Gott nytt år

Jag sitter här i soffan och Chrille och Alicia sover brevid. Vilken underbar nyårsafton! Jag njuter så av att inte göra någonting. Vi skall laga lite god middag och ta det lugnt. Bästa nyår ever tror jag.
Nu skall jag ner och hämta tvätten i torkrummet sen får jag väcka karlsloken så vi kan äta. E fan hungrig ju.

Gott nytt år på er!

Grattis!

Idag fyller min mamma år!
Grattis världens bästa mamma/mormor/svärmor!
Älskar dig!



Grattis även till Isabelle och Benjamin som fyller fem år idag! Hurra Hurra Hurra!
Hur många år mamma fyller säger jag inte :P

Jag vann!

Jag vann GPs tävling om bästa julbilden!
Kolla här!



Så nu har jag vunnit en ny mobiltelefon!
Fatta vad glad jag är!

Året som gick

Nu har jag sammanfattat år 2008. Det har hänt en del om man säger så!

Januari:

I början av 2008 hade vi nästan precis fått reda på att vi väntade en liten. Jag mådde ju tip top, bara lite illa men det är inget att gnälla över. Det var storm på storm också kommer jag ihåg. Varje helg en ny storm typ. Vi firade nyårsafton 07-08 här hemma hos oss och att inte vara bakis på nyårsdagen var nytt och underbart. Jag städade och moppade här hemma.
Vi målade vårt sovrum också. Grönt. Riktigt nice!

Februari:

Var månaden vi gjorde graviditeten officiell. Vi var på ultraljud och fick se Alicia för första gången. Hon var livlig och stack iväg när barnmorskan skulle ta en bild. Det kändes helt underbart att veta att hon mådde bra och vi kunde pusta ut lite kändes det som.



Mars:

Jag och Sara var på Afrikansk dans och Djembe på Musikens hus en helg. Det var skitskoj och så roligt att det var så blandade folk. Gamla och vi som var unga typ haha.
Jag var så extremt trött och det visade ju sig vara järnbrist. Inget konstigt när man är gravid. Började virka filten till Alicia.

April:

Min fina guddotter Bianca föddes den andra april. Vi var och beställde barnvagn och det började trilla in mer och mer bebissaker. Helmysigt! Var i Ullared och tokhandlade!
Jag och mamma stod på kommersen och jag fick in lite pengar. Men fy fan vilka snåla kunder. Höll på att få mig ett spel!

Maj:

Stor månad! Jag slutade jobba! Det var nog det bästa haha.
Brorsan gifte sig med sin Malin och jag fick äran att göra brudbuketten. Det hade jag inte gjort någon sen gymnasiet men det gick rätt brafaktiskt! Jag köpte ny kamera. Årets bästa köp tror jag!
Gick en kortkurs med svägerskan. Roligt att pyssla. Hade ju tid med det också när jag gick hemma och väntade på lillan.
 
Juni:

Jag började bli riktigt stor och det började bli tungt med lillan i magen. Vi var och hämtade barnvagnen och är så nöjda med den! Jobbigt att vänta på den lilla bara. Så mycket tankar och funderingar. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att vi skulle få en så snäll och underbar dotter!
Sex and the City filmen hade premiär och jag, Sara och Lisa var och tittade och käkade middag.
Midsommar spenderade vi hos Tommy och Tess som hade lånat Tess föräldrars hus. Vi badade bubbelpool och hade det gött som fan.



Juli:

Det var varmt som fan och jag avr stor som ett hus! Svullen och jävlig. Gick en scrapbookingkurs med svägerskan och det var jätteroligt att lära sig lite. Tyvärr har jag inte tid eller pengar till det nu. Men nån gång kommer jag nog att fortsätta.
Alicia var beräknad till den 31 juli och den dagen gick jag upp och ner i trapporna i trapphuset. Om och om igen. Och det gav resultat...



Augusti:

Bästa månaden. EVER!
Den första Augusti kom hon vårt lilla mirakel. 49 cm lång och 3880 gram. Helt undebar och välskapt. Så augusti månad kantades av massa besök och fullspäckade dagar. Mysigt men jobbigt!
Jag åkte ju på den där jävla ansiktförlamningen också. Stoneface. Helt sjukt. Tack och lov att den försvann efter två veckor.



September:

Fullt upp med lillan!
Jag fyllde 26 och hade kalas tillsammans med faster och brorsan.
Tog upp kontakten med Jill, Therese och Catrin igen. Inte en dag för tidigt!



Jag blev gudmor till fina lilla Bianca och vi var i skåne på dop. Så kul att träffa Linda och familjen igen. Nu är det nog snart dags att åka ner igen. Abstinens..



Oktober:

Vi började babyrytmik och babysim och Alicia tycker det är jättemysigt. Om man slipper hamna under vattnet på simningen såklart. Blev kontaktad av en tjej från expressen och jag och Alicia skulle vara med i tidningen. Vi hade en fotograf här hemma. Artikeln var i tidningen den 1a november.



November:

Jag tror att det var i okt-nov som jag började känna mig säker med Alicia. Saker och ting gjorde mig liksom inte nervös längre. Allt blev så naturligt. Det är en riktig utmaning att bli mamma. Man skall helt plötsligt göra saker som man aldrig gjort innan. Ansvara för en liten människa som inte kan någonting själv. Men det är det mest underbara man kan vara med om samtidigt!
Alicia fick börja med smakportioner i november också och jag och Chrille blir av med jobbet.



December:

Julmånaden. Avslutning på bayrytmiken och på babysimningen. Jag och Alicia lusade hemma hon mamma och pappa. Jättemysigt! Lämnade bort lillan för första gången när jag och Malin åkte till Gekås. Det gick jättebra när hon var hemma hos mormor och morfar.
Den 9e december fick min kompis Carro sin lilla Donya som ÄNTLIGEN kom ut!
Julafton firade vi hemma hos mina föräldrar och det avr första julen som jag och Chrille firade tillsammans. det var jättemysigt och Alicia fick så mycket klappar.
Vi umgås mycket med Malin och Viktor och jag hoppas verkligen att Alicia och Viktor kommer leka bra när dem blir större. Men det tror jag.





År 2008 har varit ett helt underbart år faktiskt. En del tråkigheter såklart men det mesta har varit super. Mött mycket nytt folk och fått många nya vänner, och gamla tillbaka.
Det bästa är ju såklart lillfisen som kom till oss. Så snäll och fin så ord inte kan beskriva.
Att brorsan gifte sig är ju också helt fantastiskt!
Jag ser fram emot år 2009 och vad som kommer att hända. Alicia kommer ju utvecklas massor och jag ser fram emot sommaren då hon nästan är ett år.

Gott nytt år på er!


Sötast







Bilder: Jag

Min skatt! Som jag älskar henne går inte att beskriva i ord!
♥ ♥ ♥

Mommy time

Idag har jag varit ensam. Hela dagen nästan! Åkte upp till Rannebergen vid 13 tiden och kom hem för en timma sen typ. Träffade Catrin och vi var i Angered en sväng och jag köpte en kjol. 99 spänn på rean! Sicket kap! Vilken storlek jag fick ge mig på tänker jag inte tala högt om. Sorgligt för fan. Från och med den första januari skall ni få följa min resa till ett mindre jag. Just nu är det för mycket av det goda om man säger så =). Mer om det senare.

Sen åkte vi hem till catrin och åt tacos och Therese kom dit lite senare också. Hon skall uppfostra byrackarn och jag och Catrin höll på att skratta ihjäl oss. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Hahaha!

Just nu har jag lite "Pussa på Alicia" abstinens men hon sover ju =(. Imon skall jag pussa pussa pussa på henne! Hela dagen!

Undrar bara..

Läste precis Blondinbellas blogg och hon nämnde att hennes aktiebolag omsätter några hundratusen i månaden. Dessutom omsätter hennes företag Bellme miljoner.
Bruden är fan smart asså. Sjutton år och så framgångsrik. Då är man inte dum.
Men då undrar jag bara, varför framställer hon sig som en sån bimbo? Lite fjortisfasoner det där...

Söndag

Varje dag sen julafton har känts som lördag tycker jag. Får änna kolla almenackan.
Idag skall min kusin komma hit. Vi skall käka och kolla på sex and the city. Har inte sett den sen vi var på bio när den kom. Den är ju så jävla bra!
Så fort little miss sunshine vaknar här hemma så skall hon få mat och sen skall vi gå till slottskogen och möta Lisa.

Igår gjorde vi inte mycket här hemma. Chrille åkte och tvättade bilen och jag passade på att handla lite. han hade Alicia med sig och hon tittade visst fascinerat när han tvättade bilen och när han var klar och hoppade in i bilen så började hon gråta haha. Där har du en blivande kompanjon Malin.

Ni får ha en bra dag där ute.
So long fockers





Shit asså

Alicia vaknade vid halv sju imorse och låg och snackade och tjoa. Jag var sååå jävla trött trots att jag ka mig vid elva igår kväll. Men det var bara att kliva upp och mata. Sen la vi oss igen, i hopp om att hon skulle somna om. Efter en halvtimma slocknade vi och vaknade igen vid nio. Dock lika trött då, men nu känner jag mig lite piggare.
Idag vet jag inte riktigt vad om händer. Tror att Alicia börjar bli snuvig. Kul... Tar la en promenad eller nå lite senare. Igår var vi ute och gick i slottskogen i en och en halv timma. Så skönt att komma ut och röra på sig efter allt sittande i jul!

Kanske skriver mera sen. Här ligger en frustrerad liten tjej på magen förstår ni...

Vi blir hemma

Det blir ingen annandags middag idag. Farfar är tydligen jätteförkyld så vi stannar hemma. Vill inte att Alicia skall bli smittad. Så onödigt. Så idag får det bli slappt här hemma istället.

Alicia och Viktor

Här är dem små trollen.



Hej Viktor!



Jag gillar din mössa Alicia!







Mmm godis!





Bästa vänner!

Julafton

Julafton var hur mysigt som helst. Det kändes så speciellt i år när Alicia är med oss. Det blev liksom helt annorlunda. Vi käkade god mat och som vanligt blir man ju proppmätt. Jag trodde att jag skulle kunna få ner med eftersom jag pausade och matade lillan imellan. Åt lite till och la henne för att sova middag. Men jag blev ju fan lika mätt ändå.
Alicia var väldigt med hela kvällen faktiskt. När det var dags för julklappsöppning så var hon väldigt engagerad och ryckte och smakade på allt papper haha. Det var roligt att hon var så med. Det trodde jag faktiskt inte. Och hon fick så mycket saker. Mängder med leksaker, badleksaker, En liten Kimono (to die for) fårskinnstofflor (även dem to die for) En gigantisk nalle, sin första docka, kläder, en CD skiva. Ja, you name it typ.

 

Julaftons morgon





Massa paket!

 

Smakar gott!

Igår var vi hos Chrilles moster och hennes familj och åt middag. Vi slapp julmaten och det var verkligen uppskattat. Alicia fattade verkligen tycke för Linn, Chrilles kusin som är nio år. Linn flög runt huset som en raket och det var mycket spännande att titta på.
Idag är det traditionell annandagsmiddag hos farmor. Mycket flängande nu under julen. Men det är mysigt att vara med familjen!
Ha en underbar dag!


God jul

God Jul från oss till er!
Njut av dagen!















Här fick ni en massa bilder. Jag kunde inte bestämma mig vilken som var sötast.
Dessutom kan man inte få nog av den lilla korven!

Saknar

Gud vad jag saknar denna lilla mannen!



Joey ♥


Dagens skratt

Idag var jag och Alicia uppe hos Malin och Victor på en liten julfika. Hon åker iväg och jul och nyår så vi ses inte förren nästa år =(. Alicia hade en tomteluva på sig och Viktor ville ha den. Jag och Malin skrattade så vi grät. Vi triggade Viktor såklart och han tjoa och skrek och Alicia började gråta haha. Stackarn.
Jag har bilder. Jag skall visa er sen.

Det gör ont

Läste precis på GT.se om Ingvar Oldsberg och Björn Gustafsson som varit och hälsat på Drottning Silvias barnsjukhus och delat ut julklappar. Så fint!
Det fanns så att man kunde titta på bilder och det gjorde jag. Varför är jag så dum? Nu mår jag dåligt och det gör ont i mig när jag ser sjuka små barn. Sjuka barn över huvudtaget.
Jag är så glad och tacksam att vi fått en frisk liten flicka som mår bra och är en glad liten skit. Det är så många som inte har den turen. Det var mycket såna tankar som cirkkulerade i huvudet under graviditeten. Undrar om vi kommer få ett friskt barn. Kommer allt gå bra? Under förlossningen trakasserade jag barnmorskan med frågan "Mår bebisen bra?" Det var det enda jag brydde mig om. Skit i mig. Bara bebisen mår bra.
Och det gör hon. Och det hoppas jag att hon alltid kommer få göra. Min pärla! ♥

Jag sänder en varm tanke till alla som har det tufft där ute!


Julgranspyntning

I lördags var jag och Alicia hemma hos mamma och pappa och klädde granen. Det var mysigt med tanke på att vi inte har någon egen julgran. Vart skall vi ha den i vår stora våning liksom? Alicia var inte intresserad alls haha. Vad trodde vi?
Min mamma är rätt begåvad. Hon knacka på en kulasom hon sklulle ge till Alicia för att kolla så den inte var av glas. Sen slängde hon den i golvet. Kan avslöja att det var en glaskula haha.



Granen blev jättefin och sen fikade vi och satt och tjöta en stund. Det slutade med att vi sov över. Skönt att slippa åka hem. Alicia har ju fått en säng hos mormor och morfar och där sov hon så gott.

 

     

   

Kan man inte bara få öppna ett paket?

Fixat

Igår satte jag upp en tavellist och Alicias krokar i hallen. Jag köpte ju en helt gudomlig tavla med krokar till henne när vi var på Liseberg. Kunde inte motstå. Det fick bli en liten julklapp men den åkte upp igår. Jag skulle vilja ha allt från Jamaprodukter.se. Helt underbara saker.





Det ser så sött ut nu i hallen när man ser hennes kläder hänga på den fina "tavlan".
Tänk när jag får inreda ett helt rum till henne! Jag kommer gå loss!

Perfektion

Nu har jag gjort ny knäck och det gick alldeles utmärkt. Lite söligt men what the fuck.
Inga utbrott heller. Kan ni tänka er!?

Inget för folk med noll tålamod

Igår gjorde jag knäck. Jag har aldrig gjort det tidigare så det blev premiär. Jag hittade ett recept där man kunde ha 2 msk kakao i. Mmm gott eftersom jag inte är så förtjust i knäck med mandel.
Ringde mamma för att be om vägledning (som alltid). Och det kokade så fint och kulprovet gick galant. Jag började hälla upp i formar och det gick ju bra.. i början innan knäckhelvetet stelnade och det blev katastrof. Formarna fastnade i knäck smeten och välte och det var smet överallt. Till slut flippade jag över (otippat) och slängde plåten ner i vasken. Kastrull och skedar flög. Jag ringde mamma arg som ett bi.
- Jag skall aldrig mer göra knäck! gapa jag.
- Har du bränt dig? frågade mamma
- Nej men knäckhelvetet stelna ju.
- Men du måste ha kvar kastrullen på spisen när du häller upp det i formarna, förklarade mamma.

Jaha, så det var det som var trixet. Nu i efterhand så borde jag ju fattat det. Såklart att skiten stelnar annars haha.

- Jag skall aldrig mer göra knäck sa jag till mamma.
Inifrån vardagsrummet hör jag Chrille ropa:
- Nej gör inte det är du snäll!
Hahaha. Det kan inte vara lätt att leva med mig alltid.
Förra året skulle jag göra kola. Då var jag gravid. Jag kan berätta i korta drag att det slutade med att kolan åkte i soporna efter att ha flugit genom köket. Även då flög det skedar och plåtar högt och lågt.

Idag skall jag göra ny knäck. Återkommer....

Första julkortet

Tack mormor och morfar för mitt fina julkort!









Kram


Fredag

Idag har varit en sån där rolig vuxen dag. Storhandling och tvätt. Vuxenpoängen haglar!
Tog en promenad med Malin och Victor ner till Nya varvet och Röda Sten. Det var helt underbart väder. Kallt och solen sken. Alicia var för härlig och satt och tjoade i vagnen. Hon börjar bli så rolig nu. Inte tyst en sekund nästan. Varje dag så är det något nytt. Nu har hon lärt sig att rulla från rygg till mage. Hon såg så stolt ut när jag berömde henne och klappade händerna och sa "Vad duktig du är gumman!". Världens leende fick jag tillbaka! Hon har även lärt sig att man kan skrika väldigt högt. Så där så det skär in i öronen. Mysigt... allt skall in i munnen också. Och när vi äter så blir hon arg när hon inte får mat. Sådan mor sådan dotter haha.

Imorgon skall vi till min mamma och pappa och klä granen och äta middag. Chrille skulle följt med men herr dubbelbokare hade vart i farten igen. Vi skall hem till Therese och hälsa på också. Therese och den galna byrackarn.

Ikväll har jag bakat Leilas Rocky Road! Dem blev helt sjukt goda! Nu måste jag äta en till...
Läste förresten på hennes blogg att hon är gravid. Så mysigt. Tänk att bo med henne...
Det är drömmen det haha.




Donya

Idag åkte jag och Alicia och hälsade på Carro, Ali och lilla Donya! Lilla sötisen!
Jag minns att folk sa om Alicia när hon var nyfödd att "Åå har mitt barn varit så litet. Det kommer jag inte ihåg" och jag tänkte yeah yeah. Men så är det verkligen! När jag höll lilla Donya så var hon som en liten fjäder i min famn. Helt underbar! Och allt det håret! Helt otroligt!
Det har ni gjort bra!



Alicias kompis Donya. En liten pocahontas!
Vad roligt vi skall ha tillsammans.

och bara mamma är vaken

Idag slog jag upp mina blå klockan 6. Kunde inte somna om! Alicia sover fortfarande. Jag är officiellt gammal när jag sitter och väntar på att hon skall vakna haha.
Idag skall vi till Carro och hälsa på och kika på lilla Donya. Kanske är därför jag inte kan somna haha. Jag är för nyfiken.
Det värsta av allt är att jag faktiskt är pigg! Somnade ju visserligen vid 23 igår så det är ju faktiskt 7 timmars sömn.
Så nu startar vi en lååång torsdag!

Kan ju bjuda på lite bilder från när vi var på Liseberg så länge då.



     


_________________________________________________________________________

Update:
Lillan vaknade klockan 7:20! Så nu har dagen startat på riktigt! Godmorgon!

Only in america...

Jag tittar på dokumentären på kanal 5 om den ökända gravida pappan. Allt jag har att säga är att det är helt sinnessjukt!
För det första, varför göra om sig till man om man väljer att behålla sina kvinnliga delar och alla kvinnliga organ? Då kan man la lika gärna nöja sig med att "spela man"?
När jag ser honom men den stora magen så mår jag faktiskt illa. Det ser helt underligt och fel ut. Och dem undrar varför alla tycker att dem är konstiga och varför folk reagerar så starkt. DAH! Varför inte adoptera? Det finns så många barn ute i världen som behöver föräldrar.

Men när man fick se den lilla nyfödda bebisen så smälte mitt hjärta...

Jag ska bara...

göra denna listan först.


1. Hur gammal är du om fem år? 31 (jesus)
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Alicia
3. Hur lång är du? 167 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Just nu är Titanic på men jag kollar inte direkt.

5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Vem ringde dig senast? Mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ... vill inte berätta
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa, fast det beror på vem...
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? I lördags
11. Vilken ögonfärg har du? grön grå blå
12. När vaknade du i dag? 7
13. Vilken är din favoritjulsång? O holy night
14. Vilken är din favoritplats? Soffan kanske
15. Vilken plats föredrar du minst? Volvo
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?  Jag hoppas att jag bor i ett hus med en fin liten trädgård
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörker och att vara ensam (fortfarande samma typ haha)
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Alicia med sina ljud hon har för sig
19. Hur stor är din säng? 180x200
20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? I T-shirt
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4
23. Hur många landskap har du bott i? 2
24. Vilka städer har du bott i? Varberg, Göteborg och Philadelphia (saknar!)
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? skor
26. Är du social? ja när jag känner för det
27. Vilken är din favoritglass? Triumpglass Marängswiss rror jag
28. Vilken är din favoritefterrätt? c
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? nej
31. Vad dricker du till frukost? te
32. Sover du på någon särskild sida? På mage, Äntligen kan jag göra det igen 
33. Kan du spela poker? Ööö nope
34. Tycker du om att mysa/kela? Ja
35. Är du en beroendemänniska? Mmm
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej... det är bara massa tragik på min dag. 11e spetember
37. Vill du ha barn? Jag vill ha fler ja
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, när jag trilla med cykeln i åttan och när Chrille hade krockat och jag åkte med till sjukhuset
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Inredning!
42. Äger du dyrbara smycken? ja det gör jag
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Desperate och Gossip Girl
44. Kan du rulla med tungan? Rulla med tungan? Jag kan rulla tungan...
45. Vem är den roligaste människan du känner? det måste nog fan vara Therese
46. Sover du med gosedjur? nej
47. Vad har du för ringsignal? la belle et le bad boy - Mc solar
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, nu går dem i arv till Alicia
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Alicias babygym
50. Flirtar du mycket? Nej
51. Kan du byta olja på bilen? Aldrig försökt men hur svårt kan det vara?
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Ja det suger! 2800 spänn. Smack.
53. Vilken var den senaste boken du läste? Jag läser en shopaholics bekännelser
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nix
56. Dansar du i bilen? jadå
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar bara på radion i bilen och jag minns inte vikken faktiskt
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Chrilles mosters adress tror jag
59. När var du i kyrkan senast? Biancas dop i september
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Jörgen var det nog. Eller Siv.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Ja du Sara. Vad är det? En halv natt va hahaha. Jag gick ju alltid in när vi skulle tälta. Sen fick Sara inte tälta med mig mer haha.

Nu ska jag sova.
Godnatt!


Summa summarum

Har jag ens skrivit något om helgen som var?

I fredags så var Catrin, Jill och Therese här och vi åt tacos och kollade på IDOL finalen såklart. Jag tycker att Alice skulle vunnit för hon gjorde bäst ifrån sig i fredags. Men Kevin är såå värdig vinnare! Catrin hade bakat en gudomlig vit chokladkaka och Therese hade bakat Leilas choklad cupcakes. Jill hade bakat nötter och chips :P som vi knappt rörde haha. Therese hade med sig lilla Nikita och Alicia var väldigt fascinerad. Hon lät Nikita slicka på hennes händer och stoppade sina fingrar i hennes mun. Inte ett dugg rädd! Dem gillade verkligen varandra. Bebis + bebis.







I lördags var det bara slappt. vi skulle kolla på en lägenhet som vi fick erbjudande om men när vi kom dit så satt det en lapp på dörren att han hade glömt att han inte skulle vara hemma. Så det blev inget. Glad för det är jag för i det området ville jag verkligen inte bo. Det var här i Majorna på Ekedalsgatan men lägenheten låt precis vid spåren med en balkong ut mot spåren också. Våning tre av tre. ingen hiss, inget barnvagnsrum så vitt jag kunde se. Kul med en bebis liksom. Allt talade bara emot den så jag kände att jag inte ens ville titta på den. Det var en trea på 63 kvadrat och hyran var inte mer än 5100 nånting. Men men, det går la fler tåg.

I söndags var jag, mamma, faster och farmor på julkonsert i lisebergshallen. Skulle dock inte kalla det julkonsert för det var inte många jullåtar. Men det var trevligt. Det var Jill Johnson, Andreas Johnson, Tomas Di Leva (Glöm inte berätta för Mike att jag vart och sett Di Leva Håkan haha) Anders Glenmark, Titiyo och nån mer tror jag. Som sagt helt OK. Di Leva är verkligen hel skön! Glöm inte att det är ni som är stjänorna här ikväll skrek han! Fred och Kärlek till er! och han snurrade så jag trodde att han skulle trilla av scenen haha. Han har faktiskt en helt otrolig röst! Det trode jag inte.

Idag skulle jag åkt ut till Volvo och hämtat min julklapp men jag hade ingen lust kände jag. Jag och Alicia har varit på en promenad i slottskogen och hon somnade så gott i vagnen. Sen har jag slagit in lite julklappar men det tyckte inte hon var sådär överdrivet roligt. Så hon fick lkea med adventsstjärnan. det var roligare!

 

Väldigt pedagogiska leksaker vi har här hemma haha

Nu skall jag lägga mig.
Natti Natti!

Alicia säger godmorgon!


opmmmmmmm0påk¨loå
7
5*//
8
llllåpkålllllllibg tvuuugikh9pjöö.


Det roligaste idag

Ser på Rapport:

President Bush fick en sko kastad på sig under ett besök i Irak. Mannen som kastade skon skrek:
-Det här en avskedskyss din hund.

Hahahaha det var det roligaste jag hört på länge hahaha.


Julkonsert

Snart skall jag, mamma, farmor och faster gå på julkonsert i lisebergshallen. Vi fick biljetter som brorsan hade fixat. Det skall bli mysigt. C skall vara hemma med lillan och skall ut själv! Fast jag kommer nog sakna lillfisen. Hon sover när jag kommer hem. Jag får gosa med henne imorgon.
Kanske bloggar när jag kommer hem om det inte blir för sent.


Tomteflicka

Bilder från lussefirandet hos mormor och morfar igår.









Detta är en tradition som vi har haft ända sen jag och mina syskon var små, vi lussade hemma hos min farmor och farfar och nu är det min tur att föra traditionen vidare, Mysigt! Hoppas Alicia får små kusiner nån gång som kan lussa med. Så det blir ett litet tåg =)

Lusselelle

Just nu är jag och Alicia hemma hos mamma och pappa. Vi kom hit och plingade på dörren och väckte dem klockan 7:45 i morse. Alicia har på sig sin lilla tomteklänning och luva. Sötkörv!
Jag visar bilder när jag kommer hem.

Lusselelle på er!

Godmorgon lussebak!

Här hemma spelas julmusik och jag har precis bakat lussebullar. Man kan komma igång med grejer tidigt när man är uppe med tuppen.
Idag hade jag planerat att gå och väga och mäta Alicia men jag kom på att jag tror drop in vägningen bara är mån-tors. Inte helt säker så jag går nog förbi en sväng i alla fall. Vill ta en promenad ändå.

Ikväll kommer brudarna hit och det vankas IDOL final! Jag har ingen favorit utan tycker att båda kan vinna! Vi skall äta tacos ikväll. Jag längtar!!!!!! Tess och Catrin har bakat också. Å det kommer bli så gott!

Nu börjar lillan veva med armarna efter sin morgon nap!
Ha en bra dag!


Sista simmet

Idag var det sista gången denna terminen för babysim. Vi skall fortsätta nästa termin och då får vi visst en ny ledare. Skönt tycker jag för denna är lite torr. Trots att hon badar hela dagarna *Trumvirvel*
Alicia var inte gldast i stan men hon var inte ensam. Kanske var dem ledsna för att det var sista gången. Det skreks hela lektionen igenom.

   

Sen fick alla barnen en medlaj. Så sött!



Medaljutdelning.



Sötkorven med sin medalj!

Så kan det gå

Så här kan det se ut när man äter morotspuré. Gottigottgott.

  

Sötast i stan



                                                                 ♥

Änglar

Dessa fina änglar köpte jag på Bäckebol förra veckan.




Bloggtorka

Har haft lite av en bloggtorka dem senaste dagarna. Har inte haft nån lust att skriva helt enkelt.
I söndags var jag, Chrille och Alicia på Liseberg. Johan gick med oss också. Det var så packat med folk och man kunde knappt komma fram till bodarna. Jag köpte hysteriskt fina krokar till Alicia som jag skall hänga i hallen. Där skall hon få ha sina jackor och sånt. Blev typ kär i alla deras saker. Precis sån inredning som jag vill ha i hennes blivande barnrum.

I måndags var det träff med mammagruppen och sen åkte jag faktiskt till Liseberg igen. Haha. Denna gången med mamma och faster. Och i måndags var det inget folk alls nästan! Så gå en vardag kväll om ni skall dit. Hett tips!

Igår var jag och Malin i Ullared. Rekordsnabb visit för ovanlighetens skull. Vi kom ner vid 10:30 tiden och var hemma 15:30! Hittade det jag behövde och höll mig faktiskt till listan! En del julklappar till Alicia, lite kläder dock var det mesta så himla puttinuttigulligull och det tål jag inte. Det blev mest bodys och ett par strumbyxor och nya simtrosor. Till mig hittade jag en kjol och en klänning. Julaftons outfitten kirrad. Ska bara ha ett par strumpbyxor också.

Idag var det julavslutning på babyrytmiken. Vi sjöng och sen bjöd hon som leder det på fika. Imorgon är det avslutning på simningen. Ganska skönt med juluppehåll nu faktiskt från allt.

Pratade med min chef precis. Skall ut till Volvo på tisdag och hämta min julklapp. Förhoppningsvis kan lilla damen följa med. Om hon är på humör. =)
Nu skall jag äta kvällsmat.
Tjingeling

Äntligen!

Grattis kära Carro till lilla Donya som föddes idag!
Längtar efter att få träffa er!
Puss på er!

Måste säga att det är lite coolt att Alicia är född dagen innan Carros födelsedag och Donya är född på min namnsdag!

Trökig?

Är jag så trökig att ingen vill kommentera ens....

It´s hers

Nu har jag köpt klänningen och kjolen till lillan.
Det blir nog paket från tomten på julaftonsmorgon!
Dem är så fina så det är helt löjligt!


Godmorgon andra advent

Lillan sover sin morgon nap så jag passar på att blogga lite.
Jag har blivit snuvig igen. Det som tur är så är det bara näsan som rinner och inget halsont (det där vågar jag knappt skriva för imon vaknar la jag med halsont för det.)
Idag skall vi ha familjedag och mysa och hitta på nåt tillsammans alla tre. Tyvärr sker det för sällan eftersom min karl gillar att sova. Det verkar ju inte regna så jag hade gärna gått på marknaden i Haga.
Men först måste jag ut och köpa klänningen och kjolen till lillan. Kan inte släppa dem!
Dock verkar det som att alla affärer öppnar 11 eller 12. Vi bor ju för fan i göteborg det borde öppna 10! Speciellt nu innan jul.

Nu skall jag duscha så är jag klar när lillan vaknar.
Ha en skön söndag. Kanske hörs vi senare!


Vill ha

Denna skänken vill jag ha i vardagsrummet. Behöver verkligen förvaring.


Dagen

Har haft en heldag utanför hemmet idag. Skönt. När man är mammaledig så är det lätt att lägenheten går en på nerverna. Så att komma hemifrån är skönt!
Vi började vår dag hos min faster. Alicia var på ett strålande humör och jollrade som aldrig förr. Jag och Ewa skrattade gott. Alicia bjöd till och med på ett skratt nerifrån tårna. Helt underbart! Jag fick fika hos faster i vi tjötade och skrattade med lillan!
Sen åkte jag hem till mamma och pappa. Åkte via korsvägen och jag läste nu i tidningen att det hade härjat massa trädkramare där och stoppat bilister och skit. TUR att jag inte fastnade för då hade jag flippat över. Demonstrera gärna men förstör inte min dag!
Hemma hos mamma och pappa fick jag pannkakor och vi gick en liten promenix med Alicia för att hon skulle sova middag. Men det blev bara en liten tupplur och hon tjoade och gapade hemma hos mamma och pappa också! Jag skall försöka fånga det på film och lägga ut här nån gång. Det låter helt underbart!

När vi kom hem badade lillan och det resulterade i en blöt mamma, en blöt pappa och ett blött badrum. Haha plask plask! Men å vad hon tycker att det är roligt. C busade med henne och hon skrattade gott! Helt underbar är hon vår lilla skatt!

Smaaaart

Smart brud...

Sara där ligger till och med du i lä efter fjortisfesten för 25000 år sen...

Man måste göra själ för sin hårfärg

Jag och Chrille sitter i soffan.

Jag (chockad): Vad har du gjort med dina strumpor!?
Chrille: Skrattar. Fan va dum du är!
Båda skrattar.

Strumporna var svarta men jag trodde att dem var vita och att han hade trampat i nåt smutsigt haha.
Smart brud.

Yes yes yes

Kevin och Alice till final i IDOL. Gött mos! För mig kvittar det vem som vinner. Det avgörande blir nog vem som gör vinnarlåten bäst. Det skall bli kul att se finalen i alla fall. Speciellt eftersom brudarna kommer hit och vi skall käka tacos och alla skall baka något och ta med sig. Möla möla möla!

Igår var Sara här. Jag bjöd på middag eftersom hon har fyllt år. Alicia var på ett strålande humör men började gråta när Sara först började prata med henne. Jag har kommit på att jag tror att hon är lite "rädd" för mörkhåriga. Haha. Det var likadant häromdagen när Catrin och Therese träffade henne. Då började hon också gråta. Det är la en fas och den går la över antar jag. Har hört talas om andra barn som också reagerar så så det kanske inte är så ovanligt.
Självklart kollade vi på IDOL finalen också.

Idag skall jag och Alicia åka och hälsa på min faster en sväng. Det var ett tag sen. Faster är mellanblond så vi får la se om Alicia börjar gråta haha. Sen blir det en tripp hem till mamma och pappa för att kolla vad mamma köpte på Gekås igår så att inte jag handlar samma saker när jag skall dit på tisdag.

Måste åka till en H&M också. Jag såg den sötaste klänningen och kjolen igår och jag måste köpa dem till Alicia. Jag har inte kunnat sluta tänka på dem. Det får bli julklappar. Har en 50% rabattkupong också. Perfa.
Nu sover lillan så att hon är piggelin när vi skall åka sen.
Ha en bra dag!

Skriva till tomten

Sitter och läser aftonbladet.se. En artikel om alla brev som skickas till tomten. Jag fick mig några härliga skratt.

"Hej Tomten det är Arvid du vet han som är gette snäll. Ja hur som helst jag ville fråga dig en sak jo när du på julafton kommer och ger mig julklappar så fins det kakor och mjölk där på ett bord. Bredvid kakorna fins ett snöre. Om du drar där så vaknar jag och ser dig jag undrar om du är snell och drar i snöret så jag får se dig? Du behöver inte svara på brevett. Ps. Kan du skriva en lapp med ditt tel.nummer på?

Arvid, 9 år"


"Hej Tomten! Jag heter Johannes! Hur Har DU DET EGeTLIGEN? hopas du mår bra! har Du Gråtit någon gong? har du hört talas om Rudolf? Han är med i en film! jag önskar mej walkie-Talkie! ger julemor dig gröt? Hoppas NIsarNA Mår Bra OCH Du själv

Johannes, 7 år"


"Hej jultomten jag har nu önskat mig Guitar hero III. För 749:- startpaketet på Games

i 21:an i eskilstuna. Jag har önskat mig det i nästan 1 år nu. Och jag skulle vara väldigt tacksam om jag fick det i julklapp.

P.S. Jag har varit lite dum i år. Förlåt tomten här är min tabell år 2007

Snäll - 800 %

Dum - 20 %

Bråkat 50 %

Mobb/retad 8 %

Gör läxor 1000 %

Glömmer läxor 1 %

Bra betyg 800 %

Bad betyg 10 %

IG ca 60 %

Ismael, 10 år"


"Hej! Jag önskar mig ett Nintendo-DS och därmed ett spel. Ett data spel skulle inte göra något. Jag har varit snäll och omtänksam. Tack och adjö pinnen är slö. P.S. Jag önskar mig också en bra bok. Sen är jag kär i Love, honom vill jag ha. Och Victor. Jag har inga data-spel. Jag är bokälskare. Nintendo-DS för det är roligt

Ina, 8 år"


"HUR MÅNA ÅR ÄR DU. NER KLIPTE DU DEJ SIST.

Anna, 7 år"


Busa







Oj, hej pappa. Står du där...

Motvind

Om ca en timma lyfter min bror och hans fru till värmen. Närmare bestämt Thailand. 2 veckor i värmen. Fy fan vad underbart! Hoppas ni får det göttigt!

Idag var det babysim. Alicia svalde halva bassängen stackarn. Vi gjorde en ny övning när barnet står i ens hand och man liksom balanserar barnet i handen. Det gick bra och Alicia är så stark. Tills hon trillade under vattnet och fick en kallsup. Då blev det liv i luckan. Stackars liten. Vi gjorde en annan övning när barnen skulle hålla sig i basssängkanten och stanna så länge som möjligt. Alicias händer är knutna som två bollar när vi badar så det gick inte så bra. Ledaren sa att om det inte går så släpp dem under vattnet så lär dem sig. Det gjorde jag inte. Jag släpper inte mitt barn under vattnet med flit "så att hon lär sig". Det känns ju helt hemskt..
Mamma och pappa var med och kollade idag och sen gick vi hem hit och fikade.

Igår var jag med Catrin och Therese ute på bäckebol. Kikade i lite inredningsffärer och var på IKEA. Jag handlade några änglar på EM (rea 2 för 1) men på IKEA handlade jag faktiskt ingenting. Jo, möbeltossar till lillans matstol. Jag var nära att snatta en liten hundtomteluva. Den fastnade på vagnen när vi var inne i en Zoo affär. Jag märkte det när jag kom ut och gick in och hängde tillbaka den. Pinsamt..
Alicia är så himla snäll! Hon låg i vagnen hela tiden och gnällde inte en enda gång under fem timmar! Hon låg och bet på sin leksak och kikade på folket som gick förbi. Snackade lite och log! Helt otrolig!

Jag hatar att inte ha några pengar. Det suger fanimej! Detta eviga tjat om våra bilar. Nu verkar det som att vi har kommit fram till att sälja Chrilles bil. Jag vill helst sälja båda för att kunna leva gott. Kanske köpa en bil som är billigare.
Jag är så missnöjd med min vikt. Måste ta tag i det men jag har ingen motivation och då går det inte. Jag vill gå med i viktklubb.se men inte ens det har jag råd med. Det känns lite motigt just nu...
Tur att jag har världens finaste lilla dotter som gör livet lättare!





Hoppas ni har det bra där ute!
Kram på er

Jul

Det slog mig precis att det är ju inte alls långt kvar tills julafton nu! Tjena blixten! Idag är det den tredje så det är 21 dagar kvar.
Å vad jag längtar efter den goda julmaten. Sillen, skinkan och allt det där andra som hör till (godiset haha).
Skall jag göra något och ta med mamma?


Ny smakis

Nu har Alicia fått smaka potatis i 5 dagar så nu håller jag på att koka nya smakportioner. Denna gången får hon lite morot i. Kanske smakar lite godare i alla fall.


Prenumerera

Följ min blogg med bloglovin

ONSDAG

Igår var en ganska lugn dag. Brorsan och Malin var här och hälsade på innan dem åker till Thailand imorgon. Gottegrisar! Jag vill också. Lite svårt när man äger 360 kronor denna månaden kanske. Det blir intressant...
Hello sparkonto.
Gick en promenad med malin och Victor igår kväll i duggregnet. Mysigt att kolla in hos folk nu när alla satt upp sina adventljusstakar. HÖG mysfaktor!

Idag är det babyrytmik men jag känner helt enkelt inte för att gå så vi hoppar det. Jag kan sjunga och aktivera Alicia här hemma istället. En promenix hade vart trevligt men det är ju inte överdrivet kul väder ute. Skall ev ut till bäckebol senare med Therese och Catrin.

That´s it for now.
Hörs kanske senare.

Adventsmys igår

Igår hade jag brudarna över på adventsfika. Lussekatter, pepparkakor och dessutom hade jag bakat en mjuk pepparkaka. Glögg hade inhandlats och Therese var mycket impad haha. Första gången hon drack glögg säger hon. Måste fasen säga att lättivnsglöggen är godare än den på systemet.
Therese hade lilla vovven Nikita med sig. Hon är så jävla söt (hunden asså haha) Igår var hon väldigt lugn pch sov mest.
Vi satt och tjötade och garvade ihjäl oss typ tills klockan var halv elva nånting. Då gick dem hem.
Jag är glad att jag har er i mitt liv igen!




Söta Nikita!

   

Catmust (hahaha) var också med men av någon märklig anledning fastna hon inte på bild...
Min kamera dog efter en stund...

Det är ju fan...

att man inte skiter pengar...
Vi lever i en kapitalistisk jävla skitvärld!

RSS 2.0