Babysim

Igår var det dags för babysim igen. Jag badade med lillan men Chrille var med och tittade på.
Igår fick vi öva dykreflexen. Ledaren gick runt med en hink och hällde vatten på barnens huvud efter att vi hade sagt: Ett, två, tre nu kommer det vatten! På så sätt skall dem lära sig att när mamma eller pappa säger så så kommer det vatten över huvudet och då får man vara beredd. Så detta skall övas hemma varje gång Alicia badar eller duschar.
Vi hade kameran med oss så jag bjuder på några bilder:





Mysigt att simma!



Ett, två, tre Nu kommer det vatten!



Men det var inte så kul...



Inte alls faktiskt.
(Det är jag och Alicia som är längst till vänster på bilderna.)


Stora tjejen

Tänkte ta och rensa ut lite bland Alicias kläder. Det finns så mycket hon växt ur.
Stora tjejen. Vad har hänt med dessa tre månader?



2 dygn gammal



Nästan 3 månader gammal

Mammas hjärta!

Hemma

Nu är vi hemma. Jag och Alicia har varit och hälsat på hos mamma och pappa. Jag fick kycklingpaj, en jävligt god sådan, och sen kvällsfika. Mysigt att komma hem till dem och ha lite sällskap. Det är tråkigt att Chrille jobbar kväll, men vad fan skall man göra. Snart är vi arbetslösa och då går vi la varann på nerverna istället haha.
Jag och mamma var nere på nyöppnade ICA MAXI i angered också. Asså seriöst. Angered Centrum. Stället gud glömde. Klarar fan inte av folket. Ungjävlar som springer runt och får det att låta som ett fucking zoo...

Idag var ju fotografen från expressen här också. Det gick bra (tror jag iaf). Dock så var Alicia ledsen och trött och somnade när han skulle fota. Så på dem första bilderna sover hon med napp i munnen och grejer. Men sen vaknade hon och var jättenyfiken på fotografens prylar och den stooora kameran. Haha lillstumpan. Så dem sista bilderna blev nog fina tror jag. Jag sa till han att välja bilderna där hon var vaken och det skulle han sa han.
Så på lördag får vi se resultatet...

Imorgon är det babysim igen. Försöker få C att bada med lillan men han säger att han inte vill. Jag skall tvinga honom.

Nervös

Har gjort ordning mig lite grann nu inför fotograferingen om några timmar. Vet fan inte vad jag skall ha på mig bara. Fet som man är så finns det inte så mycket att välja på. Provade ett par gamla jeans igår haha PADDA! Måste ta tag i detta men palla...
Anyway, fotograferingen var det ja. Snart skall jag väcka Chrille så att jag kan städa här hemma. Gjorde det mesta igår så det är bara dammsugning och plocka undan lite. Usch vad pirrigt detta är.
Skall be fotografen retuschera mig haha.
Hjärtat sover middag så förhoppningsvis är hon pigg och glad framför kameran sen.

Skriver mer senare.
Wish us luck...



Nighty

Nu är det läggdags för min del. Lilla stumpan sover och jag är trött och frusen. Hoppas inte att det är något på gång.
Måste bara berätta en rolig sak.
På lördag skall jag, Alicia och Chrille vara med i expressen. En intervju som en reporter gjort med mig och imorgon kommer det en fotograf hem till oss och fotar. Det skall bli jättespännande (fast jag kommer säkert bli avis på fotografens alla prylar haha).
Så på lördag får ni köpa Expressen och kolla in oss. Vad det handlar om får ni läsa då. Sicken Cliffhanger...

Nu är det natten.
Sov gott



Idag har vi vart glada!

Förbannad

Kollade just på Lokala TV4 nyheter och jag blir så jävla sne!
Dem skal lägga ner ett ställe i Lövgärdet som heter Zookraft som är ett såkallat "hang out" för psykist funktionshindrade människor.
Anledningen är att SDN Gunnared skall spara in pengar.
Men helt seriöst! Dra in på deras jävla löner dem gubbarna och kärringarna som sitter i stadsdelsnämnden istället för att ta ifrån människor som har det svårt det lilla ljuset dem har i sin tillvaro.
Jag blir så jävla sne.
Sparka på dem som redan ligger. Gör det.
Era jävla as!

Premiär

Idag fick Alicia smaka på lite clementin. Det var spännande och hennes tunga gick varm haha.
Lilla sötisen.





Spännande!

Mys på kvällen

Jag har fått in en mysig rutin som jag och Alicia kör på kvällen. Hon ligger och leker i sitt babygym en stund och sen brukar jag sjunga lite för henne. Sen blir det blöjbyte och vi lägger oss i sängen och så läser jag en bok för henne. Vi har bara en bok än så länge haha stackarn kommer ju tröttna. Måste köpa fler. Rota hemma hos mamma och pappa imon när jag skall dit. Efter detta så brukar hon tvärdäcka.

Visst hon är lite och förstår väl inte innebörden av boken men det är mysigt och hon verkar uppskatta det.
Om inte annat så gör jag det =)
Nu skall jag bara försöka reglera mattiderna så hon äter senare och kanske sover längre...

Just nu





Idag fick Alicia ett babygym och vi leker för fullt

Alicia

Alicia är mitt allt!
Hon är den som får mig att vilja gå upp på morgonen. När hon ler mot mig så smälter jag. Det finns inget bättre uppvaknande. Allt jag gör på dagarna gör jag för henne och för att hon skall må bra. Jag ger henne 200% uppmärksamhet och det är väl så det skall vara. Det bästa är att det är en sån härlig känsla att ha henne brevid sig. När hon lägger sig på kvällen i sin säng så är det nästan lite så att jag saknar henne.
Tänk att kunna vara så betydelsefull för en liten person. Jag är den som får henne att känna sig trygg. Det är min uppgift i livet att skydda henne från allt ont och det är stort!

Ikväll har hon varit gnällig, Jag tror att det kallas övertrött och jag gick runt med henne till hon blev lugn och la henne ner. Men då började hon gråta igen. Så jag tog henne nära mig och vaggade henne tills hon somnade. Underbart. Sen somnade hon brevid mig på soffan. Hon öppnade ögonen emellanåt för att kolla så att jag var kvar. Tittade på mig en stund och sen somnade hon igen. Jag gav henne min trygghet helt enkelt så att hon blev lugn och somnade från att ha varit orolig och ledsen.
Jag tror inte att man kan skämma bort sitt barn med närhet.

Jag älskar henne så mycket och är så glad att hon är min!
Helt perfekt!


Morrn Morrn

Idag öppnade lillan sina blå klockan 06:00, dem har visserligen varit vakna x antal gånger under natten, men klockan sex klev hon och jag upp. Jag känner mig faktiskt pigg.
För när vi la oss igår så var ju klockan helt plötsligt bara elva!
Kan man inte ändra till vintertid lite oftare?


Ökat

Mitt läsarantal har ökat ännu mer! Det är jättekul men kan ni inte skriva vilka ni är så jag vet?
Vissa vet jag ju men inte alla.
Lämna en kommentar!


Lördag

Idag har vi varit hemma hela dagen faktiskt. Det avr ju fint väder men vi hade tvättid så det blev ingen frisk luft =(. Hade behövt det känner jag. Jag har åkt på nackspärr på båda sidorna. Det gör jäääävligt ont kan jag informera er om. Hoppas att det är bättre imorgon.
Alicia har vart sömnig idag och har "gått" i pyamas hela dagen. Skönt för henne att ha såna dagar också kanske. Jag la henne förut för hon var så trött coh gnällig men jag somnade innan henne haha. Jag sov en timma. Riktigt gött faktiskt.

Imon skall jag åka och kolla på ett babygym till lillan och sen skall vi till Cs mormor och morfar på middag.
Inatt får vi ju sova en timma längre ju! Fan vad nice!

Ha en mysig kväll i stormen


Sångstund

Chrille köpte en skiva til Alicia när hon låg i magen med en massa barnlåtar.
Idag satte jag på den och hade sångstund med hjärtat.
Mitt bland Lasse Liten, Blinka lilla stjärna och mors lilla Olle så kommer Du gamla du fria hahaha

Känns som den låten blev lite malplacerad...
Haha nu kommer den här.
Vilken patriotisk stämning det blev här hemma nu.



Winner

Jag vann fotograferingen som jag tävlade om.
GLAD!

Morgonskratt!

Starta dagen med ett leende! Det har jag gjort.
Fast från min dotter men alla har ju inte den turen.
Titta här då!




Haha för söta alltså!
Undrar vad Alicia skall hitta på i den åldern...

Tävling



Nu är det äntligen dax för en tävling igen....

Ta chansen att vinna en GRATIS fotografering(du få själv välja vilken typ av fotografering du vill ha)
Vill man bli sminkad och få håret fixat så ingår även detta=D
Så var med och tävla...kanske är det just du som vinner och kan lyxa till det eller passa på att fota barnen, familjefoto lagom till jul...Alltid en bra julklapp=D

Allt du behöver göra är att skriva VAd för typ av fotografering du vill vinna och varför! Du ska även kopiera bilden ovan och länka till detta inlägg till din "hemsida", blogg eller liknande och informera andra om tävlingen.
Vinnaren kommer utses fredagen den 24:e oktober

Fotograferingen kommer äga rum i GBG eller Trollhättan.

Tävla hos Madde

Hoppas jag vinner så skall vi fota Alicia


Knäckig äpplepaj

Äpplen i skivor (så mycket så att det täcker botten på formen)
ev 1 1/2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram smält smör
1 1/2 dl ljus sirap

Smörj en form och täck botten med äpplena. Strö över potatismjöl OM äpplena är frusna och vattniga. Smält smöret och blanda ner socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig deg. Fördela över äpplena. Ringla över sirap i ett rutmönster. Snåla inte!
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min tills pajen fått en fin färg. Servera med glass eller vaniljsås. Pajen är godast och knäckigast nygräddad.



Jag har även gjort denna pajen med rabarber och det är också helt sjukt gott! Man kan nog göra den med vad som helst..
Den är helt ruskigt god!

Första babysimmet!

Idag var jag och Alicia på babysim för första gången. Det var jättemysigt! Hon verkade gilla vattnet. Tror att hon blev mest rädd för dem andra barnen som skrek. När en bebis började skrika så tittade hon på mig och sköt fram underläppen sådär som små barn gör. Typ som "Mamma hjälp mig". Lilla dockan.
Det var inget under vattnet idag. Hon visade oss lite sätt att hålla barnen osv. Det var mysigt. Malin och Victor var också med. Victor var helvild i vattnet. Men han är ju lite större än dem andra. Ett halvår blir han.

Det var meckigt efter när man skulle duscha... Alicia var lessen och trött och det blev kallt för henne. Så in i duschen med henne och bort med allt klor, torka henne, på med blöja och kläder. Vatten överallt. Plus att man skall hinna med sig själv också... Nästa gång duschar jag mig hemma och gör bara ordning henne där.

Vi gick från babysimmet kl 13. Alicia sover fortfarande.

Vinter bonad

Lillan har fått en vinter mössa. Så söt man kan va!


Tack Julia

Tack Julia för dem fina tofflorna du virkat till mig! Dem är så fina!
Kram Alicia


Stulen strand

Hahaha
Själv har jag Askimsbadet i mitt sovrum

Måndag

Idag har vart en hemmadag. Det har vart grått och tråkigt och vi har varit hemma hela dagen. Carro kom hit med sin stooora mage. Hon skall föda om fem veckor. Alicia verkade väldigt impad av Carro. Vi berättade att i Carros mage ligger Alicias blatte kompis haha.

Satt precis och läste en förlossningsberättelse i en blogg. En tjej som började krysta kl 9.00 och 9.07 var hennes bebis ute. Jag kan inte fatta att jag höll på i fyra fucking timmar. Att dem inte beslutade att hjälpa till tidigare är faktiskt väldigt konstigt... Men men, ingen idé att bry sig om det. Allt gick ju bra och Alicia är finast i världen!

Mys mormor

Alicia måste väl ändå ha världens bästa mormor skulle jag tro. Titta här vad hon har stickat till gullungen!






Som en liten isbjörn!

Suger röv

Blogg.se suger röv! Går ju fan inte att lägga in några bilder!
Hade det inte vart för att jag har så mycket skrivet så hade jag bytt. Men detta är ju som min dagbok. Kan ju inte bara göra mig av med den...

Helgen

Har ju inte bloggat på hela helgen märkte jag nu.

I fredags skulle vi åkt hem till Chrille arbetskamrat och käkat men deras dotter hade blivit förkyld så vi bestämde oss för att strunta i det. Alicia har ju precis varit dålig och snart kommer RS virus och sånt så det är dumt att chansa. Istället så komm Jill, Therese och Catrin hit och vi kollade på Idol (Chrille blev utslängd) Vi hade jätetrevligt och tjöta och käkade massa onyttigt som alltid när vi träffas. Tjockisträffar har vi haha.

I lördags var jag uppe hos mamma och pappa och visade upp lilla dockan för Jönköping borna. Kul att se dem igen och Alicia fick paket. Måste bara visa denna söta lilla kjolen. Helt sjukt söt...





Idag var jag, C och Alicia ute på en promenad. Vi tog bilen (haha för att gå en promenad) till Sisjön och gick runt sjön. Skönt att komma bort från stan och promenera i skogen. Hade med mig min kamera och det blev lite bilder...

  

         

Chrille har lånat hem en projektor av en kompis och har riggat upp den i sovrummet. det ser för jävligt ut och jag får panik, men ikväll skall vi kolla film och ligga i sängen. Jag vill ha en TV i sovrummet men C säger nej... Helst av allt vill jag ha ett hus. Men det känns som en TV är mer rätt prisklass för oss.

If I were a boy

Beyonce



Detta är riktigt bra!

Rån

Nu har dem enligt GP rånat ännu en affär här uppe i krokarna. Förra helgen så rånade dem affären uppe i backen och nu tror jag att dem har rånat butiken brevid. Sen var dem ju inne på seven eleven nere på Mariaplan förra helgen också har jag för mig. Coop och Maria Livs har ju också blivit rånade för inte så längesen. Coop har dem till och med rånat två gånger.

Vad är det för jävla pundare som inte kan skilja på mitt och ditt?
Skaffa er ett jobb jävla luffare!

Förstår inte

Jag förstår inte hur det kan vara lagligt att sälja sex men olagligt att köpa.
Hur går det ihop?

(Jag kollar på nyheterna och dem pratar om det. Det är inte så att jag är sugen på att köpa om ni trodde det :P)

Torsdag

Idag var jag och Alicia ute och handlade lite. Vad skönt att bilen är klar så man slipper vara så handikappad. Jag använder inte bilen så värst mycket men när man skall handla så är det fan ett måste. Att gå och handla i småbutiker här i Majorna är ju apdyrt.
Skulle tvättat idag med men jag bytte tiden till imon för jag orkade verkligen inte. Plus att Chrille sov dåligt inatt så jag lät honom sova imorse. Så jag passade så att sova middag med lillan i två timmar.
Åkte hem till mina föräldrar lite spontant förut. C skulle inte ha bilen så jag tänkte vad fan skall jag sitta här och ruttna för?
Alicia "snackade" för fullt hos mormor och morfar. Jag blir alldeles varm i hela kroppen när jag pratar med henne och hon "snackar" tillbaka och skrattar och ler. Det finns inget härligare! Mammas hjärta!

Imorgon skall vi hem till Chrilles arbetskamrat och hans familj. Käka tacos och jag vill ju såklart kolla på idol. Får väl se om jag blir nerröstad.
Nej, läggdags nu. Alicia sover redan...

Sov gott!

Ett jävla meck

Åkte ju ut förut och hämtade bilen. Herre min skapare...
Tog Alicia i bärselet och bar babyskyddet i handen. Plus att jag var tvungen att ta med massa annat krafs så jag såg ut som en riktig zigenare när jag gick hemifrån. Jag kom till spårvagnshållplatsen och frågade mig själv varför jag inte satte Alicia direkt i babyskyddet. Fan vad korkat liksom...
Sen skulle jag leta upp hållplatsläget i Kungssten. Den låg ju på andra sidan vägen och en bit att gå. Hann med bussen i alla fall and off we went.
Skulle hoppa av på sörredsgården för så är det inte långt att gå. Trodde jag! Det var ju helt fel. Jag fick gå över hela fucking volvo parkeringen kånkandes på Alicia i stolen och en påse i andra näven. Givetvis var jag ju tvungen att prata telefon också eftersom jag var så sne!

Bilfan funkar nu iallafall. Det är ju alltid något.
Åkte och köpte mig en cola och lite choklad. Tycker att jag är värd det efter den utflykten.

Lillfjärten ligger brevid mig i soffan och sover. Mammas gullunge!
Nu skall jag chilla en stund. Ikväll kommer ju efterlyst och min idol GW. Måste se.
Efter det skall jag lägga mig faktiskt. Är helt sjukt trött!

Nerjobbat

Bilen är klar! Jippi!
Dock måste jag nu ensam med bebis i bärsele, bilbarnstol och attiraljer hämta bilfan.
Behöver jag tillägga att jag måste ta bussen?
Gode gud, gör så att Alicia inte blir hungrig mitt upp i allt...

Stolt

Det är en aritkel i skånska dagbladet om min underbara vän Linda och min fina guddotter Bianca.
Ni kan läsa den här

Gomorron Gomorron

Vart vaken sen 6:30. Alicia har sovit hela natten! Så skönt! Igår somnade hon på kvällen men vaknade vid 22 tiden och åt. Det är så jag vill att hon skall äta innan hon somnar men somnar hon så somnar hon. Jag väcker henne inte när hon sover så gott. Lilla stumpan.
Nu ligger hon och tittar på sin hand haha helt impad. Hon tycker om att suga på handen men på senaste tiden har hon börjat stoppa in fingrarna så långt så hon börjar ulka. Jäkligt lätt att säga till en två månaders bebis att så får man inte göra.

Igår var vi och träffade mamma gruppen och fikade i slottskogen. Det var helt OK. Vi satt ute och det var så jäkla gött i solen. Mitten av oktober och man kan sitta ute och fika. Thank you global warming! :P

Idag är det babyrytmik igen. Inga andra planer för dagen faktiskt. Men en promenad blir det nog i alla fall.
Igår skulle bilen vart klar från verkstan men dem ringde aldrig! Börjar bli jäkligt tröttsamt att vara utan bil nu! Ska ringa dem sen och fråga vad fan dem sysslar med. När jag pratade med dem i måndags så sa dem att den skulle vara färdig igår och att dem väntade på olja. Öööö har dem inte olja på en verkstad? Det låter ju helt skadat!

Snart...

skall jag lägga mig men tänkte skriva några rader först.

Igår var det ju helt underbart fint höstväder så vi gick ut tillsammans hela familjen och promenerade. Vi gick genom majorna till stigbergstorget och ner till järntorget. Upp linnégatan och genom slottskogen och hem. Hade tänkt stanna och ta en kaffe/te i linné men tjockisen (läs jag) blev hungrig så vi gick hem och gjorde middag. Lagade nån kassler gratäng med ris. Helt okej faktiskt.

Idag har vi inte gjort mycket. Jag gick ut på en promenad imorse men det började regna så det blev en snabb promenad på en halvtimma bara. Bäddade ner Alicia i vagnen med det nya fårskinnet och jag har bestämt mig för att behålla det även fast det är pissgult. Huvudsaken är ju att lillan har det varmt och gott.

Imorgon skall jag träffa mammagruppen. Känner inte för det alls men men.. nu har jag ju sagt att vi skall komma så.
Nu skall jag lägga mig och sova några timmar innan lilla sessan vaknar och vill äta.

Just det ja. Imon skall bilen visst vara klar. Halle fucking lujah!
Sov gott!

Söndag

Igår var jag och Alicia på kalas hos farmor (Chrille åkte på migrän). Hon och Lisa hade ju fyllt år och vi käkade en jävligt god tortellini gryta (Lisa du får maila receptet till mig, jag glömde ta det igår ju). Alicia gick från famn till famn stackarn haha. Men hon verkar inte ha något emot det. Kanske var bra också för inatt sov hon hela natten utan att äta. Visserligen vill hon vara vaken när jag och Chrille ville sova men när klockan var 12 somnade nog hon också tror jag. Hon är bra för om vi lägger henne och släcker lampan så fattar hon att hon skall sova. Jag har varit ganska noga ända sen hon föddes med att skilja på natt och dag. Släcker ner på kvällen och har vant henne vid att man på natten skall sova i sovrummet. Och det funkar faktiskt bra!

Idag skall vi gå på promenad hela familjen =). Jag får aldrig med Chrille ut och gå för han hatar ju det. men idag sa han ja! Det varkar ju vara riktigt gött höstväder ute också. Vet inte vart vi skall gå dock. Jag föreslog Eriksberg, Chrille föreslog Stigberget. Vi får la se vart vinden bär oss.

Tog fram kassler till middag. Tänkte leta upp nåt gött recept nu.
Ha en bra dag!

Man kan ju bara le!


Plåtning


Igår tog jag nästan hundra bilder på Alicia!
Det är så roligt nu när hon ler och man kan fånga det på bild!
Vi har världens finaste bild på skrivbordet på datorn. Varje gång jag öppnar locket så ler jag!
Här är några bilder från igår på sötnosen.








...

Fan vad jag stör mig på Jesper i Idol. Så jävla gay!!!!!
Hoppas han åker ut idag!

Friskförklarad

Var på Östra idag för att kolla förlamningen som jag hade. Jag fick betala 300 spänn, gå in till läkaren och lyfta på ögonbrynen några gånger. Vissla en gång och le. Så sa han att det ser bra ut du behöver inte komma tillbaka mer.
Dåligt timpeng...
Efter östra så träffade jag Sara på stan för en fika. Gick och köpte strumpor till Alicia också. Alla hennes strumpor är ju för små. Hälen sitter mitt under foten typ haha stackarn.

Bilen är fortfarande inte klar. Dem har inte ringt i alla fall. Är ganska glad för det för jag orkar faktiskt inte åka och hämta den nu. Och Chrille är inte hemma heller. Har inga direkta planer som innefattar bil i helgen ändå så jag överlever.
Känner mig sunkig och ska mysa lite nu.

Ha en skön kväll

This Day

Humör: Trött!
Gjort: Matat Alicia, bytt blöja och ätit frukost
Planer: Skall till Östra till öron näsa hals för uppföljning av förlamningen. Ikväll är det ju idol!
Ser på: Dataskärmen

Lyssnar på: Alicia som "snackar" för fullt!
Läser: GP på nätet
Dricker: Te

Äter: En tallrik fil med musli, två knäckemackor och en kopp te

Bästa: Alicia
Sämsta: Sömnen
Barn: Snorig
Väder: Gryning och blåsigt ser jag....


Gulligt

Igår var min mamma här och hälsade på. Titta vad hon hade med sig.






Världens snällaste och bästaste mamma!


Sötnosen



Å vad hon älskar sina nallar!
Och hicka har hon också, mammas tjej

Nu har det gått för långt

Nu tycker jag faktiskt synd om alla dem som jobbar på Volvo Personvagnar...

Seriöst

Kan man vara sötare?




Dagen som gick

Har haft en bra dag idag. Dock är jag helt slut nu och jag har ont i halsen. Stabilt. Är det inte så att mamma och dotter bär på samma bakterieflora eller måste jag sluta pussa på Alicia nu? Det klarar jag liksom inte... Någon som vet?

Idag var vi ute på en två timmar lång promenix med grannen. Riktigt gött att komma ut i skogen också. Visste inte att man kunde hitta såna idyller mitt inne i stan. Bort från alla bilar och brötiga spårvagnar. Frisk luft och grusväg.
Fick även hem bärselet jag köpte på tradera och fårskinnet som Alicia fick av mamma. Bärselet var jättebra. Alicia gillade det och somnade när jag gick en lite prov promenix. Fårskinnet var jag sådär nöjd med... Trodde att det skulle vara cremefärgat men det är mer gult. Fult är det inte men jag hade väntat mig en annan färg. Jag mailade hon vi köpte det av så får vi se vad hon säger.

Det blev inte så mycket fotning idag, men en bild på gummsan i skogen fick jag alla fall.



Gottegrisen

Lista

Blev utmanad av Malin och Sara

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Då hade jag börjat gymnasieti fucking tvååker haha. Dejtade killar och slarvade runt. Nödinge was the place...

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Det var en söndag och jag kommer ihåg att jag slappade. Tog en promenad till Röda Sten med min nya jacka =) Chrille var inte hemma så jag lagade mat till mig själv. Fantastiskt vilket minne jag har...

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Lösgodis, Chips, Nötter, Marabou mjölkchoklad, jordnötsringar

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
oj...
Bob Marley - One love & Three little birds
Kelly Clarkson - Behind these hazel eyes
Justin Timberlake - Losing my way
Governor Andy - Dessa strebrar

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Bygga hus, betala skulder, köpa ny bil till mig och chrille, spara till Alicia och resa med hela familjen

6) FEM DÅLIGA VANOR:
Äter för mycket godis, stressar upp mig för småsaker, envis och frispråkig (dem två sista är både på gott och ont dock) äh det blev bara fyra

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Mysa, Promenera, Va med min familj och vänner och Baka

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Snowjoggings, tjafs, moonboots, skinnväst och mockajacka

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Min dockvagn, mina barbies, lego, tågbanan och att leka båt och affär

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN:
Den som känner fört gört...

Dagens

Humör: Hyfsat pigg och laddad
Gjort: Matat lillan, badat henne och käkat frukost och klätt på mig själv
Planer: Promenad med malin och Viktor om en halvtimma. Hämta bilen i eftermiddag.
Ser på: Efter tio på fyran

Lyssnar på: Samma sak
Läser: "Leva med barn" en bok vi fick på BVC
Dricker: Te och vatten

Äter: Havregrynsgröt

Bästa: Att det är fint höstväder
Sämsta: Att Alicia fortfarande e lite snuvig och att bilen pajade och kostar pengar =(
Barn: Snuvig och trött. Hon har somnat här nu lilla stumpan
Väder: Härligt höstväder som sagt.


Läggdags

Ikväll blir det tidigt i säng. Jag har precis nattat lillan och tänkte joina henne faktiskt. Nu när hon är förkyld så har jag henne brevid mig i sängen. Om jag skall vara ärlig så är det inte så där överdrivet många nätter hon sovit i sin egen säng haha. Jag är så löjlig. Vill ha full kontroll hela tiden. Hönsmamma, jajamen...
Än så länge är hon så liten så hon fattar inte skillnaden. När hon är tre månader är det lättare att skapa rutiner har jag läst.

Imorgon runt 11 tiden så skall vi ut och promenera med Malin och Viktor. Undrar om det blir en lång tur eller en lite kortare. Skall hämta bilen imorgon också. Generatorn hade ju pajat. Tur att försäkringen täckte det. 2000 i självrisk istället för 3300. Bil är bara problem. Men en jäkla frihet.

Får inte glömma kameran imon när vi promenixar. Vill ta lite fina höstbilder.
Sov gott allesammans!

Oops I did it again



Jag gick til frissan. Jag satte mig och hon satte saxen i håret.
Jag ångrade mig..
Men nu känns det rätt okej faktiskt.

Funderat länge nu...

om jag skall ta och klippa lugg igen... Jag gjorde det förra hösten och jag trivs så bra i det och tycker att det klär mig. Men efter förra hösten sa jag aldrig mer lugg! Men nu är jag där igen haha. Mitt hår är ju inte lika lockigt längre så kanske blir det lite lättare nu...

Vi får la se vad dagen har att erbjuda.
Hoppas att bärselet jag köpte kommer idag också. Skall bli spännande att se vad Alicia tycker om det!

Looking back

Har suttit och läst min blogg lite nu. Klickade in på kategorins "Alicia i magen" och tänker tillbaka på hur mysigt det var!
Titta vad jag skrev den 27e maj:

"Nyss hemkomna från barnmorskan. Allt såg bra ut. Hjärtslagen ligger på 152 och babyn växer som den skall.
Jag tror att det är en liten Alicia som växer i min mage. Fint namn va?
Fick dock stränga order av barnmorskan att ta det lugnare eftersom jag verkar ha lite sammandragningar. Svårt att lära en gammal hund att sitta säger jag men.... måste tänka på babyn (och mig själv också för den delen)"

Lustigt va.. jag kände det på mig hela tiden.
Nu skall jag nana...

Jädrar

Fan vad det blåste inatt! Helt sjukt ju! Jag tänkte att är som helst så blåser lampan som hänger mellan husen här ner! Tur att man har tak över huvudet. Tänk alla stackars uteliggare. Vart tar dem vägen liksom? Finns det sån härbärgen i sverige som man ser i alla amerikanska filmer? Kyrkan borde ha öppet imellanåt och ta emot... Speciallt när man vet att det skall komma monster väder...

Stackars Alicia har blivit sjuk. Hon har åkt på sin första förkylning lilla gumman. Det är jobbigt för hon är snorig och det är lite svårt att snyta en två månaders baby. Men jag köpte näsdroppar och en grej som man suger ut snoret med som är jäkligt bra! Feber hade hon också. 38,1 var det uppe på inatt. Ingen större fara. Nu på morgonen hade hon ingen feber alls. Skönt!

I söndags var jag och Alicia hemma hos Catrin och tittade på idol. Jättekul! Käkade massa onyttigt också. Precis som back in the days haha. Gamar. Åkte vagnen dit och hem eftersom min bil inte ens startar. Fantastiskt. En bil från 2005 och den startar inte. Stabilt.
Så idag kommer brorsan hit och hjälper oss att bogsera ut bilen till Ford. Sicket projekt.
Skulle egentligen åkt hemma till Chrilles mormor och morfar på middag idag men jag ringde och sa att vi inte kommer eftersom lillan är sjuk. Mest för att inte smitta dem.

Nej, nu ska jag underhålla min sötkorv.

Wow!

Alicia sitter i sin babysitter och tittar på nallarna.
 Hon rör sig sakta och tittar och sen så sprattlar hon till och nallarna rör sig ännu mer. Då ler hon!
Så söt!






Att få barn

Att vara gravid tyckte jag var helt underbart. Tills det var en månad kvar ungefär. Jag blev extremt svullen och det var extremt varmt och jag var så nyfiken på den lilla vildingen i magen.
Trodde hela tiden att det var en flicka. Jag kände det på mig. Jag kände mig så kvinnlig under graviditeten och helt plötsligt fastnade jag för rosa och små romantiska detaljer. Kanske berodde det på att det bodde en liten flicka i magen.

Att bli mamma är verkligen det största man kan vara med om och jag är så glad att jag och Chrille fick möjligheten att bli föräldrar. Man skall aldrig ta det för givet.
Att ha Alicia är helt underbart. Hon är en sån liten underbar bebis. När jag vaknar på morgonen och är hur trött som helst och börjar gosa med henne och hon ler mot mig så är det som att energin stiger från 0-100 på bara några sekunder. Det är den bästa känslan som finns. Jag blir alldeles varm!
Barn är livet!



Mammas älskling!
Jag skyddar dig med livet

Jag gör den jag med

  • Vilken svordom använder du mest?   Fan, F***a, Helvete, H**a (Jag vet, för jävligt)
  • Äger du en iPod? Ja den ligger och dammar nånstans
  • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Jag har en levande väckarklocka. Min lilla dotter
  • Hur många resväskor äger du? Ingen
  • Använder du flip-flops? Ja, soft
  • Var köper du dina matvaror ifrån? ICA Maxi Sisjön
  • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden.
  • Vilken var den senaste filmen du såg? The Bourne Ultimatum tror jag den hette
  • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Beror på.
  • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Jag hade byggt hus.
  • Har någon någonsin kallat dig lat? Ja
  • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej
  • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Inte den blekaste
  • Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Ingen aning 
  • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nej
  • När var senast någon stötte på dig? Många herrans år sen
  • Vad åt du till middag senast? Köttfärsgryta med ärtor, majs, paprika, jasminris och tacokrydda
  • Använder du huvtröjor? Ibland
  • Kan du vissla? Javisst kan jag det
  • Vem var den senaste som ringde dig? Therese
  • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Balder. Rakt av!
  • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Säkerligen men vem bryr sig?
  • Vilket riktnummer befinner du dig i? 031
  • Tittade du på tecknat när du var liten? Haha nej jag tyckte tecknat jag tönting haha. Normal unge...
  • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Frölunda Torg. Jäkligt stort
  • Hur många syskon har du? två
  • Är du blyg inför det motsatta könet? Nej
  • Vilken film kan du alla replikerna till? Fucking Åmål. "Hon lade handen på mitt lår.. Jaha OCH?" Haha
  • Äger du några band t-shirts? Nej. Men jag hade en del Backstreet Boys tröjor back in the days haha
  • När flög du senast? Hmm.. Det var nog till stockholm. Eller Thailand. 3-4 år sen kanske.
  • Hur många stolar står kring ditt köksbord?
  • Läser du för skojs skull? Ja
  • Pratar du några andra språk? Engelska
  • Diskar du din egen disk? Jag diskar typ all disk
  • Har du gråtit offentligt? Ja
  • Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
  • Försöker du alltid lära dig nya saker? Nja.. inget nu direkt.
  • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? ja, jag vill göra en tatuering på foten 
  • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Killen ska ALLTID bjuda
  • Kan du kasta macka? Haha nej. men jag kastade en smörgås på en person en gång haha.
  • Har du någonsin varit på Jamaica? Nej men jag önska.
  • Vad har du med dig in på bion? Godis och sällskap
  • Vem var din favoritlärare och varför? Det var nog Runa. Så flummig.
  • Har du dejtat någon av en annan religion? Ja
  • Vad har du för väder? Det blixtrar ute.
  • Har du en blogg? Ööö ja..
  • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Teckenspråk eller hantverk kanske.
  • Gillar du att flyga? Gillar inte att lyfta och landa. Väl uppe e det la OK.
  • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor!
  • När sov du senast på golvet? Vet jag inte
  • Vilken är din favorit drink? Ingen drink men det amerikanska rosévinet är favoriten.
  • Gillar du din boende-situation? Nja. jag älskar Majorna och jag älskar lägenheten men den känns för liten.
  • Vilken är din mammas hemstad? Landskrona e det va?
  • Din pappas hemstad? Göteborg.
  • Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Man är inte så kräsen med sömnen när man får  barn. Huvudsaken är att man får sova.
  • Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej inte fullbokade direkt.
  • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Haha gjorde vi det Sandra och julia?
  • Vilken är din favoritfrukt? Melon
  • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? ne inte alls 
  • Hur gammal blir du nästa födelsedag? 27 (herregud)
  • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? O ja.
  • Tror du på liv på andra planeter? Varför inte?
  • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Minns inte
  • Tror du att Gud är man eller kvinna? Man
  • Vad var det senaste du åt? Mddagi
  • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Spelar ingen roll
  • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Vet inte faktiskt. men Anna var ju ganska inne 1982 
  • Gillar du senap? det går la ner
  • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?  Det löser sig
  • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? nej
  • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? vette fan
  • Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej.
  • Tycker du om att krama folk?  Ja 
  • Skulle du säga att du är trendig? Klär på mig det jag gillar. Sen om det är inne eller inte kvittar.
  • Äger du en digitalkamera? Ja min älskade systemkamera
  • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Kelis, Pink och Alicia Keys (Varför mest svarta undrar jag)
  • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, det stör mig.
  • Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Gömda
  • Tycker du att du är attraktiv? Ibland
  • Vad är du allergisk mot? Ingenting
  • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
  • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Jag vet inte. Mamma?
  • Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Sara, Sandra och Julia

  • Fy fan vad äckligt!

    Satt och kollade på TV och det började ett program på TV3. Världens fetaste man eller vad fan det hette. Asså helt sjukt. Jag bytte kanal. Så jävla äckligt. Hur kan man tillåta sig att bli så fet!? Den ena snubben där vägde 500 kilo någonting. fatta! Ett halvt fucking ton.
    Jag mår illa...

    dagens

    Humör: Är på bra humör idag!
    Gjort: Matat Alicia och gjort frukost till mig
    Planer: Träffa Anna och Leo och sen träffa Sara kanske.

    Ser på: Rivstart

    Lyssnar på: Rivstart och Alicia som hickar och jollrar

    Läser: Bloggar
    Dricker: Ska göra en kopp Chai te tänkte jag

    Äter: Cornflakes med mjölk och en bit hönökaka

    Bästa: Alicia!
    Sämsta: Mulet väder
    Barn: Alicia!

    Väder: Mulet, dock verkar det spricka upp =)


    Onsdag

    Sitter och tittar på efterlyst. Skall bli spännande att se varför den tyska kvinnan som ör misstänkt för morden i Arboga använder hammare när hon byter glödlampa. (Dem frågar henne i reklamen vad hon haft hammare till och hon nämner en anledning plus att hon bytt glödlampa haha)

    Nu har Alicia slumrat in här brevid mig. Hon är så underbar! När jag tittar på henne så fylls jag av en sån underbar känsla. Jag vill ge henne den bästa uppväxten man kan tänka sig. Hon är livet! Hon är kärlek!


    Idag har vi varit på baby rytmik i kungsladugård kyrkan. Det bor en kvinna i huset som har en son, Victor som är 5månader. Jag frågade henne om hon kände till några aktiviteter i området och hon nämnde några stycken. Så idag gick vi tillsammans med barnen på baby rytmik. Alicia verkade tycka att det var spännande när alla sjöng och det spelades piano osv. Sötnos. Kul att ha lite att göra på dagarna och Malin (som bor i huset) är jättetrevlig!

    Torsdagen vecka 43 skall vi börja på babysim med Alicia. Det skall bli riktigt kul faktiskt. Hon älskar att bada här hemma så det skall bli spännande att se henne i badhuset.

    Imon skall vi träffa Anna och Leo och fika.

    Ha en skön kväll!


    Dagens mys



    Jag och Alicia myser på soffan.
    Hon är trött men vägrar somna. Man kan ju missa något ju! =)

    RSS 2.0