Måndag

Måndag igen, jag fattar inte, det var ju nyss måndag...

Jag och Alicia har varit hemma hos mina föräldrar hela helgen. Vi sov över från lördag till söndag. Mys! Jag och Therese var en sväng på klädkällaren också haha. Jag skall ALDRIG underskatta det stället igen. Jag hittade två klänningar från Ellos för 55 kr styck. Dem hade massa fina koftor men dem var lite skum passform. Alicia fick halksockar. Pojkstrumpor så det står ICE HOCKEY under haha. Men vem fan bryr sig? Jag ville ha svarta strumpor till henne och uppenbarligen så görs det inte svarta flicksockar....

Idag har jag coh Alicia varit ute på en promenad. Vi stannade till och tittade på gubbarna som arbetar och lägger om spåren här utanför.



Detta tycker Alicia är jättespännande. Hon pekar och iakttar gubbarna och maskinerna hehe. Det brukar stå mycket barn med sina föräldrar och titta. Gubbarna är som apor i bur helt enkelt.

Nu sover lillfisen middag och sen skall vi gå och leka med Victor och Malin...
Ha en skön dag!


Lunch

Hallå hallå!

Just nu sktter jag och käkar lunch. Det blev rester från i förrgår. Tagliatelle med nån kyckling grejs jag slängde ihop bestående at 2 vitlöksklyftor, 2 kycklingfiléer, Krossade tomater (ca 400 gram), peppar och basilika (ev salt, det är en smaksak). Det blev kanongott! Tomat och basilika är en bra kombination.

Har bakat bröd idag med. Morotsbröd blev det. Jag tror att jag skall försöka baka så mycket som möjligt själv, istället för att köpa. Godare och nyttigare!

Igår var Therese här och vi kollade på IDOL och tjötade. Hon hade med sig lilla hunden och Alicia tyckte att det var såååå roligt när Nikita hoppade haha. Hon skrattade jättemycket! Sötis.

Jag har sett att det kommit upp 2 nya tänder på lillan nu också. Det kan förklara det oändliga gnället som pågått men som fortfarande pågår. Tex tidigare idag så läste jag 2 böcker för henne. Spöket laban och en totte bok. Hon ville ha boken att leka med men jag sa nej eftersom dem böckerna är från när vi var små och jag vill inte att dem skall förstöras. Å herreguuuuud! Hela hennes värld rasade nästan samman. Jag gick in och satte henne i sin säng och sa att du kan ropa på mig när du lungat ner dig. Efter en stund var det tyst så jag gick in och då stod hon där lugn och lyssnade på musik.
Det gäller att sätta gränser. Dock vet jag ju inte om det är en fas eller om det är tänder. Time will tell....

Hoppas ni får en bra dag!
Kram till er!

Håret

Håret blev jättebra! Här får ni se en liten blid, men jag bjuder inte på nåt ansikte till bilden.



Bilden är inte riktigt rättvis. Det är snyggare färg i verkligheten.

Klipp imorgon

Imorgon skall jag klippa mig och göra slingor. Äntligen!
Kanske dyker upp en bild här om ni är snälla.....

Måndag

Jag håller för tillfället på att tvätta. Chrille och lillan tog en spontan visit till hans mamma så jag sa att jag kunde ta tvätten. Mina grnnar tror nog att jag e mongo eftersom jag kör tvätten i Alicias sulky haha. Men jag får ju inte lyfta...

Annars är dagen ganska händelselös. Jag vill att såret skall läka så att jag kan börja leva som en normal människa!


Du är det bästa jag har!



♥ ♥ ♥

Familjen är hel

Nu är lillan hemma. Mamma och pappa kom och lämnade henne vid 17:30 ungefär. Hon var så glad att se oss igen! Vårt lilla troll!
Det var skönt att vara ensamma ett tag, men inget går upp mot att ha henne hemma igen. Då är allt som det ska!


Vidrigt!

Fy fan vad vidrigt detta är!

Säg pappa!

Vi har försökt få Alicia att säga "Pappa" ett bra tag nu. När vi säger "säg Pappa" så säger hon antingen "Mamma" eller så pekar hon på Chrille haha.
Idag när jag pratade med mamma så sa hon att "Du kan hälsa Chrille att Alicia säger pappa nu. Fast till morfar" hahaha.
Det är inte lätt asså.....


Do you agree ladies?



Isn't that cute? An extra belly button
You need to put your pants back on honey
Hahahaha 


Tomt hus

Nu har Alicia åkt med sin mormor och morfar och skall stanna där över natten. Så hon kommer hem imorgon eftermiddag/kväll. Det är ganska skönt att hon får vara hos dem nu. Jag har dåligt samvete hela tiden för det känns som att jag inte kan ge henne den kärlek och närhet som hon behöver. Det är jobbigt och jag fällde några tårar förut...

Så idag skall jag och C bara ta det lugnt. Pappa hade med sig "män som hatar kvinnor" (sorry Jill) så den skall vi titta på ikväll. Köpa godis och götta oss!

Nu skall jag ta med datorn in i sovrummet, lägga mig i sängen under täcket och kolla på Gossip Girl säsong 2. Jag har typ missat alla avsnitt!
Ni kan titta på massa filmer och serier på denna sidan. Rätt kass kavlité dock...

Puss



Världens bästa mamma och pappa / mormor och morfar!

Världens sämsta mamma....

Jag känner mig verkligen som det. Jag kan ju inte göra någonting med Alicia nästan.
Hoppas att skiten läker snabbt!

Nu skall jag gå och nana.
(Jag skall inte sticka under stol med att det skall bli skönt att få sova ostört. Det är Chrille som får ligga nära Alicia och ge henne nappen om hon vaknar inatt. Jag skall bara sova!)

Godnatt!


Operation

Imorse ringde klockan 6:20, det är inte ofta jag går upp innan lillan har slagit upp sina blå. Men klockan 7:15 skulle jag vara på sjukhuset.
Hur som helst, operationen gick bra. Den gjordes med en lokalbedövning och tog 40 minuter så det var inget större ingrepp.
Jag kände mig lugn ända tills jag låg inne i operationssalen. Då kom nervositeten och narkossköterskan gav mig lite lugnande, så blev allt sååå skönt och jag blev såå harmonisk haha. Känner att jag nog låg och svamlade där ett tag haha. Jag sa det till sköterskan efter men hon sa att det var ingen fara. Dem har säkert varit med om värre =).

Skönt att operationen är gjord. Kanske får jag en normal navel nu? Jag bad dem ta en del av magen också, men det verkar inte som dem gjorde det... ;)
Nu måste jag ta det lugnt. Jag får inte lyfta tungt på 4 veckor! Så nu är det C som får sköta lillan och hushållet. Det känns jobbigt i mammahjärtat att inte kunna busa och gosa med Alicia..... Hon skall vara hos sin mormor och morfar imorgon till på söndag i alla fall. Det blir kul för henne!

Hoppas ni har en bra dag!

Friends!



Alicia och Victor busar.

Det är nu ett år sen vi lärde känna Victor och Malin. Ett helt år har gått! Tiden har flugit förbi. Det har varit så skönt att ha vänner så nära, att man bara kan ringa, ta på ett par tofflor och gå upp pch tjöta en stund. Nu skall Malin och Victor flytta. Så tyvärr kommer vi inte ha dem så nära sen. Men kontakten måste hållas! Victor är ju Alicias allra första kompis! Och Malin är en riktigt god vän!

A fish called Alicia



Så här har Alicia lärt sig att göra! Hahahahahaha.


Walk a mile in my shoes



Snygga skor mamma har....



Såna vill jag med ha!



Fast det var lite krångligt att gå... Mamma får tillbaka dem...

Tadaaa!

Hoppsan, nu var det ett tag sen jag skrev igen. Hmm vad har hänt?

Förra fredagen så fyllde jag ju år. På fredagen gjorde vi inte så mkt men på lördagen hade jag mina tjejkompisar här på middag. Vi satt och tjötade lyssnade på musik och drack till klockan 2:30 på morgonen. Vi hade verkligen jätteroligt. Tack tjejer för att ni kom och tack för presenterna! Ni är bäst!

Under veckan så har jag skrivt några CV som jag har varit och lämnat ut på fyra ställen här i närheten där jag bor. Jag söker extra jobb, typ helger, högtider och vissa vardagar. Idag ringde en chef på ett av ställena som jag kontaktat. Han vill träffa mig! Fan vad glad jag blev när han ringde. Håll tummarna för att det kan bli något! Jag berättar mer när jag träffat honom och pratat med honom. Det blir någon dag nästa vecka.

Imorgon skall jag operera min navel. Jag hade ju en tid för det i juni men så blev jag sjuk så operationen blev inställd. Men imorgon äntligen.

Nu sover lillan och Chrille kom nyss hem, han har varit och hämtat sitt Playstation som har vart på service i över en månad. Haha han är som ett barn!

Nu skall jag lägga upp lite bilder tänkte jag.
So long my friends!



Kan man vara sötare?

27

Idag hurrar vi för mig, jag fyller 27. Hurra Hurra Hurra för mig =).
Dagen har varit bra. Mamma, pappa, Malin och Victor var här en sväng imorse på en fika. 
Jag, C och lillan käkade lite god mat till middag och det är väl det denna dagen har bestått av. En födelsedag kan nästan kvitta känns det som nu. Jag längtade mer efter Alicias födelsedag i augusti än min egen idag.

Efter att jag skrev igår kväll så la jag mig på spikmattan och konstigt nog så kändes det rätt ok efter en etund. Idag låg jag på den igen och då kändes det helt OK. Så min kropp kanske har vant sig lite nu. Det skall bli spännande att se om det ger resultat eftersom jag börjar få ont i ländryggen igen.

Imorgon kommer några tjtjkompisar hit och vi skall käka god mat, dricka, tjöta och ha kul. Chrille är utslängd och Alicia skall vara hos sin morbror och hans fru.



Jag på Jills fest för nästan en månad sedan.

Torsdag

Tisdag var jag på väg att skriva som rubrik.... Förvirrad?

Sitter här med en härligt dunkande huvudvärk. Underbart! Måste nog ta ett piller eller två och sen lägga mig. Jag har försökt med spikmattan i några dagar nu men fy helvete vad ont det gör! Vänjer man sig eller? Någon som vet? det känns rätt skönt efter faktiskt när det bränner på ryggen och man känner att blodcirkulationen kommit igång ordentligt. Men jag hade kanske önskat liiiite mer komfort.

Idag var jag och hälsade på Sara och tvillingarna på sjukhuset. Herregud så små dem är! Det är heeeelt sjukt! Jag höll mig lite på avstånd eftersom jag inte känt mig helt 100 idag. Men klappade lite lätt på dem och pratade lite med dem =). Så små bebisar har jag aldrig sett! Dem fick ett bad och då öppnades ögonen ordentligt också. Sötproppar! Nu får vi hålla tummarna att dem växer till sig fort och lär sig äta själva så att dem får komma hem till Sara och Tomas =).

Nu blir det sängen.
Godnatt!

Idag tog jag mig en sovmorgon

En välförtjänt och en lååång sådan. 10:47 klev jag ur sängen. Underbart! Då sov lillan och Chrille på soffan men nu har dem flyttat in i sovrummet. Skiftbyte haha.
Skall iväg och hälsa på Sara, Anakin och Tristan sen =). Det skall bli så spännande att se dem små bebisarna, och att träffa Sara också såklart =). Skall förbi en mataffär och hämta banankartonger sen. Anna H hörde av sig och sa att dem hade fyra kartonger på jobbet. Gött! Då kan jag organisera lite här hemma! Tack Anna!

Annars så finns det inga direkta planer för dagen. Har fått lust på att baka kanelbullar... Får se vad jag hinner. men något får jag slänga ihop. Mamma och pappa kommer förbi på en fika imorgon. Det är visst någon i denna familj som fyller 27 imorgon.... =)

Nyfiken

Imorgon skall jag ÄNTLIGEN få träffa Sara och hennes småpojkar! Jag har inte sett dem sen dem kom till världen den 3e september! Jag är så nyfiken och så stolt! =)



Här är en bild på Tristan och Anakin jag lånat från Saras blogg.

Godnatt sov gott!

Man kan sitta i leklådan också!





Busunge!

Bassäng



Vi fick hem en badbassäng förra veckan (en premie i en bokklubb) så i den ligger nu alla Alicias små bollar. Här sitter hon med alla sina nallar och tjötar.

Fasen vad hon tjattrar nu. Mest hennes eget språk men hon säger också Mera (Be/Bej eller Meja). Det ordet används flitigt vid matbordet. Idag sa hon Hejdå när vi gick från Håkan. Spela (Pela) säger hon också hela tiden.
Jag tror att hon kommer tjöta hål i huvudet på oss om ett år eller två =).


Onsdag

Idag startade jag och lillan dagen här med en power walk. Gött som fasen, varför är jag så lat och inte tar mig ut varje dag? Ingen idé att jag säger att "Nu skall det bli ändring på det" för det blir det inte. Jag har inte motivationen och då går det inte.
Idag började även babyrytmiken igen. Det märks att Alicia är mycket mer medveten denna terminen än den förra. Idag dansade hon lite när vi sjöng och när instrumenten kom fram så skakade hon lite på sin maracas istället för att bara bita på den.

Var hemma hos brorsan och hand fru en sväng förut också. Dem skall passa lillan på lördag så nu har vi träffats en del det senaste för att hon skall känna sig lite mer van och hemma med dem. Hon kommer säkert ha det jättebra med dem. Tror att dem skulle ta med henne på Liseberg, då blir hon glad den lilla skiten.

Titta här vilket fynd jag gjorde på Tradera häromdagen.

 

En söt liten blus till Alicia som jag betala (håll i er nu...) hela 6 kronor för! Den är jättefin!
Tradera äger! Jag tror inte ens att denna blus har varit använd!

Nu skall jag lägga in lite bilder =)

GRATTIS!

Grattis min vän Tess på födelsedagen!
Fick du en stor fet tårta eller? =)
Puss Kram

Höststädning

Idag har jag verkligen städat här hemma! Jag låg på knäna inne i badrummet för att städa under badkaret som var sååå snuskigt! Jag har torkat kaklet, och ovanpå badrumsskåpet osv. Sen tog jag tag i köket. Skåpen torkades ur och rensades (några skåp kvar dock) ugnen är ren (skall torka ur den när jag skrivit klart här), jag har torkat ovanpå skåpen och fy fan vad äckligt det var där då. Nu skall jag tejpa bakplåtspapper där uppe så är det bara att ta bort det sen istället för att skura axeln ur led. Fiffigt eller vad!
Jag har helt gjort en ordentlig höststädning.
Vi behöver ta tag i att rensa lådor för att ge plats för lillans kläder också. Som vi har det nu funkar inte. Allt ligger nerknött typ. Behöver fixa banankartonger.... BEHÖVER EN STÖRRE LÄGENHET!

Oh well....

Såg ni IDOL ikväll? Shit vad många bra det var! Jag blev lite sne att de skickade hem nervösa My! Hon var ju så duktig. Ge flickstackarn en chans!

Som sagt nu måste göra klart ugnen.
Puss så länge!

Helgen och dagen

I lördags firade jag, min bror och min faster våra födelsedagar. Vi tre fyller år inom loppet av två veckor så vu brukar alltid fira tillsammans. Johan lagade grymt god mat och dessert och vi käkade tårta och grejer. Jättetrevligt. Jag fick en spikmatta, pengar och ett fint bröllopsfoto på Håkan och Malin.
Den där spikmattan asså.... SHIT vad ont det gör att ligga på den. Jag antar att jag måste prova några gånger till för att vänja mig.

Idag var jag ute och shoppade för pengarna jag fick. Det blev 2 par skor, en BH, tre koftor och ett par tights. Inte illa!
Idag har jag och Alicia varit hemma hos en tjej som gick på samma skola som mig i högstadiet. Hennes flicka är två dagar yngre än Alicia så vi bestämde date idag så dem fick leka lite. Dem lekte mest på varsitt håll men jag och Ewa hade trevligt! Alltid kul att prata med någon som är på samma nivå som en själv med barn i samma ålder och allt. Alicia och My var väldigt jämna i utveckligen.

Igår var jag och lillan hemma hos mina föräldrar hela dagen. Det var marknad nästan där dem bor så vi var där ock kikade. Jag hittade en ny skötväska (som matchar den röda vagnen fint) och fick den för ynka 50 spänn! Hur bra som helst. Jag är supernöjd med den!

Nu skall jag prova spikmattan en stund tänkte jag. Slänger nog ett lakan över den så jag vänjer mig lite hehe....
Hoppas ni mår bra! Kommentera mera! Ni är änna kassa på det!
Puss

I-landsproblem

Varje höst så blir jag så sugen på att förändra mitt hår. Jag får alltid för mig att klippa lugg, och efter jag klippt lugg så ber jag folk påminna mig att jag ALDRIG mer skall klippa lugg. Men nu är jag där igen. Jag vill ha lugg!
Jag är även sugen på att färja håret mörkt. Men risken är att jag kommer se gammal ut. Man kan göra det sa min kompis som ör frisör. Det räcker att se såpass sleten ut som jag redan gör. Jag behöver inte bli gammal på kuppen.
Men en rakpermanent får det bli (eftersom jag permanentade håret i somras och nu ör det fan inte snyggt asså...) och en klippning och slingor. Och en lugg.....

Hallå Hallå!?



Blivande telefonist? Sötpropp!

Idag helt plötsligt så sa Alicia "spela". Hon pekar på sin CD-spelare och säger PELA. Och när jag sätter på hennes skiva så blir hon jätteglad! Sötis. Hon älskar verkligen musik. Vad roligt det är nu när det kommer små ord. Hon har sagt Nalle också. Mamma säger hon ju hela tiden. Baba, vilket jag tror är pappa. Sen snackar hon ju sitt eget lilla språk också som ni hörde ovan) som ibland låter som thailändska. Haha kanske blir hon lika duktig som sin mamma på att härma dialekter?

Mustig linssoppa

Denna soppan gjorde jag till middag idag och den var sååååå god! Godaste soppan jag ätit tror jag. Snabb, nyttig och lättlagad dessutom, ett stort plus.

2 dl röda linser
2 stora potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal oelek
1 liter grönsaksbuljong
2 lagerblad
5 hela kryddpepparkorn
Ev creme fraiche

Skala och skär potatis i grova tärningar och moroten i strimlor. Hacka löken grovt och fräs morot, potatis och lök i margarin. Tillsätt tomatpuré och sambal oelek. Lägg i linser, lagerblad och kryddpepparkorn och häll över buljongen. Låt puttra i ca 15 min. Smaka av med salt.
Lägg ev en klick creme fraiche på soppan vid servering. Det gjorde jag och det var mycket gott!


Morotskaka med banan

Här kommer ett recept på en jättegod kaka som jag bakade igår. Saftigare får man leta efter!

3 morötter (ca 300 gram)
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja
1 dl riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Skala och riv morötterna grovt. Mosa bananen. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjöl, bakpulver, kanel och ingefära. Vispa igen. Rör försiktigt ner olja, kokos, banan och norötter. Vispa lätt med elvispen tills det blandat sig. Häll smeten i den smorda formen.
Grädda 30-40 minuter i mitten av ugnen. Låten kakan svalna i formen innan den stjälps upp på ett fat.

Receptet kommer från ICA buffé.

Torsdag

Det var längesen jag skrev något nu, och först idag känner jag lite lust att blogga igen. Det har la inte hänt sådär överdrivet mycket saker i mitt liv. Har börjat letat förskola för fullt till lillan, hon skall börja i januari nästa år om vi får en plats. Vi har varit och tittat på säkert 7-8 stycken och idag var vi och tittade på en som verkligen kändes YES! That´s the one!

Annars har vi varit hemma rätt mycket. Helgen spenderades dock i Nossebro hos Chrilles kompis. Vi stannade lördag-söndag och hade det trevligt. Lillan jagade Sigge (katten) men katten avr inte så förtjust i Alicia men hon vägrade låta honom vara. Hon hade ett rivmärke på kinden märkte jag, livets hårda skola ;).

Nu tvättas det för fullt, våran tvättkorg var totalt överfull och det blev sju tvättar! Lillan sover och har gjort det i nästan tre timmar nu. Gottegrisen. Jag hade också velat sova, men någon måste ju sköta hemmet också...

So long!

Ammande män?

Vad tycker ni om det här?

Ragnar vill försöka producera bröstmjölk. Ragnar vill skapa debatt. Min första tanke är: Fick Ragnar ingen uppmärksamhet som barn?
Jag tycker att detta är helt sjuk och onormalt. Det är inte normalt att män ammar. Män kan av naturen inte amma så varför skall det nu plötsligt börja experimenteras? Vad är det som kommer härnäst? Skall män föda barn också eller? Varför är det så himla viktigt att allt skall vara jämnställt hela tiden? Av naturen så finns det en del saker män klarar bättre än kvinnor och tvärtom. Varför inte bara låta det vara så? Nej, då skall det uppmärksammas och det skall experimenteras och det skall göras anmälningar om diskriminering.

Jag minns en kvinna som blev nekad jobb på Volvo Personvagnar för att hon var för kort. Hon anmälde Volvo. Men asså jag kan tala av egen erfarenhet, det är inte bra att vara för kort om du jobbar där. Jag är 168 cm lång och jag var gränsfall (för kort) för en del arbetsuppgifter.

När vi gick på förädrarutbildning när jag väntade Alicia så var det en man och en kvinna som var där och tjötade om hur viktigt det är att mamman och pappan delar på föräldrarledigheten. I princip så påpekade dem att det var fel om mamman var hemma mer än pappan. Låt oss föräldrar göra som vi vill! Tala inte om för oss vad som är rätt och fel!

Det finns mycket åsikter kring detta ämnet. Vad tycker ni? Berätta!

Grattis

ÅÅÅ jag fick just ett SMS som gjorde min dag.
Min kompis Sara fick inatt kl 3:07 sina tvillingar Tristan och Anakin. Jag hoppas att alla mår bra eftersom dessa små knattar hade bråttom ut till världen i vecka 30!

Puss Puss!

RSS 2.0