Icke

Läkaren gjorde ingenting åt örat. Jag skall komma tillbaka om det inte blir bättre. Daah! Han trodde att det skulle försvinna i samband med förlossningen. Att det alltså var vätska. Inte omöjligt. Jag har ju ingen vätskebrist som ni kanske såg på mina bilder. Haha.

Jag och C åkte ut till Hovås. Vi fick åka hem igen. Det gick inte ens komma fram till parkeringen. Jävla pack som ställer sina bilar högt och lågt. Folk kom knappt ut ju... Jag som ville bada. Satte mig på balkongen istället med herre jösses vad varmt.

261

261 steg blev det i trappan. Jag gick upp två våningar, ner fyra våningar, upp fyra våningar och ner två våningar. Sen var jag tvungen att kissa haha.





Här är vi och steppar.

Vill ni se något roligt? Eller det ser roligt ut fast det är inte så roligt. Gör ganska ont och spänner en del....
Shit load med vätska.



     

Bigfoot...

Stairmaster

Nu skall jag ta upp tipset om att gå i trappor som alla ger mig.
På med sarongen och ut i svalen (trappuppgången).
Jag bor på våning två av fyra. Om jag först går upp till fyran sen hela vägen ner och sen upp till fyran igen och tillbaka in i lägenheten. Undra om det räcker.
Vad tror du bebis? Skall vi promenixa lite du och jag?

Lovar att räkna trappstegen och återkomma.
Hoppas ingen ser mig haha.

Just det ja...

Jag hade ju en tid på vårdcentralen igår. Och ja, distrikssköterskan i telefon sa att det var igår. Jag pratade med henne i tisdags och då sa hon går det bra att komma imorgon (alltså onsdag) 14:15. Minns speciellt att jag fick en tid dagen efter för att det gick så fort. Jag är van vid VC i lövgärdet där du får slänga dig på telefonen för att få en tid.

Anyway. Jag kom dit och gubben i kassan säger:
- Nej du har en tid imon.
Jag blev sur och sa att ni har gjort fel och nu får ni fixa detta. Bla bla bla.
Dem hade inte tid men en sköterska kunde kolla i örat lite snabbt. Bra tänkte jag då vet jag om jag behöver komma tillbaka imon. Hon sa att min trumhinna buktade lite. Att det kan finnas vätska bakom. Så jag skall tillbaka idag i alla fall och träffa doktorn.

Undra vad sköterskan i telefonen tog för piller för tiden jag hade var inte ens 14:15 igår.
Den är klockan 14 idag...


hemma

Japp, ingen bebbe inatt inte... Det är lite konstigt för när jag vaknar på nätterna och är uppe och kissar och lägger mig igen så får jag ont i magen. Typ som en värk eller sammandragning. Men sen kommer det inget mer. Skumt.
Och kissa gör jag. Herregud vad jag kissar. Inatt jag har sovit mellan 2 och 8:30 och jag har vart uppe fyra gånger! Bra att man får vänja sig vid att sömnen rubbas kanske.

Tack för tips som jag får från er! Tips mottages gärna. Det är skillnad på tips och Mrs Know it all.

Igår var jag och Chrille uppe på Östra. Jag misstänkte att det läckte vatten för det har runnit till lite stötvis sådär. Bättre att kolla en gång för mycket än en för lite. Vi kom dit och fick sätta oss i ett rum med en CTG apparat som mäter babyns hjärtljud och sammandragningar. Så skulle jag trycka på en knapp när jag kände bebisen röra sig. Det var coolt. Den annars så vilda lilla skrutten sov ju såklart men lite rörde den sig. Jag var lite förvirrad varför vi fick sitta med en sån apparat när jag undrade vad det var som rann mellan bena. Chrille skrattade. Haha.
Dem kollade det ev vattnet också men dem sa att det var inte fostervatten utan vanliga flytningar. Helt normalt under slutet av graviditeten.
I morse kl 8:30 så ringde den barnmorskan som vi träffade igår och frågade hur läget var. Under kontroll sa jag. Hon sa att om det rinner idag igen så får vi åka tillbaka upp och kolla igen.
Fattar inte riktigt varför eftersom det inte var något igår. Men bäst att göra som dem säger kanske.

Idag står det inte mycket på schemat. Planen var att föda barn.
Men vi får avvakta och se...

30 juli

1 dag kvar till det totalt onödigt men förföljande "Beräknat förlossningsdatum". Varför ger dem en ens ett sådant? Så få som föder på exakt utsatt dag ändå. Dem kan lika gärna säga vilken vecka man skall föda i. Alltså kalendervecka, inte graviditetsvecka.
Det känns i alla fall som att den här lilla sparveln aldrig vill titta ut. Både i söndags och måndags gick jag och Chrille långpromenader. Långt för att va höggravid i alla fall. I söndags gick jag i en massa trappor också. Tror ni det händer något? Nej. Alltså jag flippar över om jag skall vara gravid i två eller tre veckor till. Jag orkar inte. Då kommer jag inte vara en trevlig prick. Känner mig redan som ett monster som ryter åt folk för minsta lilla.
Men ORKA få frågan "har det kommit någon bebis?"
Ja den kom för ett år sen men jag har inte berättat något.
Vad fan tror folk....

På mig låter det som att jag hatar bebisen men det gör jag verkligen inte. Men jag vill ha den utanför min kropp nu. Pussa krama och älska den utanför magen.

Badat

Första doppet i år!
Jag och Chrille åkte ut till Hovås och badade. Var tvungen att välja ett ställe med sandstrand för att hoppa från klippor går bort när man är höggravid hehe. Där har dem i alla fall både och men vi la oss med alla barnen vid sandstranden. Vi åkte ut ganska sent typ vid fyra så vi satt en stund och sen badade vi. Så skönt det var i vattnet! Kanske var alla ungar som hade pissat det varmt haha.
Nej skämt åsido, det var riktigt gött. Skulle vilja åka ut imon med faktiskt. Men vi skall tvätta och jag fick en tid till vårdcentralen klockan 14:15 också. Men efter det kanske? Ett kvällsdopp.
 
Nu håller vi på och lagar mat. Torskgratäng med potatis. Smask.

Hett igen...

Jag som var glad för att det var moln och vind ute idag. Sen kom det regn och jag blev ännu gladare. Nu är det hett som fan igen.
Tänkte ändå sätta mig och lapa sol en stund. Får se hur länge jag pallar.
Har ringt vårdcentralen också för det är nåt skumt med mitt öra. Det låter som att någon sitter och gnuggar med en trasa inne i örat. Mindre skönt. Har haft det sen i lördags och nu flippar jag snart över. Dem skulle ringa tillbaka vid halv fyra tiden sa dem så får vi la se om jag kan få en tid imon.

Tisdag

Vaknade tidigt idag och ser till min glädje att vinden blåser i träden och det existerar moln! Jag trodde dem hade gått upp i rök. Befrielse!
Igår var vi på kontroll hos BM. Allt var bra sa hon. Babyns hjärtljud låg på 146 och magen hade växt en cm sen sist. Men jag blir så jävla trött på sjukvården. Alla säger olika saker om allt. Vad fan har dem inte gått samma utbildning med samma läroplan? Nej pratar man med den ena sköterskan säger hon en sak och pratar man med en annan så säger hon en annan.
Plus alla dessa allmänvetare runt omkring en också. Icke sköterskor utan vanliga människor som tror sig veta allt. Ge mig styrka.

Efter vi hade vart hos BM åkte vi till Röda Sten och lunchade. Sen tog vi en promenad bort till nya varvet och satte oss där en stund kollade på fina båtar. Alltså, folk badar nere vid Röda Sten. Är inte det ganska äckligt? För er som inte vet vart Röda Sten ligger, det ligger precis under Älvsborgsbron. En bro som förbinder människor med djuren (Fastland och Hisingen) Det ligger alldeles nära Tysklandsterminalen och Danmarksterminalen så det åker stena båtar och grejer där. På Hisingen sidan ligger det raffinanderier. Fräscht att bada? Nja....
Det lär vara så förorenat att om man ens doppar tårna där så trillar dem nog av.

Inatt har jag sovit så gött. Jag köpte en fläkt i lördags och den har stått på konstant sen dess. Alldeles svalt i sovrummet inatt. Dock har jag vart på toa tre gånger. Jäkla spring.
Idag vet jag inte vad som händer. Inte så mycket skulle jag tro.
Ha en bra dag allesammans.

Snälla söta rara...

Nu får nu ursäkta mig men sluta fråga om bebisen har kommit än.
När bebisen har kommit så kommer jag vara vara världens gladaste och stoltaste mamma så hur skulle det då kunna undgå någon?
Jag går och väntar varje dag på att det skall sätta igång och att få sms och frågor "Har det satt igång än?" gör mig bara irriterad.

Man fattar inte sånt här förren man är där själv.

Pirrigt

Igår var det kalas hos min svägerska. 26 blev hon. Snart är jag också där men inte än. Mycket viktigt att man får vara 25 tills absolut sista dagen. Sen går det liksom bara utför. Närmre 30. Hua..
Vi fick grillat och det var så gott! Dem hade dukat ute men det fick dem ändra sen. Det var ju helt sjukt varmt (och det är det idag med). Jippi KiYa mother fucker.... Stackars bebisen var så lugn igår hela dagen. Säkert alldeles utmattad. Jag drack mycket vatten. Tänkte på den lilla ärtan. Men på kvällen ville den ha lite uppmärksamhet för då levde h♥n loppan.

Idag skall jag hem till mamma och pappa och vara där och sova över. Chrille skall ju gå på Iron Maiden på Ullevi. Måste säga att det känns pirrigt och nervöst att inte ha han vid min sida hela dagen om något skulle hända. Jag menar om babyn beslutar att den vill komma ut. Nu kommer jag ju vara i säkra händer hos mor och far. Men tankarna går. Tänk så pajar telenätet inne på Ullevi (eftersom det är så mycket folk) så jag inte kan få tag på C? Tänk så hinner han inte till förlossningen? Det sista är nog ingen risk, men jag tänker på det ändå.
Men det blir nog bra detta. Vi får la se vad bebis bestämmer sig för att hitta på idag.

Jag och mamma skall åka till hennes väninna och beställa stolen till Biancas dop så jag det det fixat.
Jag skall även iväg och köpa mig en fläkt. Den här värmen kan ju ta livet av folk.

Dessutom...

Försäkringskassan kan också dra åt helvete. Hur måna gånger skall man behöva skicka in papper om inkomst till dem? Hur många gånger skall jag behöva säga att jag intye jobbar på Volvo personvagnar AB utan på Volvo Lastvagnar AB. Och jag tjänar inte 270000 om året. Jag tjänar mer. Är det så svårt att fatta?
Jag spottar på allt och alla idag.
Ursäkta mig.

Flippar över

Jag flippar fan över. Det är så jävla horvarmt så jag döööööööör!
Värmen kan dra åt helvete.

Vecka 40

Barnet:

Ca 50-52 cm och 3.5-4 kg. Barnet fyller ut hela din mage. Allt är klart. Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött? Förvärkarna påverkar livmoderhalsen att mjukas upp och kortas av. Ändå är det inte konstigt om du får vänta ytterligare en vecka eller två på ditt barn. Glöm inte att det är helt normalt att passera utsatt datum för förlossningen. Det allra bästa för både dig och barnet är att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till. 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38. Även om det kan kännas hopplöst tungt att passera sitt förlossningsdatum kan det vara en tröst att veta att 90 procent av allt kvinnor som passerar vecka 40 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen.


Mamman:

När förlossningen väl startar kommer du att förbruka ungefär 500 kalorier i timmen. Det är ett maratonlopp att föda barn och det är en bra tanke att du skall förbereda dig för ett sådant. Vila mycket, ät bra och lagra kolhydrater så kommer du att orka bättre. Förbered dig väl och kom ihåg att din kropp är skapt för att föda, bara du låter den. Möt den första värken med mod, tillit och fokusera på din uppgift. Du har något stort och överväldigande att se fram emot. Att föda är en sak. Men det är först efteråt, när barnet äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar. Nu är ni mamma och pappa!
Lycka till!


Grattis Malin

Idag fyller Malin år!
Hipp hipp Hurra!
Vi ses sen! Hoppas du har gjort en stor god tårta :P


På väg hem till mig

Jag har beställt hem en locktång. Vad fan då för tänker ni?
Men såna lockar som den ger har ju inte jag. Den här ger typ vågigt hår. Dessutom håller mina lockar på att försvinna eller nåt.
Anyhow. Jag kom över den billigt  via halens.se. Där kostade den 299 kronor. Jag hittade en rabattkod som gav 100 kronor rabatt också plus att man fick två vita underlakan med. Vet inte vad det var för storlek på dem men skit samma. Dem var ju gratis plus att kalaset blev billigare.
244 kronor gick allt på med frakt och allt. På OBH nordicas hemsida står det att locktången kostar 399.
Har jag fyndat eller what?


500 kalorier

Läser på libero.se att när förlossningen börjar så kommer jag bränna 500 kalorier i timmen.
Så om min förlossning tar 10 timmar så blir det 5000 kalorier.
Jag kommer se ut som ett russin både här och där när vi åker från förlossningen.

Bönhörd?

Det verkar som att jag har turen på min sida idag.
Nu kommer det moln!
Då skulle jag även önska att bebisen tittar ut idag eller imorgon.
Tack på förhand.


yeeeeey

Strålande sol.. yeeey. NOT!
ORKA med 30 graders värme nu. Fan, kunde det inte fortsätta vara halvdant väder med blåst och moln?
Solen är välkommen tillbaka när jag gått ner 10 kilo och pluppat ut bebben.

Men grattis till alla er andra soldyrkare!

En jäkla djungel

Idag har jag och Chrille vart på informationsträff hos försäkringskassan. Shit sicken djungel det är med att ta ut dagar hit och dagar dit. Man blir förvirrad. Jag har ju glömt att anmäla till f-kassan hur jag vill ta mina dagar efter havandeskapspenningen så det fick jag sätta mig och göra nu. Ringde dem i måndags om att få hem papper men dem är inte snabba alltså. Så nu laddade jag ner bank-ID så får vi se hur smidigt detta blir. Om det blir rätt eller inte...
Jag vill ta fyra dagar i veckan bara. Undra om vi har råd.... jag gjorde det nu i alla fall.

Efter vi hade vart där drog vi och käkade på DaMarcos här nere vid Mariaplan. Jag åt schnitzel, stekt potatis och bearnaisås. Smaskigt värre. Sen köpte jag en godispåse och ikväll skall vi kolla på skräckis. The excorsism of Emily Rose tror jag den hette. Hjälp...



UNGJÄVLAR

Läser på GP.se att det är två ungdomar på moppe som har slagit sönder rutor och bucklat plåten på ett 20-tal bilar här i Majorna inatt. Längs Bankebergsgatan och Kennedygatan. Det är här vi bor! Nere vid våran gamla etta. Jag kikade ut från balkongen och bakom vårt hus har dem inte vart dem små asen i alla fall. Här står både min och Chrilles bil orörda.

Vad fan är det med folk nu för tiden? Ge sig på oskyldiga människors bilar. Kanske skall vara glad att dem inte ger sig på levande ting i och för sig men ändå. Skadade jävla ungar.
Både synd och tur att man inte fick tag på dem jävlarna...

Måndag

Idag tog jag och Chrille en promenix ner till Röda Sten och satte oss där i en timma och fikade och pratade och hade det mysigt. Så skönt att bo så nära vattnet. Det går ju visserligen inte att bada där men det är en skön känla när man kommer ner. Mysigt och avslappnande.
Promenerade vidare och gick in i små gränder nere vid klippan. Där upptäckte vi världens mysigaste små hyreshus. där nere vill vi bo. Fet chans att någon ger upp en sån lägenhet... Helt mysigt var det. Typiskt att jag inte hade kamera med mig... Skall fota en annan dag och visa.

Vi var ute i två timmar och på vägen hem var jag helt slut. Mina fötter var hur svullna som helst och mina händer också. men det var gött att komma ut och röra på sig. Tröttnat på soffan nu.
Ikväll blir det film här hemma. Antagligen kommer jag somna tidigt också...
 
10 dagar kvar? Kom ut lilla bebis!


Snilleblixt

Sitter här och tänker på doppresent till lilla Bianca.
Så kom jag på det optimala. Jag skall ju såklart beställa något handmålat från mammas väninna! Hon målar så fint och är så duktig. Det blir nog en liten stol eller pall. Hade velat ha en liten gungstol men då springer nog priset iväg för mycket. Nu sitter jag och försöker bestämma motiv bara. Kräsen som jag är.


Mrs Rabbit motiv kanske?
Jag gillar ju inte Nalle Puh och sånt trams. Mer fina gammaldags figurer isåfall. Dessa fastnade jag för direkt!
En väldig fin och personlig dopgåva!

Fastnade även för Sandras förslag om sagoböcker där man skriver in barnets namn i sagan. Kanske blir en sagobok också...

Vilken ära!

I morse när jag satte på min telefon så kom det ett MMS med en bild på söta lilla Bianca följt av texten:

"Hej Anna! Jag undrar om du vill bli min gudmor! Det skulle göra mig och min familj så glada. Kram Bianca".

Jag blev jätteglad och lite rörd. Såklart att jag vill bli hennes gudmor! Så jag ringde Linda och tackade och sa ja.
Dopet blir i början av september så då blir det en tripp ner till skåne.
Nu letar jag febrilt efter en mycket speciell dopgåva.
Tips mottages!

Varberg

Som jag skrev igår så drog vi ju till varberg. I bilen på vägen ner så fick jag SMS av Sandra. Hon skulle också dit och vi bestämde oss för att ses. Skitkul!

Vi kom ner till C´s kompis och käkade mat. Så underbart god Thaimat dem har på det stället. Det var lite folk där som Chrille känner. Några av dem har jag träffat tidigare. En kille ringde dit sin flickvän som hade med sig deras son som bara var fem veckor. Sicken liten fjärt! Så söt. Jag tänker att den där lilla spädbarnsperioden bara är några veckor men han var fortfarande så där liten och oskyldig. Söt! Nu längtar jag ännu mer om möjligt.
Vi satt och tjötade och åt tillsammans. Fint väder fick vi också så vi kunde sitta ute.

Lite senare på kvällen så gick jag och Chrille in mot stan för att titta på lite bilar och träffa Sandra =). Det var en jävla massa raggare med såna riktigt gamla amerikanare. Coolt faktiskt. Jag är ju ingen bilfantast direkt men såna bilar är fina att titta på.
Till slut hittade vi stället som Sandra hade gömt sig på och shit vad kul det var att se henne igen! Om jag inte är helt ute och cyklar så var det la studenten senast och det är hmm... sju år sen. Skrämmande. Ändå är vi fortfarande så unga och snygga Sandra! =)
Vi satt och pratade en stund med Sandra och Andreas innan dem skulle ge sig ut på stan.
Så roligt att se dig bruden.
Borde man inte ta och fixa ihop en reunion med alla? Boka bord på nån restaurang och bjuda alla från klassen? Behöver inte vara så avancerat liksom? Vad tycker du?

Vi kom hem inatt vid halv 2 ungefär. Jag som inte tycker om att köra på motorvägen i mörker, paranoid för alla djur, åkte ju givetvis på världens regnkaos som inte gjorde saken eller sikten bättre. Men vi kom hem. Välbehållna och jag stupade i säng efter en hel och härlig dag hemifrån.

Chrille har underbara vänner och Thailändare är dem mest vänliga människorna som finns!

Rastas

Nu skall jag och min livskamrat åka till Varberg. Dags att rasta mig. Barnmorskan sa varannan dag. Men denna veckan har jag gjort nåt varje dag faktiskt. Inte hela dagarna men småsaker alla fall.

Så nu skall sjölejonet rastas för dagen.
Tjing på er.

Vecka 39

Nu är det fredag och vecka 39

Barnet:

Vid den här tiden brukar det vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.


Mamman:

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi "boar" och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.


Dagen

Har vart hos brorsan en sväng idag. Tog en fika plus att jag och Håkan var iväg och fixade present till hans fru. Shit vad vuxet att ha en fru =).
Hem efter det. Trött som ett ägg. Väckte Chrille och var uppe en stund sen la jag mig på soffan och sov middag. Vet inte riktigt hur länge jag sov men skönt var det alla fall. Det är ungefär så mina dagar ser ut nuförtiden. Jag gör nånting en stund. Sen sover jag ungefär lika länge. Men det är bra säger dem. Måste samla kraft inför förlossningen. Jag har inte jättestor lust att vara bland folk heller. Det känns som att alla tittar på en och tänker "Shit, hon spricker snart". Kan inte påstå att jag känner mig attraktiv. Vill ha ut babyn och jag vill ner i vikt. Det tär på självkänslan att lägga på sig x antal kilon. Don´t get me wrong, det är värt varenda ett kilo men nu vill jag ner.
Hoppas att jag får tillbaka min ork inte alltför länge efter babyn är född.

Igår var faster här och hälsade på. Mycket mysigt. Fick en så söt nalle till babyn som får bli en barnvagnsmobil. Skall fota den och visa er.
Nu skall jag sno TVn av min kära och kolla på Sex and the city.

Tjing och Natti

Det går bra nu...

Det går bra för Liseberg nu.
Häromdagen pajade Rainbow rätt fett och nu har tornet fastnat 48 meter upp i luften. Ingen större fara egentligen men kanske inte vad Liseberg behöver just nu....

Det går bra nu kompis det går bra nu som Petter hade sjungt.

Pannkakor

Håller på och steker pannkakor här hemma. Gott det skall bli. Sånt jäkla jobb bara.
Kommer ihåg i USA när jag gjorde pannkakor till Joey nästan varje morgon. Jag var en jävel med stekpannan skall ni veta. Musse Pigg pannkakor och elefanter och dylikt. Allt var ju tvunget att se ut som djur. Dock är det lättare med amerikanska pannkakor eftersom dem är tjockare.
En gång glömde jag att pannkakan skulle se ut som ett djur. Jag sa att det var en måne.
Men jag kommer inte ihåg om det gick hem...

Söndag

Sovit som en gudinna inatt! Vi la oss innan midnatt och det hör verkligen inte till vanligheterna. Gick upp klockan 10 idag. Så jag hoppas att jag slipper vara så trött idag som jag var igår.

Igår gick vi och käkade på Götas. Jag åt deras goda pasta med räkor, kräftstjärtar, rödlök och hummersås. Satt fin fint.
Igår var bebisen igång hela dagen nästan. Sparkade och rörde sig och levde loppan. Kan du inte ta och komma ut snart vilding? Här ute finns mer yta att röra sig på vettu!
På kvällen kollade vi på en film men orkade inte kolla klart. Den va ganska kass också för den delen. Life Aquatic hette den. Fråga inte vad den handlade om.

Vill väcka C med frukost. Men fan vågar väcka den björn som sover.
Ser att det skall bli mulet väder hela nästa vecka.
I like!

Vilken skribent


Måste tipsa om en blogg som jag läser.
Hon skriver så bra och så roligt. Inlägget om sverigedemokraterna är så klockrent.
Låter som riktiga sverigedemokrater i mina öron.
Som folk från Kärra och Torslanda ungefär. Icke att förglömma Tvååker eller Rannebergen. I Rannebergen finns väl dem flesta sverigedemokraterna har jag för mig
Gå in och läs!

Åskar det eller?

Hör suspekta ljud komma utifrån. Åskar det eller?

Bakade ut surdegsbrödet i morse. Gott blev det men dem hade skrivit i receptet att det skulle bli fyra limpor på en långpanna. Så jag la ut fyra längder. Tjena. Dem blev ju as små. En halv limpa till frukost typ haha.
Små söta bröd.

Är så trötter idag. Sov mellan halv fyra och fem. Chrille fick komma in och väcka mig. Så nu ahr jag duschat och hoppas att jag kommer känna mig som människa snart. Det är jobbigt när man är så trött så man inte ens orkar med sig själv.
Sen skall jag och Chrille gå och käka nånstans här i krokarna. Det är typ det jag orkar med idag.

Nu måste jag paketera mina gigantiska limpor ;)

Mamma Mia

Ikväll var jag med hela min familj på Mamma Mia på bio. Vilken film. Fantastiskt bra! Såg ju musikalen när den gick på Scandinavium. Nu är den ju snart tillbaka. Dock på engelska. Jag såg den svenska. Det var något av det bästa jag sett ever!
Anyway, filmen var lika bra. Nästan. Musiken är ju helt sjukt bra. Tänk vilka cash dem drar in på ABBA konceptet. Fortfarande. Trots att ABBA inte funnits på X antal år.
Gå och se filmen!



Tidigare under dagen så var Anita här och hälsade på. Så kul att träffa henne igen. Vi hade inte träffats den vi var i stockholm tillsammans i januari. Fy skäms på oss.
Sen får vi träffas massor bruden!
Nu händer det inte mycket.
Hörs imon kanske.

Sånt har dem tid med

Jag skickade in mitt erkännande till polisen om fortkörningen för två dagar sen.
Idag kom räkningen.

Helt jävla otroligt. Såna skitsaker har dem tid att sitta och fixa med. Annat är det när någon har blivit utsatt för ett brott. Då kan man få vänta i evigheter på upprättelse.
Fy fan alltså. Vilket samhälle vi lever i.
Skrämmande...

Vecka 38

Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föder i den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.


Mamman:

Hos rökande mödrar ses ofta kalkinlagringar i moderkakan. Följden blir att den inte fungerar lika bra. Nu när barnet behöver extra mycket näring kan det hämma tillväxten och kanske leder det också till att barnet inte orkar med ett förlossningsarbete lika bra som den annars skulle ha gjort. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.



Idag får ni en påklädd bild


Namn

Vi har såklart några namn på listan men bestämt oss har vi inte gjort. Det gör vi nog inte förrens vi ser den lilla krabaten.
Surfar runt på nätet nu och letar efter namn eftersom vi inte vill ha ett allt för vanligt namn.
Man blir chockad över vad som finns alltså.

Kvinnonamn:
Det finns en person som har namnet Balle.
Tre pers har namnet Anus.
En person heter Bajen.
Brummelisa, en person (haha)
En person heter Dr.
21 pers heter Gay!
Hora finns det visst en person som heter också.
Pippa - En person

Mansnamn:
En som heter Barbapappa.
En person som heter Bebis (Kul när han e 14)
Bög - En person
3 personer heter Chewbacca.
Gay-Olof heter en person (hahaha)
Fyra pers heter Polis.

Listan kan göras lång.
Hittade ingen driekt inspiration dock.

Läs själva här.

Bakning

Japp, nu är det bakning på schemat igen. Surdegsbröd denna gången. Önskemål från herrn i huset. Har aldrig bakat det innan och det känns som ett sånt projekt eftersom surdegen skall stå i ett/två dygn först. Så jag tänkte baka ut det på lördag. Då har det nog fått sig en redig smak.

Nu skall jag tvätta mig. Sen hämta mitt täcke och kudde och lägga mig på soffan. Är så glad att det går två Sex and the city avsnitt så här på kvällen. När dem är slut så är det bara en timma kvar till C kommer hem. Saknar han på dagarna. Tråkigt att vara ensam hela tiden. Folk har ju inte vett att höra av sig heller och jag är trött på att vara den enda.

So long!

Ett år

Idag är det ett år sen jag skrev det första inlägget på bloggen.
Här kan ni läsa det

Utslagen

Somnade på soffan förut. Två timmar. Lite att ta i kanske. Sov mig genom middag och allting. Så nu blev det en snabb omelett till middag. Omelett med skinka, tomat, lök och ost. Smask.
Jag är helt slut idag. Hoppas jag håller mig trött så kryper jag till kojs tidigt ikväll. 

Ändrade planer

Vi åkte iväg idag för att hyra bilbarnstol.
Men stället vi skulle hyra på hade semesterstängt. Så vi köpte en på babyproffsen. 995 spänn kostade den. Inte så farligt tyckte vi. Håller i fem år. Förhoppningsvis har vi fler barn inom fem år.
Det var lite konsigt för bältet i min bil var ganska kort. Amerikansk bil och kort bälte går inte ihop. Feta amerikanare skall ju ha långa bälten. Så var det på volvo. USA bilar hade längre bälten än andra.
Men nu räckte det  ju såklart. Fick sätta bältet där bak först bara.

Brio Primo Babyskydd 0-13 Kg, Base säljes separat. Grön

En sån blev det. Grön och fin!

Så bebis! Nu kan du komma för nu är ALLT klart för dig.


Framkallning

Digitalkamera i all ära men det var fan bättre förr när man hade dem gamla hederliga filmrullarna. Sprallig och förväntansfull var man när man hade knäppt upp en rulle och åkte raka vägen till affären för framkallning. Nu är det bara ett projekt. 350 bilder sitter jag och laddar upp här nu. Jössenamn. Och tänk, jag köpte min kamera för 2 månader sen. Tänk när babyn kommer. Då måste jag framkalla varje månad annars blir det knas.

Snabbt går det ju inte heller...
En timma Sex and the city nu. Sen kanske bilderna är klara!

Kan man vara helt redo?

Sitter och väntar ut tiden nu bara känns det som. Denna eviga väntan är jobbig. Jag vill ha ut bebisen. Jag pratar med den. Klappar magen och säger "Kom ut snart, vi vill träffa dig". Undrar om den förstår.
Om jag hade fått bestämma så hade jag velat ha ut bebisen imon. Men samtidigt så tänker jag shit. Förlossning. Redan?! Men kan man verkligen vara redo för en förlossning? Jag vet ju faktiskt inte vad som väntar mig. Har ingen aning om hur det kommer att kännas, hur ont det kommer att göra. Hur lång tid det kommer att ta. Bara allt går bra. Det är det enda jag bryr mig om. Att bebisen mår bra.
That´s all...

Snart bor du med oss

Det börjar märkas att det snart bor en liten knodd hos oss. Allt börjar komma på plats och står och väntar på den lill*. Inklusive jag och C.





               





Första nallen från pappa



Första nallen från mig. Köpte den på Bukowski i Gamla Stan stockholm.



Det står en väska packad här hemma. Redo för BB.
Jag vill åka idag!

Fröken kriminell

Idag damp det ner. Förbannade jävla brev från polisen.
Blev ju fotad av en fucking jävla kamera den 6e juni. Trodde jag hade kommit undan eftersom det har gått en månad. Men icke.
16 km/h för fort. 2800 spänn.
Dyr jävla fotograf. Rekomenderas icke!
Så nu är jag "Skäligen misstänkt för hastighetsöverträdelse".



Dem måste ha letet igenom varenda arkivbild på mig också för att ha något att jämföra bilden med. Det där är ett passfoto på mig. Gammalt som gatan. Dem lär ju ha kollat på mitt körkortfoto (där jag ser svart ut) och tänkt att "Nej här får vi nog leta vidare". Snutjävlar.
Och pappret skall skickas in som ett erkännande. Så fotot får jag inte ens behålla...
Sug ***.

guess who´s back?

Får la försöka ta mig i kragen. Kan inte direkt påstå att jag är motiverad att blogga. Men om jag kommer igång så kanske det släpper. Jag har tröttnat på skiten helt enkelt. Tråkigt. Ser att jag har besökare men få som gör sig hörda.

Idag har det vart en lugn dag. Var hos BM i morse för att lämna lite extra prover. Men allt var bra så jag kan pusta ut. Jag och C var och fikade en sväng innan han åkte till jobbet. Sen sov jag middag i en timma typ. Det är det jag har gjort idag. Just det, satte upp några grejer i hallen också. En spegel och tre tavlor.

    

I helgen var jag på en scrapbookingkurs. Riktigt roligt. Fick en del inspiration och kommer nog scrappa en del när babyn har kommit. Ingen idé att köpa grejer nu eftersom allt antingen är blått eller rosa. Jag gjorde en sida med ultraljudsbilderna på babyn i alla fall. Blev väldigt nöjd. Fick fram den där gamla stilen och känslan som jag ville åt.
Funderar på att rama in den faktiskt.

         

Annars har det la inte hänt så mycket.
Jo, igår var C´s pappa och lillasyster här och läkade middag. Första gången jag träffade han pappa! Väldigt trevlig och öppen och det finns stora likheter mellan honom och Chrille i sättet. Han syster fick med sig en massa kläder som jag skulle slänga. Hon verkade väldigt glad och nöjd.
Jag hade lagat flygande Jacob. Lika gott som vanligt.


Vecka 37


Barnet:

Ca 2.8-3 kg. Nu räknas barnet som fullgånget. Om förlossningen startar gör den det i tid, varken för tidigt eller för sent. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.


Mamman:

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.


OBS OBS OBS

VI HAR INTE FÅTT NÅN BEBIS. PALLAR INTE MED BLOGGEN BARA!
När bebisen kommit får ni veta det. Tro mig.
Får se när jag återkommer.


RSS 2.0