Hos mamma och pappa

Jag och Alicia är hemma hos mamma och pappa nu. Lillan sover middag och vi har kollat på kort från deras Vietnam resa. Dem är bruna och fina och verkar ha haft det bra.
Vi åkte språvagn hit, jag och Alicia. Det var ett äventyr i sig. Linje 1, 4, 5 och 11 var dem enda som gick i trafik idag (normalt sett finns det 13 linjer). Vi fick åka från Majorna in till stan och sen byta vagn i stan för att ta oss vidare. Som tur var slapp vi stå och vänta på spårvagnarna så länge. Jag hade bara pulkan med mig, ingen idé att ta barnvagnen i all denna snön. Det sjuka är att det snöar fortfarande.

Nu lämnar jag tillbaka datorn till pappa så nu blir det tyst härifrån ett tag. Jag skall fixa våran så fort jag får tummen ur.
Ha det bra så länge!

Baka kaka

Alicia vaknade från sin tupplur strax innan halv tre. Pigg och glad så vi satte igång att baka en kladdkaka. Hon är verkligen duktig. Hon hjälper till att hälla i ingredienserna och håller i elvispen (tillsammans med mig såklart) när smeten skall vispas. Men det bästa av allt var nog att få slicka på visparna!





Den lilla rackaren e snabb som blixten. Jag gick för att hämta kameran när hon slickade visparna och då hann hon doppa ner vispen i smeten igen haha. Gottegrisen!
Vi skall fika sen så hon får smaka på sin hembakade kaka =).

Kaos!

Herregud vad mycket snö! Det har i princip vräkt ner hela dagen! Jag gick ut en sväng till affären förut. Jag hann inte komma så långt innan jag joinade två vänliga människor som hjälpte en man som kört fast med sin bil i backen. Vi skottade och putte och till slut kom han loss och backade ner för backen istället för att köra upp för den. Varför ens ge sig ut? Spårvagnarna går tydligen inte heller, jag mötte inte en enda när jag ute iaf. Det spelar ingen roll hur förberedda denna staden är på snön. Det slutar alltid i kaos ändå! Jag funderar på hur jag skal komma till jobbet på måndag. Jag vägrar köra och jag vill helst inte ens åka (speciellt inte med dem kllarna som jag samåker med) och då är det enda alternativet buss och frågan är om den ens kommer gå. Whatever. Det är 2 dagar till dess.

Vi kör en mys innedag idag helt enkelt. Har läst böcker och kollat på saltkråkan och det är väl ungefär så denna dagen kommer se ut. Nu sover lilan middag. Jag tänkte att hon skall få hjälpa mig att baka en kladdkaka sen. Det blev inget besök hos mamma och pappa varken igår eller idag. Vi får se hur det ser ut imorgon...

Ha det gott mina vänner!

Tävlar

Jag är med och tävlar hos Älskade Hjärtegryn om ett par übersnygga byxor till Alicia. Håll tummarna!

Lilla Anna

Alicia har fastnat för "Lilla Anna och långa farbrorn". Hon älskar dem böckerna och hade hon fått välja så skulle vi nog läsa dem hela dagarna. Jag googlade runt lite på nätet för att se om jag kunde hitta lite Lilla Anna prylar och sprang på ett par mockasiner med Lilla Anna på. Perfekt då hon behöver ett nytt par. 79 spänn också!
Hon kommer bli överklycklig!

REA  Gråa Lilla Anna-mockasiner

Bild maraton

Hittade massa bilder på Alicia på pappas dator. Vilka minnen!



Nyfödd!



Filosoferar på mormor och morfars köksbord. En månad gammal.



I fin kofta och mössa som mormor stickat.



Leker hemma hos mormor och morfar med morbror Johans gamla leksak.



Simmar



Julafton 08







På liseberg i april 2009





Midsommartjej



På ett årsdagen!

Tänk vad mycket hon har ändrats på ett och ett halvt år! Från ett litet knyte till en stor tjej som vet vad hon vill! Alicia, du är det bästa som finns! Jag älskar dig så enormt! ♥

Babbel maja

Som jag skrivit tidigare så pratar Alicia på som bara den nu. Hon har en fotobok med bilder på släkt och vänner. Nu berättar hon vem som är på varje bild. Håka, Malin, mommo, moffa, Missa (Melissa), Doya (Donya), Kita (Nikita), Mamma, Pappa (såklart) Poha (Johan), Ewa, Lisa, Bianca, Bella, Benjamin... Hon kan dem allihop! Men gamlafarmor/farfar och gamlamormor/morfar e klurigare...
Nu har hon även lyckats att sätta ihop tre ord. Två gånger har det hänt. Första gången sa hon "Ishia hoppa hästen" och igår sa hon "Loligt hoppa hästen! Det var ju inte längesne hon började sätta ihop tvåords meningar.
Vi lyssnade på musik förut och hon känner igen så många låtar och kan rörelser och sjunger med lite lätt. Jag skall försöka filma henne så ni får se.
Jag är så fascinerad av hur mycket hon har lärt sig den senaste tiden, och att hon pratar så bra imponerar verkligen på mig!
Fick reda på att barnen skall på utflykt med dagmamman i sommar. Dem skall åka till Borås djurpark. Tänk så sött! Packa lite matsäck i en liten ryggsäck till lillan och vinka av henne. Min lilla tjej har blivit så stor! Anyway, Chrille berättade att dagmamman hade sagt att alla småbarnen inte skulle åka med, att några var lite för "små". Men så sa hon att Alicia är så duktig så hon får åka med. Gissa hur stolta vi är!



Vår lilla skatt på sin 6 månaders dag!

Say it isn´t so

Fan, jag har haft lite ont i halsen idag och det har blivit värre nu under kvällen tyvärr. Jag känner mig lite halvdassig så jag skall lägga mig så fort jag skrivit klart här. Hoppas det inte blir värre, jag vill inte stanna hemma från jobbet imon, behöver pengarna...

Idag efter jobbet så kom jag hem och middagen stod serverad på bordet! Så underbart. Chrille hade gjort god spaghetti och köttfärssås. Lyx. Det har varit riktigt gött faktiskt nu när jag har jobbat att komma hem till lagad middag och ett undanplockat hem. Uppsakattat! It´s the little things in life som man säger.
Efter middagen gick jag ut på en promenad med Alicia. Jag hade en lista på saker som behövde handlas på apoteket så det blev en promenad dit och sen en liten runda så Alicia fick springa av sig och leka i snön. Snöar gör det för övrigt här just nu. Det fullkomligt vräker ner. Räcker det inte snart?

Godnatt gott folk!

2 veckor

Hoppla! Jag bloggar inte ihjäl mig direkt haha!
Vad har hänt på senaste tiden då? Hmm, inte sådär överdrivet mycket... Alicia är färdig med inskolningen hos dagmamman och hon stormtrivs! Hon äter bra och sover bra. Fast jag märker att hon är mycket tröttare på kvällarna nuförtiden. Det tar väl på krafterna att leka hela dagarna. Från och med nu kommer hon gå mån, ons och fredag 9-14. På fredag är jag dessutom ledig så då har jag tänkt gå och lämna och hämta henne =). Hoppas det går lika bra som när hennes pappa gör det!
Hon babblar på som bara den. Idag sa hon Nyckelpiga. Inte det lättaste ordet att ge sig på. En grej hon har börjat med är att ställa till med en scen varje dag vid middagsbordet. Hon vill bara dricka mjölk hela tiden, och när hon inte får påfyllning (eftersom hon skall äta sin mat också) så blir det ett jävla liv. Hon lär sig att dricka ur mugg (utan lock) just nu och det går bra. Vi har berömt henne mycket när hon fixat det och nu säger hon BLAAAAAAAAAAAAAAAAAA (Bra) varje gång hon dricker utan att spilla haha.

Jag jobbar på som vanligt och har bara två veckor kvar att jobba. Både skönt och tråkigt. Skönt att få lite tid över, för just nu änns det bara som att jag jobbar och helgerna flyger förbi.
På fredag skall vi åka och hälsa på mamma och pappa som kommer hem från Viet Nam. Jag har saknat dem jättemycket! Och Carro, när har du tänk dyka upp i mitt liv igen? Jag saknar dig! ♥

Söndag

Igår var vi på dop för lilla Tristan och Anakin. Det var ett väldigt fint dop. Fin kyrka, pojkarna har så fina i sina dopklänningar med tillhörande liten mössa. Efteråt var vi i församlingshemmet brevid där det bjöds på mat och tårta. Mycket lyckat. Dem fick så mycket presenter. Helt otroligt! Jag hade köpt barnkammarboken till Tristan och Majas alfabet med tillhörande skiva till Anakin. Det blev dock fel i leveransen med Anakins present så jag få skicka tillbaka och komplettera. Dem får lyssna på barnkammarboken så länge helt enkelt =).

Alicia sitter brevid mig och drar igenom hela sitt ord register medans hon läser Nalle Puh. Momo, Puh, moffa, bi, bok haha. Hon är så underbar! Vad skulle jag göra utan henne? ♥

Jag håller på och tvättar och i eftermiddag skall jag och Alicia hem till min bror och käka middag. Lyxig helg. Slippa laga mat. Och att äta hos Johan är det bästa som finns nästan. Han är så sjukt duktig!
I veckan är det jobb som gäller. Men nu är det bara tre veckor kvar. Kan inte fatta att jag redan har jobbat fyra veckor!

Hoppas ni får en bra dag!


Torsdag

Idag har jag vart så sjukt trött! När klockan ringde klockan 5:10 imorse så hade jag kunnat offra min ena fot för att få ligga kvar. Men det var bara att kliva upp och se glad ut. På jobbet var det helt OK. Jag har inte skrivit så mycket om det men det är faktiskt ganska kul! Jag jobbar med mestadels grabbar, det finns en kvinna till, och att jobba med killar är så mycket lättare än att jobba med tjejer. Man kan vara rak och ärlig utan att någon tar illa vid sig. Och bara man säger förlåt så får man säga vad man vill till varandra haha. Det fick jag lära mig redan första dagen. Nu har jag bara tre veckor kvar. Sen vet jag inte vad jag skall göra. Arbetslös antar jag.

Alicia går hos dagmamman och det går hur bra som helst! I tisdags var första dagen Chrille lämnade henne ensam och hon sa ingenting. Han fick en puss och sen gick hon in och lekte. Igår hade hon inte ens märkt när han kom in för att hämta henne haha. Idag var hon där från 8:30 till 12 och hon åt lunch där. Imorgon skall hon både äta lunch och sova där. Någonting säger mig att hon inte kommer sova alls hehe. Det kommer vara mycket roligare att busa. Hon har lärt sig att säga alla dem andra barnens namn och när jag frågar henne hur hon har haft det hos dagmamman så säger hon "Häst. Hoppa hästen". Sötkörv!

Sitter och slötittar lite på serien Glee just nu. Jag har inte följt den men den verkar ball! Får ta igen dem avsnitten som redan gått...
Jag var i stan efter jobbet. Behövde fixa några saker till grabbarna bus som döps på lördag. Jag hittade en tunika på INDISKA som jag skall ha på mig också kompletterade jag deras doppresenter.
Nu skall jag titta på Made in Sweden. Sen skall jag SOVA! Jag är helt slut!


18

Grattis till min stora tjej som blir 18 månader idag! Mamma älskar dig mest av allt!

Idag har jag varit ledig för jag ville så gärna följa med Alicia till dagmamman. Hon och Chrille var där i fredags för första gången och Chrille berättade att det hade gått hur bra som helst. Alicia hade funnit en kompis med en gång och dem hade åkt rutchkana och busat. Idag när vi kom dit så gick Alicia direkt in med dagmamman medans jag och Chrille tog av oss jacka och skor. Alicias nya kompis Louise var där och dem lekte fint idag med. 2 andra flickor var där också. Den ena var bara 14 månader så hon var minst och den andra flickan, Lovisa, känner vi sen tidigare. Det avr så roligt att vara med och se att Alicia trivs så bra. Visst, det är bara andra dagen men detta kommer gå hur bra som helst. Hon tar för sig och är så social. Hon pratar för fullt nu också. Idag har hon satt ihop två ord flera gånger. Hon sa "Alicia hoppa" och "Morfar jobba" förut. Jag är så stolt över henne!

Mamma och pappa var här och hälsade på och käkade middag förut. Dem åker till Viet Nam imorgon! Ha en underbar resa ♥! Jag har fått låna pappas lap top nu när dem är borta så jag skall försöka uppdatera så ofta jag orkar.

Imorgon är det dags för jobb igen. Klockan ringer 5:10 så det är snart dags att sova. Jag har ångest för det är min vecka att köra och jag HATAR att köra i snö och halka som det är ute nu.... Och så läser jag i tidningen att det skall komma ännu mer snö imorgon! Fy fan asså... Kanske låter jag någon av grabbarna som jag åker med köra min bil...

Sov gott mina vänner! ♥

RSS 2.0