Köpa trosor?

Idag när Alicia skulle gå och lägga sig så frågade jag henne om hon ville kissa på toaletten. Nej sa hon, det ville hon inte. Hon har noll intresse för potta/toalett. Så sa jag att stora flickor går på toaletten och det är bebisar som har blöja.
- Melissa (hennes kompis) går ju på toaletten, sa jag.
- Jag vill inte gå på toaletten, svarade hon.
- Ok, sa jag. Men när man har slutat med blöjan så får man gå och köpa trosor. Det finns massa fina trosor man kan köpa.
- Jag vill ha en BH också, svarade Alicia då.

Hahaha tror ni jag fick mig ett gott skratt eller?

Tävling

Jag tävlar hos Evelina om ett presentkort hod barntavlor.se.
Tävla här

Alicias önskelista

Det närmar sig jul och jag tänkte skriva ner lite saker som Alicia önskar sig i julklapp.

Stol Kritter från IKEA. 2 st (129 kr styck kostar dem)

KRITTER Barnstol vit Bredd: 27 cm Djup: 29 cm Höjd: 53 cm Sitsbredd: 27 cm Sitsdjup: 29 cm Sitshöjd: 30 cm

Rittavla.
Docksäng.

Sen älskar ju Alicia Barbapapa. Jag har sett att det finns en del på H&M och även på Åhlens.
Pippi Långstrump och också en favorit. Filmerna har hon.

Små halsband och armband och också uppskattat. Typ plast, inte silver eller guld. Finns mycket på H&M och KappAhl osv.


Där var lite tips.... =)

Shoppa

Godmorgon gråa töiga blaskiga söndag.
Snön som föll igår morse är borta. Skönt tycker jag eftersom jag inte är någon snö människa. Men igår märkte jag fördelen med snö nu när jag bor i den nya lägenheten. Ljuddämpande. Jag hörde kanppt några spårvagnar och än mindre bilar. Plus i kanten.
Idag har jag tänkt åka till IKEA en sväng. Behöver förnya badrummet lite. Ett beige dushdraperi och en rosa matta är inte snyggt en ett vitt kaklat badrum med blå kakelrand. Pratade med Chrille precis och jag kan få det gamla duschdraperiet vi hade i den gamla lägenheten så får han det som jag har här. Bra, jag ville gärna ha det gamla men det finns vist inte att köpa längre. Måste även köpa draperiringar. Det är högt till tak i denna lägenheten. 2,68 och duschstången i badrummet sitter så jävla högt upp så det saknas ju typ 20 cm ner till golvet när man hänger upp draperiet haha. Hello översvämning när man duschar.

Annars har jag inga planer idag. Alicia skulle kommit ikväll men hon är fortfarande sjuk. Jag har ingen möjlighet att vara hemma från jobbet mer så hon får vara kvar hos sin pappa tills hon blir bättre. Stackars llla gumman. 3 veckor har hon varit dålig nu. Igår hade hon visst hostat så hon kräktes =(. Lite piggare idag sa Chrille iaf.
Jag saknar henne.... ♥

Nej nu är det nog dags för en dusch..
Vi hörs =)

Kryare fredag

Fredag idag. Förhoppningsvis ringer dem från mekonomen är säger att min bil är klar. Jag var ute och lämnade den igår för mina bromsbelägg är typ helt slut. Jag vill inte ha bil längre. Jag har inte kört bilen på 2 veckor och jag har inte ens saknat den. Eller jo lite kanske, men jag skulle fasen lika gärna kunna vara utan bil. Nu till kruxet. Jag måste ha bilen. De dagarna jag har Alicia och lämnar henne på förskolan 6,15 så hinner inte jag till jobbet om jag inte har bil 6,42 börjar jag och ut till byhålan tuve går det ju knappt några bussar. Och här bor vi i sveriges näst största stad. Efterblivet..

Pratade med Sara igår kväll och hon skall komma och joina mig och titta på idol ikväll. Jag känner mig äntligen bättre, det var nog bra att jag stannade hemma denna veckan.
I helgen skall det målas. Underbart!

Byggare Bob

Jag skrev ju förut att jag hade kommit på en förvaringsmöbel som jag vill ha i hallen.
Min hall är stor. 5*2 meter och något man inte han få för mycket av är förvaring. Jag är allergisk mot en tråkig skohylla. Jag vill kunna gömma undan skorna.

Nu skall jag försöka beskriva vad jag kommit på:
Ni har säkert sett de smarta förvaringsbackarna från IKEA.


Jag har tänkt köpa tre stycken sådana. Men ingen vill ju ha dem ståendes synliga i hallen så det jag kommit på är att snickra en slags rektangulär sak som de kan stå i. Inga luckor eller nåt behövs. Jag skall ha ett draperi framför. Så kan man ha skor där inne, halsdukar, kläder, vantar allt möjligt med andra ord. Dessutom får man en sjysst "skänk" i hallen där man kan ha fotoramar och levande ljus. Mysigt och fint när man kommer in. Så hands up till den som är bra på att snickra ;). Hur svårt kan det vara tänker jag... Jag vill gärna få en lantlig känsla så virke som är lite "ruffigt" alltså inte helt släta brädor hade varit fint tror jag!

Vad tror ni?



Fåtölj

Jag har ett gigantiskt sovrum i den nya lägenheten. Just nu ser det för jävligt ut där inne eftersom det endast står en dubbelsäng intryckt i ena hörnet och ett ej ihop monterat klädskåp lite chict lutat mot en vägg.
Denna helgen skall det ju målas där inne och sen blir det roligare att börja göra iordning. Jag har en sekretär stående hemma hos mamma och pappa som skall målas vit ochfå nya knoppar. Sen skall den få stå fint i det nyrenoverade sovrummet. Klädskåpet skall ju också monteras ihop (och målas vitt).
Sen har jag blivit lite sugen på att köpa en fåtölj och ha därinne. Jag vill att sovrummet skall kännas mysigt och inrett. Inte alltför luftigt.
Jag gillar fåtöljen Ektorp från IKEA

EKTORP JENNYLUND Fåtölj vit/svart Bredd: 78 cm Djup: 85 cm Höjd: 84 cm Sitsbredd: 48 cm Sitsdjup: 55 cm Sitshöjd: 43 cm

Kanske inte detta mönstret. Vit/ljust rosa randig hade passat fint

EKTORP Fåtölj flerfärgad Bredd: 105 cm Djup: 90 cm Höjd: 88 cm Sitsbredd: 57 cm Sitsdjup: 50 cm Sitshöjd: 45 cm
Eller denna modellen och det mönstret. Underbar! Men 2395 spänn vetefanken asså....

Bilder: ikea.se

Torsdag kallt snuvigt

Hej på er!

Jag ligger som e strandad val i soffan. Har åkt på en förkylning som vägrar ge med sig och har varit hemma från jobbet denna veckan. Hade tänkt gå idag men nu satsar jag på att bli frisk istället. Helt frisk. Förre veckan var jag krasslig också. Hade nästan ingen röst och gick och kraxade likt en kråka på jobbet. Alicia har också varit halvkrasslig. Hosta och snuva. Antar att det är alla nya barn och alla nya bacilusker från förskolan som spelar oss ett spratt.

Nu är lillan hos sin pappa. Jag lämnade henne där igår kväll. Det kändes jobbigt att komma hem till ett tomt hem och jag saknade henne med en gång =(. Hon kommer hem på söndag kväll igen. Förhoppningsvis går helgen fort också. Brorsan kommer hit och vi skall måla i lägenheten. Så mycket vi hinner. Jag var på engelska tapetmagasinet förra veckan och hittade tapeter till både mitt och Alicias sovrum. Men jag fick snabbt lägga ner de planerna tyvärr eftersom det skulle kosta multum. 5300 fick jag från familjebostäder och tapet till bara mitt sovrum skulle gå på 4100! Så nu bestämde jag mig för att bara köpa färg och måla. Nu räcker pengarna till färg till hela lägenheten istället. Det blir vitt överallt. Förutom Alicias rum. Där blir det ljusrosa. Sött ♥.
Här även kommit på en förvaringslösning/möbel till hallen. Men jag måste snickra då.. hmmm....

Min dag idag blir nog inte så mycket mer spännande än att ligga på soffan. Plöja igenom lite sex and the city avsnitt kanske =)



Snuviga kramar till er

Shopping

Igår åkte jag och Sara ner till Ullared för en shoppingdag. Snälla Sara skulle knappt handla utan följde med som sällkap. Bäst!
Jag fick shoppat en hel del iaf. Mycket till lägenheten. Nya taklampor bla så nu blir det ljus i vårt hus! Kundvagen var överfull när vi kom till kassan. Fick köpt julklappar till Alicia också. Perfekt. Nu är det klart. Ev skall jag komplettera med nån liten grej. Jag hittade en saccosäck med babapapa på. Den kommer hon älska. Hon gillar barbapappa jättemycket. Julklapps tips: Barbapapa böcker. Sen skall hon få en liten gitarr av mig också Och en liten teservis. Denna julen kommer bli super =)

Denna helgen är Alicia hos sin pappa. Det är tomt här hemma och typiskt nog så blev hon sjuk. Fick feber igår kväll. Hennes pappa löser det såklart, men det känns lite i hjärtat att inte vara med henne när hon är dålig...
Ikväll är jag bjuden på fest hos Jill. Det skall bli kul. Nåt annat att tänka på =)

Nu skall jag se om jag kan få till en bra möblering här hemma.
Ha en fin lördag!


Det var änna längesen...

Men nu har jag och lillan flyttat in i den nya lägenheten! Och vi trivs! Ååå vad vi trivs. Det känns underbart. Att Alicia har ett eget rum som hon verkar tycka väldigt mycket om, att jag har ett stort sovrum, att jag har en hall som man inte behöver backa ut från, att vi har en super mysig innegård där Alicia kan cykla, springa och leka utan att oroa sig för bilar, spårvagnar, cyklar, eller mopeder. Detta känns underbart!

Flyttlasset gick i lördags. Jag hade många snälla männsikor som hjälpte till och samtidigt som vi flyttade så målade brorsan och hans fru så vardagsrummet var färdigmålat när vi var färdiga med flytten. Jättesmidigt. Nu är det vitt och fint. Innan var det ljusgrönt. Not so sexy. Nu skall resten av lägenheten målas också. Ska försöka få en del gjort i helgen. Då är Alicia hos sin pappa.

Alicia verkar ta detta ganska bra. Hon har sagt några gånger att hon vill gå hem. Jag har förklarat att detta är vårt hem och att hon har sitt eget rum här. Men hon sover jättebra! Redan första kvällen son sov i lägenheten bestämde jag mig för att hon skulle sova i sin nya säng i sitt nya rum. Och det gick hur bra som helst. Hon ville att jag skulle stanna och hålla hennes hand men jag sa att jag är ute i vardagsrummet istället. Ja sa hon då och två minuter senare så sov hon. Likadant de andra två kvällarna också. Jag är så stolt att jag och hennes pappa har skapat en trygg liten tjej.
Hon leker mycket i sitt rum och kommer och tar mig i handen och säger "Följa med". Hon leker mer med sina leksaker nu när dem är där inne än vad hon gjorde i vår gamla lägenhet. Vi bodde ju i en tvåa innan och jag tror att hon tröttnade på sina leksaker bara av att se dem. De stod ju i vardagsrummet innan.

Jag håller på att skola in henne på en ny förskola och med tanke på hur mycket det är som sker runt omkring just nu så går det ganska bra. Idag var första dagen jag lämnade henne ensam en stund. Hon var väldigt ledsen när jag gick. Det gjorde ont i hjärtat men jag vet att det säkert gick över efter en stund. Jag skall ringa dit nu och höra hur det går.

Det blev ett långt inlägg nu.. ska försöka blogga lite oftare =)

RSS 2.0