Ruskigt god Äppelkaka

Busenkelt och ruskigt god!

2 röda äpplen
100 g smält smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

På kakan:
2 msk socker
1/2 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ochj bröa en rund form (ca 24 cm i diameter)
Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna klyftor.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner mjölken och mjölbkandningen i smeten.
Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Tätt!
Strö över kanel och socker. Grädda 60-75 minuter i mitten av ugnen.

Servera med glass eller vaniljsås!


image26

Barnbesök

Å äntligen en dag med sol nästan hela dagen!
Har spenderat dagen med Chrille, hans syster och lilla Philippa. Vi var i slottskogen, tänkte att Philippa skulle tycka det var roligt att titta på djuren. men hon somnade ju! Haha.
Hon är så otroligt söt. Och charmig! Lite tråkigt att komma hem till folk som inte har barn eftersom det då inte finns några leksaker. Men hon roade sig i kökslådorna. Pepparkaks formarna var roliga! Och kökshandduken!

 

I lördags var det party hos Malin. Det var trevligt. Jävligt god mat och efterrätt! Hon är så pysslig!
Slaggade över eftersom jag inte hade lust att punga ut 250-300 pix för en taxi. Tar knappast heller bussen från Angered klockan 2 på natten.

   

(Från vänster: Min broder Håkan, nej han är inte handikappad. Mitten Syskonskaran, jag, Håkan och Johan, Johan sover men stackarn hade jobbat 11 dagar i streck. Längst till höger Jenny och Mikael, Mikael har en crush på Mrs Solis! Haha)

Time to go!
Tjingeling!

Fredag..

Har nu äntligen fått tag på utemöbler. En kompis som skulle sälja så vi fick ett träbord med fyra stolar för bara 300 pix. Hur bra som helst. Ville verkligen inte ha plastmöbler. Det är så fult och tråkigt.



Skall fixa ordning med lite blomster där ute också. Så blir det fulländat sen. =)

Igår var jag på IKEA med Sara. Letade febrilt efter en klädstång till garderoben. Men deras mått stämde inte alls överrens med dem måtten jag skulle ha. Sara hängde så snällt på.
Så till sist gick vi till Bauhaus där jag köpte fästen och ett hmmm... sopkvastskaft. Haha. Åkte hem till brorsan och sågade till det i rätt längd. Trodde jag, men när jag kom hem och skulle göra ordning så var det för långt. Fick fila ner den (eftersom vi inte äger en såg) Bröt en nagel till på köpet. Men efter en svettig match mellan mig och sopskaftet så blev det mycket bra. Är väldigt nöjd! Bara en garderob till att fixa så kommer det nästan att eka i garderoberna (eftersom det blir så glest mellan kläderna då!)
Tur att man är så påhittig!

Åh äntligen har jag beställt mitt favvovin på systemet. När jag skulle göra det senast så sa han ju att det hade utgått (ja det var nära till tårar då) men nu försökte jag igen på ett annat systembolag och det visade sig att han gången innan försökt beställa fel artikel! Jag var en lycklig själ när jag fick igenom min beställning och nu är det bara att vänta en vecka ungefär sen kommer det som ett berv på posten (nästan, måste ju hämta det dock)

Ikväll skall vi gå och titta på "Simpsons the Movie". Imon är det party!!
Kram Kram


funderar...

...på om man kanske skulle ta och plugga till fotograf? Jag kom ju inte in på Handelsakademin och det programmet jag sökte. Men är det värt att ta studielån för att plugga till fotograf när det är dekoratör som jag helst av allt vill bli? Jag är förvirrad...

Köpte en jättefin klänning igår på indiska. I like it a lot. Det blir nog att ha den på brorsans tjejs fest på lördag.

Undra om Sara kommer hem idag kanske? Eller om man skall åka ner till Carro?
Solen skiner ju (otroligt) borde hålla sig utomhus idag faktiskt. Jag blir fan sne och bitter på denna j***a skitsommaren! Man skulle bokat en resa och dratt nånstans. Lätt attt vara efterklok! Det får bli något till vintern istället.
När det är grått, blött, kallt och slaskigt här så vill jag ligga på en strand, bland palmer, i solen och dricka drinkar... Det är livet det. Måste komma iväg...

Tisdag.. eller?

Jag har helt totalt tappat greppet om vilken dag det är. Ligger hela tiden en dag före. Men det e la så det skall vara på semestern kanske?
Pratade med Julia igår. Vad kul det var! Det var så längesen. Hoppas att vi kan ses nu i sommar. Hon skulle ju ha en festival sa hon så dår får man åka in i smålands mörka skogar.
Skall träffa Anita i stan idag. Hoppas att det är uppehåll idag för en gångs skul så att man kan ta cykeln in till stan utan att bli pissevåt. Vi tar la en fika eller nåt och går och strosar lite.

Började spackla köket och hallen igår. Dem som bodde här innan var ju heltända på kvadrater och grejer överallt så det har dem målat i köket och då blir det en kant (där varje kant på kvadraten går) så jag måste spackla skiten. Kan heller inte bestämma mig om jag skall ha vitt eller en lite mer cremefärgad. Får la åka ut och kolla lite.. Hallen är det inget fel på men jag vill ha den samma färg som köket.

Dags för frukost!

Måndag

Inne på andra veckan på semestern redan. Och ingen sol och värme i sikte direkt. Bara regn regn och ännu mera regn. Vi hade tur som drog till Stockholm då kanske.

Vaknade tidigt idag, halv 10 (det är tidigt för mig) Var ensam inatt för Chrille stannade kvar i Gråbo. Var lite ensamt när man vaknade!
Undra vad man skall ta och hitta på idag då? Jag vill måla köket och hallen men nu har jag inga pengar att köpa färg för. Får la dra ett svep med dammsugarn och plocka ordning lite. Fixa våra garderober kanske så att vi får plats med våra kläder.. eller rättare saft, så att jag får plats med mina kläder.
Har ni hört nåt så konstigt som att städskåpet är i sovrummet? Det tycker jag är helt vrickat. Skall ta bort alla grejer i den och hänga in en stång istället. Bättre med en garderob än ett städskåp. Tycker iaf jag....

...

Var ett tag sen jag skrev nu. Dags att uppdatera kanske.
Jag och Chrille kom hem från Stockholm igår. Har haft det helt underbart! Kom upp i tisdags. Då gjorde vi inte så mycket. Efter 5 timmar på ett tåg är man inte direkt full av energi. Sov middag en stund och sedan gick vi ut och käkade.

      På onsdagen var vi och tittade på vaktparaden på slottet. Boring... Sen promenixa vi på stan och shoppade lite, middag på restaurang förstås. Vår favorit. Bara att bli serverad och slippa diska. Det är det bästa jag vet nästan.


        


Torsdagen kom och vi hade bestämt träff med Mamma och Faster som också befann sig i Stockholm, fast för att se på Roddan =) Vi var och åt på ett jättemysigt och grymt gott ställe. Swedish Italian Cuisine tror jag att det hette. Ligger på Drottninggatan. Rekomenderas verkligen! Sen hittade jag och Chrille en reggaeklubb på Söder som vi givetvis var tvugna att utforska! Kul kul.


     

I fredags tog vi en grymt lång promenad bort till Långholmen och sen runt hela Riddarfjärden och in till stan för att sedan gå (det var mitt önskemål) till en amerikansk restaurangkedja som heter Fridays. Ligger i Kungsträdgården. Gå dit om ni är i Stockholm. Där höll jag även på att ge killen i baren 400 spänn i dricks. haha jag trodde jag gav en en hundring men det var en femhundring och jag ba "Det är bra så" Haha. Kom på mig själv som tur va.


        


Den sista bilden här är till min kära faster!

På lördagen var det ju hemgång så då höll vi oss uppe på Söder bara. Gottade oss i det underbart fina vädret. Det är ju annat än vad man kan säga om Göteborg idag. Fy f*n vilket pissväder. Vart e sommaren som dem påstod skulle slå värmerekord? Långt ner i europa antagligen!

Uppdatering

Då var det söndag ja. Har varit i Gråbo med Chrille idag, han fixade m ed sin bil och jag städade och tvättade min! Så nu är den very very shiny! Det har varit ett projekt sen i julat att "jag måste städa bilen" och nu blev det gjort! Nice nice.

Igår va Sara här och vi pimplade vin. 2 flaskor och en sväng på Red Lion där det blev en drink. Och sen en promenix till Shell och köpte mat och chips. Yum yum. Kände sig änna lite halvseg idag faktiskt. Skulle träffat Linda idag egentligen men hon hade inte tid. Får ta det efter Stockholm istället. Dit åker vi ju på tisdag. Skall bli skönt att komma hemifrån faktiskt.

Ikväll händer det väl inte så mycket. Film, om det nu kommer någon på TV... men det e la inte troligt...

ARG!

Fan, kom hem från möbelgrossen för en stund sen. Dem hade inte det skrivbordet som vi ville ha. Irreterande! Så nu blir den j***a datorn stående i köket ett tag till. Tills vi får sålt den så vi kan köpa oss en bättre laptop. Så nu e jag på dåligt humör. Hade ju planerat in my mind hur det skulle se ut. Så blev det inte så. Tröttsamt!

Måste aktivera mig så nu blir det upp på vinden med grejer och ner i källaren med grejer. Så funkar ju givetvis inte hissfan heller. Som vanligt!!!!!! Man kan tro att det är fredagen den 13:e idag istället...

Hoppas ni där ute har det bättre än mig.

Fredagen den 13:e

.. och ingen otur har man haft so far. Bakade bullar och dem blev lyckade. Tänkte ge mig på att baka kokosrutor också. Måste ha nåt att bjuda på när mor och far kommer och hälsar på imorgon. Och imorgon skall vi till möbelgrossen och handla ett skrivbord till datan. just nu står den i köket och det STÖR mig verkligen. Fult som stryk att ha den där.

Christian åkte iväg till Gråbo för att fixa med bilen. Skönt att vara ensam faktiskt. Trots att jag inte är någon ensamvarg direkt. Lite tid för sig själv har ju ingen dött av.

Igår var jag på allum med Sara och hennes syster. Hittade ett par byxor, såna jag ville ha =). Plus att jag fick köpt nya skor! Min favoritskor som jag var tvungen att slänga för några veckor sen för dem var så j***a sletna. Å nu har jag nya. 50 pix kosta dem bara på rea! Tänkte köpa upp hela lagret. Men nu får man hålla i pengarna så man kan ha lite roligt i sthlm också. Väntar på mina skattepengar. Undrar när dem kommer. Ullared då kanske?

Nu skall jag gå och hämta ett paket som kommit. Från Ellos! Jippi!!

SEMESTER!

Äntligen är sista dagen gjord. Gick ganska smärtfritt ändå. De flesta var på gott humör så... Nu är det bara att vänta på solen. Om den behagar komma fram.

Planerna för semestern är få men det är ju så det ska vara. Med ett fullspeckat schema är det ingen semester. På tisdag blir det stockholm. Det skall bli kul. Sen blir det förhoppningsvis en tripp till Skåne. Vill ju träffa Linda. Det var ett tag sen. Saknar henne. Vi har så mycket roligt att prata om alltid. Bara en massa skratt hela tiden. Synd bara att hon e sämst på att höra av sig. =(

Sitter och tänker på vad jag vill göra med lägenheten. Vill måla sovrummet. Är inte så mycket för den fyrkantiga bruna fläcken dem målat på väggen i sovrummet. Har fått för mig att jag vill ha sovrummet svart vitt med lite gröna inslag. Vill ha en fin fondvägg. kan man få sin kära bror till att tapetsera en vägg. Bara en. Om man är snäll och assisterar kanske... med bärs?
Köket måste målas. Och hallen. Fast det får bli samma färg i kök och hall. Det finns lite projekt med andra ord. Om semestern blir för regnig menar jag.

Ett tips till alla som läser. Gå in på bokus.com och shoppa pocketböcker. 3 för 49 kronor! Kan inte bli billigare. Perfekt nu inför sommaren. Läsa funkar ju i alla lägen. I hängmattan, på stranden. Inne i regnet...

Nu skall jag fortsätta på mitt glas vin (firar semestern)
So long my friends

Godmorgon

Nyvaken och trött som ***. Kan bero på att man drömt om jobbet hela natten, att jag jobbat dubbla skift och sedan inte sov något efter det i drömmen. Skall kräva övertid när jag kommer till jobbet.
Så två dagar kvar till den efterlängtade semestern. Att bara gå och invänta tiden så här är ren tortyr faktiskt. Och folk säger "men det är ju bara 2 dagar kvar" och? Gör det saken roligare eller? Nej, knappast.

Gissa om jag blev chockad idag när jag vaknade och såg att solen sken? Kunde till och med skymta lite blå himmel. Fantastiskt!
Hade tänkt att ta en morgon promenad men orkar man? Måste vakna lite till i alla fall.

Ny bloggare!

Ok, så har man då fallit för grupptrycket och skaffat sig en blogg. Som jag sa till min kille nyss, kanske finns det nån som intresserar sig av att läsa om mitt liv. Jag sa han då. Tjohoo. I have a fan allready. =)

Lite om mig:
Anna heter jag, är 24 år (going on 25 men det behöver vi inte tala högt om) Bor med min käresta i Göteborg. Nyinflyttade i en lägenhet med, som vi tycker, mycket hög mysfaktor i det härligaste stället i GBG, Sandarna. Kan inte bo bättre.Nära till allt!
Jobbar och gör annat tråkigt som man måste. Försöker klämma in lite kul saker också. Tycker mycket om musik och jag älskar inredning. Har fätt för mig att börja i afrikansk dans. det hade vart ball att testa på. Måste bara hitta nåt som passar med tider med tanke på att jag jobbar kväll. Alla roliga saker man vill göra går ju endast att göra på kvällarna (nästan alla fall)
Har även ett stort intresse av fotografering. Kan inte så mycket. Än så länge är det mest en hobby men jag har en snäl arbetskamrat som skall lära mig en del. Det skall bli kul.

Då var det söndag och vart tog den här helgen vägen? Den regnade bort i princip.
I fredags var det reggae festival på Nya Älvsborgs fästning. Mycket snöigt ställe att hålla det på men ack så blött det blev. Aj Aj Aj, dem gräsmattorna kommer aldrig bli sig lika igen tror jag.
Så här blött hade vi det:


             

                      

Regnet förstörde allt för att göra en lång historia kort. Vi var gott skrynkliga när vi åkte hem klockan halv 2 på natten, och då hade vi inte ens sett alla som skulle uppträda. Missade Kapten Röd och det grämer mig nåt fruktansvärt. Men men, han e ju göteborgare så det kommer nog fler chanser. Fick alla fall se Tanya Stephens och det var skitbra. Förutom att hennes mick fuckade sig. Men det var roligt alla fall. Folk var glada trots att vi inte hade några direkta vädergudar under ponchon! =)


RSS 2.0