Lördag

Idag har jag varit med Therese och Catrin. Vi åkte hem till mig och fikade, eller mölade kanske man skall säga haha. Satt och tjötade och hade det trevligt. Stackars Jillbert har halsfluss så nästa gång får du va med bettan =). Sen åkte Catrin hem och jag och Therese åkte till Maxi och handlade lite.
Hahaha måste berätta, så roligt. Jag hade Thereses plånbok i min väska och när vi skulle betala säger hon:
- Kan jag få min pistol? Hahahhaha plånboken menade hon. Shit vi låg nästan dubbelvikta där inne hahaha. Tänk om hon i kassan hörde det. Diskret rånare änna :P.

Ikväll har jag bakat lite. Vad får min gäster, eller Alicias gäster, se imorgon. Vi skall ha halvårskalas. Alicia blir sex månader imorgon. Jag kan inte tro att det är sant. Vid denna tiden för exakt sex månader sen så hade jag ingen aning om att jag inom några timmar skulle bli mamma. Inga känningar what so ever. Lustigt det där. Att man går i nio månader och väntar på bebisen och sen kommer det ändå på något sätt så oförberett. Nu minns jag knappt hur livet utan Alicia var. Jag skulle inte vilja ha tillbaka det heller. Alicia är mitt allt. Helt underbar! ♥





Inatt sov jag och lillan hemma hos mamma och pappa. Chrille åkte till en kompis så vi åkte hem till mamma och pappa och stannade över natten. Nästa helg skall dem vara barnvakt då jag och Chrille är bjudna på en fest. Första gången vi lämnar bort henne över natten. Vad kul det skall bli att göra mig fin. Nu när jag fått ner i vikt också så känns det ännu roligare.
Kanske skall spexa till det med lite heels och grejer. Den som lever får se...

Nu blir det snart bingen för min del. Sov gott.
och du Therese.. PANG PANG!
MOOOHAHAHAHHA

Vägning

Vägde mig i morse och hade minskat med 0,9 kg.
Så nu har jag totalt gått ner 5,4 kg!
Nu känner jag verkligen att jag har gått ner i vikt och det är helt underbart!

Simsalabim

Babysimmet igår gick verkligen över förväntan! Speciellt eftersom Alicia som en halvtimma mellan 9 och 9:30 och sen vägrade somna mer. Så jag fick gå ut och gå med henne en sväng innan simningen så hon fick i alla fall sovit 20 minuter precis innan det började. Lite mat på det också såp var allt tip top!
Igår introducerades dyket. Jag höll i Alicia och sa "Ett två tre nu kommer det vatten" (dyksignalen kallas det) och sen höll jag henne och "svepte" henne under vattnet och upp mot min axel. Det gick jättebra! Hon såg mest förvånad ut men inget gråt!
Efter simningen så var hon hur pigg som helst! Var vaken i flera timmar och tjoade och fick sitta och titta på mig när jag frostade av frysen. Stimulerande haha. Jag var verkligen tvungen, hade inte frostat av den sen vi flyttade hit för ett och ett halvt år sen. Det tog sin lilla tid vill jag lova. Idag kom Håkan hit med kött så nu är det fullt i frysen. I like!

Chrille har åkt till Nossebro så jag och Alicia skall hem till mamma och pappa och sova där inatt.
Jag var och tränade förut. Så skönt! Körde ben, rygg, mage och gick i en halvtimma.
Nu skall jag slappa lite, Alicia sover så jag får passa på.



Bild från babysim i december

Att knipa igen

Ingen har väl missat skriverierna om pastan som tappats på golvet i centralköket i lundby i Göteborg och sen skickats ut till skolor och förskolor. Snusk om jag får säga mitt.
Dem ertappades ju av en leverantör som filmade dem med sin mobil.

MEN, vad jag funderar mest på är:
Varför sa den här leverantören ingenting till äcklena som plockade upp maten? Varför gick inte han närmre och frågade vad dem sysslade med?

Vet inte vem som är mest korkad faktiskt.... Dem som plocka upp det eller han som lät det hända.




Måla om

Idag bestämde jag att vi skall måla om här hemma. Vardagsrummet skall målas. Jag tycker inte om fondväggen vi har och idag går vardagsrummet i beige men nu skall det målas "Äggskal". Brorsan har lovat att hjälpa mig så slipper jag hålla på och söla. Å det kommer bli ljust och fint. Imorgon skall jag ringa hyresvärden så vi kan hämta färg. Skall hämta färg till listerna också. I köket behöver dem verkligen målas.

Idag var det babyrytmik. Alicia satt mest och stirrade och såg förvirrad ut haha.
Jag är lite sne... Vi har det senaste skämt bort Alicia genom att ligga brevid henne när hon skall somna. Nu kommer vårt straff. Ikväll när hon skulle somna själv så var hon heeeeeeeeeeeeeelt hysteriskt. Hon skrek som jag aldrig hört henne skrika innan. Jag har sagt till Chrille att nu får vi lägga av att natta henne genom att ligga brevid, Han fattar inte varför. Problemet är att ju större hon blir desto svårare kommer det att bli att vänja av det. Han tycker att jag har helt fel och säger att han kan natta henne varje kväll. Jo tjena. Jag tycker att det är jättemysigt att hålla om henne tills hon somnar, men det är dags att tänka ett steg längre liksom....

Imorgon börjar babysim igen. Tyvärr skall inte Malin och Viktor gå mer. Hade det inte varit för att vi redan har betalat så hade jag struntat i det jag med. Jag känner att vi lika gärna kan åka och bada själva. Men men, nu är det som det är.

Nu skall jag bädda ner mig på soffan (Chrille snarkar så jävligt så jag FLIPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR ÖVER!) Vad fan gör man med dom? Tips mottages!

Tung suck

Dem är ju FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN inte normala nånstans.
Offer.
gp.se

Tung suck

Dem är ju FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN inte normala nånstans.
Offer.
gp.se

Äntligen

Ikväll börjar Mia och Klara på SVT1 klockan 20:00.
Det är den roligaste serien in years! Sååå min humor. Koll in den!







Bilder svt.se

Söndag

Igår somnade jag tidigt. Släckte vid 23 och hann nog inte mer än att lägga mig bekvämt. Sen sov jag. Alicia låg brevid mig (mys) för mr snore låg på soffan. Han gick upp med oss imorse. Mysigt att äta frukost tillsammans. Förhoppningsvis blir det mer sånt nu framöver eftersom hans sista arbetsdag är på måndag. Dock betalt till den sista mars. Helt OK.
Nu vilar han och Alicia och jag väntar på att klockan skall ticka iväg så att jag kan åka och simma. Klockan 11 öppnar dem. Vad skönt det skall bli. Undrar om jag orkar simma 1000 meter. Jag skall försöka i alla fall. Efter det skall jag basta. Sen kommer la jag somna på mammas kalas haha.

Vill fixa mitt hår. Klippa mig och göra blonda slingor igen. Är trött på det lite mörkare som jag gjorde i höstas. Jag trivs nog bäst som ljusblond trots allt.
Ha en bra söndag kära läsare.

Attans

Vägningen denna veckan gick inte så bra. Upp 6 hekto.
Ah well. Vad är väl en bal på slottet...
Snart skall jag åka och simma. Dem öppnar dock inte förren klockan 11.


Bloggsvacka

Det är därför jag inte skrivit på ett par dagar.
Inatt sov jg och Alicia hemma hos mamma och pappa. Jag och mamma var på kommersen idag eftersom min svägerska stod där och sålde lite. Alicia fick ett par byxor, en klänning och en tröja. Sen fick vi en babywatch gratis. Tack Emelie och Pontus, den funkar alldeles utmärkt. Jag känner att vi behöver en babywatch i denna gigantiska våning vi bor i haha. Alla 51 kvadratmeter liksom. Men någon gång får vi användning av den. Till sommaren när man sitter på balkongen. Eller som vi är hemma hos mamma och pappa och lillan sover.

Vad har hänt annars då. Inte så mycket. Jag var ute på 421 förut och köpte smink. Loreal´s mineral foundation. Jag provade den lite lätt förut och wow! Imon skall jag sminka ordentligt. Det är roligt när man köper nytt smink tycker jag. Att få prova och ha sig. Jag behöver en ny rouge. Therese du får följa med mig in till stan nån dag och hjälpa. Jag suger på det där med rouge =).

Imon skall jag åka och simma. Sen är det kalas för mamma.
Ha en mysig kväll!
Kram

Äntligen igång

Idag fick jag äntligen tid för mig själv och jag var på gymet i nästan två timmar. Det var så skönt att koppla bort hemmet och bara vara jag. I fortsättningen skall jag nog duscha och basta och sånt där faktiskt, istället för när jag kommer hem.
Jag gick 15 min sen cyklade jag 15 minuter och körde styrketräning. Biceps, triceps, axlar, mage och lite rygg.
Helt underbart! Nu känner jag att jag har gått ner i vikt och jag ser det på min mage. Det är fortfarande shit load som skall bort men att se och känna resultat är så peppande.
Nu måste jag äta lite, skriver mer snart.


Omusikalisk

Knappast någon blivande trummis här.



Nyårsbebis

Nu kommer det lite bilder som jag haft på kameran. Måste ju visa hur fin lilla damen var på nyårsafton:




Det bor en liten vilding med oss

Idag har Alicia varit helvild! Hon sitter på golvet och gungar och nästan kastar sig efter saker. Attackerar mitt ben eller mig när jag sitter eller ligger brevid henne. Hon har hoppat i sin gunga och hon är glad och skriker i falsett haha. Hon är helt underbar! Så mycket glädje i det lilla fröet!
Mamma var här och hälsade på. Pappa stannade hemme då han hade ot i halsen. =(. Mamma hade köpt fina tulpaner till mig och hade med sig sallad. Gott. Kul att ha sällskap efter att Chrille går till jobbet. Sällskap har jag ju alltid, Alicia. Men vuxensällskap är trevligt!

Annars har dagen flytit på. Gick en promenad på förmiddagen, slängde i en maskin tvätt. Städade toan och dammsög i lägenheten. Produktiv dag.
Väntar på att min karl skall ringa. Jag vill gå och träna imorgon. Måste checka med honom först bara. Jag fick tag på kärringen på volvo och jag får friskvårdbidrag även fast jag är föräldraledig så det var ju bra!




Jag rensade min kamera och la in bilder på datorn. Hittade denna söta. Det ser ut som hon håller i en liten väska. Så sött!


Mys

Sitter här i soffan med lite tända ljus. Mys. Alicia somnade brevid Chrille och nu har han somnat han också. Jag fattar inte hur man kan vara så trött som den mannen är. Det måste vara nåt fel på karlsloken :P.

Alicia det lilla sötgrynet har fått in tekniken på hoppgungan nu. Hon hoppar coh studsar och tycker att det är roligt. Det måste vara skönt för henne att få vara lite för sig själv. Stå själv liksom. Slippa folk som går runt och kånkar och bär.
Det har hänt så mycket med henne på bara en månad. Hon jollrar och "snackar" hela tiden. Skrattar och ler. Nu har hon börjat sträcka upp armarna mot en. Typ, ta upp mig! Hon sitter och rullar runt hej vilt. Jag lägger henne på rygg och hon rullar till magen. Hela tiden haha.
Vår skatt ♥

Ny dag lång natt

Måste ju säga att jag har sovit sådär inatt. Jag la mig tidigt och somnade vid halv 12 nånting men klockan halv fyra imorse vaknade Alicia. Helt klarvaken och tjoade och sparkade. Jag försökte få henne att somna om men inegnting funkade. Så till slut gick jag upp och bytte på henne och hon fick mat sen somnade hon om... till klockan var sex! Då var hon lika pigg igen. Somnade efter en timma igen och vaknade halv nio. Sen fick Chrille ta henne för jag var i koma och ganska irriterad. Stor idé att han tar henne på morgonen när han går och lägger sig när jag går upp och sen sover hela dagen.....

Igår var vi hemma hos Chrilles mormor och morfar en sväng på middag.
På morgonen gick jag en promenad med Alicia och det var så skönt väder. Soligt och fint.

Idag blir det en lugn hemmadag. Jag är seg efter denna natten.

Governor Andy och Jr Eric



Reggaeprofil

Vila i frid

Hemmadag

Idag har vi tvättat och bara varit hemma. Rätt skönt faktiskt. jag sov middag med Alicia en stund förut eftersom hon tyckte att det var en bra idé att vakna klockan 5 imorse! I en timma och en kvart försökte jag få henne att somna om sen gav jag upp och hon fick mat. Hon somnade om efter det in liten stund men jag har känt mig hyfsat sleten idag.
Sitter och tittar på Let´s dance just nu och Hasse Aro dansade precis haha. Han har ungefär lika mycket taktkänsla som min bror. Haha.

Usch jag fick ett tråkigt mail förut. JR Eric är död. (För er som inte vet så är JR Eric en svensk reggae artist) Jag känner han inte eller så men har sett han uppträda några gånger och han var duktig. han omkom visst i en mopedolycka på Koh Samui igår. Tragiskt.

Imorgon är det lördag och jag skall äta Godis. Jag har varit så extremt godissugen både igår och idag men jag har faktiskt inte ätit något! Men imon får det bli lördagsgodis. Vi skall hem till Chrilles mormor och morfar och hälsa på också.
Nu skall jag återgå till TV tittandet. Äta lite kvällsmat också.
Kram på er!


Utmaning

Blev utmanad av Malin att göra denna listan:

Tio första
Första bästa kompis: Sara
Första bil: Ford Focus.
Första kärlek: Riktiga kärlek. Jag vet faktiskt inte om jag vart råkär innan jag träffade Chrille.
Första husdjur: Mina guldfiskar E-type och Pandora haha
Första semester: Första långa semestern var nog när vi bilade till Österrike 1992.
Första jobb: Sommarjobb på Vårdcentralen i Lövgärdet. satt i receptionen och tog emot patienter.
Första köpta skiva: Backstreet Boys första CD.
Första piercing: Hål i öronen
Första konsert: New kids On The Block. 1992, jag var 10 år gammal.

Nio senaste
Senaste alkoholdrycken: Vin på nyår
Senaste bilfärd: Till ICA maxi i onsdags
Senaste filmen du såg: World trade center
Senast ringda telefonsamtal: Catrin igår kväll
Senaste bubbelbadet: På midsommarafton
Senast spelade CD-skiva: Barnkammarboken =)
Senaste kyss: Igår
Senaste gången du grät: Kommer inte ihåg faktiskt. Nån vecka kanske.
Senaste måltiden: Gröt, två mackor och te.

Sju har du någonsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit arresterad: Ja
Blivit kär vid första ögonkastet: Nej
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Busringt till någon: Hell yeah haha 

Sju saker du har på dig
1. Tröja
2. Hårband
3. BH
4. mjukisbrallor
5. trosor
6. strumpor
7. -


Sex saker du har gjort idag
1. Vaknat
2. Matat Alicia
3. Diskat
4. Lekt med lillan
5. Duschat
6. Ätit frukost

Fem favoritsaker utan rangordning
1. Mat
2. Min kamera
3. Våra soffor
4. Tvn
5. Sängen

Fyra personer du kan berätta allt för:
Mamma, Sara, Linda, Carro

Tre val
Blått eller rött? Rött
Sommar el vinter? Sommar
Choklad el chips? Omöjligt val. Jag väljer båda.

Två saker att göra innan du dör
Föda fler barn
Bygga hus

En sak du ångrar
Bara en?

Fyra personer du vill ska göra samma blogginlägg
Sara
Thezia
Julia
Sandra

____________________________________________________________________________

Update: Jag missade frågan "En sak du ångrar" märkte jag. Fixat.

Fucked up jävla finanskris

Har suttit och funderat. När C blir arbetslös så kommer vår inkomst dala med 7-8000 varje månad som går. Vi har inte ens så mycket pengar över varje månad nu. Alltså kommer vi gå i personlig konkurs om inte något drastiskt sker.
Vi kan inte ha någon bil. Lätt att sälja dem nu. Vem fan köper bil i finanskris liksom? Jag får sluta pensionspara. Det tyckte C var en dum idé men det blir ju bara fram tills att jag börjar jobba igen. Ändra bredband och TV abonemanget.

Sälja röv.

Regnbåge

Idag var vi på ännu en lägenhetsvisning. Visst lägenheten var stor men det var nog även det enda som var positivt. Golven var ju fräscha också visserligen. När man kom in möttes man av en STOR hall. Rakt fram låg ett litet litet sovrum och brevid det ett STORT! Badrummet var halvkaklat blått.. URK. Vardagsrummet höll gubben på att måla vitt så det var ju sjysst. Köket... kristus... Beige/senapsgula skåpsluckor och KNALLGULA väggar. Med en bård i mitten. Visst såna saker går att fixa men jag har ingen lust att flytta in i en lägenhet och fixa allt. Sånt tar tid och jag vill helst ha det gjort med den gång. Så det blev ett nej. Det var helt enkelt inte värt 6100 kronor i månaden och att bo brevid (nästan iaf) ett boende för hemlösa missbrukare, när man dessutom har barn, kändes sådär spännande också. Jag som är den mest paranoida människan hade antagligen inte vågat vara ensam hemma ens.

Jag och Alicia var hemma hos Therese och hälsade på henne och den galna hunden. Catrin var också där. Alicia och hunden är helt kära i varandra. Så sött. Synd att hunden har allvarlig damp så man inte kan släppa henne haha. Jesus.

Imorgon är det tvätt på schemat. Fantastiskt roligt. Hoppas det blir så fint väder som idag så vi kan ta en promenix. Jag avr ute idag i en timma. Helt underbart!
Kram på er vi hörs imorgon.

Dagens låt

Denns låten är så extremt jävla bra så jag smäller nästan av!



Brandy - Right here

Snart är det fullt upp

Nu börjar vardagen komma krypandes tillbaka efter julen. Om en vecka, nästa onsdag alltså, så börjar babyrytmiken igen. Veckan därpå är det baysimmet som börjar igen och därefter ska jag börja på babymassage med Alicia. Carro och Donya skall med på det också. Massagen på måndagar, rytmik på onsdagar och sim på torsdagar blir det nu några veckor framöver. Shit. När skall jag hitta tid för mig och att börja träna? Det får bli träning på tisdag, fredag och söndag typ. Eller måndag efter massagen, den är ju slut klockan 12.
Det löser sig sa gubben som sket i valhalla....

Denna veckan tror jag inte att kilona trillar av mig som förra veckan tyvärr. Imon får det bli en långpromenad. Jag har fått för mig att det skall bli fint väder.
Godnatt mina vänner!



Wohoo jag har lärt mig att print screena

En till

Gud denna bloggen! Hon har en tävling till som jag är med i.
Hon har byggt hus och bloggen handlar om hennes husbygge.
Kolla in bilden på kåken. Mitt drömhus ju! Helt amazing. hennes inredningssmak är inte fy skam den heller...



Nu tävlar jag om denna lyktan också.

Tävling

Jag är med i en tävling på denna fina blogg.
Man kan vinna denna underbara lyktan!


Stora tjejen!

Alltid samma visa i januari. Pengarna tar slut innan månaden ens har gått halvägs. Mitt sparkonto som var rätt rejält för några månader sen börjar bli tunnare och tunnare. Yeah yeah. I landsproblem.
Var ute och handlade mat förut. Träffade på en kvinna som tyckte att Alicia var så söt och började prata med mig. Det slutade med att hon la ut hela sitt liv för mig. Hon hade ett barnbarn som var ett och ett halvt och jag förstod att hon inte tyckte så bra om sin dotters svärmor som var läkare (viktigt att poängtera förstod jag). Igår trodde hon att hon skulle dö. Något hände med hennes mage och det var så hennes mamma dog. Men hon hade vart på Apoteket och köpt laxermedel och idag mådde hon tipp topp. Haha. Sicken rolig prick. Det är lite som filmen hundtricket att ha barn. Massa folk kommer fram och pratar. Det är roligt att få beröm för Alicia. Jag blir så stolt!
Idag fick Alicia åka kundvagn och hon såg så stolt och glad ut!

Nu äts det välling här och jag får blogga med en hand. Lite jobbigt. Så jag avslutar här.
Kram på er!






Ingen humor?

Vadå överkänslig?

13e januari

Tack för alla kommentarer. Det är så roligt att se vilka som är här inne och härjar.
Hänger inte läpp över den lägenheten längre. Det var la inte meningen helt enkelt. Jag var inne på boplats igår igen och kollade. Hittade en lägenhet som enligt deras karta låg nere vid vattnet, nästan vid röda sten. Fatta vad nice! Jag sökte den med en gång eftersom det är världens läge. Men sen låg jag och tänkte. Hmmm Lantvärnsgatan. Ligger inte det vid triumfglass? Idag tittade jag på en annan karta. Och mycket riktigt. Boplats har märkt ut fel! Men nu har vi blivit erbjudna en visning. Så vi skall gå och titta på den. Det är en trea på 89 kvadrat! Vi kommer gå vilse. Okej, den ligger inte jätteroligt men va fan... Fuck it. Den kanske är perfekt.

Var ute på backaplan en sväng idag eftersom vår skötväska gått sönder. Dragkedjan gick sönder igår. Dem skall skicka ner den till Malmö för att dem skall laga den och det kommer ta två-tre veckor. Jag sa till dem att jag kan inte vara utan skötväska så länge. Vad ska jag gå runt med en påse då eller? Hon sa att dem skulle kolla om jag kan låna en. Då får jag säkert en som inte matchar vagnen så kommer jag gå runt och se ut som ett jävla freak. Sånt stör mig. Ge mig en ny väska bara. Hur svårt kan det vara. Snålapor.

Lillan ligger och sover. Vi var uppe hos Malin och Viktor en sväng förut och dem lekte lite.
Nu skall jag kika runt lite här. Ha det gött så länge!

Nope

Aprunk.
Vi fick inte lägenheten....

Väntar

Jag vill ha svar. NU!

Sunday bloody sunday

Idag kom Tess, Tommy och Melissa hit och vi promenerade till slottskogen och kollade på djuren. Inte så många djur som var ute dock. Det blåste en del och var inte sådär överdrivet mysigt väder men gött att komma ut och röra på sig i alla fall. Sen gick vi hem hit och drack kaffe och te. Alicia har varit snackig och var väldigt intresserad av Melissa. Hon satt och gapade och sträckte ut sina armar efter henne och när hon fick tag på Melissas huvud skulle hon smaka på det haha. Som allt annat. Allt åker in i munnen nu. Hon är helskön. Melissa såg lite fundersam ut.

Imorgon hoppas jag att vi får svar om lägenheten. Idag var sista svarsdag så imorgon borde vi ju få veta.
Helgen har varit lugn. Jag och Alicia var hemma hos mamma och pappa en sväng igår. Jag och mamma tog en promenad ner till angered och jag köpte lördagsgodis. Mmm. Det får nog bli ätardag varannan helg för idag har jag lite ångest och det var svårt att hålla sig idag med när det fanns lite godis kvar. Bad me. Jag som hade så bra karaktär. Men, jag har gått ner 4,5 kilo. Det var när jag vägde mig i lördags morse. Alltså har jag tappat det på 10 dagar. Nu skall the fat ass försvinna.

Dags att sova nu tror jag. Ont i ryggen har jag. inte lätt när man har en liten att ta hand om. Lyfta upp lägga ner osv. Behöver träna men det får vänta till ryggen känns lite bättre. Imorgon börjar min stackars karl jobba. Vad skönt det är att slippa sån ångest.

Godnatt på er gott folk.

Varbergstur

Vårt tåg gick klockan 12:40 i förmiddags och Alicia tyckte att det var väldigt spännande. Massa folk att titta på. Jag kan säga så mycket som så här, hon har sovit en halvtimma under dem 6 timmarna jag var borta och har inte gnällt eller gråtit en enda gång. Jo när hon var hungrig så men va fan, det räknas inte ens. Hon är så jävla snäll!
Sandra och Julia mötte oss på stationen och vi gick och kollade i nåhra affärer och sen gick vi och hälsade på Ann-Catrin som har sin egen blomsteraffär. Hon är väl den enda från klassen som jobbar som florist kom vi fram till haha.
Vi gick och tog en fika också. Det var som en dag på stan med vänner fast jag var åtta mil hemifrån. Kul att komma bort också.





Mmm fika (jag åt sallad)



En fullt normal Julia


 
En fullt normal Sandra



Friends!



Alicia också såklart!
Jag hade Chrilles lilla kamera med mig idag. Inte bästa bilderna liksom.

Nu skall jag sova. Godnatt!

Godmorgon!

Idag skall vi som sagt till Varberg jag och lillan. Det skall bli så roligt att träffa Sandra och Julia. Blir inte borta så många timmar, det skall bli kul att se hur Alicia tycker det är att åka tåg. kjag tror att hon kommer gilla det. Det finns la massor att kolla på.
Just nu sover hon en tupplur, så det blev ingen powerwalk för min del. Kilon rasar ju av mig ändå. jag skall väga mig imorgon bitti igen för imon har jag en ätardag. Då blir det tacos och godis. Mmm. Och kanske den där marängswissen som jag aldrig åt på nyår. Smask. Jag tänker inte ge upp allt det goda för att gå ner i vikt. En äterdag i veckan eller kanske varannan vecka kommer jag köra på.
Nu borde jag passa på att ta en dusch när fröken ändå sover. Japp, så får det bli. Jag skall ta med kamera till Varberg så det blir kanske lite bilder imon eller ikväll om jag hinner och orkar.

Ha en bra dag!

stora tjejen!

Har ju glömt att berätta att Alicia kan sitta själv nu! Det gick från att för två dagar sedan kunna sitta lite till att idag kunna sitta jättebra! Stora damen!
Hon är så duktig och fin våran tjej. Vi är så stolta över henne!





Slå upp kärlek i en ordbok så är det en bild på Alicia där. Världens finaste. Som för övrigt börjar bli lite mammig...

Torsdag

Något förvånad imorse när jag vaknade och såg att det var snö ute. Jag hade hört att det skulle komma snö men trodde att det skulle komma på eftermiddagen.
Åkte till läkaren imorse. Jag var hans första patient men ändå fick jag vänta 25 minuter för att få komma in. Vad fan sysslar läkare med? Sen har ju jag alltid turen att träffa såna "normala" läkare. Eller inte. Han tittade på min navel och frågade:
- Jaha, vad tycker du att vi skall göra åt det här? utan att berätta vad felet var.
- Inte vet jag, sa jag. Det är ju du som är läkare.
Suck. Han konstaterade i alla fall ett navelbråck. Det skall vara jag till att få dem mest underliga saker. Han skulle skicka en remiss till nåt sjukhus iallafall.

Vad roligt att ni är så peppande angående min företagsidé. Tack! Jag måste läsa på lite mer så jag vet vad det är. Måste bestämma målgrupp, vad det är för saker jag vill sälja och vilken stil.

Imorgon skall jag och Alicia på utflykt. Jag var inne på Sandras blogg förut och hon skulle träffa Julia och dem skall till Varberg så jag bestämde mig för att haka på. Vi tar tåget ner jag och Alicia och möter upp dem. Det skall bli skitkul! så det blir ingen träning imon heller. Attans. Jag får satsa på en power walk på morronkvisten. Om det inte är pissigt väder. All snö är borta här nu. Det gick undan.
Hej så länge!

7e januari

Idag gick jag och Malin en promenad med barnen. Ingen powerwalk direkt men det var skönt att komma ut i solen. Har tvättat idag också. Mindre kul kanske.
I morgon skall jag till läkaren med min navel som ser helt ful ut efter graviditeten. Det är ju vanligt att man får en sån putnavel när man är gravid och det fick jag men min har inte hoppat in igen liksom. Dessutom är den öm. Pratade med barnmorskan på BVC och hon tyckte att jag skulle gå till läkaren. Så jag fick en tid imorgon. 8:05 på vårdcentralen. Då slipper jag i alla fall vänta kanske, för jag lär väl vara först.

Jag går och funderar på att starta en webbutik. Har små idéer på vad jag vill sälja men jag behöver komma på mer. Det är ju dock inredning som lockar. Att få sköta sitt eget hade varit så roligt. Det krävs en del planering bara och att våga!
Den som lever får se...



Bild från Countrystyle.se

Visit

Vi åkte hem till Carro och Donya och hälsade på. Det var för kallt för att gå ut. Tyckte både hon och jag. Det var fan 7 minus när jag åkte hemifrån. Stila dig. Vi drack te och tjöta och jämförde bebisar haha. Sånt där som mammor gör.
När jag kom hem så började jag laga mat. Idag blev det majsplättar med bacon och ruccola. Helt grymt goda!
Alicia fick sig ett spel för att hon var övertrött. Chrille försökte få henne att somna men hon bara vägrade. Hon har lärt sig att ta ut nappen ur munnen men kan inte stoppa tillbaka den igen. Så man stoppar i den, hon tar ut den och blir förbannad. Man stoppar in nappen, hon tar ut den osv osv.
Sånt spel som hon fick idag hör inte till vanligheterna. Jag kan räkna dem gångerna på en hand under fem månaders tid. Fattar ni hur snäll hon är!?
Nu sover hon jättegott för natten. Jag läste två böcker för henne, släckte lampan la henne på sidan, sjöng lite och så somnade hon.

Jag ser att jag har fått en del nya läsare. Välkomna. ni får gärna berätta vilka ni är!
Ha en skön kväll mina vänner.


Måndag

Jag har precis ätit min andra del av frukosten nu. Idag bestämde jag mig för att dela frukosten i två eftersom jag ahar varit så groteskt hungrig de senaste dagarna. Så först blev det havregrynsgröt med kanel och mjölk. Och nyss åt jag en knäckemacka och en macka med leverpastej och gurka på. En kopp te också såklart.

Kom på förut att Chrilles bil står parkerad på gratisparkering och idag är det måndag vecka 2 vilket innebär att dem sopar mellan 9 och 12. Så smack. 600 kronor böter.
MEN... sen kom jag även på att imorgon är det röd dag vilket innebär att idag är det "lördag" = ingen sopning. Gött!

Idag skall vi ev till Carro och Donya. Vi skulle ta en promenad pratade vi om men jag tror att Carro kommer tycka att det är för kallt. 8 minusgrader sa dem på vädret. Jag vet inte riktigt vad det är här för våran termometer är paj. Men kanske åker vi hem till dem och hälsar på istället. Vi får se, vi får se.

Ha en bra dag!

Första veckan

Viktminskning första veckan:
1,7 kg!

Söndag

Jag kunde inte somna igår. Låg och tänkte på lägenheten vi var och tittade på och kände smått separationsångest över att ev lämna denna lägenheten MED balkong. Jag kommer sakna balkongen. Mycket! Speciellt sommakvällar när lillan har somnat... Jag ska inte ropa hej än för vi har inte fått svar än.

I morse åkte jag och Alicia en sväng till IKEA. Jag köpte en matvåg så nu kan jag äntligen väga min mat och ha koll på hur mycket jag får i mig. Jag hoppas att jag har ätit för lite när jag chansat så att jag får äta mer nu för helvete vad hungrig jag är hela tiden.
Sen åkte vi hem till mamma och pappa och hälsade på en sväng. Efter det så hämtade vi Chrille och åkte vidare till Tommy och Tess. Där satt vi och tjötade och fick fika. Jag drack bara Te! Sicken karaktär!
Deras dotter Melissa 1, år gammal, var lite avvaktande i början men sen kom hon igång och roade Alicia. Hon flängde runt och Alicia bara tittade. Sen låg Alicia på golvet och Melissa skulle visa hur hon skulle leka med sina skallror. Hon tog dem och skakade järnet, la ner dem till Alicia och sa SÅ! Haha typ, så ska du göra!
Vi åt middag där, dem beställde pizza och jag, håll i er, åt sallad! Helt otroligt. Blev mätt till och med!

När vi kom hem badade jag Alicia och hon kom nu på hur man skall stoppa foten i munnen haha. Hon e för rolig.Så hon låg och sög på foten under hela badet.
Nu är det slappt här och jag börjar bli hungrig och får nog inte äta mer idag. Jag får gå och lägga mig på tom mage idag med. Känns ju kul, jävligt lätt att somna också. Imon skall jag väga mig.. spännande.

Ha en skön kväll!

Ja Tack

Idag har vi varit och tittat på en lägenhet. Jag blev glatt överraskad när jag såg att det var i det finaste huset i hela Kungsladugård! Ända sen jag flyttade hit har jag gått och tittat på detta huset och drömt! Jag tycker att det är så fint!



Lägenheten låg på våning tre av tre, utan hiss. Barnvagnsrum finns men i en uppgång brevid typ.
Det är en trea på 70 kvadrat och den var fin så vi tackade ja!
När man kom in möttes man av en ganska lång-smal hall. I anslutning till hallen låg köket. Ett stort kök med ett stort minus. Blått golv! Vem fan lägger blått golv? Jag är förvånad eftersom jag trodde att det skulle vara genomgående trägolv. Huset är uppfört på 1920 talet och då fanns det väl knappas linoleum mattor eller? Jag och Chrille tror att det gömmer sig ett underbart trägolv så om vi får lägenheten så skall det rivas golv.

Rakt fram från hallen så låg det ett stort vardagsrum. Även där linoleum matta. Why oh why?  Från vardagsrummet så låg det toalett och två sovrum. Ett stort och ett lite mindre. Perfekta. Det ena rummet är dock i akut behov av målning. Blått även där... Not so nice.

Jag var lite sådär när vi gick därifrån men nu känner jag starkare och starkare att det finns potential. Jag planerer redan inredning haha. Vad dum jag är. Håll tummarna för oss nu då!



Uppgången längst bort är det



Titta en så fin liten lekplats dem hade utanför också! Kvinnan som bodde i lägenheten nu sa att det finns en del bebisar på gården. Roligt! Då kanske Alicia får lite kompisar till sommaren!
Spännande utsikt från köksfönstret. Vagnhallen i majorna haha. (Spårvagnsgarage)
Håll tummarna nu då mina vänner!

För övrigt, bilderna har jag tagit med min nya mobil!
Fatta vad grym den är!

Grattis

Grattis till Anita och Martin som fick sin lilla Elsa igår!


Fredag

Idag var vi på BVC och Alicia fick sin andra vaccination. Hon sa inte ett pip. När barnmorskan stack henne så tittade Alicia på mig och underläppen åkte ut lite men sen var det inte mer med det. Så duktig!
Hon växer så det knakar och är 66cm lång nu och väger 7800 gram. Biffen. Men hon ligger perfekt på sin kurva och det är huvudsaken.

Efter BVC åkte vi till IKEA och letade efter förvaring till Alicias alla leksaker. Allt är så fult men det slutade med att vi köpte två rosa förvaringslådor med hjul. Dem fyller sin funktion iallafall. Köpte en badrumsvåg också, men jag måste ev ut till IKEA imon igen för att köpa en matvåg. Gjorde aldrig det idag och jag behöver en så att jag kan följa min diet ordentligt.

Powerwalkade med lillan i 45 minuter i morse. Det var så fint, jag gick ner till röda sten och nya varvet. Kallt och soligt nere vid vattnet. Perfekt start på dagen!

Imorgon skall vi gå och titta på en lägenhet! En trea, 70 kvadrat och den ligger i ett underbart område i kungsladugård. Hoppas den är nice och att vi får den om vi vill ha den. Berättar mer när vi sett den.
Nu skall jag slappa lite och lägga mig och läsa.
Natti Natti!

1a januari

Vi la Alicia för 40 minuter sen men det verkar inte som hon vill sova. Hon ligger där inne och tjattrar och snackar och tjoar. Hon har kommit på ett nytt ljud som hon kör nu då hon låter som en gammal gubbe. Just nu kör hon igenom alla läten hon kan låter det som. Jag och Chrille sitter här och skrattar. Ingen idé att gå in och ge henne nappen än. Hon spottar bara ut den. Snart kommer la tröttheten krypande. Hon är för rolig vår skatt!

Vi hade det jättebra igår. Vi åt avokado med skagenröra och svart löjrom. Sen åt vi oxfile med potatisgratäng, tomatsallad och vitlöksbröd. Vi skulle äta marängswiss till efterrätt men vi orkade inte.
Sen kollade vi lite på TV, det avarsom en helt vanlig vardagskväll. Bästa nyår jag någonsin firat. Jag sa till Chrille att vi kan göra det till en tradition. Men vem vet, nästa nyår kanske man har lust till något helt annat.

Idag gick vi en promenad i solen. Jätteskönt och jag fick med mig min karl! skönt att komma ut, det blir så mycket sitta på arslet under julen. Men nu skall det bli ändring på det. 13 kilo skall bort innan juli månad. Wish me luck!

RSS 2.0