Fotograf

Nu har jag suttit och pillat med min kamera. Kollat massa funktioner osv. Den är en hel vetenskap men åå så rolig!
Det kommer bli massa fina kort på bröllopet idag! Kul för Håkan och Malin att ha sen också.

Undra om man skulle ta och utbilda sig till fotograf?

Brorsans stora dag...

Det händer stora grejer i vår familj i år. Min bror gifter sig idag och om två månader kommer vår bebis.
Men idag är det bröllop och det skall bli jättekul. Igår var jag och gjorde brudbuketten. Jag blev nöjd faktiskt. Det var trots allt sju år sen jag gjorde en brudbukett senast. Den passar Malin alldeles utmärkt. Glömde ju kameran såklart men jag skall fota den idag.

Igår var jag med Chrille och letade kläder. Herregud. Det var inte lätt. Byxor hittade han ganska fort men skor var värre. Stackars killar säger jag bara. Det enda snygga som finns är sneakers annars är det jävla myggjagare bara och det är definitivt inte Chrilles stil. Jag tyckte att han skulle köpa ett par snygga gympadojjor (lite a´la Justin Timberlake) haha. Finbyxor, skjorta med uppkavlade armar, väst, hatt och sneakers. Men den gubben gick inte. Till slut fick vi tag på ett par skor som blir jättebra. Hoppas han tar på sig hatt =).

Funderar på att gå och handla lite frukost. Här hemma är det torrlagt....


Vecka 32

Ca 8 veckor kvar nu tills vi får träffa dig lille krabaten..


Barnet:

40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.


Mamman:

Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.

 

Slapp

Har inte gjort så mycket sen jag skrev sist. Satt ute på balkongen och solade. Härlig sadistisk känsla att se pojkarna gå och jobba när man själv får vara hemma och sitta på balkongen och sola. Fast jag hade inte haft något emot att Chrille också var hemma förstås. Kan inte blivande pappor få något slags vårdnadsbidrag till sin havande kvinna? Haha, det hade vart nåt.
Imon skall jag och C in till stan och shoppa kläder till honom. Skönt att få lite tid tillsammans för jag vi har knappt setts på två dagar. Saknar honom nu, men snart kommer han hem och jag tror att jag orkar hålla mig vaken faktiskt.
Imon kväll är det även dags att göra brudbuketten. Jag har inte gjort en brudbukett sen gymnasiet så lite nervöst är det. Fast jag kommer ihåg hur man gör och extra oasis har jag så det kommer gå alldeles utmärkt. En enkel rund också.

Sov gott allesammans för nu bloggar jag nog inte mer ikväll.

Hur fick hon till det egentligen

Har nyss kommit hem från faster. Trevligt att se henne igen. Var ju ett tag sen sist. Vi tog en fika och tjötade och vips så hade en och en halv timma gått och min parkering gick ut. Tiden går alltid fort när jag är hos henne.

Var på föräldrargrupp imorse. Kan inte påstå att det var jättegivande idag direkt. Och en del brudar alltså... Samma kvinna som förra veckan frågade "Vad skall man köpa för storlek på amnings BH" frågade idag "Kan en bebis sova för mycket". Herre min skapare. Jag undrar hur hon och hennes karl har fått till det. Visste hon ens vilket hål man skulle stoppa den i? Korkad är allt jag har att säga...
Nu har jag hela dagen framför mig. Tänkte sätta mig på balkongen en stund och bättra på brännan lite. Har lite att pyssla med här hemma men det kan jag göra ikväll när solen har försvunnit. Inga måsten idag.
Bloggar säkert mera sen.


Första dagen i frihet

Ni får ursäkta mig men ni fattar inte hur glad jag är att ha slutat jobba!

Idag har jag och mamma varit i stan. Kom hem halv åtta ikväll typ. En heldag på stan. Mina fötter värker och ryggen också. Men mysigt hade vi det. Hittade inga smycken tills på lördag. Eller a, jag hittade på albrekts guld men dem var så otroligt långsamma i kassan så jag gick därifrån. Pallar inte stå i kö. Ett jättesött armband var det i alla fall och jag tänker fortfarande på armbandet så jag kanske drar och köper det imon. Får se. Annars skall jag ju följa med Chrille och handla kläder på fredag så då kan jag ta det då.

När jag kom hem så höll dem på och lyfta med luftballong från parken nedanför oss. Jag tog med mig kameran och gick ner.

        



Jag har aldrig sett en luftballong så nära innan. Shit vad stora dem är. Coolt!
Imon är det föräldrargrupp kl 8:30 (snark) och sen skall jag hälsa på faster en sväng.
Borde sova nu.
Godnatt på er!

28 maj

Onsdag idag. Jättevarmt ute. Helt underbart. Molningt dock men med gassande sol hade man la dött.
Idag skall jag till gildaskolan för att plocka ögonbrynen och färga dem och fransarna. Skönt att bli ompysslad. Jag försökte mig på en gång att färga min ögonfransar själv. Jag höll på att bli blind så nu lämnar jag det i någon annans händer. Ögonbrynen vågar jag inte heller färga själv. Då kommer det se ut som att jag har två bajskorvar i pannan.
Sen skall jag och mamma göra stan. Mysigt.

Idag kommer brorsan hem från Thailand den gottegrisen och om jag inte är helt ute och cyklar så fyller min mormor år idag. 94 år! Fast hon är i himlen... Grattis mormor! Jag saknar dig!



Så fin så fin

Titta vilken fin känning.
Försäker intala mig själv att den inte kommer vara snygg på...

Zooma
Från ellos.se

Som en dröm

Vad skall jag göra med mitt hår på lördag (bröllop)? Jag gillar detta jättemycket (bilden). Synd att jag var så dum och klippte av mig mitt hår. Synd också att jag typ har 50 hårstrån och skulle antagligen behöva en miljon till för att kunna ha håret så här.




Men ååå vad fint...

MUCK!

Se så glad jag är! Jag har muckat!


 



Haha firar med en cola. Men jag ska inte sticka under stol med att ett glas rosé på balkongen hade passat alldeles ypperligt nu.


66

Idag är det 66 dagar kvar till det magiska datumet 31a juli. Helt ofattbart vad tiden har gått fort.
Babyn växer så det knakar och sparkar som aldrig förr.
Lilla hjärtat!

Kramp!

Jesus, jag vaknade med världens kramp i båda vaderna! Aj aj aj! Upp och hoppa och Chrille undra vad jag syssla med haha. Fan vad ont det gör. Stel i nacken också. Hur fan har jag sovit egentligen?
Tvätt på schemat idag. Men vad gör det? Det är ju sista dagen att jobba!



En till...

Så, då var denna dagen avklarad då och jag känner mig enormt glad!
Varför?
Jo, jag visste att jag hade 0,7 komptimmar så jag tänkte att jag skulle kolla om jag kunde få ta dem imon kväll och få gå hem till 23:45 istället för 00:36. Så gick vi in och kollade min tidbank och då visade det sig att det har trillat dit 2,5 timmar till! Vet inte hur för jag har inte jobbat över. Dem har säkert hamnat fel men skit i det, nu är dem mina och detta innebär att jag bara behöver jobba till 21:30 imon!

Fatta! Sista dagen och jag jobbar 16:00 till 21:30.
Inget kan förstöra min dag! Inte ens att vi skall tvätta!
Ibland är livet bra underbart! Nu skall jag gå och lägga mig och sova som en prinsessa!
Godnatt!

Gaaaah

Vad trött jag blir på mig själv. Hade inget toapapper hemma så jag var och köpte det förut. Trodde jag...
Hushållspapper kom jag hem med!
Så tröttsamt så jag måste lägga mig och sova en timma.

Skitlyxigt!
*Trumvivel*


Måste jag göra något?

Många frågar mig "Vad skall du göra nu när du skall vara hemma i två månader?"
Svar:
Jag skall vänta på bebisen! Vänta och vänta och vänta! Nej men seriöst, måste jag ha något att göra varje dag? Jag skall njuta av att slippa gå och jobba. Jag skall ta en dag i sänder. Bara vara. Jag och babyn. Försöka vända på min och babyns dygnsrytm så jag slipper vara vaken på natten när babyn har kommit. Får väl passa upp på Chrille också så att han kan slinka till med lite pengar när det behövs haha. Det blir väl en tripp till skåne också. Hälsa på folk. Känna på hur det är att vara hemmafru. Ligga på stranden. Pyssla hemma. Scrapbooking. Samla kraft till förlossningen.
Det börjar ju underbart på onsdag med färgning av fransar och bryn och plocka ögonbrynen på Gildaskolan och sen göra stan med mamma. Middag ute. Första dagen skall firas helt enkelt. Tre generationer på stan =)
Ni ser, jag har massor jag kan sysselsätta mig med.

Jag frågade några kvinnor på föräldrargruppen om dem fortfarande jobbade och det gjorde dem. Dem skulle typ jobba tills en veckan innan förlossning. Vad skall vi göra hemma sa dem. Samla kraft hett tips!
Skönt för dem att dem har så lätta arbetsuppgifter.

Service minded

Måste hylla vitaminvaruhuset.se.
Jag har sett att det finns en kräm som mjukar upp, slätar ut samt bleker missfärgade ärr orsakade av kirurgi, skador och brännskador. Cicatrix heter den. Jag blev sugen på att beställa en men var lite osäker om den var rekommenderad att använda under graviditet så jag mailade till vitaminvaruhusets kundtjänst och fick svar nästan omedelbart att det oftast inte brukar göras någon "forskning" på såna produkter för att det inte skall behövar då den innehåller naturliga ämnen. Men dem skulle för säkerhetsskull kolla med den svenska generalagenten och därefter återkomma till mig!

Idag fick jag ett nytt mail där det stod att dem hade kollat upp det och att krämen endast innehåller naturliga produkter och inget som kan vara skadligt.
Så imon skall jag beställa en! Hoppas att den är bra!

Vitaminvaruhuset.se kan jag verkligen rekommendera!
Fantastisk service!



 


Fotningen

Jag skulle ju ge mig ut och fota idag på morgonen. Jag gjorde mig redo och gick in i sovrummet för att klä på mig och då vaknade Chrille så jag la mig och myste med honom och helt otippat så somnade vi båda två och jag vaknade 13:30 igen. Så då var det in i duschen och ut och köpa en blomma till kära mor.
Tankade bilen förut. 300 spänn och jag fick 23 liter typ. Det är ju fan skrämmande ju.
Skall köpa mig ett busskort istället :P

Ikväll skall jag mysa med min käresta. Det kommer någon film på fyran som vi båda ville se så då får vi ta tillfället i akt för det inträffar typ fyra gånger om året.
 
2 dagar att jobba denna veckan sen är jag världens lyckligaste som aldrig skall sätta min fot på volvo igen!

nej..

Nej nu jävlar ska jag ta tjuren vid hornen och dra ut och fota lite.
Återkommer sen.

Mors dag


Idag är det Mors Dag så grattis till min kära mamma!
Vi ses sen, kommer ju upp och hälsar på!


En blomma tll dig så länge mamma.

Vaknade tidigt idag. Tror att Chrille har smittat mig lite grann. Hade lite ont i halsen när jag vaknade och var täppt i näsan. men nu börjar det ordna upp sig. Peppar Peppar...
Melodifestivalen igår ja. Gick inget vidare för sverige. Som vanligt. Vi borde sluta atälla upp. Lägg pengarna på nåt viktigt istället.
Gillade Rysslands låt skarpt! Fast den hade nog vart bättre om han sjöng på ryska för hans engelska var riktigt röten haha. Serbien var bra också. Det är dem nästan alltid.

Idag är det inte mycket på schemat. Upp till mamma i eftermiddag och käka grillat. Kanske drar ner till röda sten en sväng sen. Får se vad jag pallar med helt enkelt.

Till min darling


Dagen i bilder.

Här är korten jag gjorde på kursen.

        

Det första kortet gjorde jag på egen hand. Dem andra hade hon valt ut material och färger och allt och vi fick prova på olika tekniker bara. Så det kanske inte är design som jag rådiggar men kul var det!

Sen har vi ju den omtalade kameraväskan då...



Tadaaaa!
Haha jag och Chrille är så korkade. Det var ett gult skydd med. Såg precis ut som en luva.
- Va fan är det en regnluva sa jag och satte den på huvudet.
Chrille såg också fundersam ut.
Haha såklart var det ju ett regnskydd till väskan. Vad annars liksom?
Man är ju inte blond för inget...

Köpte detta idag med på kursen så att jag kan fixa lite egna kort och sånt.



Så nu är det kvar att köpa lite andra pysselgrejer och ett hus så att jag kan få ett eget rum och pyssla i.
Smart att skaffa sig en ny hobby när man ska få barn. Speciellt en sån här hobby med massa pill och smågrejer och sånt.

Nu sitter jag och väntar på melodifestivalen. Har duschat och gjort en ansiktsmask och känner mig typ redo för bingen.
Men icke sa nicke.
Ha en bra kväll.

Hemvårdare

Det blir ingen tripp till varberg idag som vi hade tänkt. Stackars älskling är sjuk och jag skall vara hemma och ta hand om honom som den underbara flickvän jag är. Han har feber, 38,7. Så det blir la melodifestivalen för min del. Han hatar ju såna jippon men han kan inte få allt här i världen.
Skall gå och köpa en fet godispåse sen i alla fall till oss båda. Eller till oss tre =)


Kortkurs och viljan igenom

Sitter på balkongen och bloggar i solen. Hur lyxigt kan det bli?

Kom för en stund hem från kortkursen som jag och Malin var på. Bokstavligt jag och Malin för det var bara vi där. Haha värsta särklassen. Men det var jävligt skönt att det inte var fler för då hade vi typ allt för oss själva och kunde pyssla i lugn och ro. Malin är ju några gånger snabbare än mig så hon var ju typ färdig innan jag ens hade börjat haha. Skall gå på fler kurser hos den här tjejen som höll i det. Hon var hur gulig som helst. Nästa gång blir det scrapbooking.

Åkte ut till Media Markt efteråt för att få min kameraväska. Helt otippat så hade den som jag skulle få inte kommit och han erbjöd mig den billigaste som dem hade (199 spänn). Of Course. Men det gick jag inte med på utan jag hade spanat in en för 369 spänn som jag kunde tänka mig istället för den som skulle ingå. han visste inte vad kameraväskan från Canon var värd (skitsnack) och när jag sa att jag inte ville ha den billigaste så sa han men du får den så länge och sen hämtar du den vanliga när den kommer. vad fan skll jag ha två kamerväskor till då?!
Till slut fattade han att det var ingen idé att övertala mig så han sa OK du får den här för 100 kronor är det OK? jag ba nej et är inte OK. Jag har åkt fram och tillbala hit fyra gånger nu för att få min kameraväska så ni får ju ersätta mig för bensin och sånt också. OK sa han, du får den för 50... vad fan tror han att det är nån jävla bazar eller?
Troligt att jag betalade. Fick den för en krona för dem kunde inte bara skriva ut den på noll eller vad dem tjöta om.
Nöjd gick jag därifrån....

Lägger nog ut bilder på mina kort som jag gjorde sen.
Nu skall jag lapa sol och tvätta av mitt smink.
Puss på er

Dålig stil

När det är dags för förlossning så skall man tänka på att ha med sig mat till barnets pappa. Är det bara jag som reagerar på detta eller finns det fler som tycker att det är helt sjukt? Varför behandlas pappan av alla som "ingen stor del" i graviditeten? På MVC erbjöd dem mig ett ensam besök, men har dem erbjudit Chrille något sådant? Nej.. OK det är en MÖDRARvårdcentral men ändå...
Jag tycker att det är helt sjukt i alla fall. Om sjukhusen kan ge mig mat så kan dem la ge barnets pappa mat också. Det är ju inte direkt som att jag kommer ha med mig fler dit som skall äta. Det är ju jag och C som kommer vara där. Och babyn sen såklart, men mat till den behöver ju dem knappast tänka på.
Om det finns plats så att Chrille kan stanna över så kostar det 200 spänn för en natt. Då ingår sänglinne och frukost.

Gee thanks....

23 maj

Idag har varit en riktigt lugn dag. Vaknade halv 10 typiskt jag som hade tänkt sova ut...
Städade lite här hemma. Dammsög och städade toaletten, det behövdes verkligen.
Chrille åkte iväg och för en gångs skull tyckte jag att det var skönt att vara ensam. Gjorde en god frukost och satte mig på balkongen och bläddrade i GLAMOUR som jag fick hem häromdagen. Riktigt gött.



Det där mango te´t kan jag verkligen rekommendera.
Sov middag en timma eller nåt i eftermiddags. Hoppas att jag kan somna inatt för imon får jag kliva upp ganska tidigt för jag skall på Handgjorda Kort kurs. Pyssel pyssel.

Nu finns det inget mer intressant på tapeten så ha det gött så länge!

Första och sista gången

Media Markt är riktiga rövhål måste jag erkänna. Nu är det tre veckor sen jag köpte min kamera och jag har fortfarande inte fått kameraväskan som ingick. När jag var där förra helgen så LOVADE dem att väskan kommer i veckan (den veckan som var) Har jag fått nån kameraväska? NEJ!
Imon skall jag åka och skälla ut dem svinen. Och jag skall ha en väska med mig hem. Den dyraste också.
Första och sista gången jag handlade där.

vecka 31

Idag är vi inne i vecka 31!
9 veckor kvar...


Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.


Mamman:

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.

 

Rich Bitch

Idag damp lönespecen ner i brevlådan.
Fetelön!
På tisdag är jag en Rich Bitch.
På onsdag är jag det inte längre för då skall jag och mamma in till stan.

Snyggt!

Carina Berg har rakat av sig sitt hår. Eller det var Martin Stenmarck som gjorde det på henne.
Hon blev ju skitsnygg ju!


Det är inte alla som kan bära upp en rakad skalle. Men Carina gör det verkligen!
Jag hade antagligen sett ut som ET.

Trall

Vi skall lägga trätrall på våran balkong. Det är ju plåtgolv där ute nu så om ett år när babyn kanske går eller i alla fall kryper så kommer ju den att bränna ihjäl sig stackarn. Plus att det är mycket snyggare. Kom över ett riktigt bra erbjudande också som vi inte kunde tacka nej till.

Har varit ute och köpt klänningen! Chrille följde med och han tyckte att den var fin! Så ingen tvekan, bara att ta den!
Käkade på Burger King också.
Nu skall vi snart åka till jobbet. Tråkigt men bara två dagar kvar. jag fick hem nya glamour igår också så då har jag något att läsa i alla fall.

Ha en bra dag!

Måste ha den

Hittade den perfekta klänningen idag till bröllopet. Jag kände mig så vacker och det är inte ofta det händer när man provar kläder under graviditet. =)
Nu har jag tänkt på klänningen hela dagen och jag måste ha den men har inte tillräckligt med pengar just nu.
Måste ringa till Chrille och fjäska...

____________________________________________________________________________

Update:
YES!
Imon är klänningen min! Å jag kommer bli så vacker!

Ögonlock som en falukorv

Haha kollar på morrongänget från i morse. Ingemar ringde till apoteket för att hans ögonlock var som en falukorv haha. Dem letade efter någon salva.
Anyway, vad trevliga dem var på rådgivningen på apoteket.
Men dem lät jävlig porriga.
Porriga små tanter


Shit vad tiden går...

För 5 år sedan...
Hade jag nyss blivit anställd på Volvo Personvagnar och stormtrivdes. Tro det eller ej. Hade flyttat in i min första lägenhet också sen jag kom hem från USA. Jag och Chrille hade kyssts för första gången ♥

För 3 år sedan...
Bodde jag och C i Kortedala och var på väg att köpa våran första bil!

För 1 år sedan...
Flyttade vi in i denna lägenheten efter att ha bott i en etta tillsammans på 36 kvadrat. Men det gick alldeles utmärkt det också.

För 3 månader sedan...
Gick jag och väntade på våren och på lilla babyn såklart.

Igår...
Gick jag hem från jobbet med ryggont.

Imorgon...
Skall jag jobba igen.

Om ett år...
Är vår lilla baby äntligen här! Förhoppningsvis har vi varit utomlands och jag är på väg att få ett nytt jobb.

Tisdag

Känner mig sådär idag. Fryser alla fall inte men ryggen är inget vidare. Magen sådär.. Har ju några timmar på mig att bestämma och känna efter om jag borde jobba eller inte. Börjar ju inte förren klockan 16:00.
Såg att dem hade rea på ellos.se. Var inne och kikade men jag köpte faktiskt inget. Duktig jag har blivit. Jag som var värsta postorder torsken förut. Men nu börjar jag tänka å vad fint när jag inte är gravid. Farligt farligt. Bättre att handla efter jag har gått ner i vikt. Inte innan. Det är ju ganska korkat faktiskt. Hur många gånger har man inte kört den liksom. "Ååå den är perfekt men lite liten. Men jag ska ju ändå gå ner några kilon" När man har gått ner dem kilona så har man redan tröttnat på plagget.
Varför är man så dum? haha

Pratade med Linda i skåne igår. Tycker så synd om henne. Och lilla Benjamin. Önskar att det fanns något jag kunde göra. Jag skall åka ner till henne i början av juni och då skall jag ta med henne ut på middag. Bara vi två och inga barn. Om det nu går, hon ammar ju visserligen den minsta...

Dags för tvagning.

hemma

Gick faktiskt hen från jobbet idag. Har sket ont i ryggen och lite ont i magen och känner mig frusen. Vet inte vad det är.
Förhoppningsvis är det bättre så kan jag gå och jobba imon. Nu kommer jude Anna fram som bara tänker på pengar haha.
Sitter och glor på TV uppkrupen i soffan med värmedynan. Skööönt!

Usch...

...vad jag inte vill tvätta idag. Fy vad tråkigt. Har visserligen bara fyra maskiner så det kommer gå på två timmar men segt ändå. Chrille skall iväg till gymet nu. jag vill också börja träna. Efter babyn har kommit och jag känner mig fit for fight så skall jag börja träna.
Har igentligen så mycket intressant att skriva. 6 dagar kvar att jobba nu... Det går fort! (intalar jag mig själv)

Ha det gött allesammans.
Dags för tvättstugan!

Baby baby

Här är vi. Bilden tagen alldeles nyss.
Vecka 30.






MysPys....


kapitalister

Sanningens ögonblick...
Asså det programmet. Helt seriöst! Hur pengakåt får man lov att bli?
Jag vet inte vem som är mest korkad. Pojkvännen som får svara på alla frågor eller den dumma flickvännen som har anmält honom till tävlingen.
Nu kommer la snart den klassiska frågan "Har du varit otrogen mot din flickvän"....

Herre min skapare.


Hallelujah!

I´m in heaven!

Klocka - Med Florist    Kudde - blommig     Hjärta med skrift    Stickers för ljus  Emaljburkar   Tidningsställ  Krona med fat   Krona i vitt   Kruka - Paris   Metallkruka - hög    Glaslykta - liten häng 

Ljusfat i vitt
  Lykta - New England  Ram - family  Tavla - urna 

Herre min skapare vilka fina saker!
Ge mig ett hus! Någon!?!


Gjort nytta!

Idag har vi fått gjort massa saker som har behövts göras (läs: jag velat fått gjort) länge!
Persiennen i sovrummet har åkt upp! Vi hade ju en handduk hängandes för det ena fönstret eftersom det vara fanns två persienner fast tre fönster. Tavellisterna i sovrummet har borrats upp. Spegeln ovanför sängen hänger nu uppe. Tavellisten i vardagsrummet har borrats upp. Tre småhyllor i vardagsrummet uppsatta. Jag är så nöjd och det känns så skönt att det äntligen är fixat!

Igår mötte jag mamma efter hon hade varit hos frissan. Vi tog en fika och sen åkte vi ut till Sisjön och gick i affärer en stund. Hämtde en blöjhink från babyproffsen. Plus att det låg lite prover i den. En matskål, en napp, amningsskydd, blöjor och en tidning. Man kan få massa grejer gratis när man väntar barn. Fiffigt värre!
Åkte sedan hem till mamma och pappa och var där nästan hela kvällen. Fick middag och jag och mamma gick en promenad.
Drog ju från Majorna eftersom det var göteborgsvarvet igår och dem springer typ där jag bor och jag orkade inte med sånt tjafs igår. Lika bra att utrymma.
Sara hade ju vart och kollat på varvet inne i stan och det var en kille som sprang som hade bajsat ner sig! En vuxen man! Seriöst, bryter man inte då? Hur mycket kan man förnedra sig själv igentligen? Okej om det hade stått en miljon på spel men man vinner ju inte ens något!
Skadat!

Var ute och köpte en router förut så nu kan Chrille spela playstation och jag kan surfa samtidigt! Vart jag vill. Behöver inte sitta i soffan jag kan vara i köket om jag vill! Sicken lyx!
Hittade världens finaste inredningssida på nätet förrut.
Skall fortsätta surfa där. Farligt farligt, dem har postorder....

Lista

Listor är ju alltid kul.
Snodde denna av Sara!


1. tre namn jag lyssnar till:
Anna, Panna, Baby
2. någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag kan säga ifrån och inte låter någon sätta sig på mig
3. någonting jag inte tycker om med mig själv:
Kan ju bli liiiite arg för ingenting typ
4. detta är jag rädd för:
Eld, Ormar, Att förlora dem som står mig nära
5. tre saker jag vill ha varje dag:
Mera pengar, Mat och Kärlek
6. tre saker jag absolut inte kan göra:
Rita, Borra och cykla på enhjuling
7. detta tycker jag om att göra:
Inreda, Shoppa och mysa med C
8. detta vill jag göra just nu:
Äta frukost
9. bästa känslan:
Att vara lycklig och att vara gravid
10. värsta känslan:
Oro och olycklig kärlek
11. egenskaper du gärna vill att din partner har:
Humor, omtänksamhet och trygghet!
12. är du kär just nu?
O ja!
13. vill du gifta dig?
Nja. Innan var det nej. Nu är det nja
14. följande saker vill jag göra innan jag dör:
Utbilda mig och resa massor. Tillbaka till USA speciellt.
15. min käraste ägodel:
Bebisen. Kan man kalla det en ägodel? Lägenheten står ju högt i kurs också.
16. något jag vill ha i present:
En ljus ryamatta
17. detta har jag på mig just nu:
Pyamasbyxor och linne.
18. favoritkläder:
Leggings och klänning
19. favoritdjur:
Jag är ingen djurmänniska
20. följande musikstilar tilltalar mig mest:
Reggae
21. favoritlåt just nu:
Oj herregud. Just nu... Vet i fan alltså...
22. roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Roligast: Syslöjd och hemkunskap
Tråkigast: Gympa och matte
23. stjärntecken:
Jungfru
24. en bok jag älskar:
Ps I love you
25. en film jag älskar:
Dirty Dancing som alla andra brudar typ. Är ingen filmmänniska direkt.
26. tv-program jag älskar:
Desperate Housewives, En annan del av köping och Barnmorskorna
27. favoritdoft:
Ralph/Ralph Lauren
28. detta äter jag gärna:
mat ;)
29. dricker helst:
vatten eller cola
30. favoritgodis:
Saltlakrits
31. hit vill jag gärna åka på semester:
jamaica
32. färg på mina ögon:
Grön/blå/Grå typ
33. min längd:
167
34. jag tror på:
Gud
35. jag spelar:
Allan :P
36. person du beundrar:
Just nu beundrar jag kvinnan från arboga vars barn blev mördade. Såg intervjun med henne och sicken kvinna.
37. så här bor jag:
Liten tvåa i underbara Sandarna. Nära till allt.
38. antal döda krukväxter i hemmet:
Nada
39. det här tänder mig:
Chrille!
40. det här gör mig avtänd:
Oj,det där kan bli en lista för sig själv. Killar med en jävla massa wax i håret. Svettlukt. Röklukt. Dålig andedräkt osv osv 
41. favoritfärg:
Vit (fast det e la ingen färg) Brun och senapsgul kanske.
42. favoritcitat:
Fånga dagen!
43. en hemlighet jag vet:
Det skriver jag ju knappast här.
44. bästa present jag fått:
Min första MP3 spelare även fast den är i graven nu. Silverarmband. Båda av Chrille.
45. senast köpta skiva:
Hmm.. Kapten Röd-Ensamhället eller Governor Andy-Underhållningsmaskinen
46. det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Min läppar
47. den kollar jag efter först när jag loggar in på msn:
Jag har ingen msn
48. udda förmåga/egenskap:
Rapar som en karl. Inget att stila med kanske. Haha
49. om jag vore ett djur skulle jag vara:
Elefant
50. vad lyssnar du på just nu?
MTV

Nyår?

Har jag missat nåt eller? Värsta fyrverkerierna här just nu. Why?
Jag höll ju på att baja ner mig när det börja smälla..


Tjöta

Det var ett jäkla tjöt om Pinnochio statyn som dem har smällt upp i Borås.
Men varför har dem valt den? Hur ful är den inte på en skala liksom.
Räcker det inte att Borås är känt som staden där det alltid regnar?
Nu skall dem även ha den fulaste statyn....
Lustigt.


herre min skapare



Somliga är begåvade med det mesta.
Tjejen är 10 bast! Fattar ni eller? 10!

Renovering

Har ju haft planer för vardagsrummet en längre tid nu. Men mattan jag skall lägga på måste kemtvättas och jag har bett Chrille att ta ut den ur källaren men det händer liksom inte mycket mer än så. Jag har haft lite mörk inredning i vardagsrummet innan. Våra möbler är ju i indisk stil (shesam trä) och så har jag kört på svart och lite mossiga färger. Men nu är jag så trött på det och vill ha ljus! Ljus inredning!
Möblerna är ju såklart kvar men gardinerna är utbytta. Ny lampa i fönstret som är gudomlig! Ljusstakar i ljusa fäger osv osv. Och sen skall det läggas på en naturfärgad matta.
Fotat? Såklart!

                   

Buddan måste ju såklart vara med för att bringa tur!
Det känns som ett helt nytt fönster! Än så länge så är det bara fönstret som är dekorerat.
Var ute på 421 också och köpte dynor till utemöblerna på balkongen.




På balkongen får det bli lite mer färg. Dessa dynorna fastnade jag för. 39 spänn styck bara!
Nu är det bara blomster som saknas där ute sen kan jag njuta där när jag är hemma och väntar på bebisen!
Nu skall vi göra tacos.
Skriver nog mer sen

Halli Hallå

Nyss hemkomna från barnmorskan. Allt såg bra ut. Hjärtslagen ligger på 152 och babyn växer som den skall.
Jag tror att det är en liten Alicia som växer i min mage. Fint namn va?
Fick dock stränga order av barnmorskan att ta det lugnare eftersom jag verkar ha lite sammandragningar. Svårt att lära en gammal hund att sitta säger jag men.... måste tänka på babyn (och mig själv också för den delen)

Nu skall vi åka iväg till Chrilles kompis och hans tjej och hälsa på.
Först tvätta herrns bil som e liiiiite sketen sen han börna i Hovås..
Skriver mer sen.
Ciao

vecka 30!

Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.


Mamman:

Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.


Idag är det 77 dagar kvar till den 31 juli...  jag längtar snart ihjäl mig!



namn

Nu tror jag att vi har bestämt oss för namn till babyn.
Men... jag håller dem för mig själv. Ett tag till alla fall. :P
Sicken teaser jag är.

Torsdag


Morrn Morrn.
Uppe tidigt idag (9:30) Flyttade bilen, vi parkerade där man egentligen bara får stå till 8 på morran men vi orkade inte gå från ghettot inatt. Och tur, ingen böter!
Igår åkte brorsan till Thailand. Han är väl framme nu skulle jag gissa. Hoppas att dem får bra väder. Det verkar mest regna över Pattaya nu. Hoppas även att han inte kommer hem med en thailändska. Han sa att jag inte skulle oroa mig för han är inte mycket för asiater haha.
Sista dagen denna veckan! Så underbart! Jag börjar se ljuset i tunneln nu. När jag går ut genom grindarna på nästa tisdag så skall jag skrika! Glädjeskrik! Kommer ihåg när jag slutade på Volvo PV. Att lämna den fabriken och veta att det var för alltid tror jag gav samma känsla för mig som fångar känner när dem muckar från finkan. Haha. Det var ju ett mindre fängelse där.

Imorgon skall vi till barnmorskan. Lyssna på lilla hjärtat och mäta så att skrutten växer som h♥n skall.
Shiiiiiiiiiiiiit vad jag läntar efter dig! Det är det ganska många som gör.

Ha det gött så länge, bloggar kanske mer sen.

FY FAN!

Sånt här gör mig illamående och ledsen.
Så jävla ledsen.

Guten Morgen

Sov ända till 10:45 idag. Skönt, det är ändå tråkväder (blåser) så det finns inget roligt att göra.
Hyresvärden är här nu och lämnade av lite färg till hallen och skall fixa två kontakter som vi har tjatat om i ett halvår typ. Tycker det är jobbigt när man har sånt folk här (renoverare eller hyresvärden) Vad skall man göra? Stå och strirra på dem när dem jobbar? Det hade ju inte jag känt mig bekväm med om jag var hyresvärd så jag gick och satte mig i vardagsrummet i stället så får han jobba i lugn och ro.
Nu skall vi se hur lång tid det tar innan min karl målar färdigt hallen....

Malin, tänkte gå och fixa en hållare och corsage pin till bröllopet sen. Så hör jag av mig vad det kostar.

Ha en bra dag.


Coolt

Det märks att babyn börjar bli lite större nu. Större och starkare. Det är inte bara små puffar längre när h♥n sparkar. Ibland kommer det riktiga, hur skall man förklara, små tryck. Att h♥n typ pressar sig mot magen. Svårt att förklara.
Häromkvällen så såg vi ett litet ben pressa sig mot magen.
Lilla söta bebis vi längtar ihjäl oss efter dig!


Barnvagnsmobil

Sitter och letar efter en söt barnvagnsmobil. Ni vet en sån som hänger på sufletten. Vagnen är ju beige och camouflage färgad så jag vill ha en ganska enkel med inte för många färger. Men det verkar lite klurigare att hitta.
Det finns massa söta men ingen som känns 100% till vagnen liksom.



Från sakerochsockor.se




från gullgrodan.se

Vill nog helst ha en vit....

Härligt uppvaknande

Slog nyss på TVn och Justin Timberlakes "What goes around" var på TVn.
Så längesen jag hörde den låten och jag hade NÄSTAN glömt hur HEEEET han är!
Damn...
Idag skall jag lyssna på Justin hela morgonen. Chrille skall ändå till gymmet så slipper han känna sig hotad haha




stänga av

Vad skönt det är att bara stänga av sin telefon och inte vara anträffbar.
Om det är nåt super duper viktigt så har ni som behöver mitt hemnummer.



Lugnt

Idag har jag inte gjort måna knop. Vaknade tidigt som jag gjort hela veckan typ. Jag behöver inte så mycket sömn på sommaren. 6-7 timmar räcker.
Käkade frukost i lugn och ro och drog ut till 421. Skulle kolla om min kameraväska hade kommit. Men icke! Handlade mat och 2 klänningar på H&M för 98 kr st. Jag köpte en klänning för ett tag sen på H&M rowells och jag gillar den så mycket. Nu hittade jag en brun och en gul också så då slog jag till.

Har suttit på balkongen lite grann. Kollade på reprisen av Desperate förut. Hade redan sett avsnittet på nätet men.. bra tidsfördriv. Tycker dock att den serien börjar balla ur lite. Nu väntar jag på att maten skall bli klar. Hungrig som en varg!
Uppstoppad korv idag igen mamma! Kan du tänka dig...
Middag på balkongen. Vi plockade fram utemöblerna förut. Eller a.. Chrille plockade fram dem. Jag höll källardörren =)
Bara lite blomster som fattas där nu!


Grillningen

Bloggen strulade ju igår när jag skulle lägga in bilder. Otippat.
Så här kommer några bilder från racklette grillningen med Sara, Angelica och Sandra.


image359


    

Vi hade det jättemysigt och jag är typ fortfarande mätt haha.
Har inga planer idag. Skulle gärna vilja åka ut till Hovås badet men jag har bränt mina ben lite grann så det är nog lika bra att ta det lugnt med solen.

En fråga bara:
Hur solar man baksidan av benen när man är gravid?
Såg ett tips på nätet att gräva ett hål i sanden och placera magen i. Men här är ju bara klippor och gräs på västkusten så det blir ett jäkla projekt liksom...
Tips mottages gärna!

Lördag

Tog cykeln till slottskogen idag och mötte upp brorsan och gänget för att stirra ut Håkan på sin svensexa. Cykla var ett tag sen och jag ledde cykeln en bra bit kan jag säga haha. På hemvägen började jag trampa efter den långa backen vid säldammen. Man väger inte 40 kilo längre liksom.... (Jag hade faktiskt hjälm på mig mamma!)
Brorsan slapp kossandräkten i slottskogen. Med sig hade dem gasolkök och han fick koka korv och pulvermos iklädd Johans kockkläder. Haha. Dem verkar ha fixat en rolig svensexa till honom. Jag tjacka en korv och fota lite sen drog jag.

                        

Var hemma hos Sara ikväll. Angelica och Sandra var där och det var ett jäkla tag sen vi träffades. Hade riktigt trevligt och grillade racklette (stavas det så) och åt tills vi storknade nästan. =)
Och nu har bloggen kukat ur som vanligt så jag lägger nog upp bilder från grillningen imon.
Tjing sålänge!





OJ!

Kollade min statistik nu! 170 unika besökare idag och 283 sidvisningar! Vad förvånad jag blir!
Sen ser jag att jag är med på mest aktiva listan!
Å vad roligt!
Som jag skrev nyss:
Välkommen till min blogg!

Tack!

Vad roligt det är att komma hem och kolla sin blogg och se att det är så många som kommenterat!
Jätteglad.
Så välkomna till alla nya läsare!


Vecka 29


Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.


Mamman:

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.



Nu är det bara 11 veckor kvar tills du är beräknad!
Vi längtar efter dig!


Gillar skarpt

image351

Smultronställe i Hovås!

Gårdagen

Jag var så trött igår så jag orkade inte skriva en lång uppdatering på kvällen. Så den kommer nu istället.
Vi skulle ju som sagt åka ut till Vrångö igår. Chrille hade bjudit med Tommy från jobbet och Tess och lilla Melissa.
Båten från Saltholmen skulle gå 10:20 och vi var där i god tid innan för att hitta parkering. Att ta bilen ut var min karls påhitt eftersom han vägrar åka spårvagn.
Helt otippat så fick varken vi eller dem andra parkering. Så vi drog ut till Hovåsbadet istället. Kom dit ut vid 11 tiden typ. Där var perfekt att ligga! Gräs, sandstrand och berg så det var bara att välja. Hittade en bra liten plats där.
Melissa är så söt! 10 månader är hon och en glad liten prick!
Kameran var ju med såklart!


 

image348


 



 

image349


 

image350

Vi hade en skön dag och på kvällen grillade jag och Chrille. Elgrill dock eftersom vi bor i lägenhet =(.
Men det blev jäkla gott asså.

Idag skall jag gå och titta på kossan i slottskogen och ikväll skall jag hem till Sara.
Ha en underbar dag i solen!


Borgarsvin

Ja, det verkar tydligen som att det är så borgarsvinen vill ha det nu. 433 kronor i månaden skall den tydligen kosta.
Då undrar jag en sak... Får man TVINGA folk til något som kostar pengar? Det verkar ju helt sjukt. Lite som att stjäla liksom.
Dessutom så har vi i sverige inte en jättehög arbetslöshet så detta är inte speciellt nödvändigt.  Dem gör ju knappast detta för att "skydda individen" utan det görs för att staten skall få in mer pengar.

Ni kan läsa här om ni vill...
Spotta på dem asen vill jag göra...

Nu jävlar

Läste på GT och GP att det har vart skottlossning i Angered. Nu igen.
Asså nu får det fan räcka!
Fan vad trött jag blir på detta.....
Helt otippat i Gårdsten också.
Tung suck

Trött

Orkar inte skriva och visa bilder ikväll.
Det kommer en update imon.

Nu kollar vi på Indiana Jones och den fantastiska hatten. Han hoppar ur flygplan, störtar ner för stup, svingar sig i lianer med mera med mera och hatten har inte trillat av en enda gång. Hur bär han sig åt?
Han är en fantastisk man den där Indiana.

uppe i ottan

Nu skall jag och darling ta vårt pick och pack och åka ut till  Vrångö (tror jag det blir) Nya kameran skall givetvis med.
Så räkna med bilder ikväll.

Puss på er

Jippi

Imon skall jag bli med kamera.
Längtar!
Godnatt!

Läskig kurva

Idag på dagen välte en lastbil på avfaretn från älvsborgsbron till oskarsleden. På exakt samma ställe som Chrille smällde på förr förra sommaren. Scary. Vi åkte förbi nedanför nu när vi kom hem från jobbet och hela räcket var borta! Usch.
Hoppas verkligen att föraren klarade sig. Jag väljer hellre en omväg än att köra den vägen av bron.



Tisdag

Vaknade strax innan nio idag och tyckte att det är lika bra att kliva upp.
Skall åka och handla lite frukost om en stund tänkte jag. Finns typ inget pålägg hemma.
Idag skall det borras här hemma. Chrille skall borra såklart, jag har ju borrförbud efter att ha borrat en mindre krater i köket när vi bodde i ettan. Lika glad för det är jag...

Gud vad segt det är att jobba nu! Går ju bara och räknar ner dagarna. Folk säger "Men du har ju inte många dagar kvar nu..." Nej men det gör ju inte saken roligare direkt...
Dags för morronduschen!
Ha en bra dag!

Helgen

Igår hade vi möhippa för Malin. Riktigt lyckat även fat hon inte var så rolig att överraska eftersom hon skall ha reda på allt. =)
Som sagt vi hade kul med massa olika aktiviteter och full blev hon också haha. Precis som planerat. Det blev en heldag med brudarna igår alltså. Mötte upp dem vid halv 10 på morgonen och jag var hemma vid 21 tiden på kvällen. Var hemma en stund och sen åkte jag till mamma och pappa och sov där. Chrille var inte hemma och jag ville inte vara ensam. Sov som en prinsessa (som alltid hos mamma och pappa) jag vaknade inte ens kissnödig. Kors i taket!
Idag åkte jag, mamma och pappa till allum en sväng. Strosade runt där och mamma fick handlat sin bröllops outfit. Du kommer bli jättefin mamma!
Käkade middag hemma hos dem också. Grillat blev det. Kan man ju inte tacka nej till. Fick med mig mat hem och lite glass. Yum Yum.

Nu är jag jättetrött och skall lägga mig om en stund tänkte jag.
Natti Natti!



Fredag

Vad skönt att det bara är fredag idag. Gött att vara ledig en torsdag för en gångs skull.
Igår gjorde jag inte mycket. Sov typ till och från hela dagen och lufsade omkring i mina pyamasbyxor som jag köpte på GeKås. Det var sånt mysväder igår. Regn och rusk.
Jag har blivit sådär trött igen. Fick tillbaka energin där ett tag men nu har den försvunnit igen. Det är väl så att vara gravid antar jag. Jag är ju faktiskt i sjunde månaden redan och det blir tyngre hela tiden så inte så konstigt att man blir trött kanske.

Idag åkte jag och Chrille till brorsan på Liseberg och käkade mat. Gott. Hämtade åkbiljetter (vet inte varför jag kommer inte åka nåt denna sommaren ändå) och några entrebiljetter. Lämnade tillbaka en film till honom också. kors i taket att jag kom ihåg det, minnet brukar svika mig när det kommer till såna grejer. God mat fick vi alla fall och när vi satt och åt så kom det in en lisebergskanin som hade tatt av sig huvudet. (brorsan jobbar i personatrestaurangen så kaninen gick inte runt i parken utan huvud) Jag ba OH och pekade haha som ett barn. Det såg lite roligt ut att se en kanin gå och bära huvudet under armen. =)
Undra hur dem har det där under. Undra om dem är lika glada som dem utger sig för att vara.
Dem kanske går där och kollar snett på alla och grimaserar under masken. Vem fan vet...



Ikväll skall vi mysa tror jag. Jag skall laga enchilladas till middag och sen blir det bra chill.
Funderar på att sova en halvtimma...
Auf wiedersehen!

vecka 28

Idag går vi in i vecka 28

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.


Mamman:

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot magen.

 


Varmt och gott

image346

Mysigt

Vad mysigt det är att hänga tvätt när man får hänga upp små små bebiskläder!


image345

Pissdag

Sicken pissdag jag hade igår. Jag vaknade på fel sida och det häll i sit hela dagen och till och med när jag kom hem så var jag på dåligt humör. Stackars Chrille.
Sen att dem jävla idioterna på volvo klantar sig gör ju inte saken bättre. Igår när vi skule gå hem så var det ju egentligen söndag (röd dag ju) och det har dem väl glömt ändra i systemet så vi kom inte ut genom grindarna! Begåvat volvo! Jävligt begåvat! Vi fick la stå där i fem minuter innan dem öppnades. Offer. Kul att stå där när man bara vill hem liksom...
Sen så hade tydligen volvo glömt att ordna med västtrafik så att det skulle gå bussar. Så alla stackare som åkte buss kom försent. Och det skall dem få ogiltig frånvaro för hörde jag från Chrille. Hem gick det inte heller några bussar!
Under all kritik!

Återkommer med ett lite positivare inlägg...

RSS 2.0