Lussebullarna



Så blev resultatet när jag bakade.
Smarrigt värre. Men jag kunde nog tagit i lite mer kardemumma. Men då vet jag det till nästa gång.

1a advent

Vilken mysfator det är med advent! Imorse åt jag frukost och Alicia satt med mig vid bordet i sin stol. Jag tände första ljuset i staken och det kändes riktigt mysigt!





Ha en mysig söndag!

Ps

Alicia önskar sig en hoppgunga och fårskinnstofflor i julklapp. DS

TRÅKISH

Jag är uttråkad. Har surfat runt en stund och nu har fantasin tagit slut. C spelar playstation men vad gör det? Det är ju ändå bara piss på TV. Just det, jag har ju fått Sex and the City dvd:n! Men varför har jag inen ro att titta på film? Jag kan slö kolla på TVn i två timmar eller slöa på nätet men film har jag ingen ro i kroppen till. Är det inte konstigt? Fast sex and the city borde ju funka!
Lisa, vad säger du? Skall vi ta en kväll när du är hemma under julen och kolla på den och käka nåt gött?

Jag hoppas på roligare väder imon. Vill ta en promenad. Hagas julmarkand är jag också grymt sugen på men då får det ju vara julväder också. Annars kan det kvitta.
Imon är det det första advent och brudarna kommer hit på adventsfika.
Vi hörs imon. Nu blir det sängen för min del. Natti Natti!


Tortellinigryta

Här kommer receptet på tortellini grytan som jag gjorde till middag idag.
Har inte exakta mått men det är inte speciellt avancerat så använda fantasin.
Speciellt till dig Helen.. som du väntat! =)

Till 2 personer
1 paket färska tortellini med fyllning ost och skinka
1 burk creme bonjour cuisine (tomat och medlehavsörter)
1 tredjedels ask körsbärstomater
ca 100 gram feta ost
1-2 nävar ruccola sallad.
Riven parmesan
Salt
Peppar

Gör så här:
Koka tortilinin efter anvisningarna på förpackningen
Skär körsbärstomaterna antingen i halvor eller i fjärdedelar
Skär feta osten i tärningar

Häll av vattnet på tortilinin och häll sedan tillbaka dom i kastrullen
Tillsätt creme bonjour och låt det koka upp.
Till sätt då, tomater feta ost och ruccola och rör om ordentligt låt de stå i ca 30 sek.
Smaka av med salt och peppar.

Toppa med den rivna parmesanen!

Riktigt gott och hur lätt som helst! Snabbt går det också. 15 minuter typ!

Johan Palm

Äntligen äntligen äntligen!
Igår åkte den totalt talanglösa Johan Palm ur IDOL. Det var bannemig på tiden. Han är ju totalt talanglös. Han har ingen rytm, sångrösten suger och påminner om Håkan Hellström (ryser) och engelskan är som något någon har hällt i en gryta och sen rört om och vänt upp och ner på. Katastrof med andra ord.
Äntligen är han ute ur tävlingen.
Nu är det bara jag-är-beroende-av-brun-utan-sol-och-är -lika-rörlig-som-Kopparmärra- Robin som skall ut nästa vecka.
Sen ska jag mysa under finalen för både Alice och Kevin är värdiga vinnare!


Lördag

Idag fick jag sovmorgon. Vaknade kvart i tio och det var så tyst här hemma. Jag går upp och C och Alicia ligger och nanar på soffan. I varsin soffa. Så sött!
Idag skall jag göra god middag till Chrille (mg med för den delen.) Tänkte göra totrellinigrytan som Lisa bjöd på på sin födelsedag.
Stackars Chrille på hans födelsedag. Han fick ingen present. Ingen middag. Det blev en bakelse till middag haha.
Jag får gottgöra det idag.

Dagens

Dagens Vill ha: Massa pengar
Dagens Kläder: Tights, tunika och adidasröja
Dagens Smink: Puder, rouge, mascara
Dagens Planer: Lägga mig
Dagens Sämsta: Vädret
Dagens Bästa: Min familj!
Dagens Köp: Inget. Chrille köpte hem två paket mjölk haha
Dagens Humör: Toppen!
Dagens Tv: Idol. What else!?

Bakning

Just nu är det lussebulls bak här hemma.
Saffran hoppade jag över och har istället i kardemumma.
Vi får la ses resultatet om en stund.

Goddag fredag!

Idag gick vi upp halv åtta jag och Alicia. Även fast hon var vaken en timma ungefär och låg och snacka och tjoa haha. Hur kan barn ha ett så fantastiskt morgonhumör? Give me some of that.
Nu sover hon sin morgon tupplur och jag borde egentligen ta en dusch. Men jag skriver lite här först.
Idag tror jag att jag skall baka lussebullar. Kan dock inte bestämma mig om jag skall ha med saffran eller utan. Förra året bakade jag med saffran men då äcklades jag av dem. Kan visserligen ha berott på att jag var gravid. Jag borde ju göra det lätt för mig och köra utan eftersom jag ändå inte har saffran hemma....

I eftermiddag skall vi hem till Cs pappa. Han bjöd hem oss på Tacos. Måste bara se IDOL... Får inte missa IDOL. hans syster är 15. Hon borde la vara IDOL torsk hon med.
Bloggar kanske mer sen.
Tjing så länge!

Dagen i bilder

 
 

Alicia fick sin första smakportion. Som ni ser så hamnade en del utanför haha. Hon grimaserade lite grann men det gick över förväntan faktiskt. Och satan vad arg hon blev när jag tog bort tallriken. Sådan mor sådan dotter är det man säger va?



Jag vill också sitta så som ni!

   

Sötfis som ska tugga på allt!

Fiffiga saker

Jag har vart väldigt emot vanliga tröjor till Alicia (alltså inte bodys) eftersom dem åker upp när man bär runt och lyfter henne och det slutar med att tröjan blir en halsduk.
Men nu har jag hittat världens smartaste grej!
Tröjhållare!

 

Den regleras i grenen med kardborreband så den går att växa i!
How smart is that liksom?

En annan smart grej är bodyförlängaren!



Perfekt för Alicia som växer ur alla body på längden och inte på bredden.
Båda två kommer från onetex.se

Bada hemma

Det blev inget babysim idag. Vi kom dit och allt men det var en liten bebis i gruppen innan som hade bajsat i bassängen. Så det blev inställt och vi fick gå hem igen. Jag och Alicia tog ett bad hemma. Mys pys. Hon är så stolt att hon kan stå i badkaret.
Sötnöt!

Mammaträff

Jag lovade ju att skriva om mammaträffen i tisdags men har inte orkat eller haft tid. Så nu passar jag på när dockan sover.
Vi var hemma hos en av mammorna och vi hade jättetrevligt! Hon hade gjort en jättegod soppa, och jag som inte alls är en soppmänniska! Då är det bra betyg!
Det var roligt att se alla barnen. Dem är så olika och har kommit väldigt olika långt i utvecklingen också.
Det är faktiskt både på gott och ont när man träffar andra bebisar för det är väldigt lätt att man jämför. Det är dumt och man ska inte göra det men ändå blir det så.
Men som sagt det var väldigt trevligt och jag hade kameran med mig!
Så här kommer en överdos med bebisar!



Uppifrån och ner: Ylva och Molly, Anna och Julie, Pia och Lovisa, Viktoria och Sigrid, Sintra och Hadje och en fantastisk bild på Alicia.



Denna bilden är ju för skön! Sigrid var intresserad av Lovisas fot haha.

Visst är dem söta allihop!?




Smakis

Nu har jag kokat en potatis och mosat mosat mosat och fryst in. Det är dags för Alicia att börja med smakportioner,
Men det får bli i eftermiddag. Nu skall jag väcka föelsedagkarln med kaffe på sängen och sen skall vi alla iväg på babysim.

Grattis lovely

Idag fyller min  prins år!
Älskar dig!


I´m alive

Det var några dagar sen jag skrev nu. Dags att uppdatera om livet kanske.
Igår var det babyrytmik som vanligt på onsdagar. Efter det hade jag planerat att Alicia skulle sova ett par timmar eftersom jag skulle ut till Volvo och hon skulle med. Men min plan fetesprack. När jag hade packat in henne i bilen och skulle åka så var hon inte alls glad. Så jag fick snabbt åka upp och lämna henne till sin morfar som var snäll och passade henne.

Som sagt, jag var på volvo igår och skrev på papper om att jag blir varslad. Så var min volvokarriär över! Det känns faktiskt skönt måste jag säga. Att veta att jag inte behöver sätta min fot (och jobba) i den äckliga fabriken igen är en befrielse. Synd bara att Chrilles jobb också ryker. Det är det jag bekymrar mig mest över. Men men, allt löser sig inte sant?

Efter volvo åkte jag upp till mamma och pappa och brorsan var där och hade tagit med sig mat. Jag fick pasta med kycklingfilé och en krämig sås på grädde, basilika, apelsin paprika och lök. Ruskigt god! Alicia var inget vidare glad under kvällen. För lite sömt. Hon somnade i bilen hem. Men när jag tog upp henne ur stolen så hade hon lagt värsta monsterbajen. Så det var bara att ta av allt och börja tvätta av henne.
Hon somnade så snällt efter så... Lill stumpan...


Puh

Det verkar inte ha blivit någon förstoppning på lillan... ännu. Peppar peppar. Dock har hon stånkat och stönat under natten så jag trodde att hon hade ont i magen. Men antagligen inte. I med nappen och upp och vända på fröken som har en förmåga att under natten hamna på tvären i spjälsängen. Varje morgon när jag tar upp henne så ligger hon på tvären. Haha.
Hon bajsade nu på morran men förstoppning kanske visar sig senare. Nu har det dock gått tretton timmar sen hon fick målet som jag trodde att jag överdoserade pulver till.

Idag skall vi hem till en i mammagruppen och käka lunch. Jag skall ta med mig kameran och om det är OK med dem andra mammorna så bjuder jag kanske på lite bilder ikväll.
Ha en skön dag så hörs vi lite senare!


Dåligt samvete

Jag gick och la mig och började tänka på om jag gav Alicia för mycket pulver i vällingen. Och jag tror det... Jag tror jag la i en skopa för mycket. Fuck Fuck Fuck. Vad gör jag nu? För mycket mängd pulver kan orsaka förstoppning står det på paketen. Fan också..... Nu har jag ångest.
Stackars barn. Bad mama..... kan inte ens räkna....

Jag var tvungen att gå upp och googla "bebis förstoppning"
Jag är en google morsa och nu kommer jag inte kunna somna.


WTF?

Har på TV4 i bakgrunden när jag sitter och surfar. Det är en dokumentär som heter "500 kilospappan". Vad jag just såg var det sjukaste.
En morsa som matade sin 4-5 månaders bebis med hamburgare!! Hallå eller! Behöver jag tillägga att dem är amerikanare? Det är som att jag skulle mata Alicia med hamburgare. Hur dum i huvudet får man lov att bli? Jag är nojig för att ge henne vatten direkt ut kranen haha. Här kokas alltid vattnet. En flottig jävla hamburgare kommer hon inte stöta på inom de närmsta åren!

Folk som gör så mot sina barn borde faktiskt kunna straffas på något sätt. Jag tycker att det är en sorts misshandel att övergöda sina barn. Dem är barn och vet inte bättre. Det är vi som skall lära dem rätt och fel. Vad som är bra och dåligt. Vad är man för en förebild när man trycker i sina barn skräpmat?

Jag minns vad Joe sa till mig när jag hade gjort pannkakor till Joey och han fick det till lunch. Normalt så är ju pannkakor frukost i USA. Joe kom ner och sa:
"Anna, I don´t want you feeeding him pancakes for lunch"
Han tog tallriken från Joey och Joey började gråta såklart. Då säger dumröven:
"Joey, wanna go get a cheeseburger?"
Jag trodde jag skulle trilla baklänges!
Hur korkad får man bli?


Julen

Julafton blir hemma hos mamma och pappa i år. Jag är GLAD! Julafton skall vara lugn och avslappnad och det skall inte resas mellan platser tycker jag.
Men släkten, vad tomt det blir nästa år då när jag, Chrille, Alicia, Håkan och Malin firar på annat håll...Halva styrkan borta.



Nyår vill jag inte ens fundera på. Nyår SUGER!

Ny vecka nya tag

What the fuck händer? Nu har jag ont i halsen igen. Fast på andra sidan denna gången. Om det inte bättrar sig snart så får jag nog fasen gå och kolla upp så att det inte är något seriöst fel. Peppar peppar...
Idag var jag ute på 421 och handlade på MAXI. C var hemma med lillan. Jag gillar att åka och handla. Att få åka själv är härligt. Jag kan strosa i min egen takt och kika runt. Leta inspiration. När man blir mamma uppskattar man dem små ensam stunderna. Även fast jag helst alltid är med lillan. Haha. Min skatt.

Viktor och Malin kom förbi en sväng på te och pepparkakor. Jag vet inte varför men jag har blivit besatt av pepparkakor och julmust. Otroligt gott. Jag längtar till julafton och idag är det ju bara en månad kvar! Det skall bli så mysigt att vara med släkten och att ha Alicia med. Dock vet jag inte vart vi skall fira julen än. Jag vill så gärna vara med min släkt. Men vi får se hur det blir. Detta blir första året som jag och Chrille firar jul tillsammans. Mysigt!

På söndag skall jag ha adventsfika här med brudarna. Då skall kameran gå het och jag skall bjuda på lite bilder. I veckan blir det pynt här hemma.
På torsdag fyller min karl år också.

Ha en skön kväll!


Julmarknader

Jag älskar julmarknader (om det är fint väder). Det är så mysigt med  kylan, julmusiken, glöggen och hela stämningen. Jag har läst att det börjar en del marknader nu i dagarna. Marknaden i Haga och Lisebergs "julmarknad" är mina favoriter.
Här får ni några tips.

- Jul på Liseberg. Från och med den 3-23e december är det öppet dagligen. Hög mysfaktor!
- Marknad i kronhuset. Bakom Gustav Adolfs Torg pågår en gammaldags julmarknad i det gamla kronhuset 30 nov till den 14e december kl 11-16. Stängt på måndagar. Den marknaden var jag på förra julen. Mycket handgjorda saker.
- Tjolöholms slott har julmarknad 19-23 november.
- Gunnebo Slott i Mölndal har julmarknad 12-23 november.
- Hagas julmarknad är på lördagar och söndagar med start 29-30 november och tre helger framåt. Öppet klockan 10-16. Favoriten!
- På kungstorget är det också julmarknad. Den pågår 3-7 december och 10-14 december klockan 10-19. Där var jag också förra året. Men ingen höjdare faktiskt. Trång och opersonligt.



Så om ni inte kommit i stämning så finns det lite tips gär.
Nästa helg skall vi till Haga!


Min vän Linda

Min vän Linda har skaffat en hemsida. Gå in och titta på hennes fina familj och hennes fina barn!
Och min fina guddotter Bianca!

www.kidsfarm.se


Just nu här hemma





Det är bäst att man håller i sig när man sover så man inte trillar ut...

Alicias kompis

Jag har glömt att visa. När vi var i varberg och firade Chrilles kompis dotter som fyllde år så träffade Alicia en kompis. Kevin.







Så sött va!?

Goodmorning Sunday

Vilken underbar dag! Jättefint väder ute och idag skall nog mesta delen av dagen spenderas utomhus. Alicia tar en tupplur här i soffan brevid mig och i andra soffan ligger C och snarkar =).
Igår la jag mig klockan tio. Det var bara skit på TV och fanns inget roligt att hitta på nätet. Så jag läste en stund och halv elva somnade jag. Har börjat läsa En Shopaholics bekännelser. Den är lite smårolig faktiskt.



Ha en bra dag!

These boots are made for walking

Idag vaknade vi 8:30! Dock hade jag en tuff timma mellan 4 och 5 inatt med en ledsen liten tös. Till slut somnade hon om och jag likaså. Så jag var tacksam när jag såg att klockan var halv nio.
Det blev städning här hemma på morgonen och lite slappande. I förmiddags åkte vi till Chrilles syrra och hälsade på. Alicia fick träffa sin kusin Filippa för första gången. Filippa sa Bebis Hej bebis och vinkade till Alicia haha. En liten pratkvarn!



Oooh tjusigt!



Tungan rätt i mun



Mammas skor är ju roliga!

Nu har Chrille nattat Alicia men det verkar som om dem har nattat varandra för jag hör någon som snarkar. Och det är inte Alicia...
Själv softar jag framför TV:n. Lung kväll hemma med tända ljus och julmust. Härligt!
Ha en skön kväll!



Godnatt!

Torsdag

Är hemma hos mamma och pappa. Jag och Alicia skall sova här inatt. Jag mår bajs. Har jäkla ont i halsen igen. Det suger. Fan om jag åker på en halsfluss igen. Då flippar jag över. Huvudvärk också.
Pallar inte skriva.
Varför loggade jag ens in här. Skall nog sova snart tror jag.
Sov gott!

Heldag ute

Gick hemifrån klockan elva imorse och kom hem halv sju ikväll. Puh. Jag ör trötter och skall sova men tänkte uppdatera lite här först.
Var på babyrytmik i förmiddags. Sjöng och dansade som vanligt. Nu märks det att Alicia hänger med lite mer. Hon tittar på dem andra barnen och lyssnar och hänger med. Det är kul!
Efter rytmiken åkte jag och Alicia till min farmor och farfar och hälsade på. Det var ett tag sen och dem tyckte såklart att hon hade ändrats mycket! Typiskt att lilla damen inte var på humör. Trött of course. Farmor och farfar bjöd på fika. Lite klurigt att prata med farmor nu när hon har fått sin hörapparat. Jag gapade som vanligt i början innan jag kom på att jag kanske kan tona ner lite haha. Farfar busade med Alicia och farmor sa till han att inte prata så högt haha.
Dem är för roliga.

Var inne i stan en sväng efter och gick in på indiska. Why oh whyyy är jag inte miljonär? Jag hade lätt kunnat gå loss med tiotusentals kronor där inne. Lätt!

Börjar få ont i halsen igen. Stabilt...
Nej, nu blir det sängen.
Natti Natti!

Rainy day

Det är lite mysigt med en regning dag så här mitt i veckan. men det räcker med en. Jag får en myskänsla i kroppen när vi vaknar på morgonen och jag tänder lite ljus och matar gumman. Det är den mysigaste stunden på hela dagen faktiskt. Och innan läggdags också. Då myser vi också med tända ljus. Idag är dessutom herrn i huset uppe med oss och det hör verkligen inte till vanligheterna då han jobbar kväll och kommer hem klockan ett på natten (för er som inte känner oss).

Idag händer det la inte sådär överdrivet mycket. Fick tag på en tvättid klockan 8 i morse och har nu kört sex maskiner. Skall ner snart igen. Lillan sover och jag är hungrig.
Nu blir det tvättstugan och sen käka nåt..
Ha en skön dag!


Header

Vad tycker ni om min fina header som Julia skapat?
I like it a lot!
Thanks darling!

Rolig dag

Idag var jagoch Alicia i Rannebergen och träffade Therese och Catrin. Vi var först på Bagdad och fikade och tjötade och garvade. Det kom en alkis knarkare och facinerades så av Alicia. Inget ont i honom men när han sträckte fram sina fingrar och skulle pilla på henne kände jag mig inte så bekväm. Hon hamnade längre och längre in och till slut sa jag till Catrin vill du hålla henne? Usch jag vill inte ha hans smutsiga fingrar på Alicia. Där går gränsen. Prata får dem gärna göra men när okända skall pilla... det är INTE ok.

Oh my God. Therese har köpt en hund. Asså den är något av det sötaste mina ögon har skådat. I djurväg då alltså. Så liiiiten. Bakifrån såg det ut som en liten katt. Hon var så ivrig och ville hälsa och pussa på Alicia. Vi lät henne nosa såklart. Alicia tittade och undrade nog vad det var för en svart liten sak. Bra att hon får träffa djur och lära sig vad det är. Här hemma blir det inget av den varan.

Igår kväll var vi hemma hos Chrilles pappa och syster och hälsade på. Fick träffa hans farmor också. Hon var en frisk fläkt! Två kvällar i rad har vi varit iväg nu och Alicia har somnat i bilen och blivit väckt när vi kommer hem. Men hon har somnat med en gång igen. Lilla tjejen. Men imon är vi hemma. Har inga direkta planer. Kanske drar och byter däcken på bilen. Promenad med lillan tror jag också.

Ne, nu är det läggdags.
Godnatt på er!

Dagen

Vi åkte hem till Johan i förmiddags jag och Alicia och hälsade på. Satt och tjötade mest och Johan tvättade. Sen åkte vi upp till pappa (mamma jobbade) och Tobbe var där och la golv och han ville se lill tjejen. Håkan och Malin kom dit också. Alicia blev övertrött och bara skrek och skrek när jag skulle få henne att sova. Hon verkar ha kommit in i en orolig period av nåt slag. På natten vaknar hon och är jätteledsen och det enda som tröstar är om man tar upp henne i famnen och nattar om henne. Kanske är inne i en utveklingsperiod eller nåt. Växtvärk?

Anyway, det slutade med att vi somnade på båda två på mammas och pappas säng. Jag var också helt utmattad. Somnade efter midnatt igår och Alicia vaknade inatt och sen upp 7:30 imorse. Chrille har ju inte vart hemma heller och har inte kommit än. Snart flippar jag över. Mobil laddaren tog han ju inte heller med sig.
Nu vaknar lillan... för fjärde gången sen läggning....

Smakportioner

Snart är Alicia 4 månader (1a december) och då får man lov att börja med smakportioner. Tänkte att vi skulle göra det eftersom det kan ta tid innan hon vänjer sig. Först blir det la puréer. Potatis, palsternacka, ärtor och morötter. Det ska bli spännand e att se hur hon reagerar. Fast jag tror att det slinker ner rätt gött. Lilla matvraket.
Nu vill ja bara ha en Magic Bullet. Perfekt att göra barnmat i!


Lördag

Sitter och äter frukost nu. Havregrynsgröt med kanel och mjölk. Har badat med Alicia och nu sover hon middag en stund.
Idag skall vi hem till brorsan (Johan) och hälsa på. Vi skulle ju gått till Liseberg igår men C ville inte längre. Gå själv med Alicia sa han. A men faaaaaaaaaaaaan vad roligt. Så jag sket i det jag med. Typiskt. Istället åkte Chrille till Nossebro och stannade där över natten och jag var uppe hos Malin och kollade på Idol och tjötade. När fan skall Robin B och Johan åka ut undrar jag? Jag vill se Alice och Kevin i finalen.

Tänkte dra ut till Allum en sväng och kika när jag ändå är i krokarna. Vill hitta en söt klänning till lillan. Fick en rabattkupong från H&M på 50% så den kan jag ju utnyttja. Vill in på Panduro och köpa saker til mina julkort som jag tänkte pyssla med. Indiska måste jag kika in på också...

Vad ska ni göra idag?
Puss på er!

Nu skall jag spy galla igen...

över Alex Schulman denna gången.
Jag sitter och tittar SVTs Debatt och det handlar om nätmobbing som folk tycker att Alex och hans följeslagare sysslar med. Dem drar upp en massa saker som Alex skrivit på sin blogg och Marcus Birro berättar om ett mail som han kommit över där Alex skriver "Vi skall ta den här Birro mobbningen ett steg längre". Det mest pinsamma av allt är att Alex sitter och försvarar allt med att han skämtar! A men det var ju roligt säger han. Det var ett skämt. Har du ingen humor?
En vuxen människa borde väl för det första förstå att alla människor inte har samma humor och att mobbning handlar om hur den utsatta personen känner sig. Inte hur den som mobbar menar? Har man inte fattat det under alla år så måste det ju finnas en skruv som är lös. Fegskiten vågar heller inte stå för något av allt som Janne Josefsson nämner.
Fan vad pinsamt. Om du nu är så rolig Alex och skojar så kan la stå för vad du skriver?

Jag själv läser inte hans blogg. Jag ha la kikat in nån gång så detta bygger jag på vad jag har hört i Debatt.
Men ni kan ju gå in och skapa en egen uppfattning.
Själv ger jag inte mycket för karln.


Sovmorgon

Idag fick jag sovmorgon till.. Håll i er nu.. 9:30!
Tack min älskade käraste Chrille! Och snälla lilla Alicia som är lugn och tyst och bara jollrar och tjoar!

Finanskris

På grund av den nuvarande finanskrisen har vi designat en ny spargris som passar din ekonomi bättre. Spargrisen kan hämtas på närmaste lokalkontor. 

image001.jpg

Påkommen

Detta är roligt nuförtiden, att stå upp líte halvt om halvt. Gissa vad hon gör här då den lilla spjuvern.
Tittar på TV! Hon tar varje chans hon får.


Torsdag

Idag var det sim och C badade som jag skrev tidigare. Idag fick dem dyka under vattnet. Bebisen höll i mammans/pappans tummar och när dem släppte så skulle man låta dem hamna under vattnet och sen skulle man lugnt och sansat ta upp dem och skina som en sol! Allt för att dem inte skall tro att det är farligt. Det gick ganska bra! Alicia blev lite rädd men klarade sig utan kallsup. Jag tog ju aldrig med mig kameran dum som jag är. Dem fick flyta i badring idag också. Alicia såg ut som en riktig glidare som var på semester. Haha.
Tycker så synd om en kvinna som går med sin dotter på simmet. Hennes dotter bara skriker och skriker och verkar inte alls tycka att det är roligt. Stackarn. Är det inte lika bra att sluta då? Nu har det gått fyra gånger och varje gång så har flickan vart lika ledsen. Jag hade slutat gå med Alicia om det var så. Uppenberligen tycker hon inte att det är speciellt mysigt...

Carro kom aldrig hit idag, Hon kände sig sjuk stackarn. Hoppas hon inte blir dålig nu. Om två veckor är ju hennes lilla bebis beräknad. Jag längtar! Jag minns den där sista väntan. Fan vad seg den var. Plus att det var typ 800 grader också.

Nu skall jag göra ordning mig och lägga mig och läsa en stund.
Sov gott där ute!

Till Therese

Du ville ha en bild på skönheten så här kommer några stycken!







Hejdå!

Fotbollsfrun

Jag har tidigare läst fotbollsfruns blogg. Jag tyckte att hon skrev roligt och hade alltid var på tal när folk la dumma kommentarer. Men nu måste jag fan säga att hon är en sån jobbig jävla kossa!
Hon födde barn i september och givetvis handlar ju bloggen mycket om hennes bebis. Inget ont i det, det göt ju min blogg med. Men efter bebisen så handlar bloggen om att hon ammar här och där högt och lågt. Vem fan bryr sig? Hon tror att hon är häftig när hon ammar på NK. Seriöst!? Lever hon på 70-talet eller? Tror hon att folk blir förnärmade och bryr sig när en kvinna drar fram sitt bröst för att mata sitt barn?
Trilla ner på jorden Malin tuttfia Wollin!

Kolla in filmklippet på den sidan


Torsdag

Idag är det blå himmel och sol och jag känner mig glad och har nån slags pirrkänsla i kroppen! Härligt. Att ha världens finaste lilla flicka är det bästa som finns!

Igår var första dagen på nästan en vecka som jag var ute och rörde på mig. Jag och Alicia var först på babyrytmik och sjöng lite. Alicia satt och stirrade på Victor hela tiden haha. Blivande fästman? Sen åkte vi hem till Sara och spanade in hennes nya lya. Mys pys. Vi fikade med frallor och julmust. Sen åkte vi hem till mamma och pappa och där fick jag middag och dem fick mysa lite med lillan. Hon var på ett strålande humör och log hela tiden när vi busade med henne.
Mamma hade rotat fram böcker på vinden som jag fick med mig hem. Så igår kväll innan Alicia somnade så läste jag "Emma går till dagis", "Totte" och "lilla Anna och långa farbrorn" för henne. Vilken nostalgi tripp.

Idag är det babysim och C skall bada med lillan. Skönt att slippa. Jag känner mig fortfarande lite matt i kroppen. Det tar la några dagar innan jag får tillbaka all kraft som jag hade innan jag blev sjuk.
Sen skall Carro komma hit och hälsa på. Hon skall få äran att klippa till min lugg också som hänger rätt ner i ögonen också.
Nu skall jag kliva in i duschen tänkte jag.
Vi hörs senare!



Jag måste vara dum i huvudet men jag längtar lite efter snö...

Vill ha

Yankee Candle Clean Cotton Large Jar

Detta ljuset luktar så hysteriskt gott!
Men, vem fasen betala 275 spänn för ett ljus.

Yankee candle


Snart är det tisdagsmys

Varje vecka längtar jag till tisdag för då är det ju Desperate. Get a life haha. Det är perfekt att ha fått in en nattrutin klockan 20:30 för Alicia. För det första för att hon sover till 7 nästa morgon (nu äter hon inte på natten längre) och för att jag då får tid att titta lite på TV. Speciellt Desperate Housewives. Det är programmet med stort P! Ikväll skall jag feta till det. Jag har köpt choklad och skall göra mig en jordgubbsmilkshake. Jag får helt enkalt dra igen sovrumsdörren och hoppas att alicia inte vaknar av mixern. Jag har ju inte kunnat äta eftersom jag haft så ont i halsen så jag tycker att jag är värd lite gott ikväll. Dessutom sålde dem Marabou choklad för 10 spänn när jag var och handlade! Can´t beat that!
Imorgon skall jag väga mig hos mamma och pappa då jag och lillan skall dit och hälsa på.
Först skall vi hem till Sara. Också blir det babyrytmik igen. Nu börjar dagarn återgå till normalt igen. Skönt!

Just det. Idag kom det ett härligt litet skratt från gumman igen! Vi dansade och hon skrattade åt Chrille som tramsade sig haha. Vi skrattade så gott alla tre!
Alicia är det bästa som finns!

Design

Försöker göra om min design men det blir fan inge bra asså...
Vill ha en header men hur fasen gör man??
Ingen som kan va snäll och hjälpa mig om jag ger några bilder.
Pretty pleeease?

Kanonkul



Hahaha detta var fan det roligast på länge.
Hahahaha

Snopet

Vi tog bilen igår och åkte in till stan för att äta farsdag middag på Thai Orchid. Lite blåsta bara när restaurangen inte låg kvar och det hade öppnat nån annan restaurang som heter Merci där. Men vi gick in där istället. Enda svenskarna och alla glodde som fan. What the fuck? Men det visade sig vara trevliga människor och två kvinnor kom fram med sina barn och tittade på Alicia och berömde henne. Så stolt man blir! Jag käkade nån pasta med lax, kräftstjärtar och hummersås. Jag vet inte vad det smakade men jag blev mätt så det fyllde ju sin funktion!

Idag har det varit ännu en hemma dag. Det är värsta pissvädret ute. Regnar och blåser för fullt. Hoppas det är bättre imon så ska jag ta en promenix med lillan. Jag känner mig bättre också. Ont i bihålorna men det släpper nog snart också skulle jag tro.
Nu sover Alicia och jag får min egentid innan det är dags för mig att nana.
Just det, inatt sov hon hela natten! Jag behövde inte ens ge henne nappen under natten. Jag hörde henne två gånger men hon somnade igen. Hon är så duktig.
Nu återstår det att se hur denna natten blir...

I början av december blir det nog en tripp till Ullared. Antagligen den 5e december.
Nån som vill haka på?

Dagen-so far

Det blev Amerikanska Pannkakor till lunch. Antar att det smakade bra (min smaklökar har tagit semster tillsammans med mitt immunförsvar. Luktsinnet hängde också på). Nu är jag sugen på jordgubbsmilkshake men restan av min lilla familj sover. Och sätter jag igång mixern så väcker jag dem som bor i grannkommun.
Jag som hade tänkt att vi skulle ta en promenad till restaurangen sen. Men nu är det värsta pissvädret ju! Då kan vi lika gärna åka bort från Majorna och äta inne i stan kanske. I´m thinking Thai Orchid på Odinsgatan.
Ska surfa in på restaurangguiden.se och kika runt.

Till Chrille

Grattis till min äskling på farsdag!
Du är så bra med Alicia och hon är så förtjust i dig! Jag ser hur hon tittar på dig med sina stora ögon och kärleken lyser igenom. Så fort du kommer fram till henne och böjer dig ner så börjar hon snacka =).
Jag blir varm i kroppen att hon har en så bra pappa!
Vi älskar dig!
Idag är det din dag!



Min Kära Far

Til min pappa på fars dag!
Jag älskar dig!
Puss Anna


Söndag

Idag är det ju fars dag men dagen, eller morgonen, blev inte alls som jag tänkt eller planerat. Jag hade tänkt ta Alicia imorse så Chrille skulle få sova men det var han som tog henne och jag har fått sova från 22 igår till 8:30 i morse! Dock har jag ju varit uppe x antal gånger och gjort rent ögat och tagit hostmedicin och värktabletter. Men vilken lyxnatt. Och Alicia har bara vart vaken en gång och C gav henne nappen och satte på speldosan och hon somnade igen.
Jag hade ju planerat att väcka Chrille vid elva tiden och ha amerikanska pannkakor och lite mys.. men det får bli lunch istället =).

Det blir heller ingen tripp till min pappa idag. Helt onödigt att åka dit och smitta ner dem. Jag åker till dem på onsdag istället. Då kan jag ha bilen också sa Chrille. Plus att då skall jag hem till Sara också så det blir en heldag.

Undrar om jag orkar med en promenix idag? Alicia måste få frisk luft stackarn!
Jag får dåligt samvete när jag inte kan ge henne all den uppmärksamheten hon är van att få av mig...

Den mest patetiska

Den mest patetiska och pinsamma människan som går i ett par skor måste ju vara han Håkan från Färjan. Jag skäms ihjäl när jag ser honom. Fattar han inte hur pinsam han är?



Äcklig är han också

Jag bor granne med Bree Van De Kamp

Jag var ju på apoteket idag och hämtade ut mina mediciner men glömde ju givetvis att köpa värktabletter. Så jag ringde malin (grannen) för jag visste att hon skulle iväg och hon var gullig och skulle handla åt mig sa hon.
Lite senare på eftermidaggen så knackade hon på och hade med sig Panodil och tre inredningstidningar! Hur gulligt är inte det liksom!?

Lite senare på kvällen så kom hon ner med nybakta bullar! Kanelbullar.
Jag bor granne med Bree Van De Kamp!




Lördag

Klockan 07:15 i morse åkte jag till axessakuten efter ännu en natt med feber och ont i halsen. Göteborg kändes som en spökstad då det var helt dött, lite mörkt och regningt ute.
Tur att jag var på akuten så tidigt för efter 40 minuter var jag klar! Skitbra!
Så vad är det med mig då? Jag har halsfluss, öroninflammation, ögoninflammation och bihåleinflammation. Tror inte jag glömde något där. Jo, hosta. Så detta känns ju spännande. Nu har jag iaf fått antibiotika och hostmedicin så nu ska det la bli bättre i alla fall.
Så denna dagen har jag spenderat på soffan. Alla tre är slappa men Alicia och Chrille är friska.
Hoppas ni mår bra där ute.
Jag bloggar nog mer sen, ska kolla till lillan efter hennes tupplur.


Seriöst

Anna Bergendahl. Helt seriöst. Bruden är 16 år men hon beter som en kärring. Hon ser ut som hon skall spy hela tiden.
Henne skulle jag inte palla att se i media. Sitta och må illa när man ser en intervju med henne.
Ne. Tacka vet jag Alice.

Julkort

Jag vill göra egna julkort i år. Har räknat och det är 15 stycken vi skall skicka ut ungefär. Jag har lite planer emn skulle behöva komma iväg till panduro. Eller what the fuck. Dem har ju postorder...

Tjingeling!


Fredag kväll

Den stora tvätthögen är nu borta och det är iordning plockat hemma och jag myser med tända ljus. Alicia sover och jag skickade iväg Chrille till en kompis. Han har vart så bra dessa dagarna när jag har varit sjuk så jag tyckte att han förtjänade en kväll med sina polare.
Imon måste jag nog åka till akuten för nu har jag haft feber i tre dagar och halsen känns inte bättre alls. Jag tror dem behöver kolla igenom allt för öronen och bihålorna känns inte bra dem heller. Hostmedicin behövs också. Katastrof!

Så det finns inga planer alls för helgen. Förutom söndag då när det är farsdag. Imorgon skulle vi gått på sagostund i en bokaffär i Linnéstaden men jag hoppar det. Malin och Viktor skulle gått med också. Men vi får leka när jag är frisk.

Har kollat på Idol ikväll. Alice och Kevin äger. Anna brukar vara bra men jag gillade henne inte ikväll. Dem andra kan gå och dra nåt gammalt över sig. Hoppas Robin B åker hem. Vadå noll utstrålning!

Ha en skön kväll där ute!

Jisses

Jag har inte tänk på det innan men helvete sicken panna!
Där ligger typ Tyra Banks i lä... Eller kanske inte...

Utmaning

Hittade denna på Evelinas blogg och tänkte att den vill jag också göra. Jag utmanar Julia, Sandra, Sara, Therese och Malin

De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


  • Jag läste teckenspråk i gymnasiet. Två kurser till och med och hade MVG i båda kurserna. Idag kan jag inte teckna en mening ens.
  • Jag är som ett lapptäcke och har sytt i huvudet, ryggen, under armen, magen (tre ställen) och down under (efter förlossningen.)
  • Jag är extremt pedantiskt och klarar inte av ett rörigt hem och det fulaste man kan ha hemma (enligt mig) är en stationär dator. Yuck!
  • Det första ordet jag lärde mig att läsa var "Lättmjölk". Tack vare Sara!
  • När jag var liten gick jag i gymnastik. När en ny termin startade så visade det sig att det var rytmisk gymnastik (ni vet sån när man går ner i spagat och sån shit). Jag fick panik och började gråta. Sen gick jag inte i gymnastik mer.
  • Jag blir jättekänslig och börjar nästan alltid gråta när jag är sjuk. Som ett barn. Inatt senast.
  • Jag är sockerberoende. Helt seriöst alltså. Men jag jobbar på att bli av med det.

Vad ska jag göra sen?

Jag kommer att vara mammaledig till januari 2010. Efter det har jag inget jobb mer. Volvo ska ju varsla, och jag vill ändå inte tillbaka dit.
Men frågan är vad skall jag hitta på sen? Ingenting jag går och oroar mig för med tanke på att det är över ett år kvar tills dess. Men jag skulle så gärna vilja plugga. Antingen till dekoratör eller till fotograf. Båda är drömyrken.
Time will tell.
Kanske borde tacka Volvo för detta varslet för då är det skitstället inget alternativ längre...
Det känns ganska skönt faktiskt.

Fars Dag

På söndag är det fars dag! Nu har vi ju en ny fin pappa att fira (Chrille). Jag har planerat lite. Det blir inget speciellt för det är bara kommersiellt jippo ändå.
Men jag tänkte väcka honom och ha amerikanska pannkakor till frukost. Sen ska vi hem til min pappa. Och lite senare på eftermiddagen eller kvällen tänkte jag att vi skulle gå och äta på Marsala på Chapmans torg.
Det låter väl som en ganska mysig dag?



Hade velat hitta på en fin present från lillan men vad skall man hitta på?

Chill

Bänkad i soffan. Har sovit en timma. C tog med sig Alicia till sin mormor som fyller år idag så jag har vart ensam hemma sen halv två. Nu börjar jag sakna dem. När fan ska halsen ge sig? Jag vill pussa på Alicia detta är inte roligt längre!
Jag var nere och kollade om det fanns tvättid för vi har såå mycket tvätt. Kolla här:



Vi har en tid imorgon men jag tänkte jag skulle ta lite idag för att underlätta. Men det fanns ingen tid och inte hänger jag läpp för det. Stackars Alicia som får gå i omatchande kläder bara. Nej, så illa är det faktiskt inte.
Det är härligt nu när C är hemma. Jag önskar så att han jobbade dagtid. Hoppas han blir flyttad till dagen. Han är ju ingen spekulant på det. Inte så konstig när han jobbat kväll i nio (!) år. Men vem bryr sig? Snart är vi arbetslösa ändå...

So long fockers

Torsdag

Godmorgon!
Inatt har jag sovit så dåligt! Febern har gått upp och ner och jag har svettats och frusit om vartannat. Detta suger verkligen! Halsen är fortfarande katastrof. Det enda bar med detta är att man kanske droppar nåt kilo eftersom jag inte kan äta. Fast istället blir det ju glass och det har väl ingen människa blivit smal av?

Nu skall vi försöka få Alicia att sova hela nätterna. Hon behöver faktiskt inte äta på natten. Vissa nätter klarar hon sig utan mat så då finns det ju ingen anledning att äta dem andra. Inatt vaknade hon och jag bytte blöja på henne. Tyst och mörkt. Sen la jag henne igen och hon va ledsen en stund och då gav C henne lite vatten istället för välling. Hon var lite sne efter men somnade efter en halvtimma eller nåt. det gäller att vara hård. Ju mindre dem är desto lättare att skapa rutiner.

Idag är det babysim men vi hoppar det.. C skulle bada med henne men jag orkar inte sitta inne i ett varmt fuktigt badhus med feber. Det finns chanser till återbad på söndagar så vi kan ta igen den gången vi missar en söndag istället.

Hoppas ni får en härlig dag!



Möblerat om

Malin (grannen) kikade ner häromdagen och kollade hur vi har det hemma. Hon gav mig tips om möbleringen och hur vi skulle kunna ha det i vardagsrummet. Så jag var ju tvungen att testa och det blev bra faktiskt! Nu står ena soffan mot fönsterväggen, bordet i mitten och den andra soffan mittemot. Helst skulle jag vilja ta bort den ena soffan för dem är för stora för detta vardagsrummet. Men det är inget alternativ för det finns ingenstans att förvara soffan.
Opiumbordet fick en egen liten hörna och där skulle jag nu vilja ha något nytt på väggen. Ev en hylla och ställa foton på och den fina nallen som Alicia fick av Malin (min svägerska) när hon föddes. Den är för fin för att lillan skall tugga och suga på haha. Det får bli en tripp till indiska helt enkelt.

   

Ev skulle jag få plats med en byrå bakom soffan vid vitrinskåpet. Det behövs verkligen klädförvaring här hemma.
Alla våra grejer plus lillans.

Andra gången

Idag kom det igen.
Ett sånt där härligt bubblande skratt ända nere från tårna.
Jag fick en tår i ögat. Igen.


Unge

Hahaha Alicia är för rolig!
Hon får inte titta på TV för oss.
Men hon tar varje chans hon kan haha nu har Chrille precis matat henne och skall rapa henne. Gissa vad hon tittar på? Jo TV:n.
Den lilla spjuvern.

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

Jag försöker kolla på Obamas segertal men jävla skit Com Hem och jävla bög dator är så jääääääääävla långsamma.
Jag flippar fan öööööööööööööööööverrrrrrrrr!
Långsamma datorer gör mig piss sne!!!!
RÖVHÅL!

(andas, tänk på hjärtat...)

Sicko

Yup, idag mår jag om möjligt ännu värre. Febern är borta men jag har så sjukt ont i halsen. Jag var bombsäker på att det var halsfluss och idiotförklarade sköterskan på vårdcentralen när jag ringde för att få en tid och hon sa att jag skulle vänta med att komma.
- Du, sa jag. Jag har haft så mycket halsflusser så jag vet hur det känns.
Men tji fick jag. Ingen halsfluss. Det känns precis så. Jag kan inte svälja ju! Jag har fått i mig en smoothie hittills idag. Hoppas det går över och blir en dunderförkylning. För ont i halsen hatar jag!

Chrille är hemma och tar hand om lillan. Jag vågar inte vara nära henne. Så här ska hon inte behöva må.
Men det gör ont i mig att inte kunna gulla och leka och framförallt pussa på henne. =( När jag mår bättre ska jag pussa sönder henne!!
Hoppas ni mår bra!
Puss


Sjuk

Yup. Sjuk som en hund. Hade 39 graders feber förut. Nu har den gått ner lote men jag mår verkligen piss. Chrille kom hem från jobbet för jag orkar knappt lyfta Alicia. Hoppas jag mår bättre imon så kan han gå till jobbet igen. Känns inte bra ekonomiskt...

Idag var Madde här och fotade Alicia. Det gick jättebra. Alicia var pigg och nyfiken på kameran men oj så trött efter. Vi somnade och jag sov två timmar och Alicia sov tre. Jag har fått några bilder på mailen och dem är jättefina! Madde är så duktig!
Här kommer en bild, jag orkar inte skriva mer nu faktiskt. Återkommer när jag känner mig bättre.



Puss på er!

Kärlek


Söndag

Imorse gick vi på en långpromenad med Malin och Viktor. Vi var ute två och en halv timma. Dock så tog vi det ganska lugnt för Vera (deras vovve) var med och hon har en förmåga att springa framför barnvagnen hela tiden. En vacker dag kommer jag säkert köra över henne. Peppar peppar... Malin hade med sig en termos med tevatten och mackor så vi stannade och tog en fika faktiskt. Så underbart väder! Helt sanslöst!
Imorgon blir det promenix igen. Nu måste jag få bort dem där jävla kilona... helst innan jul.

Jag var iväg på IKEA en sväng också. Själv faktiskt. Alicia var hemma med Chrille. Det kändes skönt att komma iväg själv. Att få strosa lite i egen takt. Fast jag var ganska stressad för Chrille skulle iväg när jag kom hem. Köpte lite ljus för att höja mysfaktorn här hemma och Alicia har fått sig en matstol. Vi hade henne i den när vi åt men hon satt inte så bra. Måste köpa en dyna. Hon är lite liten än men korta stunder går bra att sitta. Och det är ju spännande framför allt!

Lillan sover och Chrille är inte hemma och det är bara skit på TV. Så vad fan gör jag uppe?
Jag går och lägger mig nu.
Natti Natti

She likes

Alicia gillar Daniel Lemma tror jag.
Andra gången som hon somnar till hans skiva nu...
Sötkorven

Dagens

Humör: Jäkligt trött men humöret e la OK
Gjort: Matat Alicia, Lekt med henne, fått henne att sova en stund och duschat mig själv
Planer: På promenad med Malin och Viktor. Ev en tripp till IKEA
Ser på: Nyhetsmorgon, Agnes som sjöng =)
Lyssnar på: Agnes-On and On
Läser: Inget speciellt
Dricker: Vatten
Äter: havregrynsgröt
Bästa: Alicia
Sämsta: Att jag är så trött
Väder: Underbart!

Om ni inte läst...

artilkeln i Expressen igår så kan ni läsa den här


Expressen idag







I´m a google mama hahaha

Just det ja..

Igår skrattade Alicia sitt första riktigt bubblande underbara skratt!
Jag började nästan gråta...

Lördag

Vilken underbar dag! Jag vaknade på ett strålande humör. Dock efter att jag och Alicia somnnat om en stund. Hon var nämligen hungrig klockan 5 imorse. Och då var inte humöret på topp. Men sen, 8:30 när jag vaknade av att hon låg och kikade på mig och log när jag öppnade ögonen så kan ju dagen inte börja bättre!

Igår fick lill skruttan sin första vaccination. Jag trodde att hon skulle vara hysterisk men hon sa inte ett pip! Så jävla duktig. Dock sa vår sköterska att den sprutan gör tydligen inte så ont men att hon kunde bli lite kinkig och trött under dagen. Ev lite feber också. Men hon var pigg hela dagen och lekte och jollrade som vanligt. Men igår kväll klockan elva så vaknade hon och hade feber. 38,4 så det var ju inte så farligt. Jag gav henne lite alvedon, för det sa barnmorskan att vi kunde göra, och sen la jag mig med henne och vi somnade båda två. Idag är febern borta.

Idag skall vi till varberg. C´s kompis dotter fyller fem år (tror vi) och vi skall på kalas. Antagligen bjuds det på Thai mat. Where there´s food, there´s Anna...

RSS 2.0