En tisdag på Liseberg

Igår kom Malin och Victor ner till Göteborg och vi tog en heldag på Liseberg. Jättemysigt och jätte, jättevarmt!
Jag låter bilderna tala för sig själva...



Det verkar som att Victor tycker Liseberg är lika roligt som Alicia!



Glasspaus



Kramkalas med kaninen



Koncentration i farfars bilarna (i den stillastående bilen, lunga, hon körde inte själv... )



Hemgång, men glad ändå =)

Vi hade en jättehärlig dag och barnen skötte sig utmärkt! Jag är så glad att vi håller kontakten med Malin och Victor! Vänner för livet <3!

Tankar

Idag fick jag mig ett utbrott på en kock på jobbet. Han är alltid så jävla sur och bitter och jag har bara väntat på att jag skall göra mig ovän med honom. Idag frågade jag honom om det var ok att servera en rätt med ett tillbehör från en annan rätt (rörigt jag vet). Jag fick inget svar. Så jag gav gästen tzatziki til sin mat för det var det han frågade efter. När person nummer tre kom och ville ha samma sak så frågade jag kocken igen om det var OK och då fick jag en jävla utskällning. Då blev jag förbannad och frågade han hur i helvete jag skall veta att det inte är OK när han inte svarar när jag ställer en fråga. Jag blev så jävla förbannad. Hur kan han ställa sig och börja gapa på mig mitt framför massa gäster? Hur pinsam är han inte?! Jag skiter fullständigt i vad han tycker om mig. Om han tycker illa om mig bryr jag mig inte det minsta om. Jag har större bekymmer än så i mitt liv. Men att gapa på mig för att jag "gör fel" när han väljer att inte svara när jag ställer en fråga, är fan inte OK!

Det känns inte roligt att gå till jobbet. Chefen ogillas. Hon är så opedagogisk och har ingen social kompetens. Hon är tyken och uppkäftig och gör man något fel så får man en utskällning. Nu jobber jag sju dagar i rad och det känns inte speciellt motiverande!

Alicia pratar




2 års present

Jag kikade in på spöket labans hemsida och hittade den perfekta presenten till Alicias 2 års dag!

Laban Lektält Slottet Gomorronsol REA

Så den är nu på  väg hem till oss. Hon kommer älska den. Tror och hoppas jag!

Klara.....

Igår kväll var vi ute och gick en promenad. Vi träffade en kvinna som hade en hund som hette Klara. Alicia klappade, kramade och pussade hunden (hon är helt orädd för djur, inte som sin mamma med andra ord). Alicia ville hålla i kopplet och började dra och sa "Klara, färdiga, gå!" Hahaha. Klockrent.
Hon är för rolig!

Mys i filten

Alicia tycker om att vira in sig i filtar, handdukar och annat som går att mysa i. Nyss satt hon så här i soffan.


Tåbira

Alltså, min dotter... Hon har dem stinkigaste av alla små stinkiga fötter. Det är gräsligt nästan. Jag var och köpte sandaler till henne idag och när jag bar med mig hennes gamla skor till kassan så skämdes jag nästan lite haha. Jag frågade kvinnan bakom disken om hon hade nån spray eller nåt som kan hjälpa. Så jag köpte med mig en spray hem och nu är alla henns skor sprayade och står på balkongen under natten.
Sprayen luktade värre än värsta toaletten. Jag vet inte vilket som är bäst....

(Sandalerna för övrigt var ett riktigt fynd. Nersatta till 100 spänn. Å jag älskar när man gör såna fynd =))

Monday

Vad roligt att jag fick lite kommentarer på dem två senaste inläggen. Det blir roligare att blogga då ju. Fast det har varit tyst här inne i några dagar. Jag har jobbat hela helgen och jag och Alicia har sovit hos mamma och pappa. I lördags var jag ju såklart tvungen att se på bröllopsmiddagen när jag kom hem och allt jag har att säga är Wow!! Victoria var så vacker och Daniel så stilig. Dem är så lyckliga och det är så underbart att se. "Störst av allt är kärleken. Victoria, jag älskar dig så...." Aaah det är ju så man smälter!


Idag har jag varit ledig. Gick en powerwalk imorse i värmen. Vi har haft kanonväder i göteborg idag! Härligt.
Nu skall jag jobba tisdag, onsdag och torsdag men jag är faktiskt ledig över midsommar. Skall hem till brorsan och fira på fredag. Det skall bli kul =).

Fan vad ni snålar!

Förlåt, men jag måste ha dem TRÅKIGASTE läsarna! Inte en jävel kommenterar. Varför är ni ens inne och läser då?


Nåt av det finaste mina ögon skådat

Jag är kär!

Biblioteket

Jag och Alicia tog en promenad till biblioteket imorse. Böcker skulle lämnas tillbaka och vi passade på att låna med oss en hel hög med böcker hem.



För en gångs skull så hade dem mycket bra böcker inne. Sist vi var där så fanns det inte så mycket intressant. Jag blev glad att vi hittade "Varför då?" och "Ut och gå!". Det är samma författare som skrivit boken "Knacka På" och den gillar Alicia jättemycket.
Passade även på att låna med mig en CD skiva med fyra Alfons Åberg berättelser. Den senaste veckan har Alicia börjat lyssna på mycket sagor på CD skiva. Speciellt när hon skall sova. Men även på dagen.  Så det kan jag tipsa om till er som har barn i samma ålder. Kan även vara bra 2 års present till Alicia!

Nu sover lillan middag efter att ha proppat magen full med tre och en halv pannkaka! I eftermiddag skall vi hem till Carro och Donya. Idag är sista dagen jag är ledig sen jobbar jag fre, lör och söndag. Fasen, jag som vill se prinsess bröllop på lördag ;)

Båt tur

Idag efter Alicia hade varit hos dagmamman så packade jag och lillan ner lite fika och åkte båten över till Eriksberg. Alicia var väldigt exalterad över att åka båt och skrattade hela vägen. Sötis. Det krävs inte mycket att roa henne.



Alicia väntar på båten och glänser i sina nya solbrillor som vi köpte på vägen till båten.



Så här roligt tyckte Alicia det var att åka båt!

När vi kom över till Eriksberg så höll jag på att missa att gå av båten.. Jag trodde att den bara körde mellan Klippan och Eriksberg så jag väntade på att allt annat folk skulle resa sig. Men icke. Jag fick ta Alicia under armen och sulkyn i andra och springa genom båten. Alla vet hur lätt det är att köra en sulky med svängbara hjul med en hand... Inte så lätt. Precis när jag kom fram och skulle av så stängde dem grinden. "Stoooopp ropade jag. Jag skall av här!!". Kaptenen hade hunnit backa ut en liten liten bit. Typ en halvmeter. Men han var snäll och körde fram igen så jag hann av. Puh.

Sen satt vi och fikade på bryggan med Tess och Melissa. Mysigt <3

Myrloppet

Igår sprang Alicia myrloppet i slottskogen. En aktivitet som anordnas av dagmammorna. En liten bana snitslades upp som alla barnen skulle springa runt. Först var det uppvärmning och när alla barnen började springa så sprang Alicia eter och skrek "Taaa deeej" haha. Hon trodde dem lekte jage. Sötis.
Jag fick springa med Alicia när det var dags att springa runt banan. Man skulle springa två varv men vi nöjde oss med ett =). Sen fick barnen diplom och medalj.



Innan loppet.





Alicia med sin kompis Astrid.



Med medalj och en festis.

Efter loppet fikade vi. Mamma och pappa var med och kollade så vi gick hit efteråt och käkade köttfärspaj.
Mysig dag!


Fujidirekt.se

Igår framkallade jag lite bilder. Såg att fuji bjöd på 100 bilder gratis om man framkallade. Jag brukar alltid passa på då. Så när jag hade lagt allt i varukorgen såg jag en flik där det stod disney. Jag klickade in och såg att man kunde beställa muggar, ramar, canvas osv med musse pigg och hans vänner tillsammans med ett foto. Så jag kunde inte låta bli att beställa en söt ram med en bild på Alicia i.

4,95 var ju inget att överväga liksom. Den kommer hon gilla =).

Ibland funkar visst danska



Rasmus Seebach - Natteravn



Anna David - Fuck dig

Danska är inte det vackraste språket om man säger så. Men på den senaste tiden har jag fastnat för låten Natteravn med Rasmus Seebach. Jeg liker den som man hade sagt i danmark (vad fan vet jag, bara hittar på)
Den andra låten, med Anna David hörde jag och Chrille när vi var i köpenhamn 2005. Jeg liker den ock haha.
Det är väldigt roligt att sjunga med ;)

Hos dagmamman

Idag har jag varit med Alicia hos dagmamman. Vi var bara där 2 timmar idag eftersom jag är ledig. Men så skall barnen åka bort imon med alla dagmammor och då tyckte jag att det är bra att hon träffar dem en stund idag också. Dem skall på utflykt imorgon =). Gud så sött!
Det var mysigt att vara med henne idag. Vi var ute i sandlådan hela tiden och det var många barn där. Jag trodde att Alicia skulle hänga fast vid mig hela tiden men det gjorde hon inte. Det gick bra att jag satt och lekte och grävde med dem andra barnen också. Emellanåt kom hon och sa "Kramas lite grann". Sötis....

Sen ramlade hon när vi gick hem och har nu två streck i pannan efter gallret hon föll på. Stackars =(

Bloggdesign

Finns det ingen vänlig själ som kan hjälpa mig att sommarpiffa min bloggdesign? jag är trött på denna nu....

Helgen på Tjörn

Vi har haft det så underbart, jag och lillan, hos Victor och Malin på Tjörn. Så avslappnat och dessutom har det ju varit kanonväder!

Vi kom upp runt 20 tiden på fredagen. Barnen lekte lite och kom inte i säng förren 22 tiden. Sen satt jag och Malin ute och tjötade och drack vin. Mysigt!
Lördagen startade runt 7:30 tror jag. Tidigt med tanke på när barnen kom i säng. Vi var ute hela dagen och åt frukost på baksidan där det var sol och jättevarmt. Vad underbart det är att "bo" i hus! Att bara öppna altandörren på morgonen och gå ut och vakna till liv i solen. Underbart!
Vi spenderade förmiddagen på baksidan och barnen lekte med vatten och badade i poolen. Jag har hela helgen varit förundrad över hur fint dem har lekt. Inget bråk, inget tjafs, ingen som rivs eller slåss. Vi har fina barn ♥.
Barnen sov middag runt 12 tiden och jag satt och lapade sol medans Malin susade till systemet. Lite senare på eftermiddagen åkte vi till ett jättemysigt ställe som hette Sundsby Säteri och fikade. Lantlig miljö och hur gott fika som helst. Jag åt en choklad cheesecake och det var så j-a gott! Barnen sprang runt lite och sen åkte vi och handlade middgasmat och kvällen spenderades i sandlådan för barnens del och på framsidan av huset för våran del =).



Idag startade dagen ungefär som igår. Lek på baksidan, fika på gräset och efter middags sovning så åkte vi till stenungssund där det var lite Nationaldagsfriande. Inget spännande direkt så vi satte och vid vattnet och åt glass. mys!





♥ ♥

Som jag skrev innan, det har varit en perfekt helg med trevligt sällskap, underbart väder och glada barn!





Önskelista

Det drar ihop sig till Alicias 2 års dag. Japp, vips så är det augusti och jag har kommit på saker som hon önskar sig. Så jag tänkte att jag skriver ner det medans jag kommer ihåg det.
Hon hälsar att hon önskar sig:



Den silvriga barnkammarboken. Det är främst boken hon vill ha. Skivan har hon redan.

Kabinväska för barn. Behöver absolut inte vara med Nalle Puh på.

Sen önskar hon sig en såndär rittavla. En sån med en penna som sitter fast på och man kan sudda på tavlan och måla om och om igen. Förstår ni vad jag menar? Typ en sån här.

Det är det jag kan komma på nu. Lite tips =).


Potträning på balkongen



Detta är väl ett bra sätt att potträna på? =)

Klänningen

Här är den fina klänningen jag skrev om tidigare.



 

Sötast ♥

Fynd

Å, jag fick hem en så söt klänning till Alicia som jag köpte på Tradera för 45 spänn (med frakt). Jag skall visa er sen om hon har lust att modella. =) 

Dagens låt



Robyn - Dancing on my own

Fan vad bra den är!

Tidig kväll tidig morgon

Lillan somnade ca 19:30 igår. Det har blivit hel knas med sömnen de senaste dagarna och hon har lite att ta igen. Därför la jag mig med henne igår och hon somnade tidigt. Vilket reslulterade i att hon vaknade 6:45 idag! Gäsp och snark från min sida....
Nu är vi redo för att snart gå till dagmamman. Idag kommer en snickare hem till oss och byter badrumsskåpet =).



Alicia tittar på Musses klubbhus och skulle bära ryggsäck idag. Sötis ♥
Musses klubbhus som visas 8:30-8:50 vilket resulterar i att vi får rusa till dagmamman sen. För stänger jag av innan det är slut så blir det är j-a liv.. Bestämd liten fröken jag har...

Tjörn imorgon

Imorgon kväll packar jag och Alicia in oss i bilen och åker och hälsar på Malin och Victor på Tjörn. Det skall bli så roligt och det verkar ju som att vädret skall vara kanon också, underbart! Vi stannar hela helgen och kommer hem igen på söndag kväll.



Här är Victor och Alicia i april när vi var och hälsade på! ♥

Plaskis

Eftermiddagen blev bättre än förmiddagen. Lillfisan var nog trött och efter en ordentlig tupplur så var hon fit for fight igen.
Efter middagsluren packade vi ihop oss och gick ner till plaskis. Dock kände jag att det var inte så jävla varmt idag. Det blåste kalla vindar. Men lillan plaskade och vi fikade och hade det mys!

 

Skor

Nya sandaler fick lilla fröken häromdagen också! Finsandaler. Jag kunde inte motstå. 99 spänn på H&M.


Vem är mest envis?

Idag har jag planerat en hel mysig dag med min dotter eftersom jag kanppt hunnit träfa henne de senaste dagarna.
Vi började dagen 7:40 med att mysa lite framför barnprogram. Jag som hade hoppats att hon skulle ta sovmorgon... Sen åkte vi ut till 421 för lite shopping. Jag köpte en baddräkt och en liten söt bikini till henne. Det trodde jag hon skulle tycka var roligt men hon skrek från att vi kom in på 421 för att hon ville åka i en sån kundvagn med en bil där fram. Jag sa nej eftersom jag redan hade hämtat en vagn. Så då skrek hon för det. Sen kom vi in på H&M och hon gnällde fortfarande över bilen. Men vi tittade på baddräkter och hon fick välja 2 stycken. Jag ville prova bikiniöverdelen på henne för att se så att den inte var alldeles för stor. Då blev det tårar för det... Sen in på MAXI och då skreks det för att hon inte fick gå... och det skreks efter nappen. Men hon fick den inte. Jag vann kampen kan man säga och jag är stolt som inte gav vika!
Misstänker att det börjat någon slags två års trots... Hade det inte varit för att hon behövde baddräkt så hade jag vänt och gått därifrån tomhänt....

Men se så söt hon blev då!



Önska mig lycka till resten av dagen!

Tisdag

Jag har jobbat hela dagen och är svettig och klibbig. När det är 20-25 grader varmt ute så är det rätt svettigt att jobba i kök. Puh. Ca 480 gäster har vi haft idag. Jag jobbar imorgon med sen är jag ledig en hel vecka! Å vad underbart! På torsdag skall jag ha en heldag med min dotter. Vara ute massa och mysa och äta glass kanske. Jag har knappt hunnit träffa henne. Varken igår, idag eller imorgon =(. Det gör ont i mamma hjärtat.

Nu skall jag ta en dusch och sen skall jag lägga mig och lyssna på en ljudbok som jag lånade på biblioteket. Jenny S av Denise Rudberg. Någon som läst den?


RSS 2.0