Åt helvete

Jahopp... Nu är räkningarna betalda och det blev typ inga pengar över denna månaden heller. Jag är så jäääävla trött på detta. Imorgon ringer jag ford, frågar om dem kan köpa in min bil. Jag orkar inte med detta längre....
FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Måååne

Jag och Alicia var ute på lekplatsen en stund förut. Jag visade henne månen och sa "Titta Alicia, där är månen". Sen sa hon "Måååne dä" när hon satt och gungade. Nu tittar hon på Nalle Puh och utbrast glatt "Mååne". Mycket riktigt så var där en måne. Så duktig så.
Momo (mormor)har hon sagt idag flera gånger också.

En annan sak också, Alicia har ett jäkla minne asså. När vi var på lekplatsen en dag förra veckan så var det en katt där. Alicia klappade katten en stund men sen ville katten vara ifred och gömde sig i en buske. Alicia gick och letade efter katten en bra stund och sa Mjao Mjao i säkert en kvart. Idag när vi kom till samma lekplats så letade hon efter katten igen. Mjao Mjao sa hon och gick runt runt runt och tittade efter katten. Det var dock ingen katt där idag.
En annan grej också. Hon fick ett reklamblad att leka med hemma hos mamma och pappa förra helgen när vi var där. Det var en nalle där i och hon bläddrade i katalogen och sa "Nalla" så fort hon såg nallen. När vi kom hem till mamma och pappa i lördags så gick hon rätt fram till sin lekpåse, tog upp katalogen, bläddrade och sa "Nalla".
Ett sånt jäkla minne asså. Jag trodde faktiskt inte att så små barn hade så bra minne.

Det vore drömmen...

Idag var jag, mamma och Alicia i kungälv på julmarknad. Jättemysigt var det. Kungälv är verkligen fint och jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där. Att det bara är en mil från mamma och pappa är ett stort plus. Jag har fått för mig att det är långt till kungälv. Att det skulle ta en halvtimma att köra från Angered haha. Jag är ju helt väck...
I alla fall.. Vi var inne i en blomsterbutik för att köpa koppartråd till en dörrkrans jag skall göra åt mamma, och den butiken var som en dröm. Den borde hetat butik Anna för den var jag! Att äga en sån butik vore verkligen en dröm.
En liten blomsteravdelning var det och en ganska stor inredningsdel. Allt i gammaldags stuk. Mycket SIA inredning, fina krukor, vitt, lantligt, romantiskt, rosor, fina juldekorationer... ÅÅÅ jag älskade den butiken. Jag vill ha min egen! Kanske är det något att satsa på? Gå lite kurser hos arbetsförmedlingen sen när jag blir arbetslös... Förestagsekonomi och starta eget kurs kanske...
För jag vill, jag vill, jag vill ha en sån fin butik!


Uppiggande i vinterrusket!



Sötproppen på midsommarafton!

Lördag

Jag sitter hemma hos mamma och pappa just nu. C skall ha killarna hemma idag och festa till det lite så jag och lillan är här och skall sova över. Hon ligger i sängen men har inte somnat än tror jag...
Idag har jag och mamma varit på en riktig lång promenad. Vi gick förbi katolska kyrkan på julmarknad. Det var inte mycket till marknad direkt. Sen gick vi ner till Angered och handlade lördags godis =). Vi skall titta på "Flickan som lekte med elden" ikväll! Jag har inte läst färdigt boken än, har typ halva kvar, men jag vill verkligen se filmen! Får la läsa klart boken ändå...
 
Jag har inte skrivit så mycket om vägningen det senaste... Jag tappade suget i två veckor och följde inte dieten direkt. Tränade ganska bra ändå, men i måndags tog jag tag i det igen och jag gått ner ytterligare 4 hg. Så det går neråt sakta men säkert. Allt ska bort! Om jag inte ahde ätit godis och annat på helgerna så hade jag nog gått ner allt nu. Men jag är för glad i mat för att kunna ge upp allt gott haha.

Ne, nu skall jag umgås med mina bästa föräldrar.
Hoppas ni har en skön lördag kväll!


Brakfrukost?

Jag är vaken för resten av familjen idag med. Vi la Alicia vid 21 igår med förhoppningar om att hon sover till 9 idag. Hon brukar nästan alltid sova12 timmar. Det blir en lång kväll ikväll med kalas och gästerna kommer inte förren klockan 18 så vi hade tänkt oss en senare tupplur för henne idag. Mellan 14-16 hade varit perfa. Vi får se hur det blir.
Jag är vråhungrig men vill inte äta före dem andra vaknar. Dock är Chrille ingen frukost människa så att gå och köpa god yoghurt, goda frallor och pålägg känns lönlöst... Men jag funderar ändå...

Grattis

Garttis till min prins på 30 års dagen! Idag skall vi ha mys =)!



Mina hjärtan! ♥

Godmorgon

Här är jag uppe innan resten av familjen. Jag vaknade av att dem starta nån grävmaskin bakom huset, det verkar som att dem skall riva upp hela asfalten (överdrev). Det är ett jävla liv! Normalt att börja med det klockan 7. Finns det inga regler för sånt när det är bostadhus runt omkring? Alicia sover fortfarande. Man skulle nog kunna släppa en bomb utan att hon vaknar....

Hoppas ni får en skön torsdag. Jag har planerat in en morgonpromenad. Skall plocka mossa och granris (om jag hittar). Sen skall jag sätta upp stakar och annat. Och en del kalasfix inför morgondagen. Min karl fyller 30! ♥


3 saker

Inspirerades av min svägerska Malin.

Tre saker jag inte förstår mig på: Volvo, pedofiler, mobbing
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: Mobiltelefon, hemtelefon, ljus
Tre saker jag gör just nu: Bakar, bloggar, vilar
Tre saker jag vill göra innan jag dör: Bygga hus, resa tillbaka till USA, få fler barn
Tre saker jag kan: Baka, pyssla, laga mat
Tre saker jag inte kan: Rita, spela handboll, spela fotboll
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: Musik, nyheter och någon som pratar
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Sjunga, prata spanska, ha tålamod....
Tre favoriträtter: Thai, Tacos och grillat på sommaren.

Precis som jag trodde

80 cm lång och stadiga 12140 gram, det är min Alicia det! ♥

Tisdag!

Här har vi varit uppe sen strax efter 8! Vi är så bortskämda med ett barn som sover 12 timmar varje natt. Inatt tror jag inte ens att jag har gett henne nappen någon gång. Lyx!
Jag har go träningvärk efter bodypumpen igår. Ökade vikten på stången ock körde 5 kg på varje sida. Jag hade 2,5 på varje sida när jag började träna. När vi tränade bröst (typ bänkpress) och jag låg och kämpade med mina 10 kg på stången så tänkte jag på Magnus Samuelsson, sveriges starkaste man, han tar visst 300 kg i bänkpress. Jag var så utmattad av mina 10 så jag skakade haha.

Idag skiner solen lite lätt och planen är att gå och mäta och väga lillan. Jag gissar på att hon är 80 cm och väger 12 kg. Sen blir det en promenad.
Nu skall jag ta en dusch.
Ha en bra dag!



Jag tror det kliar i munnen på lillan. Så här går hon runt konstant...

Lägenheten

Lägenheten vi var och tittade på tackade vi nej till. Den var sunkig och att ta den skulle verkligen vara att byta ner sig. Vi kom fram till att vi är inte så desperata trots allt. Vi får helt enkelt hoppas att det dyker upp något annat mer intressant framöver.

Helgen spenderade jag och lillan hemma hos mamma och pappa. Lugnt och skönt och ett helt hus att röra sig i! I framtiden skall jag köpa ett hus (helst bygga nytt). Att bo i hus är frihet tycker jag!
Jag och mamma rotade bland mormors gamla fina lakan (såna med spets och brodyr och grejer) och jag sydde nya påslakan till oss! Dem ligger och skall tvättas nu men jag skall visa när jag bäddat med dem. Ett annat set väntar på att bli färdigsydda och jag funderar på att sy till Alicias säng också, men det får bli nästa helg då jag och Alicia skall sova hos mamma och pappa igen. Chrille fyller 30 och skall ha kompisar hemma.

Nu är det slappt här hemma, lillan sover och jag tror att jag skall lägga mig och läsa om en stund. Först skall jag surfa runt lite bara...
Kram

Hos mamma och pappa

Jag och lillan är hemma hos mamma och pappa och nu tror jag att lilla solstrålen har stängt sina blå för den här dagen. Hon har grejat runt och tjötat hela dagen. Munnen går i ett. Det är mycket babbel som mest låter som Thailändska men det kommer små ord emellanåt. Jag skall försöka filma henne i smyg någon gång.

Jag kom på att det är ingen idé att jag syr den där gardinen ännu. Vi blev erbjudna visning på lägenheten vi sökte. Så vi skall gå och titta på den på måndag kväll. Nu är det på tiden att vi får en lägenhet. I göteborg lägger dem flesta hyresvärdar upp lediga lägenheter på boplats.se. Jag har varit registrerad där sen 2004 och har sökt lägenhet ganska flitigt i fem år. Förra året blev vi erbjudna visning på ett par lägenheter, tackade ja till en men vi fick den givetvis inte. Så det känns som att det är vår tur nu. Sen är det bara ett jobb till Chrille som saknas så är allt tip top sen ;).

Nu skall jag joina mamma och pappa.
Vi hörs imorgon. Kram

Titta på den lilla sötisen



Alicia på hennes 1 månads dag. Så söt min lilla ärta!
Jag älskar henne så mycket!!!

Gardin

Jag skall sy en gardin när jag kommer hem till mamma sen. Jag har länge suktat efter en hissgardin att ha i köket och gillar denna typen starkt.



Bild lånad från tradera.

Den är sydd av ett gammalt lakan och mamma hade en hel hög hemma som jag skall rota i sen.
Vi får se hur det blir. Fortsättning följer....

Matat fåglarna

Jag och Alicia tog en promenad ner till vattnet och matade fåglarna (läs jag matade fåglarna och hon åt upp brödet som hon skulle ge till fåglarna.) Alicia ville gärna gå i och bada men där fick jag dra en gräns ;). Jag fyllde hennes spann med lite vatten så fick hon sotta vid kanten och leka med det. Att ha regnkläder på henne när man går ut är nästan ett måste nuförtiden. Det fleecefodrade setet jag köpte på Gekås är superbra!



Här matar vi fåglarna. Och plösligt kom Stena färjan. Dooo doo säger Alicia.



Geggamoja!

Den här damen har fått en stark vilja. När saker inte gå som hon vill så kastar hon iväg det hon har i handen och stampar med fötterna och skriker och gråter. Sexigt beteende.

Nu sover fröken middag och sen bär det av mot mina föräldrar tror jag. Ska nog en sväng förbi brorsan med.

Goodmorning saturday!

Här är vi ganska nyvakna. Vi gick upp för ca 30 minuter sen jag och lillan. Chrille får sova idag. Jag älskar lördagar. Att vakna på lördagen ger alltid lite extra energi. Man är lite piggare än dem andra dagarna i veckan. Och att få äta en goood frukost ger nog också en extra kick haha.

Jag och lillan skall hem till mamma och pappa idag och sova över. Mysigt!
Ha en härlig lördag!



Alicia myser framför barnprogramen.


Vaccinerad

Jag var och vaccinerade mig tidigare idag. Det gick bra men nu har jag sån fruktansvärd huvudvärk. En sån där hemsk huvudvärk som gör att man mår illa ni vet. Och man skall ju helst undvika att ta värktabletter/febernedsättande efter sprutan. Hon på sjukvårdsupplysningen berättade att tester hade visat att barn som fått alvedon innan dem fick vaccin hade byggt upp ett lite sämre försvar mot influensan. Så jag försöker härda ut. Jag tror att jag skall äta upp min kvällsmat sen blir det nog sängen för min del.

Vi hörs imon igen!

Onsdag

Vilket satans pissväder det har varit idag! Det har regnat och blåst nästan hela dagen.
Vi har varit på babyrytmiken. Alicia tyckte det var lika mysigt som vanligt. Hon brukar sitta alldeles still och bara lyssna när vi sjunger och kappar händerna emellanåt =).

Har varit hemma hos min bror som kom hem från Thailand i måndags. Brun och fräsch var han såklart. Vi fick god gulash som han hade lagat. Han hade storhandlat till lillan. Tack snälla Johan för alla fina kläder ♥.

Funderar på att lägga mig i sängen och titta på Efterlyst om en stund. Sen läsa och sen sova. Jag har börjat komma in i boken "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson och det börjar bli spännande.
Imorgon skall jag träna. Funderar även på att gå och vaccinera mig om det har kommit något vaccin dvs. Skulle vilja gå till BVC för att väga och mäta lillan också. Oj oj, vi får se vad som hinns med.

Sov gott mina vänner.



Lillan på lekplatsen häromdagen.

Tänker på min kära farmor som gått och trillat idag och slagit sig gul och blå... Aj aj aj... ♥


Today

Sprutan gick bra. Alicia grät lite grann men det gick över ganska fort. Däremot var det en flicka i rummet brevid som skrek Nej Nej Nej som om det gällde hennes liv. Jag kikade in och sköterskan och hennes mamma fick hålla i henne krampaktigt. Hemskt!
Vi fick vänta i två timmar! Det var så mycket folk så det var inte klokt. Jag kom dit runt 14.10 och klockan 14 hade dem öppnat. Det var ca 70 nummer innan oss. Alicia var grymt duktig i alla fall. Det kändes ungefär som att folk rustade för en katastrof när vi satt där och väntade. Folk satt på golvet och barn grät och skrek vuxna suckade och det var allmänt kaos. Som om det skulle bli krig imorgon ungefär och alla var där för att hämta den sista maten... Nu skall hon få en till om ca 3 veckor. Hon sover gott nu och har inte gnällt någonting. Ingen feber och ingen smärta verkar det som.
Jag gick förbi vårdcentralen för att vaccinera mig själv när vi gick hem. Men vaccinet var slut. Stabilt..

Sökte en lägenhet idag faktiskt. En trea, 72kvm, skaplig hyra. Dock ingen balkong. Men jag har insett att vi kommer aldrig kunna få en lägenhet med balkong eftersom vi inte kan gå upp i hyra. Jag börjar få panik här hemma. Vi måste ha större. Jag får cellskräck. Jag vill inte vara här. Mamma och pappa, snart kommer jag och lillan och sover en natt ;).
Så håll tummar att vi blir erbjudna visning och att lägenheten är fräsch!

Tävlar

Jag tävlar på muppsans blogg om en prins/prinsess pall från bonde of sweden.
Den är så fin och jag tror lillan hade diggat den stenhårt ;)


Tandläkarbesöket

Just det, tandläkarbesöket gick jättebra. Hon frågade mig lite om vad Alicia äter, hor ofta hon äter, har hon napp osv. Sen kikade hon lite. Jag lyfte på lillans läpp och sen var det bra. Men hon höll sig lugn och snäll och tyckte att det var häftiga grejer inte hos tandläkaren. Sötis.
Efteråt gick vi en liten promenad jag och lillan. Nu sover hon och sen skall vi ge oss iväg.
Kram så länge


Svinspruta

Jag tänkte bege mig till BVC sen för att vaccinera lill stumpan... Jag tror att vi gör rätt i att ge henne den. Det känns lite hemskt men.. Hur hemskt skulle det inte kännas om vi inte valde att vaccinera och hon åkte på influensa och kanske blev jättesjuk. Jag hade aldrig förlåtit mig själv..

Tandläkaren

Imorgon skall vi till tandläkaren med lilla fisen. Det skall bli spännande att se hur det går. Jag tror inte att det är så mycket "inspektera tänder" utan lite mer information/ställa frågor besök. Vi får se vad lillan tycker om det iaf.

Dagen har varit ganska bra. Vi planerade in ett besök i slottskogen men givetvis började det ju regna =(. Så lillan sov sin tupplur och sen gick hon och jag ut, för då hade solen kikat fram till och med. Det var varmt ute idag, 10 grader. Det kändes som vår. Vi var på lekplatsen en stund, hon grävde i sanden och plaskade i vattenpölar. Skönt att komma ut!

Nu skall jag gå och lägga mig. Vi skall vara hos tandläkaren kl 9 imon!
Sov gott!

Designhjälp

Är det någon som kan och har lust att hjälpa mig med en ny design till min blogg? Ny header, nya färger.. Lite smått och gott.
Lägg en kommentar om du vill hjälpa mig =)

Kan du säga?

Lillans språkkunskaper!



Visst är hon duktig! Jag är så stolt över min lilla ärta!

Äter själv

Nu har Alicia lärt sig äta själv! Det går jättebra och det är så skönt att få äta sin egen mat ifred också!





Lite makaroner i förklädet som ni ser, men det hör ju till! Ett sånt förkläde kan jag verkligen rekommendera, det är superbra när barnen skall lära sig äta själva! Så slipper man tvätta alla kläder varje dag.

Ett litet problem med den här lilla damen bara. Hon är lite av en gam. När hon äter smörgås till exempel så nöjer hon sig inte med en liten tugga. Nej hon trycker typ in en fjärdedels macka i käften, asså jag överdriver inte. Vi försöker förklara att man måste bita och tugga ordentligt och det gör hon ibland. Men helst knölar hon in så mycket hon kan. Det är som att varje mål hon äter är hennes sista haha (sådan mor sådan dotter?)
Det kommer la med tiden kanske. Om någon har tips så kom gärna med dem. Jag vill dock inte gå tillbaka till bebisstadie och dela mackan i små små bitar. Hon ska ju trots allt lära sig..

Ljuslyktan

 

Kolla vad snyggt det blev!

Lyktan var svart innan (glömde ta ett före foto tyvärr) men den gör sig bättre i vitt! Planen är att köpa ett blockljus, hade inget hemma så det är bara ett fjuttigt litet värmeljus i nu. Sen skall jag även lägga garnris på botten och ev lite röda bär, men det får bli till advent. Jag hade två såna här fina lyktor som jag fick av Sara i julklapp, men Chrille lyckades paja den ena. Som han gör med alla mina ljuslyktor av glas =(.

Nu har jag blivit spraygalen haha. Den sprayburken som jag använde upp på denna lyktan (ja det gick åt en hel!) var menad att användas till att spraya gardinstängerna. Det blir till att köpa ny färg. Sen har jag bestämt mig för att måla en spegel jag har här hemma. Vit såklart. Jag älskar vit lantlig inredning! Chrille gillar det inte alls. Men om jag smyger in lite vitt pö om pö så märker han det inte haha. Ett problem bara, jag vet fan inte hur jag skall få bort hans samurajsvärd (han köpte i Thailand) som han envisas med att ha stående i vardagsrumsfönstret. Jag har försökt så många gånger, Chrille jag bjuder dig på middag om jag får ta bort dem men han vägrar... Jag lovar att han gör det för att jävlas med mig...
Kom med tips!! ;)


Lördag

Jag hade svårt att somna inatt. Jag tror jag somnade runt ett tiden. Kan bero på min alldeles för långa tupplur igår eftermiddag. Jag sov när lillan sov mellan 13:30-15:30. Så idag är jag lite seg. Dessutom var Alicia jätteledsen inatt. Jag lyfte över henne till mig men hon ville inte sluta gråta. Hon drömde nog något hemskt. Lilla stackarn.
Nu sover hon middag iallafall och jag tänkte åka ut en sväng med henne när hon vaknar. Miljöombyte behövs känner jag.

Nu skall jag bege mig ner i källaren och spraya en ljuslykta som jag haft ett tag. Den är idag svart men jag vill ha den vit. Så jag tänkte att jag sprayar den. Får väl se hur det blir. jJg skall visa resultat sen.
Hoppas ni har en skön lördag!

15 år

Jag läste på GT.se att dem har gripit en 15-årig kille som misstänks vara dörrklockemannen som härjat runt i Göteborg den senaste tiden och ofredat kvinnor. Hoppas det är han som ligger bakom allt och att dem låser in dåren.
Fan 15 bast. Han har ju sin framtid fixad för sig....

Ni kan läsa här.

"Ballong"

Idag sa Alicia ballong. Hon tittade på en bild där det var en ballong och sa baong.
Igår sa hon Kita när hon såg ett foto på min kompis hund Nikita.

Hon är så duktig. Mitt lilla geni!

Snöar

Fan, det börjar snöa rätt ordentligt nu. Och vi har sommardäcken kvar på våran bil. Jag skulle behöva åka och handla.
PISS KUK FAN HELVETE JÄVLA BÖGSNÖ!

Tankar

Jag sitter och tänker... Jag har den senaste tiden tänkt så mycket på tiden i USA (jag var där 2001-2002 som au pair för er som inte vet) Jag saknar allt där borta som fasen.. Jag saknar alla vänner, jag saknar familjen som jag jobbade för, jag saknar ALLT! Bara den amerikanska luften. Att det alltid fanns något att göra... Storstan. Philadlphia. New York. Maten!

Jag tänker mycket på Joey (pojken som jag passade) Han är idag elva år. Han var nyss fyllda tre när jag kom dit. Världens mest underbara unge. Han hade en sån humor. Han pratade sådär halvbra när jag kom dit. Att börja kommunicera på ett "nytt" språk med ett litet barn var svårt och det blev några missförstånd emellanåt. Men vi blev polare han och jag. Han var så duktig, han lärde sig så mycket när jag var där. Från att ha varit en liten kille när jag kom till att ha blivit en stor kille när jag åkte hem.
Jag minns den sista tiden. Vi flyttade till ett nytt hus. Jag hann bara bo där i några veckor innan jag skulle åka hem till sverige. De sista dagarna spenderade jag i New Jersey med killen jag dejtade där borta. När jag kom hem och skulle packa alla mina saker så packade Joey upp allt. Han ville inte att jag skulle åka. Det var blandade känslor vet jag att åka hem. Jag hade en kille där som jag var kär i. Jag hade underbara lilla Joey som jag älskade som om han var min egen son. Men hemma väntade min familj och mina vänner som jag längtade ihjäl mig efter.
Den sista dagen var hemsk. Jag hade flyttat en bra bit bort från alla jag hade lärt känna där borta och jag fick aldrig chansen att säga hejdå till mina nya vänner. Jag kände att jag ville lägga tiden på familjen. Jag glömmer aldrig när jag säger hejdå till Joey och han säger Anna, don´t cry, be happy! Don´t go Anna, Stay here with me! Usch, nu börjar jag gråta... Bilden att att se honom stå bakom bilen och gråta när vi åker iväg är hemsk. Som en film. Precis som på film. Jag bara grät och grät. Jag tror att det är något av det tuffaste jag har varit med om i hela mitt liv. Lilla Joey... Planen var att åka hem ett par månader och sen tillbaka.
Det har nu gått 8 år och jag har inte varit i USA sen dess...

Nu har jag mitt eget underbara barn att ta hand om, den underbaraste såklart. Men tankarna vandrar iväg ibland. Jag skulle inte byta henne mot något i världen och jag vet att om jag åkte till USA så hade jag aldrig haft så roligt som jag hade det då. Jag vill hemskt gärna åka tillbaka på semester. Men nu känner jag att Alicia är för liten att semestra i en storstad (Philly och New York) och jag är inte redo att lämna henne hemma för att åka på semester själv. Om några år tar jag med mig familjen och åker. Så länge får jag längta...



Torsdag

Usch vilken skitdag det har varit...
Den började bra. En mysig frukost med familjen och sen gick vi ut på en promenad och lillan fick strosa lite hon med. Så skönt att komma utanför lägenhetens trånga väggar. Det var eftermiddagen som blev LÅNG och tråkig. Vi var bara hemma och gjorde typ ingenting. Lekte lite, lyssnade på musik. Jag ville gå ut igen men Chrille ville inte och jag går inte ut själv när mörkret fallit.
Imorgon har vi planerat in en lekdate med Lovisa och Helena. Ååå vad jag saknar Malin och Victor =(.

Nu har jag bestämt mig för att vaccinera mig mot svininfluensan. Hörde även på nyheterna att det var fritt fram för barn från 6 månade och upp att vaccineras. Vi har pratat om det och jag tror att vi skall vaccinera Alicia. Det finns många fördelar:

- Hon är i den åldern då ALLT stoppas i munnen och det är så smittan sprids. Genom droppar.
- Vi har sökt förskola till henne från 1a januari nästa år och då kommer hon vara extra mottaglig för alla baciller, när hon träffar så mycket andra barn menar jag. Sen om influensan fortfarande är aktuell då kan vi inte veta...
- Tydligen så har dem barnen som vaccinerats hittills inte reagerat så illa som dem tidigare trott.

Jag får väl kontakta BVC imorgon och fråga hur vi skall gå tillväga.

Jag var så sugen på kladdkaka förut och tänkte att jag skulle slänga ihop en lite snabbt. Allt fanns hemma men jag saknade ca 1/2 dl vetemjöl. Typiskt! Jag knackade på hos två grannar i huset. Men ingen öppnade. Det är väl ingen som vågar. Alla är nog rädda för dörrknackarmannen som han så fint kallas. Usch!

Nu skall jag surfa runt lite på nätet. Planen är att komma i säng i tid ikväll... We´ll see...

 

Busfröken igår



Hoy



Gloria Estefan - Hoy

Shit vad längesen jag lyssnade på denna låten! Idag bara ploppade den upp i mitt huvud och nu har jag lyssnat på den 4 gånger på raken. Den är otroligt bra, en av dem bästa låtarna jag vet tror jag....

Busfia

För en liten stund sen så kom Alicia ut i vardagsrummet med Chrilles frukostmacka i näven, och hela handen nergojsad med majonäs. Hon hade tagit mackan från skärbrädan när han gick på toa. Vi skrattade gott. Det går inte att lämna någonting längre.

Usch, detta är ingen bra vecka. Jag är sugen på allt möjligt och har bara varit på gymet en dag... Svacka kan man la kalla det. Så blir det ibland.
Idag skall vi åka och handla lite mat. Det är verkligen tomt i kylen.

Ha en bra dag!


Hon är för söt och go för att vara sann



Jag skriver såklart om den här lilla damen. Hon är verkligen för söt och go för att vara sann. Jag har suttit flera gånger idag och bara tittat på henne när hon har grejat runt här hemma. Jag blir alldeles varm i hjärtat. Att en så liten människa kan ge så mycket glädje och kärlek! Det är fantastiskt. Att vara mamma är det bästa som finns!

Vi fick hem en CD-skiva från Libero med godnatt sånger igår. Det är några instrumentala barnvisor som spelas väldigt harmoniskt. Jag satte på den skivan ikväll när lillan skulle somna, hon brukar alltid somna till musik. Ikväll hade hon svårt att komma till ro så det tog sin lilla tid. Hon gnällde till några gånger och när ja gick in den ena gången så sa hon Bä Bä. Mycket riktigt så var det musiken till Bä Bä vita lamm som spelades. Hon har koll på läget lilla hjärtat!

Du är bäst Alicia, mammas älskade hjärta!

Fixa sig

Imorse stod C och trimmade skägget. Alicia hade placerat sig bra brevid med en kam i högsta hugg.
Se så liten hon är. Det skiljer väl ca 110 cm mellan dessa två. Jag tyckte det var så sött så jag var tvungen att fota.





Kolla in den söta lilla kimonon som hon fått av sin mormor och morfar.

Nu faller snön

Nu faller de första snöflingorna....

Så trött så trött

Slumrade nyss på soffan, Alicia och Chrille sover inne i rummet. Jag hade inte tänkt sova men kunde inte hålla ögonen öppna. Jag vaknade av att telefonen ringde. Det var min hyresvärd som återkom till mig efter en vecka ungefär. Jag ringde honom förra veckan nämligen, jag skulle önska att dem bytte portkod i huset där vi bor. Vi har bott här i ca 2,5 år och dem har bytt kod EN gång. Är inte det lite väl lite? Han sa iaf att det inte kommer att bytas någon kod förren om ett tag pga någon anledning men jag fattar inte.....
Anledningen till att jag vill att koden skall bytas är att det härjar en sjuk våldtäktsman i Göteborg. Ni kan läsa om han här. Inte så att jag tror att han bor eller har bott i vårt hus men folk känner folk som känner folk. You know the story.... Och sån ruljans som det är på hyresgäster i detta huset så borde koden verkligen bytas...
Hela historien med den här mannen är så skrämmande. Jag vågar knappt gå ut på dagarna. Inte kvällarna heller för den delen. Jag tittar på alla killar och tänker kan det vara han? Kanske han? Jag tänker att han kanske står i vårt trapphus när jag kommer hem efter att ha varit ute en kort sväng...
Jag hoppas verkligen att dem får fast den här snubben snart så att man kan börja leva ett normalt liv. Jag vet att jag inte är den enda som är rädd...

Pappa

Grattis min snälla pappa på farsdag! Jag älskar dig!

Äta själv

Vi håller på och lär Alicia att äta själv. Det går riktigt bra men vi måste hjälpa henne att få upp maten på skeden men in i munnen är det inga problem.
Titta själva!



"Snackar" gör hon för fullt också som ni hör på filmen. Det är så kul för hon försöker verkligen berätta något. Vi svarar henne alltid med jaa, jaha säger du det, vad hände då osv. Då fortsätter hon berätta! Helt underbart!

Lördag

Idag har jag och lillan varit hemma hos mamma och pappa. Jag, mamma och Alicia gick en sväng ner till sjön och matade dem två ensamma stackars änderna som simmade där. Alicia fick några brödbitar men stoppade dem snabbt i munnen haha. Mammas lilla tjockis. 12,1 kilo vägde hon förresten när mamma vägde henne förra helgen. Hon blåser inte omkull min lilla ärta.



Läser favoritboken hemma hos mormor och morfar.

När vi kom hem förut så bakade jag kladdkakemuffins. Har inte smakat på dem än så jag vet inte hur dem blev. Men det blir nog bra. Allt går ner hehe.
Igår var hela tjejligan nere hos Sara och hälsade på. Vi hade så roligt! Pratade gamla minnen, kollade på Idol (äntligen åkte Rabih ut) och skrattade. En jätterolig kväll helt enkelt. Det måste vi göra om snart brudar!

Hoppas ni har en skön lördagskväll. Det har jag med godis och dricka. Yum!

Lagat

Nu har jag kommit hem från tandläkaren. Det gick snabbt att laga och hon gav mig en ordentlig bedövningsspruta. Så nu är jag helt lam i käften. Känseln i tänderna börjar komma tillbaka nu känner jag, men läppen är helt sne hehe. Ah well, jag har varit med om värre...

Godmorgon från oss



Idag startade dagen klockan 7:30 hemma hos oss. Vi har ätit frukost och nu tittar lillan på barnprogram, Musses Klubbhus, och jag har kikat runt lite på nätet. Hoppas ni får en bra dag. Själv skall jag till tandläkaren och laga ett hål. Sådär skoj med andra ord.


Onsdag

Jag sa igår att jag har en ny regel, att jag skall vara i säng absolut senast klockan 23. Det går la sådär som ni kanske märker.... Det är så lätt att fastna uppe.

Idag har jag varit med lillan på babyrytmiken. Det var en liten skara barn idag. Fyra barn sammanlagt och jag var den enda mamman, alla andra hade sina pappor med sig. Kul att se faktiskt! Det brukar vara tvärtom. Efter rytmiken var det en snabb vända hemma för lite mat i magen innan jag åkte och handlade mat. Sen hem igen och strax därefter kom några vänner på besök. Trevligt med lite tjöt och fika, yum....

Jag drog ett svep med dammsugarn här hemma ikväll. Alicia satt i vår säng och bläddrade i en bok. Men helt plötsligt så var hon ute i vardagsrummet och hade öppnat vitrinskåpet och stod där med ett vinglas i näven. Det där skåpet har blivit lite skevt efter x antal flyttar så det går inte att stänga det helt. Nu har jag tejpat ihop dörren. Tur att det inte hände något allvarligt. Det kunde ju gått riktigt illa!

Nu blir det snart sängen för mig. Sov gott allesammans!

Motbok

Jag tittade på Efterlyst förut. Fallet med den 16 åriga flickan som blev mördad av en 17 årig kille är ju helt sinnesjukt! Han har tydligen först misshandlat henne med slag och sparkar, sen har han våldtagit henne för han trodde att hon var död (jävligt friskt). Därefter har han slängt ner henne i bäcken med huvudet neråt, så att hon drunknade... Asså vad fan är det för fel på folk? Killen skyller visst på att han var full. Att han blivit arg.

Jag har tänkt på en sak... Många brott begås utav människor som är alkoholpåverkade. I sverige är droger olagligt men spriten flödar fritt. Det är inte normalt. Jag förespråkar inga droger, absolut inte, men alkohol gör lika knäppa saker med människans hjärna som droger gör. Varför inte införa motboken igen? På den tiden då motboken fanns fick du inte lov att handla mer än en viss mängd alkohol per månad. Varför inte ha det så igen? Uppenbarligen kan många i detta land inte hantera alkohol och det verkar ju behövas göra något åt saken...

Sen det här med våldtäktsmannen som härjar i Göteborg. Det gör mig faktiskt skraj... Att man aldrig kan få känna sig trygg nån jävla stans. Vart är världen på väg?

Spinning

Ikväll har jag varit på spinning. En timmas cykling och jag är helt slut. Träningsvärk hade jag redan efter bodypumpen igår eftersom jag la på lite mer vikter än vad jag haft tidigare. Dags att bygga muskler nu.

Annars har dagen spenderats hemma. Det har varit pissväder både igår och idag så vi har inte varit ute någonting. Alicia tycker det är tråkigt märker jag. Man får la börja gå ut i alla väder numer. Imorgon har vi iallafall babyrytmik och sen skall Tess, Tommy och Melissa komma förbi.

I lördags var jag som jag skrev på fest hos min bror och hans fru. Vi hade skitskoj! Alla hade klätt ut sig jättefint, med riktigt schyssta outfits. Det enda jag hade satsat på var en billigt häxhatt haha. Vi fick hur god mat som helst! Pajer, kamben, pastasallad, bröd, frukt och hysteriskt goda kycklingspett. Alicia var hos mina föräldrar och sen sov jag där också.




Häxan...

Nu skall jag gå och fixa lite att käka sen är det Desperate. YEY!
Puss på er!

RSS 2.0