Inreda

Nu får jag en tre rums lägenhet att inreda. Jag får inreda den precis som jag vill. Utan någon som skall lägga sig i! Och jag får inreda ett rum till Alicia, även det utan någon som lägger sig i ;)

Lägenheten är nice. Lite små fix att göra men eftersom det är en trea som ligger helt perfekt är jag villig att lägga lite pengar på den. Även fast det är en hyresrätt. Det är framförallt köket som jag inte är så nöjd med. Idag är där brunt kakel (urk) blå plastmatta (urk urk) och baby blå skåpsluckor (kräääk) Why och why? Det går säkert att hitta ett hyfsat billigt golv att lägga in. Kaklet kan man fixa med kakeldekor eller måla (vet dock inte om man får det i en hyresrätt). Skåpsluckorna blir lite klurigare...

Annars är det en stor hall där man lätt kan ha nån förvaringsmöbel. Ett vardagsrum, två sovrum varav ett är GIGANTISKT! Jag tror Alicia kommer få det lite mindre sovrummet och jag tar det stora. Hur skall jag fylla ut allt haha?

KARLSKRONA Vilfåtölj  Längd: 150 cm Bredd: 72 cm Höjd: 85 cm Sitsbredd: 58 cm Sitshöjd: 25 cm
En sån här skulle jag vilja ha i mitt sovrum. Med fårskinnet ovanpå =)

Till Alicias sorum behöver jag köpa allt nytt. Det skall bli superskoj =) Jag tror det blir ganska simpelt med IKEA möbler. Begagnat till och med om jag hittar nåt bra.

HENSVIK Klädskåp vit Bredd: 75 cm Djup: 48 cm Höjd: 169 cm

Jag gillar serien hensvik från IKEA.

Åååå ni fattar inte hur glad jag är och hur underbart detta känns!

bilder från ikea.se

Vinden har vänt

Mina vänner!
Idag är den bästa dagen på mycket mycket mycket länge!
Jag har fått en lägenhet. Äntligen har jag fått en lägenhet! Den 1a november flyttar jag och lillan (delvis) till en trea här i majorna! Jag är så glad och jag har väntat på detta så länge så länge!

Kram på er!

Tävlar



Jag tävlar hos Jennyn om ett presentkort! Tävla du med! LÄNK

Shopping

Idag var jag och Alicia iväg och shoppade lite. Flickstackarn har vuxit ur nästan alla sina byxor och skor. Igår shoppade vi skor och idag byxor. Jag hittade två par jeans till henne idag. Ett par fodrade och ett par vanliga. Perfekt nu till hösten.

Annars har det varit tvättdag och städdag här hemma. Alicia var måttligt uttråkad och när vi begav oss iväg förut så somnade hon i bilen och sov hela tiden när jag var på shoppingrunda. Jag lät henne sova eftersom min lilla tös har kommit in i en trotsålder som heter duga. Alltså var det lugnast att hon sov haha.

På eftermiddagen gick vi till lekplatsen men där la hon en baj väldigt olämpligt och jag hade inga byt grejer så vi var inte ute mer än 45 minuter innan vi fick gå hem igen. Lite frisk luft fick vi i den soliga höst kvällen i alla fall.

Imorgon skall tösabiten till dagmamman och jag skall inte göra någonting!

Lugg igen



Jag har blivit med lugg igen! Och ni kanske ser att håret är lite mörkare också? Slängde i en toning för någon vecka sen. Jag tror dock att jag skall färga det ännu mörkare. Jag trivs sketabra!

Vänner







Bästa vänner ♥

Hello trotsålder

Vid middagsbordet:

Barn äter med händerna..
- Alicia, använd din gaffel.
- Nej! (med näsan i vädret)
- Alicia, använd gaffeln
- Neeeej!!!!
- Nu lyssnar du. A N V Ä N D   D I N    G A F F E L
- N E E E E J
etc
etc
etc

På biblioteket.

Barn ser annat barn läsa en bok:
 
- Jag vill ha den boken!
- Nu är den boken upptagen Alicia. Du får ta en annan bok eller vänta på din tur.
- WÄÄÄÄÄÄ jag vill ha boken.

Lite senare sitter litet barn och läser en bok själv. Stort barn (mitt barn) går fram och tar boken. Mamma ingriper.

- Alicia, du får inte ta boken från pojken. Han läser ju den. (Går fram och tar boken och ger tillbaka den till pojken som tittar storögt och maler antagligen igenom vad som precis hände)
Stort barn blir jätte jätte ursinning och drar till med ett illvröl som skulle kunna väcka döda. Inne på ett bibliotek. Populärt....


Slappdag

Å idag är det höst. Jag är så slö och orkar inte göra någonting. Lillan kollar på barbapappa just nu. Vissa dagar får det faktiskt vara ok att ha TVn på under dagen. Det skall bakas en kladdkaka sen så det kan vi ju roa oss med jag och tösabiten. Vi var i affären och på biblioteket förut, så lite luft har vi fått idag. När vi kom hem ville Alicia ha på sig pyamas haha. Så hon går i pyamas nu och har gjort det sen klockan 13 ungefär. Hon är nog också lite slapp idag. Nu frågade hon efter välling här haha. Stopp och belägg...



Vi idag!

Jag har något roligt att berätta

De flesta vet om det men inte alla bloggisar kanske =)

Ni som följt min blogg vet att jag blev varslad från Volvo Lastvagnar i november 2008. Det var under tiden jag var mammaledig. I och med det fick dem inte lov att sparka min utan jag hade kvar min anställning till januari 2010, så länge som jag sökt föräldrarledigt. Jag fick gå in och jobba januari och februari 2010 eftrersom jag hade två månaders uppsägningstid.

Ni kanske läst att dem nu skall anställa ca 200 pers eftersom det kommer in fler ordrar. Jag ringde till Lastvagnar och sa att jag avr intresserad av att komma tillbaka. Jag måste ha ett jobb och jag måste tjäna pengar! Hon jag pratade med skulle kolla upp lite saker och sen hördes vi av igen. Då visade det sig att alla vi som var föräldrarlediga när vi blev varslade fick en ny slutdatum. Mitt nya slutdatum blev därmed mars 2010 och nu har jag fått tillbaka jobbet!

Det känns som en befrielse! Jag har rätt mycket runt mig just nu så att detta jobbet trillade i min famn nu var så rätt i tiden! Det är inte det roligaste jobbet man kan ha men det är ett jobb. Ett välbetalt jobb!

Jag är glad!

Liten blir stor



Dags att slopa spjälsängen nu. Min lilla tjej är stor!


RSS 2.0