Morgonlek

Vi roar oss här hemma. =)

 

Slutet på 2011

Dagen innan nyårsafton. Slutet på 2011. Ett år som har skiljt sig en del från de tidigare. Första året som jag inte har varit med om ALLT Alicia gjort. Jag har ju fått dela på henne. På riktigt dela alltså. Det har gjort ont ibland. Ibalnd har det gått bra. Man vänjer sig väl aldrig. Jag är glad att jag och hennes pappa har en bra relation och att vi kan umgås. Det underlättar.

Så vad har jag för förväntningar på 2012? Oj, jag vill resa med Alicia. Helst av allt skulle jag vilja komma iväg till Thailand. Hon vill det med. Hon pratar så ofta om det. Leker att hon skall ut och resa. När jag frågar vart så säger hon Thailand. Jag tror dock inte att det kommer bli en så lång resa. Men en sista minuten i vår hoppas jag på att jag kan unna oss. En vecka, hon och jag. Sol. Bad. God mat. Shopping. Mys.
Jag skall bli ordentlig med att spara pengar. Nån måtta får det fan va. Mest av allt hoppas jag dock på att hitta ett nytt jobb. Jag är sååå trött på volvo och efter allt som hänt där inne de senaste månaderna så känner jag att jag vill inte stödja ett sånt företag. Jag vill inte jobba på ett företag som har en personalpolitik som inte liknar någonting. LV börjar bli som PV. Money money money... Dags att fly.

2012 får bli möjligheternas år. Gott nytt år till er mina vänner!



Sommarbild i mörkret

Breaking dawn - Pt 1

Träffade Tess ikväll. Vi var och fikade och var på bio. Såg den senaste Twilght filmen. Breaking dawn. Fan vad bra den var! Jag har ju varit ganska sen med att se de filmerna. Plöjde igenom alla tre när jag låg i influensan för några veckor sen. Jag är såld! Tänkte läsa böckerna också. Nån som har dem så jag kan låna dem?


Robert Pattinson är ju inte heeelt tråkig att titta på heller....

Nu ska jag gå och sova. Imorgon tänkte jag ta med lillbajse (Alicias smeknamn. Eller det är la mest jag och hennes pappa som kallar henne det. Hon har iaf fått det från att hon var liten och inte kunde säga Bamse och istället sa Bajse. Så sött. Så har hon blivit lillbajse. Ibland även storbajse) och antingen åka och bada eller lek & buslandet. Om inte jag kan bestämma mig så får hon välja.
Natti natt mina vänner!

Renovering

Jag försöker få ordning på designen på min blogg. Så det ser lite knas ut nu. Håll ut. =)

Morgonmys




Nu har lillan slagit upp sina blå och vi myser på soffan. Hon har tagit ut sitt täcke och sin kudde som är nybäddat med hennes Hello Kitty lakan som hon fick i julklapp. Gosar med sin nya katt Sara gör hon också. Ewa och Lisa, hon älskar katten. ♥


Vilket uppvaknande

Vaknade för typ 10 minuter sen av ett gäng brandbilar och ambulanser. Jag flög upp (eftersom jag fortfarande har skräck att det skall börja brinna efter att ha bott i samma hus som en pyroman för några år sen. Japp det aset tog en del trygghet från mig) Det verkar iaf som det brinner in på gården över gatan från mitt hus. Usch. Hoppas verkligen att ingen skadat sig och att de får släckt branden... Det är ju inga fantastiska hus vi bor i heller. Trä rakt igenom.... Fy....

Julen 2011

God fortsättning till er!
Julen har varit ett konstant firande i tre dagar detta året. Alicia var ju med sin pappa på julafton så därför blev det så.

På julafton var jag hemma hos C och lillan på morgonen. Vi åt frukost tillsammans och Alicia fick lite julklappar. Lycka!





Lycklig tjej i prinsessklänning.



Herkules (min fasters hund) fick såklart också julklappar på julafton. Sötis =)



Farmor, farfar och Lisa ♥

Vid 13 tiden åkte jag hem till mamma och pappa. Mötte upp Johan på spårvagnen så vi hade sällskap.
Sen flöt julafton på som den brukar. MASSA mat. Vägde mig faktiskt imorse och har bara gått upp ett kilo. Chockad...
Paketöppningen gick fort på julafton haha. Vi köper inte så mycket julklappar. Vi drar ett namn och lägger typ 500 spänn på en person istället. Och eftersom vi inte var så många i år så var det inte så myclet paket att öppna. Jag sov över hos mamma och pappa.

På juldagen åkte jag hem vid 16 tiden och hämtade lillan hos C. Vi åkte hem till oss och lillan fick öppna paketen som "tomten hade lämnat här åt henne." Han dök aldrig upp på julafton hos henne.


 
 
 

Ett litet bildregn. Mycket nöjd liten tjej hade jag här hemma ♥

Igår på annandagen så tog vi upp vår gamla tradition igen och hade middag hos farmor och farfar. Bi bröt den traditionen för några år sen eftersom de inte längre orkar hålla i det. Full förståeligt. Farmor är 90 år och farfar 88 (tror jag). Men eftersom vi var -3 på julafton (Alicia, Håkan och Malin) så ville vi såklart träffas alla tillsammans. Och Alicia hade en del julklappar att ge bort. Och en hel del att få! Tack igen för alla fina klappar till lillan! ♥ Helt fantastiskt fina grejer.







Gemensam öppning av lillans julklappar...



... handmålade muggar till hela släkten! Mycket uppskattat!

 



Tröttis. Lillan var så fin i en klänning som jag hade när jag var liten.

Tomten dök upp igår också... Jag tyckte att det var jättetråkigt att han aldrig kom till henne på julafton. Inte så noga enligt hennes far men väldigt viktigt för mig... Alicia sa aldrig något om att det inte hade kommit någon tomte så det kanske bara var jag som reagerade... Anyhow.
Tomten kom igår. Alicia blev jätteglad men var väldigt skeptiskt. Typiskt att Johan missade tomten också eftersom han var på hockey.
- Eller är det Johan som har klätt sig till tomten? sa hon. Haha.



Lillan rullar köttbullar

Tidigare idag var jag hos C och lillan och hälsade på. De skulle göra köttbullar och Alicia som inte tycker om lök fick göra sin egna utan lök. Hon var så duktig! Rullade fina, hyfsat runda köttbullar. Sen stekte vi dem tillsammans hon och jag. Stora duktiga tösen ♥















Ser ni att det står Alicia? Jag har hjälpt hene med det första A:et och fyllt i bokstaven C lite. Resten har hon skrivit själv =)


Lillan och Kerstin

Här sitter lillan och hennes docka Kerstin och äter. Notera de fina vingarna Alicia har på sig. De vann vi på lotteri på julfesten som gymnastiken anordnade förra helgen. Hon älskar dem!





Hon väljer de sötaste namnen på sina leksaker. Dockan heter som sagt Kerstin. Hon har ett favoritlamm som heter Eva. Sen har hon en hund som heter Lena. Sött ♥

Det är underbart att höra henne leka på sitt rum. Säga till dockan på skarpen att hon måste äa upp sin mat. Dra näven i bordet och säga att nu får det vara nog haha. Ikväll sover Kerstin i dockvagnen brevid sängen.



Alicia och lammet Eva häromkvällen. Evas säng är korgen som var till vår gamla frys. Bara fantasin sätter gränser!


Klä granen

Idag åkte jag och lillan ut och köpte julgran. Det blev en plastgran. Jag pallar inte med barr. Förra årets katastrof julgran fick mig att ta avstånd haha. Jag hade bar i ett fucking halvår i min lägenhet. För att inte tala om hur länge det låg barr i svalen. My God. Det var en kal stam med några grenar jag bar ut på gården i januari förra året.
SÅ, det blev som sagt en plastgran i år. Men jag är mycket nöjd. Den är jättefin!









Tadaaaa. Lillan älskade att klä granen!

Barnvåld

Läser om det hemska mordet på den 4 åriga pojken i Ljungby i oktober. Han blev tydloigen strypt med ett hopprep av en tio årig pojke. Herregud. Så tragiskt. 10 år och skyldig till mord. Hur det framtiden ut för den pojken? Inte så ljus va?
Overheard en konversation mellan en fröken och en förälder på förskolan i måndags när det var lussefirande. Tydligen hade två pojkar börjat bråka. Riktigt bråk alltså. Fullt slagsmål. Den ena pojken hade rivmärken i hela ansiktet, den andra ingenting. Två pojkar tre år gamla. Vad händer??? Fröken berättade att hon hade fått kuta och ingripa.
Den ena pojken som var inblandad i bråket verkar vara lite av en troublemaker. Jag har sett honom flera gånger kasta sand på andra barn. Alicia har berättat att han inte alltid är så snäll. Chrille hade sett vid lämning att han fick ett utbrott när hans mamma gick och började sparka och kasta grejer på fröken.

Jag kan ju säga att det inte känns helt tryggt att lämna Alicia på förskolan när man får höra sånt här. Om en tioåring kan strypa en fyraåring med ett hopprep och två treåringar kan ha ett fullt slagsmål på förskolan. Vad kan inte mer hända....


Pysseltips

Jag och lillan har pysslat lite hemma. Jag hittade detta tipset i en blogg och sen har vi kört massproduktion kan man säga...
Man tar maxipärlor (de allra största pärlorna som finns) Lägg dem i en form som en blomma på en plåt med bakplåtspapper under.

 

Sen ställer man in plåten i ugnen. 150 grader i ca 10-12 minuter. Tills de har smält ihop fint.



Sen limmar man på magneter på baksidan så har man kanonfina kylskåpsmagneter att pryda kylen och frysen med.



Glad Lucia

Glad Lucia till er!



En tärna i farten





Alicia är hemma med snuva och hosta men vi gick till förskolan igår så att hon skulle få vara med och lussa. Hon var överlycklig och sjöng och satt så fint. De brukar lussa ute men igår regnade det så de flyttade in firandet i lekhallen. Tack gode gud. Barnen var jättefina och duktiga ♥

Hon är för rolig min dotter. Hon sa till en flicka som hade glitter i håret och rött band i midjan att hon inte var en tärna för att hon inte hade glitter runt magen. Så sa jag till Alicia att man får ha det precis som man vill, det bestämmer man själv hur man vill se ut. Så säger Alicia, jättehögt:
- MEN JAG ÄR TÄRNA FÖR DET HAR MIN MAMMA BESTÄMT.
Pinsamt.
Sen var hon även noga med att informera alla föräldrar om att hennes mamma, pappa och mormor och morfar var där och tittade. Och att hon själv var där också haha. Mitt under lussesångerna.
Och när de sjöng mössens julafton så skriker hon:
- DEN HAR MIN MAMMA HEMMA!
Haha. Mitt älskade hjärta ♥

Tråkperiod

Man skulle ju ha trott att man skulle jubla över att få behålla sitt jobb. Men jag känner ingenting. Inte ett skit. Likgiltighet. Känns fel att känna så när andra som kanske gärna hade stannat får gå... Att Sara inte får vara kvar känns ju också åt helvete. Det är ju hon som gör att det är lite roligare att gå till jobbet =( Vad fan ska jag göra där nu? Planen är ju att börja plugga nästa höst.. men det är änna ett tag kvar. Jag sökte ett jobb idag. Håll tummarna.

Sen är det jävla massa tråkigheter runt en bara. Det ena tråkiga beskedet avlöser det andra. Dra åt helvete.....


Rätt håll

Så här glad blir man när vågen visar -1,2 kilo denna veckan. Jag har ju börjat med viktväktarna. Varit med sen början av oktober och har nu gått ner 5,3 kilo. Det känns jäkligt gött. Kan använda massa mer kläder i min garderob nu =).



1,3 kilo till så har jag mått mitt personliga mål innan jul!
Goodbye tjockis

RSS 2.0