Partyhelg

I fredags efter jobbet åkte jag och hälsade på Malin på tjörn. Både hon och jag var barnlediga hela helgen så vi passade på att bara vara och göra saker som föl oss i smaken. På fredagkvällen drack vi vin och åt räkor. Så jäkla gött. Satt och tjötade och bara hade det mysigt.
I lördags var det helt galet väder. Det hade i princip regnat is under natten och det var isgata ute. Vi skulle iväg och kika i en mysig inredningsbutik och fick typ hacka oss genom isen på bilrutorna. Galet. Jag lyckades ramla två gånger haha. Men det gick bra. Som sagt, vi var ute och kikade i en inreningsbutik i spekeröd. Asså den utiken. Herregud. Jag hade kunnat köpa allt! Romantiskt, lantligt, shabby chic. En dröm att driva en sån butik.
Sen var vi och fikade på ett jättemysigt café. Ingen jättetuff lördag direkt.
Men på kvällen var det utgång. Vi var på stenungsbaden och hade sjukt roligt. Jag träffade på 7 pers från volvo! Helt sjukt. Här sticker man från stan för att festa å så har man halva jobbet på partyt. Vi hade så roligt och hann knappt in innan det började raggas. Sicken köttmarknad.
Var hemma vid 4 och vaknade kl 9 imorse. Lite mosig i skallen idag. Imon är det jobb och jag har lite ångest känner jag...

Men Alicia är hemma och det gör mig lycklig. Jag har saknat henne mycket ♥

Klumpig

Igår på jobbet skulle jag krypa under en bil för att montera på insidan. Går ner på golvet och kryper rakt in i dollyn (den bilden åker fram på). Smack, knät rätt in i en jävla järnkonsol. Göttigt blåmärke fick jag.



Har skrivit två skaderapporter de senaste dagarna. Det ska man göra när man skadar sig. Det kan ju vara allt från att få en maskin i huvudet till att ramla. Pinsamt att båda mina skaderapporter handlar om ren klumpighet. Ena dagen gick jag in i en vagn och igår kröp jag in i dollyn... Clumsy?

Lägga golv?

Nu har lillan fått fin ordning i sitt rum. Det enda som ska grejas med nu är lite tavlor och sånt som skall upp på väggarna.
Så nästa projekt är köket. Jag har fått mina nya skåpsluckor och nu skall kaklet målas och det skall läggas golv. Jag bor i en hyresrätt men jag tänker köpa nåt billigt klickgolv. Idag är det blå plastmatta i köket. Grotesk! Som en jävla toalett. Sen måste jag klä om mina stolar och köpa en ny gardin. Men det är ju lätt grejat =)

Fantastisk söndag!

Å vilken härlig dag vi haft idag. Det är såna här dagar man ska ge en extra stor plats i hjärtat. Såna dagar man skall plocka fram när allt känns ledsamt, grått och tråkigt. Alicia har varit supergo och inte alls så trotsig som vanligt. Vi började dagen med en promenad och stannade till vid klippan där vi tittade på alla fåglar som blev matade av en snäll farbror. Alicia var mycket intresserad! Vi gick vidare och runt nya varvet och när vi kom tillbaka stannade vi på lekplatsen vid gröna vallen. Det var så underbart väder ute och solen värmde ordentligt!  Sammanlagt var vi ute i lite mer än tre timmar! Efter lekplatsen gick vi och köpte pizza och gick hem och käkade. Alicia åt som en häst. Gottegrisen ♥

Sen blev det lite lek här hemma. Alicia var inne i sitt rum och grejade och lekte och jag gick in och satte mig med henne. Vi lyssnade på musik och sagor och läste lite böcker. Hon grejademed sina klossar och bäddade ner sina dockor.
Det var längesen jag såg henne leka så här bra! Kanske trivs hon bättre i sitt rum nu när det blivit lite mysigare där inne med mer möbler och en matta på golvet. Jag tycler att det känns mysigare att vara där inne iallafall.









Måste visa den fina förvaringslådan jag fyndade i en liten butik här i Majorna. En stor och en liten. Jag blev förälskad i dem!

Det glädjer mig att...

- delar av min familj kommit hem från Thailand. Bruna och fina ♥
- det numera är ljust ända till kl 18!
- det börjar ljusna redan kl 7 på morgonen
- jag och lillan idag haft en toppendag med väldigt lite trots och tre härliga timmar utomhus!
- solen skiner
- jag har fina vänner ♥
- lillan trivs i sitt rum och leker där inne för fullt just nu =)
- jag har min underbara familj ♥


Vecka tre

Vågen pekar åt rätt håll. Efeter tre veckor med LCHF har jag gått ner 3,9 kilo!
=)

Godmorgon iskyla

-9,8 visar termometern idag. Satan vad kallt. Jag har tänkt ge mig ut på en promenad sen. Behöver ju byta jackan jag köpte till Alicia. Ska se om hon kan ha storlek 110. ANnars lämnar jag tillbaka den och letar efter en annan jacka. Så planen är att promenera in till stan.
Jag har så jäkla ont i ryggen idag. Igår var jag ute i stenungssund och köpte en bokhylla till Alicia (fast utan skötdel såklart) och när vi kom hem skulle ju hyllan upp i lägenheten också. Och jag bar den själv. Inte så smart. Känns i ryggen idag kan jag lova...

Just nu myser jag och lillan framför playhouse disney. Hon blev överlycklig när jag precis kom ut med resterna av hennes lördagsgodis. Ibland får man festa till det. Lika bra att hon käkar upp det. Annars gör jag det haha.

Var ute och hämtade mamma och pappa på flygplatsen igår. Det har ju varit i Thailand med min bror och hans fru. Gött bruna de var. Underbart att ha dem hemma igen. Vi har längtat efter dem. Både jag och Alicia.

Önskar er en härlig söndag!



Íngen ny bild men en bild iallafall. Nu har tjejen en matta på golvet också. Det börjar likna nåt =)

Jackan

Idag åkte jag och lillan ut ich shoppade vårjacka till henne. Jag hade ju spanat in en till henne som jag bestämt mig för att köpa. När kom in på H&M så visade jag lilan jackan och sa
- Titta, denna var väl fin?
- Nej, den är gammal. Vi kan titta på en annan jacka svarade hon.
Men hennes envisa mamma lät henne inte vinna. Denna jackan skulle med hem.
Slog till på storlek 104. Kom hem och fick prova jackan på Alicia. Men den var för liten! Helt tight över axlarna. Så nu är ju frågan ska jag åka och byta den till 110 eller ska vi kika efter en annan jacka??


2,5

Nu skall vi snart iväg på 2,5 års kontroll på BVC. Spännande att se om lillan briljerar eller vägrar kommunicera. Vägning och mätning också. Jag gissar på 94 cm och 16 kg. Sharp.
Ne, dags att röra på sig. Vi ska till mätet säger Alicia.



Puss min fina tjej! ♥

Krama kudden







Statusen på lilltösen hemma just nu ♥

Pysseltjej

Ikväll pysslade jag och Alicia. Jag hittade ett litet Lambi lamm med färgsats som vi satte oss och målade. Alicia tyckte det var jättekul. Hon gillar att pyssla. Rita, måla, greja med klistermärken, playdoh...






Klädskåpet


Har äntligen fått tummen ur och målat klädskåpet i mitt sovrum. Inte helt färdigt dock. Jag måste fixa grejer så att jag kan laga en låda. Men ååå så fint det blev! Jag är supernöjd. Beställde fina knoppar från Lisbeth Dahl också. Det kommer blir superfint! Visar bild när det är klart.
pic1

Såna knoppar blir det på det vita skåpet!

En släng av feber

Igår kväll kände jag mig lite halvmosig. Har inte spytt mer än den där gången i måndags kväll. Men igår kväll fick jag feber. Bara sådär. Vad fan händer med min kropp? Nu mår jag bra iallafall...


Magsjuk?

Igår när jag skulle lägga Alicia så kom det ett sånt jäkla illamående så jag fick sätta mig ner en stund. Sen kom det och gick och till slut spydde jag. Sen spydde jag inget mer men det kom lite illamående underkvällen. La mig runt 22 tiden, redo med en hink bredvid sängen) men natten har varit lugn. Jag har inte spytt något mer. Men idag är jag och Alicia hemma. Vet ju inte om jag smittat ner henne så hon får stanna hemma från förskolan. nte så sjysst att skicka dit henne med magsjukebaciller.
Mår inte helt hundra dock men har fått imig lite frukost. Så nu är det bara att vänta och se vad som händer...

Håll tummarna för mig är ni snälla!
(Och ni behöver inte spekulera i att jag skulle vara gravid, för det är omöjligt)

Tidig fredag kväll

Äntligen fredag.. fast jag skall jobba imorgon. Det är produktiosövertid på volvo och jag behöver verkligen lite komptimmar. Så det blir att pallra sig upp vid 5 tiden imorgon bitti. Så det blir ingen sen kväll för mig ikväll.
Har precis målat naglarna. Väntar på att det skall torka så går jag nog och lägger mig sen...
Hoppas ni får en trevlig helg!


Vård av barn

Gick upp tidigt imorse. 4:55 ringde klockan, som vanligt när jag skall jobba. Gjorde mig klar och väckte lilan med välling på sängen. Som vanligt när jag skall jobba och hon skall till förskolan tidigt. Hon har hostat en del de senaste dagarna och igår sa de på förskolan att hon inte hade varit helt hundra men att jag fick avgöra idag om jag tyckte att hon skulle komma eller stanna hemma. Men imorse när jag väckte henne så hostade hon hysteriskt mycket. Så at hon höll på att kräkas flera gånger. Hon sa att hon inte mådde bra. Mammas lilla hjärta. SÅ valet var inte så svårt. Vård av barn...

Nu sover lillan och njuter av en kopp te. Jag tittar ut genom fönstret och får vårkänslor av den blå himlen och solen som skiner. En känsla som verkar gå i kras i slutet på denna veckan då de varnar för snö och halka. 
Tänkte att vi skulle försöka ta oss ut en liten sväng sen när lillan har sovit. Man får passa på att lapa sol när den kikar fram.


2,5 år. Ingen dans på rosor

Alicia är inne i en sån grym 2,5 års trots. Det känns som att jag har sagt det länge, men det är nog så att hon varit inne i det länge. Men nu är det typ värre än nånsin.
Hon och jag var ute på IKEA idag. Inga konstigheter där. Allt gick bra. Vi var och handlade mat också och inga direkta konflikter där heller. Kors i taket. Men helvetet brakade löst när vi kom hem istället.
Jag hade köpt ett bord till lillans rum. Ett "Lack" från IKEA 49 spänn så hon kan sitta och greja med sin lilla servis. Bjuda på fika, sitta och rita kanske... Iallafall. Vi kom hem och jag satte ihop bordet och ställde det vid lillans fönster och sa "Det här blir väl bra?" till Alicia. "Nej, det ska stå här" sa lillan och pekade mitt på golvet i rummet. "Nej, sa jag. Där kan det ju inte stå". "Jo, sa Alicia" "Nej, sa jag" Sen var fan lös. Wäää wää... Jag tog bordet, ställde det i mitt sovrum, stängde dörren och sa: "Bra, nu har du inget bord alls" Holy crap sicket liv det blev i luckan. Det slutade med att hon fick sätta sig på sitt rum och efter typ 10 minuter kom hon ut och sa förlåt.
Vad gör man??
Det här var inte det enda. Det ena har avlöst det andra idag. Hon fick gå från matbordet idag eftersom hon bara satt och slarvade med maten. Spottade maten i handen och kladdade. Kastade i sig maten som en vilde.
Vi gick och skule hämta ett paket. Lillan vill inte hålla handen när vi går över vägen. Jag håller i henne såklart men det är så tröttsamt med ett barn som skall slingra sig ur ens grepp vart man än går. Strax innan vi var hemma tyckte hon att det var en bra idé att halvt lägga sig i en vattenpöl.
GAH!!

Det blir semester att komma till jobbet imorgon...



Liten och oskyldig...
Jag älskar tösabiten mer än livet men ibland undrar man vad det är för ett itet monster som flyttat in ♥)

LCHF meny vecka 6

Fr= Frukost
Lu= Lunch
Me= Mellanmål
Mi= Middag

Frukosten på veckorna är simpel eftersom det skall vara lätt för mig att ta med till jobbet. Och avocado som mellis är också återkommande. Gott som skam och det enda jag har kommit på än så länge som inte behöver förvaras i kylskåp. Hinner inte springa till lunchrummet på sista rasten på jobbet.

Måndag:
Fr
   Naturell yoghurt 3% fett med blåbär, hallon och kokos.
Lu   Fisksoppa
Me  Avocado
Mi   Köttfärssås med broccoli
      
Köttfärssås:
500 gram blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche 34%
En skvätt vispgrädde
Tomatpuré
Salt, peppar, oregano

Koka broccoli och blanda ner i köttfärssåsen när den är färdig.


Tisdag

Fr  
Omelett med rökt skinka och ost
Lu   Köttfärssås med broccoli
Me  Avocado
Mi   Kycklinggratäng med bacon


Onsdag

Fr
   Naturell Youghurt med blåbär
Lu   Kycklinggratäng med bacon
Me  Keso och ett kokt ägg
Mi   Köttbullar och blomkålsmos


Torsdag  

Fr    Äggröra och bacon
Lu    Köttbullar och blomkålsmos
Me   Avocado 
Mi    Kycklingwok med cocosmjölk

Kycklingwok med cocosmjölk:
3 kycklingfileer
Matolja
Mixade wokgrönsaker
1 burk cocosmjölk
Grön curry paste

Fredag

Fr   Yoghurt med hallon, blåbär och kokos
Lu   Kycklingwok
Me  Avocado
Mi   Grillad/Stekt laxfilé med sallad och kall sås

Lördag

Fr   Ägg och bacon
Lu   Lax och sallad
Me   ?  improvisera!
Mi   Tacos! Fast utan skal och bröd...

Söndag

Fr   Omelett med ost, tomat och rökt skinka
Lu   Improvisera
Me  
Mi  
Skinkgratäng

(Sorry men inspirationen tog slut, och på helgen är det lättare att improvisera med maten. Använd sidan där alla recept jag länkat till finns. Den sidan är grym!)

Till lillans rum

Fasen vad jag vill få klart i Alicias rum. Jag känner att det är det som får prioriteras här hemma nu tror jag... Tänkte åka och köpa ett bord till henne imorgon. Det blir ett billigt bord i serien "Lack". 49 kronor. Ser ingen anledning att betala dyra pengar. Hellre att hon kan sitta där och måla och rita och när bordet är för slitet/förstört kan man köpa ett nytt.


Sen behöver hon en matta och lite förvaringslådor osv.
Jag tror fasen att jag skal klicka hem den där vimpeln asså...
(eller inte såg jag nu... det skulle gå på 234 spänn med frakt.. Jag skall sy en egen!!)

LCHF

I måndags körde jag igång med LCHF. "Low carb high fat" diet. Den går ut på att man äter lite kolhydrater men mycket fett. Jag har ju provat dieter innan men jag måste hylla denna dieten! Man får äta så jäkla god mat och jag har inte gått runt och varit hungrig som man lätt kan göra med andra dieter.
Jag vägde in mig i måndags morse och så vägde jag mig imorse igen. -2,5 kg denna veckan! Fasen vad underbart och vad peppande. Mitt mål är att gå ner 10 kg och jag skall fixa det innan maj månad. Än har jag inte börjat träna eftersom jag har varit ganska matt i kroppen. Det märks att kolhydrater ger energi om man säger så. I onsdags var jag helt slut på jobbet. Jag orkade knappt lyfta varken ben eller armar. Men nu känns det bättre!

Jag har fått med mig Sara på dena här dieten också =) Tanken är att vi skall vara smala och snygga till hennes bröllop i juli. Jag skall ju vara tärna =)
Så nu gör jag en kategori som heter LCHF där jag kommer lägga in veckomenyer och allt annat jag kommer blogga om LCHF. Så om någon annan vill hänga på så let us know!

Hej lördag!

Hej på er.
Lördag idag. Fasen vad gött med helg. Det känns att jobba heltid och det är riktigt tråkigt när lillan är hos mig under veckorna när jag jobbar för det finns liksom ingen tid över känns det som. Den enda tiden jag har med henne är helgen. Så den är dyrbar ♥

Idag skall vi verkligen mysa till det. Vi har en date med Tess och Melissa och vi skall gå på bio. "Var inte rädd långa farbrorn" ska vi se. Alicia är lyrisk och har beställt godis, popcorn och cola hehe. Så det blir till at käka snabbt eftersom filmen bara är 43 minuter. Just nu håller vi på och tvättar och Alicia satte sig just för att se på Pettson och Findus. En ny favorit här hemma.

Hoppas ni får en skön lördag!



Alicia vinkar till er!

RSS 2.0