i Götet! Gött mos :P.

Fan, helvetes jävla skit (och sen följer ännu mer svordomar). När vi åkte till Nossebro igår så blev jag fotad av en jävla fartkamera! Kul liv. Jag hade satt farthållaren på 70 nånting men det var ju bara 50 där! Så blixt sa det. Det är ju faaaaaaaaaan! Jag är verkligen sne. Visst, jag får skylla mig själv men jag stör mig att dem skall övervaka allt och alla hela jävla tiden. Fucking Babylon! Blir du inte filmad när du kör bil så blir du filmad när du åker spårvagn. Eller när du äter middag på en restaurang. Eller när du tar ut pengar, eller när du är på en bensinmack osv osv.
Storebror ser dig överallt.

Så vad gjorde vi i Nossebro då? Jo, Chrilles kompis bor ju där i ett fallfärdigt hus. Så nu höll han på och fixa taket. Lägga på takpannor som han hade tvättat (Vadå överambitiös?) så skulle skiten på igen. Jag kollade bara på och satt i min solstol typ haha. Gött att vara gravid. Man slipper slava. Men jag tyckte synd om killarna som var uppe på taket i typ 40 graders värme. Idag höll jag fan på att svettas ihjäl. För varmt nästan. Det fläktade ingenting. Därför kände jag ännu mers för att åka hem.

Nu skall jag packa upp våran väska och duscha.
Bloggar nog mer sen.

Vecka 33

Sju veckor kvar till BF...

Barnet:

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.


Mamman:

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.


Morning

Vaknade tidigt idag. Extremt varmt i lägenheten. Jag kommer nog va rätt seg idag med tanke på att jag somnade vid tre igår natt och vaknade kl 8 idag. Men men, får la sova middag en stund.
Fan vad tråkiga alla är. Gick upp och gjorde mig en tallrik gröt och skulle läsa lite bloggar så är det inte en enda som har uppdaterat. Tråkrövar.

Nationaldag idag. Jaha, vad gör man då då? Klär sig i gult och blått? Löjligt att det skall bli uppståndelse kring nationaldagen nu. Inse, det kommer aldrig bli ett firande som i Norge. Det verkar ju vara det dem är ute efter.
Vi skall i alla fall till Nossebro. Jag skall spendera helgen med två galna killar som kommer dricka öl tills dem stupar antagligen. Får inte glömma packa ner öronproppar. Vi skall sova över ju....
Imorgon var det någon cruising grej där. Det vill ju Chrille se såklart. Underbar som jag är så följer jag med. Fast jag måste erkänna att det skall bli skönt att åka från stan och komma ut på landet ett par dagar.

Ha en bra dag allihop!


Buketten

Sandra och Julia, (och kanske någon annan också) ni kanske vill se brudbuketten som jag gjorde?




Inte så illa pinkat för att va sju år sen sist va?

Newlyweds




Malins ring (brorsans fru)
Bild: Jag

Tycker att deras ringar är så jäkla snygga. Dem har ristat in varandras namn på utsidan istället för insidan. På Malins står det Håkan och på Håkans står det såklart Malin. Jättefina!

Blomstertid

Köpte ju blommor till balkongen idag.



Petunia (om jag inte är helt ute och cyklar)



Nicotiana
Snyggt att jag fick med den vissna blomman där också haha



Kärnor från honungsmelon som jag planterade för några veckor sen..



Köpte två Browallia till köket också.

Så nu återstår det bara att se hur länge dem får leva...

Oh sunny day

Lika varmt och soligt fortfarande. Underbart! Dock sväller jag mer och mer och idag fick jag be Chrille ta med ett par tofflor när vi skulle mötas hos barnmorskan. Otippat så glömde han det så jag fick gå barfota haha.

Idag var det sista dagen på föräldrargruppen. Hallelujah. Sicken fetediss jag ger dem träffarna. Jag har lärt mig ytterst få saker. Idag var det två tjommar där och tjöta om jämnställdhet när det gäller att dela på föräldrarledigheten bla bla bla. Låt folk göra som dem vill och sluta banka in i huvet på folk att man SKA dela. Det är la upp till var och en. Trött jag blir. Jag och Chrille har inte bestämt ännu hur vi skall göra. Det är upp till han att bestämma. Såklart är ju jag gärna hemma så länge som möjligt men jag skulle ju aldrig aldrig ALDRIG neka honom om han vill vara hemma. Hoppas att jag hittar ett nytt jobb först bara.
Sen var vi hos barnmorskan. Allt var bra och hon trodde att babyn har lagt sig med huvudet neråt redan! Hjärtslagen var 150 och babyn växer som den skall. Precis på kurvan. Jag växer dock för mycket. I alla fall på vågen... suck.

Var och köpte blommor till balkongen förut också så nu är det fint där ute. Köpte bara till mina två "hinkar". Kunde inte bestämma mig vad jag ville ha när jag gick på blomsterlandet.
Nu sitter jag och bränner bilder till brorsan och Malin från bröllopet, svensexan och möhippan. Sen skall jag ta ett svalkande bad. I badkaret..

Ont...

Fan vad ont i ryggen jag har! Nu vill jag att dem här 7 veckorna som är kvar skall gå fort så att bebisen kommer ut.
Stanna inte för länge där inne!


I´m rich

Yeah!
Skattepengarna har ju för fasikens kommit!
I´m a rich bitch. Skall firas med triumph glass sen. Haha

4 juni

Godmorgon alla morgonpigga! Sitter på balkongen och bloggar. Så underbart!
Jag vaknade och kollade på klockan och trodde att den var 13:20! Men den var 9:20 som tur var. Sova bort hela dagen sådär är inte accepterat. Dock har vi tvättid idag vilket jag ser fram emot sådär mycket men... Gotta do what you gotta do. På helgen vägrar jag att tvätta och imorgon skall jag på föräldrargrupp (sista träffen skönt) och sen har vi tid hos barnmorskan 11:30. Funderar på att bjuda Chrille på lunch nere vid nya varvet imorgon eller på fredag. 
Vi skall till Nossebro på fredag men en lunch innan hinner vi med. Får se vad som händer. 

Ha en skön dag. Jag bloggar nog mera sen.

Ps. Mamma, vad sägs om en ny tripp ner till Ullared när skattepengarna har kommit?

Grillning

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen sommar och grillsäsongen är här.  

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till,  eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.  

Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla händer följande:

  

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

  

Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.  


Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare.

6. Kvinnan  går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

  

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.  


Ännu mera rutiner:   

8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömer honom för hans färdigheter .

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd!  


kvällsfräckisar

Fem penisstorlekar:
1. Small
2. Medium
3. Large
4. Oh my good
5. Finns den i vit också

________________________________________________________________________

Mannen går med sin fru till läkaren eftersom hon har en stor böld i pannan.
Läkaren: Det var en ful satan.
Mannen: Ja....... men hon är snäll mot barnen.

________________________________________________________________________

En liten pojke sitter i badkaret och leker med sitt könsorgan. Han frågar modern: Är detta min hjärna?
Modern: Nej, inte ännu min son.

__________________________________________________________________________

Ett äkta par står vid önskebrunnen
De lutar sig fram över kanten för att kasta i mynt. Mannen faller i.
Dra på trissor tänker frun, det gick ju skitsnabbt.

Jag och Kusin Vitamin



På bröllopet

Sköna tisdag

Idag har jag varit uppe hos Sara och hälsat på. Vi gick till stentjärn och lapade lite sol. Sara och hennes brorsa badade men icke jag. Det lockade inte direkt. Skall jag bada nu så skall det vara folktomt. Vi låg la där i två timmar eller nåt tror jag sen drog vi hem till henne och tog en dusch, gjorde ordning oss och drog och käkade pizza. Yummy. Skulle hämta trall till balkongen som skulle komma idag men luffarna på bostadsbolaget hade bara fått halva sändningen så nu måste vi vänta i en månad. SUCK!

Glömde ju skriva igår att jag och mamma köpte glass igår på triumf glass. Jag tog fläder sorbet (som en dröm) cookies and cream och marängswiss. Hallelujah! Satt i parken och åt glass. Fan vad jag uppskattar att vara hemma. Det är så underbart att jag finner inga ord, Glassbaren kommer bli mitt nya hangout!
Igår ringde dem mig från Media Markt angående kameraväskan.... eftersom det har vart sånt strul med Canon så skulle jag komma in med mitt kvitto och få 1100 spänn tillbaka! Tack tack! Denna kamera affären blev verkligen lyckad för mig! I slutändan blev det en väldigt billig kamera. =)

Snart börjar Desperate Housewives. Säsongsavslutning =(. Nu skall jag skära upp lite frukt och gotta mig med glass till DH.
Ha en skön kväll.

Tadaaa jag lever!

Det var ett tag sen jag uppdaterade nu. Har inte haft lust och det har varit så fint väder ute att bloggen hamnar gaaaanska långt ner på listan.

I lördags var det bröllop om det undgått någon. Min kära bror som gifte sig. Det var en perfekt dag, med perfekt väder, perfekt mat, perfekta gäster osv osv. Brudparet verkade mycket lyckliga och det var härligt att se. Vigslen var i rådhuset, simpelt men det finns ju ingen anledning att stå i en kyrka om man inte är troende. Festen hölls ute i torslanda där dem hade hyrt en lokal.
Som sagt, en perfekt dag!
Skall ge brudparet alla bilder innan jag lägger ut dem här. Men här är jag i alla fall.

  

Är sne på Chrille för att han höll på och tramsa när jag ville ha lite fina bilder på mig så det blev inga bra tyvärr...

I söndags åkte jag ut till lokalen där festen hade hållits och hjälpte till att köra hem grejer. Kom hem och satte mig på balkongen i solen och värmen och skulle titta på Desperate Housewives men somnade i första reklampausen och sov i två timmar. Helt slut var jag. Är det idag med. Antar att det är värmen som tar kål på mig.
Idag har mamma varit här och jag lagade lax och potatis och kall sås till oss. Så gott i värmen! Sen tog vi en promenad till Nya varvet och Röda Sten. Messade Chrille när vi satt på serveringen:
- Sitter nere vid röda sten vid vattnet i solen och dricker en dricka. Vad gör du?
Haha fy fan vad elakt. (Han jobbar ju) Fick tillbaka:
-Fuck u!

Bilder från min och mammas promenix:

           

Fan vad underbart vi bor!
Nu måste jag äta.
Ha det gött hej!

RSS 2.0