Mors dag

Imorse blev jag uppvaktad med en jättefin ros med ett litet kort till och en trisslott som jag vann 50 spänn på! Tänk vad min goa dotter e snäll som har shoppat till sin mamma. ♥
Min mamma fick ett nattlinne av mig med texten "Världens bästa mamma" såklart!
Vi har varit hos mamma och pappa hela dagen. Håkan och Malin kom dit med. Tyvärr blev Johan fast på jobbet lite längre än planerat så han kunde inte komma. Men vi andra åt god mat och hade det tevligt. En skön ledig dag!

Imorgon är det jobb igen. Måndag, tisdag och onsdag jobbar jag 12-20. Långa dagar, men till helgen skall jag och lillan åka till Malin och Victor på tjörn. Det ser jag verkligen fram emot! Nu är det dags att sova!
Natti!

Tradera fynd

Fyndade ett par shorts till Alicia på tradera!

Klicka för att visa Megabild! Shorts med söta prästkragar i storlek 98

Priset? Håll i er nu... 1 krona! haha. 13 spänn med frakt =)
Hur bra som helst ;)

Hur cool?

Denna übersnygga byxdressen flyttar in i lillans garderob imorgon.



Bild: Kappahl.se

I love it!
Det är klurigt vilken storlek jag skall handla bara. Jag ringde till butiken och bad dem hänga undan en i storlek 92. Det var längesen jag mätte Alicia nu men jag tror att hon är 88-89 cm lång vilket innebär att jag numera handlar storlek 98 till henne. Men denna skall hon ju ha i sommar och ibland är vissa plagg större än andra. Jag får helt enkelt köpa den och prova den på henne. Det känns som att 98 kommer bli hur stort som helst i sommar...

Svämmar över

Att bli mamma är det absolut bästa jag varit med om!
Varje dag så tänker jag att Wow, tänk att denna lilla gumman är min. Hon som började som en liten spermie, ett litet embryo, ett litet foster. Till en bebis och nu ett barn! Ett barn som pratar och uttrycker sina känslor. Som ger så mycket kärlek. Ett barn som vill kramas och pussas och visar glädje! En intelligent, smart och extremt duktig tjej som imponerar på mig varje dag!
Ibland blir det så att hjärtat svämmar över av kärlek och ikväll är en sån kväll. Det är så att jag vill ta upp henne och kramas och säga hur mycket jag älskar henne!



Å vad jag älskar dig Alicia! ♥


Torsdag

Idag hade jag planerat sovmorgon. Eller iaf till klockan 9 då det skulle komma en snickare hit för att mäta lite i badrummet. Jag skall få ett nytt badrumsskåp. Men klockan 7:45 ringde han på dörren! Det var den sovmorgonen det....
Vi käkade lite frukost sen åkte Chrille och Alicia ut en sväng till leksaksaffären och hem kom lillan med två små mjukisdjur i form av Kalle Anka och Mimmi Pigg från musses klubbhus och en liten vattenpistol. Glad som en lärka var hon lilla sötisen =). Hon sov middag en stund och sen åkte vi till Liseberg! Det är ett himla rännande där på oss haha. Men Alicia tycker ju att det är sååå roligt och eftersom jag jobbar där så kostar det mig inte ett öre. Förutom det vi åt och spelade. Men det var inte så farligt. Jag vann för övrigt 2 kilo marabou mjölkchoklad! =)

 

Lillan och hennes far åkte barnbåtarna. Flytvästen var inte så poppis...

 '

Sen blev det en tripp med Pariserhjulet. Jag åkte faktiskt med. Mycket imponerande med tanke på att jag är höjdrädd! Alicia tyckte det var spännande och härligt (bild 2 haha). "Åka pariserhjulet igen" sa hon efter turen haha.



Och kan ni fatta att jag följde med upp i tornet också! Helt otroligt! Man får la passa på, nästa vecka skall den ju stängas för att  bygga en ny attraktion inför nästa säsong! Och den mina vänner, kommer ni INTE se mig åka....

Det blev ju såklart en date med kaninerna för Alicias del. Kramkalas och mys tills hon började tjura om några bollar som alla barnen lekte med. Och min ego dotter skulle ha alla bollarna för sig själv. Så fort någon annan tog en boll så började hon stampa i marken och gnälla. Så efter en stund och några tillsägningar så fick hon inte vara där inne mer. Vi gick därifrån...




Ja,ni ser ju på den lilla argbiggan....

Nu tar jag det lugnt i soffan. Imorgon har jag inga direkta planer. Fick en tvättid. Jag tror att det skall bli rätt OK väder så jag har tänkt promenera lite faktiskt!
Bloggar nog mer imon!
Kram på er!

Ekonomi

Det tråkigaste som finns, inte sant? Jag fick iaf ett glatt besked igår på posten. Det trillar in en tusenlapp från volvo imorgon på mitt konto. Tackar vi för. Jag har även tur att min svägerska skall åka till ullared imorgon och då kan shoppa solkräm (som är svindyrt här hemma!) och ett regnställ till lillan. Hon har bara ett fleecefodrat och där känns som att det kan bli lite svettigt såhär på sommaren haha.
Nackdelen med Liseberg är att dem betalar ut sin lön den 15e i månaden. Det suger faktiskt! Eftersom a kassan kommer i slutet på månaden och alla räkningar skall betalas då så hade det underlättat att få alla pengar på en och samma gång.
Oh well...

Skall snart bege mig till jobbet. Kan inte bestämma om jag skall cykla eller ta bilen. Det är sjysst väder, men jag jobbar ända till 20 ikväll och det hade vart mys att hinna hem och kramas lite med lillan innan hon skall sova. Hon är så go när jag kommer hem på kvällarna. Hon skrattar och är så glad att se mig och så skall hon berätta om hur hennes dag har varit. Hon har så mycket att berätta så hon pratar tills hon inte längre har någon luft, utan tar ett djuuuupt andetag och börjar om igen haha.
Lilla ärtan, du gör mig lycklig ♥


Thailand 2004

Idag hittade jag DVD-skivorna med det vi filmade när vi var i Thailand 2004. Chrille hade filmat mig när jag låg och solade... Herrejävlar vilken kropp jag hade. "Du kan se ut sådär igen" sa Chrille när jag satt och jämrade mig över vad som hänt haha.



Nu ligger jag ju visserligen ner men....

Frågan är kan jag det? Målet att gå ner 2 kilo denna veckan har la inte gått nåt vidare... Men jag är så korkad! Jag har världens möjlighet att äta bra. På jobbet kan jag välja mellan flera olika rätter och det finns en stoooor salladsbuffe.
Jag har ingen aning om vad jag vägde när vi var i Thailand men jag skulle tippa på nånstans mellan 65-67 kilo Fan vad nöjd jag skulle vara om jag hamnade där igen. Nu kommer jag visserligen aldrig kunna se ut som jag gjorde när jag var 22. Allt hänger liksom lute längre ner nowdays haha.
Men nu får det fan vara nog.
Johan, du får äran att bli min viktpolis på jobbet! ;)

Potträning

Ikväll efter Alicia hade ätit välling så sa hon "Ta av blöjan, sitta pottan". Visst sa vi. Av med blöjan och ner på pottan. Jag trodde inte att det skulle ske något men uppmuntrar henne såklart om hon säger att hon vill sitta på pottan. Hon satt en liten stund och reste sig sedan. Hon hade kissat! =) Jag och Chrille blev hur glada som helst och klappade händerna och berömde henne. Man såg hur stolt hon blev.
Sen sa hon att hon är en stor tjej haha. Sötnöt!

Mer bilder från telefonen



Denna bilden är ganska exakt ett år gammal. 22 maj 2009. En snorig liten tös.



Å vad jag älskar denna bilden. Här var hon sjuk i feber lilla ärtan. 27 maj 2009.



31 maj 2009. Shit vad mycket som hänt på ett år!



Sådan far sådan dotter ;). På morsdag förra året.



Här är vi och hälsar på Tommy =(. 1a juni 2009.



Nere vid Röda Sten två veckor innan lilla frökens ett års dag.
Mitt fina fina hjärta <3 Du är det finaste som finns!

Jobb onsdag

Först vill jag tacka för alla kommentarer! Det är så roligt att läsa! Mycket roligare att blogga då också ;)
Å en underbart varm härlig dag! Love it!
Jag har varit och lämnat Alicia hos dagmamman och hunnit röja upp lite. Sängkläderna hänger på vädring och soporna är slängda. Gött. Allt för att strömmen var borta när jag kom hem. Annars hade jag antagligen satt mig vid datorn haha. Han till och med piffa mig lite lätt inför jobbet. Lockade håret igår med min OBH Nordica vågtång. Det blir så fint, jag skall börja använda den mer. Idag spelar det inte så stor roll hur håret ser ut. Jag skall stå i ett kök med en ful hätta på huvudet så...



Jag idag.

Hoppas ni får en fin dag min vänner ♥

Dagens låt



Shakira - Gypsy

Bilder från telefonen

Jag överförde idag alla bilder och videoklipp jag hade på telefonen till datorn. Att jag inte har gjort det tidigare! Dumma mig, tänk om telefonen hade pajat? Det har den ju tyvärr gjort en gång så alla videoklipp jag hade på lillan när hon var mindre finns inte kvar =(. Jag har nästan bara filmat henne med min mobil. Jag har mammas och pappas filmkamera hemma men den har inte blivit använd så mycket.
Hur som helst, jag satt och tittade på videoklipp nu och jisses vad Alicia har ändrats. Samtidigt så hör man på hennes joller att det verkligen är samma röst som hon har idag. Sötis!
Mitt hjärta smälter. Jag gör allt för dig min lilla fis!



Här är hon 10 månader



Och här är hon ett år

Alicia räknar



Hon är så duktig mitt lilla ♥

Tisdag

Lillan sover middag och jag hämtar andan. Är förvånad att hon somnade så tidigt (12:15) eftersom hon inte vaknade förän 8:50 idag. Men hon var la trött den lilla ärtan.
Vi var ute på lekplatsen förut. Jättehärligt väder ute! Äntligen lite värme och nu har solen kikat fram också så nu är det nog ännu skönare.
Lite senare skal vi iväg med min faster till den förskolan hon jobbade på förut. Dem har förskolans dag där idag och barnen skall uppträda osv. Det skall bli jättekul! Alicia kommer nog gilla det också tror jag.

Kanske skriver mer ikväll.
Kram sålänge.

Måndag

Godmorgon.
Här är vi igång och jag skall snart gå och lämna lillan hos dagmamman. Jag är ledig idag så jag har planerat en lång powerwalk efter jag lämnat lillan. Idag börjar jag ett hälsosammare liv (igen haha) och målet är att gå ner 2 kilo denna veckan. Det ska la jag fixa?!

Kram till er

Nya byxor

Jag fyndade ett par nya brallor på Lindex till Alicia idag. Jag kunde inte låta bli. Dem hade nåt sommarerbjudande så byxorna kostade bara 49,50 ordinarie pris 129. Snacka om fynd. De är ganska tunna men dem kommer bli så fina på ärtan i sommar!


Från Lindex.se

Stod och valde mellan rosa och gröna men bestämde mig till slut för dem gröna eftersom hon redan har så mycket rosa. Nu väntar vi bara på lite värme...
(Jag insåg just att jag borde fynda fler... Får se vad som finns när barnbidraget kommer)



Torsdag? Elller lördag?

Helt förvirrad är jag idag. Har trott att det är lördag hala dagen och igår gick jag runt och trodde det var fredag. Sa trevlig helg till folk när jag gick från jobbet haha.
Dagen har spenderats hos far min. Han passade Alicia när jag jobbade igår, så jag åkte dit efter jobbet så sov vi över. Mamma är i stockholm så då fick pappa lite sällskap också.
På eftermiddagen idag åkte jag och lillan hem till Carro och Donya och hängde där i några timmar. Fick god mat och Alicia åt en och en halv portion! Det hör inte till vanligheterna these days. Hon har blivit petig med maten. Det trodde jag aldrig, hon som var så glad i mat.
Nu chillar jag i soffan. Alicia sover ♥.

Imorgon skall jag ta med Alicia och gå på Universeum. Jag fick reda på att jag kommer in gratis eftersom jag är anställd på Liseberg. Min bror skall också med, han går ju också in gratis! Det skall bli kul att se vad Alicia tycker om det stället. Tror det kommer passa lilla fröken bra. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran.
Fick även reda på att jag och min familj kommer in gratis på Borås djurpark! Vilken sommar vi kommer ha haha!

Bjuder på en bild från häromdagen på lillan som hjälpte mig att städa. Hur bra som helst!



Koncentration...

Vilka e ni som läser?

Eftersom jag varit frånvarande ett tag då jag inte haft någon dator så vet jag inte längre vilka som läser och vilka som droppat av.
Så lämna gärna en kommentar!

Dukarna

Här kommer bilder på dukarna jag fyndade på Hemtex häromdagen.





Sommarfräscht!

Helvete

Jag blev lite upprörd tidigare idag och slängde i stundens hetta ur mig HELVETE! Ooops, det snappade Alicia upp. Helevete, helevete, helevete gick hon runt och sa här på förmiddagen. Svårt att hålla sig för skratt men vilken ångest jag fick haha. Efter hon hade sovit middag så sa hon det inte mer så vi kan la hålla alla tummar att hon glömt bort det ordet nu haha.



Spjuver!

Kallt

Varför är det så satans kallt ute? Vi är inne i mitten av maj och vilka temperaturer kommer vi upp i? 10-12 grader. Piss off kyla säger jag! Läste att det skulle bli varmt i helgen. Jag tror det när jag känner det.

Det gick bra att jobba igår. Det var lugnt och tiden gick ganska fort. Men den där service utbildningen jag gick kunde ju kvittat. Hur svårt är det att veta hur man skall bemöta folk på ett bra sätt? Jag har heller inte lika stor utmaning som de personer som jobbar ute i parken. Jag kommer inte träffa på frågvisa turister eller missnöjda gäster på samma sätt som dem.

Idag har Carro och Donya varit här. Vi gick till lekplatsen och hängde där i nån timme. Det var kallt dock! Så fort solen kommer fram så blir det gött som fan men när den försvinner blir det svinkallt. Sen var vi här hemma och barnen sov middag. Efter det åkte dem hem och jag och Alicia grejade här hemma innan vi käkade middag. Efter middagen så åkte vi ut till 421. Jag var tvungen att handla lite mat men kikade in en snabb på hemtex också. Jag fyndade 2 dukar superbilligt. Dem hade kostat 99 kr styck men jag köpte båda för 59 spänn. Jättefina! Somriga!
Är så sugen på att förnya här hemma. Synd bara att pengar sätter stopp...

Imorgon är det jobb igen. 12-20. Vi höres mina vänner!
Kram

Jobba

Nu skall jag snart åka och jobba. 11-15 på restaurangen och sen skall jag på en serviceutbildning 15-20...
Ha en bra dag!


Lantligt

Jag är så sugen på att byta ut mina mörka möbler mot vitt. Jag har idag soffbord, tv-bänk och ett sidobord i shesam trä (indiskt stuk). Men jag vill ha vitt lantligt. Helst av allt skulle jag vilja hitta sjyssta begagnade möbler och måla och renovera. Kanske piffa till med fina knoppar osv...

vg63-v Tv-bänk, Vit150x50x65cm (rek 5200kr)vg6205-glas skänk kryss,vit-150x45x80 cm ( 6900 kr)
Så förbannat snyggt!

Bilder från mobelgrossen.se

SUMMER KNOB
PAINTED MELONKNOB
Och kolla in knopparna! Från indiska såklart....

Söndag på Liseberg

Idag har vi spenderat dagen på Liseberg till Alicias stora förtjusning =). Hon älskar det stället. Vi åkte farfarsbilar, trummeliten, ponnykarusellen, sagoslottet och drakbåtarna. Trummeliten var visst inte så rolig... "Färdig" sa hon mitt upp i allt haha.



Åker farfarsbilar med pappa



Trummeliten med mamma...



Stoooora händer!



Luktar gott!



Åker drakbåtarna.



Vår i Göteborg!

Sen var det dags att hälsa på kaninerna som Alicia har pratat om sen vi var där för några veckor sedan. Till en början var hon lite reserverad, men det gick över ganska fort. Ja, ni kan ju se själva....







Puss!



Hihi....





Det var så sött så mitt hjärta smälte lite grann! ♥

Playdoh

Igår när jag var och handlade på Ica Maxi så sprang jag på playdoh burkar som dem sålde för 10 spänn styck. Så jag köpte fyra olika färger till lillan och ett litet verktyg där man kan göra olika mönster osv. Och jisses vad hon gillade det! Hon satt i en timma och grejade! Hon tyckte det var så roligt!



Wii vad skoj!





Pilligt



Luktar gott gör det med...

På kvällen tittade vi på Robin Hood och lillan fick lördagsgodis. Smarrigt!




Voddler invite

Någon som möjligtvis har en voddler invite att dela med sig av till mig? Då skulle jag bli superglad!


Saknar min lilla prutt

Jag är hemma hos mamma och pappa nu och skall sova här inatt. Alicia är hemma med sin far. Jag åkte hit efter jobbet för att få vila och sova ut imorgon. Kan inte minnas när jag fick sovmorgon sist. Dags att ladda batterier känner jag.
Men jag saknar min lilla docka nu... ♥



Världens finaste. Å vad jag längtar till sommar och värme. Då skall vi göra massa roliga utflykter =).

Byxdress

Å vad jag skulle vilja ha en sån här till Alicia


Den finns på Polarn & Pyret. Men 345 spänn som den kostar skulle jag aldrig betala.... Eller jag skulle gärna faktiskt. För denna. Men har inte råd =(. Tänk så sött i sommar med ett par sandaler...
Johan, kan inte du kolla om du hittar något sånt i Thailand?

Godmorgon fredag!

Idag väckte lillan mig strax efter 7. Jag måste verkligen bli bättre på att lägga mig i tid. Igår satt jag ända från klockan 22 och tänkte att nu skall jag lägga mig, ska bara kolla en grej till på datorn. Sen blev klockan 23 och jag somnade nån gång runt 23:30.
Jag skall jobba idag från 12-20. Hade tänkt cykla, men det blåser full storm ute så det blir nog så att jag tar bilen.
Alicia softar med Musses klubbhus och jag surfar runt lite. Men nu skall jag vika tvätt...
Ha en bra dag!


Tisdag kväll

Det blev en lugn dag efter att lillan hade sovit förut. Vi käkade middag och sen åkte vi ut och handlade blöjor. Kom hem och lillan fick sig ett bad och sen var det slappt med barnprogram i en timma innan läggdags. Inatt får hon sova i min säng och hon brukar vara jätteduktig med att somna i den och inte komma utspringandes. Men ikväll kom hon trippandes på sin knubbiga små fötter. Det är så sött när man hör dem små fotstegen komma. Kärlek ♥. Hon hade svårt att somna förut och när jag gick in till henne sträckte hon ut armarna och gav mig en läng, varm kram. Fan vad jag älskar den lilla damen! Mitt hjärta smälter!

Imorgon skall jag jobba från 11-15. Lillan skall till dagmamman klockan 9. Sen går jag hem en stund innan det är dags att bege sig till jobbet. Jag tänkte faktiskt cykla dit imorgon. Det går lika fort som att åka spårvagn så why not? Betydligt mycket billigare också. Jävla ocker priser har dem på västtrafik.

Nu skall jag göra mig redo för natten och krypa ner brevid min lilla docka!
Sov gott!

Visit

Jag och lillan har spenderat förmiddagen hos min faster där vi fika, tjöta, lekte och tittade på Alfons Åberg. Mycket trevligt.
Nu sover lillan men jag skall väcka henne om en stund. Det blev sen middagslur eftersom vi vaknade klockan 9 imorse! Lyxigt men jag är lika trött ändå....
Sen måste vi ut och köpa blöjor, det börjar krisa här hemma. Dags att väcka lillan.

Hej sålänge!


I slottskogskolonin

Här kommer lite bilder som jag lovade från våran eftermiddag.



Hulliganen på cykeltur =)



Kapten på skutan



Snurra!



Stor tjej! <3

Ett år sen

Idag för ett år sedan så ploppade Alicias första tand upp!
Grattis till den då haha.



Och idag har hon 12 tänder!

Rent och fräscht

Lillan är hos dagmamman och jag har städat här hemma. Dammat, dammsugit, moppat golven och sen åkte alla soffkuddar och dynor på sig en omgång. Jag piskade dem på balkongen så nu är dem lite fräschare. Dem var hyfsat dammiga kan jag säga. Jag vill tvätta dem men hittar ingen lapp om det är kemtvätt eller om det går att köra dem i maskin. Jag får gå till Chili (där jag köpte sofforna) och fråga helt enkelt.

Idag när jag kom för att lämna Alicia hos dagmamman så fick vi reda på att ett av barnen har fått en plats hos en annan dagmamma till hösten och för Alicias del har jag inte fått höra någonting än?! Den dagmamman Alicia går hos nu är bara tillfällig och de tre barnen som hon har idag kommer till hösten att börja någon annanstans. Jag ber till Gud att Alicia hamnar hos en annan dagmamma och inte på en förskola. Det känns som att hon passar bättre att vara hos en dagmamma. Hon är så försiktig och alldeles för snäll och jag får en känsla av att hon kommer bli lite överkörd på en förskola. Det är fler barn och man måste ta större plats, vilket hon inte är så bra på att göra. Å andra sidan kanske hon skule lära sig det på ett annat sätt på en förskola...
Rätta mig om jag har fel, men det är så jag känner....


Klockan 14 skall jag hämta lillstumpan och jag tänkte att vi skall äta tidig middag idag och sen skall vi cykla bort till slottskogskolonierna. Dem har öppnat nu och där finns en jättefin lekplats. Jag skall ta med mig kameran sen så bjuder jag på lite bilder ikväll!

ha en bra dag!

RSS 2.0