Lussekatter

ca 35 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g lätt kesella
2 påsar saffran (1gram)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt kesella, saffran, socker och salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och forma till "katter". Lägg på smorda plåtar. Garnera med russin.
Jäs övertäckta i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg (blanda i lite mjölk i ägget så får bullarna finare färg)
Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter!

image241

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0