Oktober 2009

Hösten kom och i oktober var jag och mamma nere i Ullared och tokshoppade. Jag handlade massa kläder till Alicia inför vintern. Hon fick regnkläder, overall, termobyxor... ja allt som hon behövde. Superbilligt!
Vi var på kalas hos Philippa (alicias kusin) som fyllde tre år.
Som vanligt när hösten kommer så lugnar saker och ting ner sig så det hände ju inte lika mycket som de tidigare månaderna.
Var på halloween fest hos brorsan och Malin! Det var riktigt roligt!




September 2009

Jag fyllde 27 och det firades som vanligt tillsammans med min bror och min faster, eftersom vi alla fyller inom loppet av två veckor. Jag tror att vi var hemma hos farmor och farfar och firade det där. Jag fick pengar och shoppade lite nya kläder också fick jag en spikmatta. SMÄRTA!
Jag opererade mitt navelbråck också. Äntligen. Det var jobbigt att vara så handlingförlamad såpass länge. Jag kunde ju inte ta hand om Alicia någonting nästan. Inte lyfta henne, inte byta blöja. Mamma och pappa passade henne över en natt och det var så skönt. Jag och Chrille var bara hemma och tog det lugnt. Vi tittade på film, åt massa gott och jag tog igen massa förlorad sömn.

Men det absolut största i september var ju såklart när tvillingpojkarna Tristan och Anakin valde att möta världen den 3e september. Ganska mycket för tidigt men så välkomna! ♥



Saras och Tomas tvillingpojkar Tristan och Anakin.

Augusti 2009

Alicia fyllde ett år! Stora tjejen! Vi firade henne hemma hos mamma och pappa eftersom vi bor så trångt. Hon fick så mycket fina presenter och var en glad och sprallig tjej hela dagen.



I mitten av augusti åkte jag, mamma och Alicia tåg upp till stockholm och bodde på hotell i några dagar. Vi hade det helt underbart. Jag älskar stockholm och att bo på hotell är ju aldrig fel!
Annars gjorde vi småutflykter här hema mest. Var i varberg och hälsade på Helena, badade, solade, lekte och busade.




Juli 2009

Vi åkte till Sälen en vecka med Chrilles morbror och hand familj. Det regnade 5 av 7 dagar men vi hade bra ändå. Det är alltid trevligt att komma hemifrån. Slippa alla måsten.



Det hände inte så mycket andra saker i Juli, men det var ju kanonväder så var ute mycket. Badade, gick promenader osv. Alla klagade på sommaren 2009 och jag kan inte förstå varför? Den var ju bättre än på många år!


Juni 2009

Juni månad var varm! Vi var ute och badade mycket. Sisjön blev det nya badstället eftersom det är så barnvänligt.
Vi gjorde en utflykt till Marsstrand, jag Chrille och lillan och det avr då jag fick reda på att Sara och Tomas skulle bli tvillingföräldrar. Herregud, det glömmer jag aldrig!
Det var midsommar och vi firade inte något speciellt. Jag gjorde en midsommarkrans till Alicia som hon inte tyckte så mycket om haha.



Den 27e juni tog Alicia sina första steg! ♥

Maj 2009

Jag och Alicia åkte till skäne och hälsade på Linda, Jimmy och barnen. Det där nere som Alicia började ställa sig upp mot saker och hon lärde sig även att gå med Biancas lära gå vagn. Jag tvingade Chrille att köpa en som stod färdigmonterad när vi kom hem.
Alicia var sjuk väldigt mycket under maj månad. Feber hit och dit, öroninflammation och kräktes gjorde hon också. Stackarn. Hon lärde sig att säga Mamma och hon fick sina första små risgryn till tänder.



På "semester! i Skåne!

April 2009

Vårmånaden!

1a april fyllde pappa 60 år! Han och mamma var i Thailand men v i firade honom med ett överraskningskalas när dem hade kommit hem. Det var jätteroligt och varmt kommer jag ihåg! Vi satt ute på altanen. Om jag inte är helt ute och cyklar så var nästan hela april vädigt varm... 
Vi var och hälsade på Chrilles kompis uppe i skogen i Nossebro och Alicia hälsade på hästar för första gången vilket hon tyckte var mycket spännande!



Bild tagen i Botaniska Trädgården.

Mars 2009

Vi gick på babysim och det var sista terminen eftersom Alicia inte alls tyckte att det var roligt. Hon bara grät dem sista gångerna. Stackarn. Babyrytmiken gick vi också flitigt på och det var lite mycket med babymassage på måndagar, babyrytmik på onsdagar och babysim på torsdagar. Soccermom or what?



Alicia på rytmiken!

Alicia började ta sig fram så smått. Hon ålade ett par veckor har jag för mig innan hon började krypa. Jag var ute på krogen för första gången efter att lillan föddes. Vi firade Therese som fyllde 25.


Februari 2009

Februari var månaden då min bror hjälpte oss att måla om vardagsrummet här hemma. Det blev så bra och jag gillar verkligen det vita! Lättare att matcha och lätt att piffa till med små inredningsdetaljer.
Den 1a februari hade vi halvårs kalas för Alicia. Hon blev ordentligt uppvaktad av släkten. Lilla tjejen ♥.

 

Vi lämnade bort Alicia över natten för första gången har jag för mig? Mamma och pappa passade henne eftersom jag och Chrille var bjudna på 30 års fest till hans kompis. En fest som slutade med att vi kom hem klockan 21 på kvällen haha. Party poopers.
Lillan gungade för första gången och hon tyckte att det var superkul!



Lilan började ta sig runt här hemma genom att backa =). Alla sätt är bra utom de dåliga!

Januari 2009

Vi letade lägenhet för fullt och har än idag inte fått napp. Vi var och tittade på en fin lägenhet i ett av dem vackraste (enligt mig) husen i Kungsladugård. Men fick tyvärr ett nej. Jag och Alicia åkte tåg till Varberg och träffade Sandra och Julia. Det var jätteroligt eftersom vi tre inte hade setts tillsammans sen jesus spela bandy typ.
Jag bantade men det vet vi ju alla hur det gick eftersom jag fortfarande håller på haha.
Runt den 8e januari lärde Alicia sig att sitta!



Summary

Jag skall sammanfatta året som gått, månad för månad och tänkte att jag börjar med en gång.
Det blir ett inlägg per månad. Häng med!

Juldagen och annandagen

Ursäkta min frånvaro. Har inte haft så mycket lust att blogga dem senaste dagarna.
Vad har hänt sen sist? Jo, juldagen spenderade vi hemma hos mamma och pappa med brorsan och hans fru också. Vi käkade julmat och även då åt Alicia sill och jansons frestelse och allt annat gott haha. Hon är för rolig. Sen var det paket öppning och lillan har fått så fina saker. Av mamma och pappa fick hon en spis från MICKI och små köksredskap som hon verkligen tycker om och en tröja som mamma hade stickat. Av brorsan och Malin fick hon massa fina kläder och en bok "365 godnattsagor". Sen fick hon ju ännu mer paket på annandagen då vi var hos farmor och farfar på annandagsmiddag. Då fick hon en dockvagn, en elefant som man kör framför sig som spelar och blinkar, ett pussel och en bok (som hon är livrädd för haha). Om jag har glömt någon julklapp så ber jag om ursäkt, men hon har fått så mycket fint så det är svårt att komma ihåg allt. Tack för alla fina presenter!

Här kommer lite bilder från juldagen:



Alicia och morbror Håkan läser bok.



Julklappsutdelning.



Alicia i den fina klänningen hon fick av morbror och Malin. Den tyckte hon aå mycket om så hon ville ha på sig den med en gång.



Fina tröjan som mormor stickat.

Bilder från annandagen:



Alicia leker med elefanten som hon fick av Ewa och Lisa!



Man får visa gamlafarmor hur man gör också...



Väntar på den underbart goda maten.



Alicia med sina morbröder som lärde henne att diska... Det var på tiden.



Kolla in den goda glasstårtan! Yummy!


Isha

Alicia har lärt sig att säga sitt namn! Isha blir det. Alicia är nog liiite svårt att uttala när man är 17 månader...

Juldagen

Godmorgon!
Idag gick jag och lillan upp kl 8 och käkade frukost. Chrille sover fortfarande. Nu sitter vi och tittar på barnprogram och Alicia har leker med sina klossar som hon fick igår. Musse Pigg tröjan har hon matchat snyggt med sina pyamasbyxor hehe.



Idag skall vi hem till mamma och pappa och fira en liten mini julafton. Min bror och hans fru skall också dit eftersom dem firade med hennes släkt igår. På dagen har vi inga planer direkt. Jag skulle vilja låååångpromenad men det blåser jättemycket så jag får se.


God Jul!



God Jul mina vänner! Hoppas ni har haft en trevlig dag med era kära.
Jag är supernöjd med min julafton! Att vara med Chrilles släkt var riktigt roligt. Jag älskar hans mormor och morfar så mycket som om dem vore mina egna! ♥ Vi har ätit massa god mat. Alicia åt som att det inte fanns något stopp. Hon åt sill, gravad lax, rödbetssallad, köttbullar, prinskorvar, drack julmust.. Rubbet! Min mamma har alltid sagt till mig att: Det finns igen dag på året då barn äter så dåligt som på julafton... Pyttsan. Inte min dotter haha.



Matvraket som även fick tag på ett glas rödvin.... Hur många klunkar hon fick i sig vet vi inte. Balansen var bra.... Men hon däckade i bilen.. utan napp....

Lite lustigt när vi bytte julklappar... Vi vuxna hade köpt ett paket var som vi la i en säck också hade Fanny (Chrilles kusin) numrerat dem och så fick vi en nummerlapp. Jag och Chrille fick paketen som vi hade köpt haha. Båda två! Det gjorde inte mig något eftersom det låg fina ljusstakar i det ena paketet. Så dem får gärna pryda vårt hem.
Nu är vi hemma och lillan sover. Hon har varit så duktig hela dagen och jag är så stolt över henne eftersom hon bara sovit 10 minuter på hela dagen. Fina julklappar har hon fått också. Imorgon skall vi leka med alla nya saker. Också skall vi hem till mina föräldrar och fira jul igen =)

Ha en fortsatt härlig julafton ♥


Julaftons morgon

Alicia fick två av sina paket vid frukostbordet imorse:



Musse! utbrast hon.



Och i det ena paketet låg det en film. "Musses klubbhus räddar Jultomten!"
(Alicia älskar Musse och Mimmi för er som missat detta)



Och i det andra paketet låg dagens party outfit!



Se så fin hon blev i sina nya kläder!


Finaste jullåten....



Oh holy night - Celine Dion

Hur många längtar till den 28e maj 2010?

 


Uppesittar mys

Aaaah! Allt inför morgondagen är nu fixat. Jag ska måla naglarna också har jag tänkt men det ska nog hinnas med.
Sitter i soffan och göttar mig med massa gott. Jag gjorde Rocky Road förut. Fy satan vad gott det är! Lätt det bästa julgodiset.
Jag ser verkligen fram emot julafton imorgon. Det skall bli kul att ge Alicia sina paket. Jag har hittat det perfekta inslagningspappret som jag tror att hon kommer bli överlycklig när hon ser. Innehållen är ju också roliga såklart haha. Det skall bli kul att fira med Chrilles släkt också. Jag kommer sakna min familj men när man får barn blir det såhär. Ena året hos dem ena och andra året hos dem andra. Jag vill inte åka runt på julafton. Då skall man bara sitta ner och ta det lugnt.

Hoppas ni går en riktigt fin jul! Kanske bloggar jag imorgon innan vi åker. Om jag hinner....
GOD JUL! ♥



Se så liten Alicia var förra julen. Mitt lilla hjärta! ♥

Stora tjejen

Idag pratade jag med en kvinna i kommunen som har hand om förskolorna i Göteborg. Det verkar som att vi får en plats hos dagmamma från och med 25e januari. Mammas lilla fis är en stor tjej nu. Dagmamma och grejer...
Vi vet inte vart dock. Det skall komma hem ett brev i dagarna där det står lite mer info.
Det pissiga är att jag inte kan vara med och skola in henne =(. Jag börjar ju jobba på volvo den 11e januari till den 1a mars. Min uppsägningstid. Så Chrille får sköta inskolningen. Det kommer gå utmärkt men det hade varit skönt att få vara med och se vad det är för dagmamma, vad det är för andra barn, mijön osv. Kanske kan ta en dag ledigt och följa med... Vi får se helt enkelt.

Men jag är glad att lillan fått en plats =)

Bädda för nallarna

Godmorgon från oss!
Idag gick vi upp klockan 8:17. 17 minuter efter att tvättiden började så det var bara att ställa sig och sortera tvätten innan jag ens gnuggat sömnen ur ögonen.



Alicia leker för fullt här hemma. Hon har tagit sin pall (sån man skall ha i badrummet), vänt den upp och ner och så stoppar hon sina nallar där i och bäddar fint för dem. Sötis!
 
Hoppas ni får en härlig dag!

En eftermiddag på Liseberg

Vi spenderade eftermiddagen på Liseberg. Först hos Johan och käkade god mat. Jag och Chrille åt biff med pommes och bearnaisesås och Alicia åt pasta carbonara. Lyxigt och gott. Sen fick Alicia en pepparkaka från caféet också hehe. Alla vet vem hon är där. Hon har en stolt morbror och det gör mig glad (rättelse: hon har två stolta morbröder!).
Med mätta magar gick vi ut i parken. Johan fortsatte jobba så han kunde tyvärr inte gå med oss. Det var alldeles lagom med folk och det började snöa när vi gick där också. Spelade lite, Chrille vann en liten noblesse men jag hade ingen tur alls idag.
Sen åkte vi sagoslottet! Alicia verkade tycka att det var spännande. Hon satt alldeles tyst och tittade runt omkring. Ponnykarusellen åkte jag med henne också men den var inte så populär. Men farfarsbilarna var roliga!



Vi hälsade på tomten också såklart. Där kunde man skriva önskelistor men Alicia satt mest och lekte med alla fina pennor.



God pepparkaka hos Johan!



Snygga föräldrar!





Karusellåkning.



Världens finaste lilla pys som skötte sig utmärkt hela dagen! ♥

Vi hade en jättemysig dag och imorgon är det dagen före den stora dagen. Vi måste ut och fixa två små julklappar, dessutom har vi tvättid och jag måste verkligen moppa golven här hemma. På kvällen har vi planerat in lite dagenförejulafton-mys.
Än så länge ligger snön kvar och det har tom snöat mer. Men nu verkar det ha slutat. Det blir nog en vit jul i år. Jag kan inte minnas när vi hade det sist....

Ni är för jävla tråkiga!

Sen jag bloggade i förmiddags så är det 12 pers som har vart inne och läst min blogg och hur många har kommenterat? JO EN!
Trökrövar e ni!

Ny frisyr

Nu har jag precis slagit mig ner efter att ha gjort en gryta risgrynsgröt. Jag njuter av en tallrik nu. Smakar underbart!
Snart skall jag blogga om vår mysiga eftermiddag på Liseberg.
Men jag har ju glömt att visa er:



Min nya frilla.... You like? Nu har jag dock håret i en tofs...

Uppehåll

Det var ett tag sen jag skrev nu... Har inte haft lust och det har varit mycket hemma osv. Lillan var ju dålig förra veckan så sömnen har legat efter om man säger så. Dessutom har hon hamnat i en ordentlig trots period. Hon lyssnar definitivt inte till ordet NEJ. Hon blir jätte arg när hon inte får som hon vill. Lägger sig på golvet och skriker, kastar saker, gråter. Ja ett redigt utbrott helt enkelt. Det är svårt att veta hur man skall hantera det...
Annars är hon go och glad. Men dessa utbrott kommer lite för ofta för min smak. Det verkar som hon ärvt mitt temperament. Spännande....

I lördags var vi hemma hos mamma och pappa och klädde granen. Mysig tradition som vi skapat.
Om en timma skall vi åka till Liseberg och strosa runt. Mysigt. Första stannar vi till hos brorsan och käkar. Yum!

Kanske skriver mer ikväll.
Kram så länge!


Ett försök till...

Jag blir så trött.... Jag skrev ett lång inlägg förut men så försvinner det. Nu tänker jag inte skriva lika mycket...

Äntligen har snön kommit till Majorna. Jag och lillan åkte till stan igår och köpte en pulka till henne. Så efter vi hade ätit middag igår så kom brorsan och hans fru hit så gick vi ut och åkte pulka. Alicia tyckte verkligen inte att det var skoj. Hon bara skrek och grät, förutom när vi åkte i den långa backen haha. Då var hon kanske stel av skräck.... Jag tyckte iallafall att det var riktigt roligt! Vi var ute en kort stund bara och sen gick vi in till oss och fikade.



Så här skoj tyckte Alicia att det var...



Och såhär skoj tyckte jag att det var!!



Tidigare på dagen när vi åkte och handlade pulkan...

KUL

Fan!!!! nu har jag skrivit ett inlägg 2 gånger och så försvinner skiten
Nu skiter jag i det här!

Torsdag

Godmorgon kalla torsdag!

Idag visade termometern -7,8 när jag och lillan gick upp. Satan vad kallt!
Alicia har fortfarande feber. 39,3 visade den imorse när vi klev upp. Antar att det är 3-dagarsfebern som är och hälsar på. Då borde hon vara feberfri imorgon med andra ord. Hon vaknade inatt vid 23:30 och febern hade stigit igen. Så jag tog upp henne, bytte blöja, gav alvedon och baddade pannan med en kall handduk. Men det gillade hon inte. Så låg vi och tittade på TV en stund för att sen gå och lägga oss i sängen. Hon somnade som en stock.

Nu står hon och tjatarpå mig att jag skall läsa bok för henne så jag får avsluta här.
So long!

Kamin

Stackars Alicia. Hon har fått feber och är varm som en kamin. Jag la henne för en middagslur för ca 40 minuter sen och precis innan fick hon alvedon. Hon vaknade för ca 10 minuter sen och var ledsen och väldigt väldigt varm! Borde inte febern ha gått ner lite? Dessutom hade hon gåshud, antagligen frös hon och det brukar väl betyda att febern stiger? När man svettas sjunker den och när man fryser stiger den, är det inte så?
Nu skall jag lägga mig med henne eftersom jag har varit vaken sen klockan 6 imorse.

Vi hörs sen.

Minnen

Denna låten lyssnade jag och Chrille alltid på i början när vi träffades. Jag älskar den! Mycket minnen =)



Bubba Sparxx - Deliverance

Snö?

Jag läser på många av bloggarna jag följer att det snöar som bara den. Här i Majorna är det 5 grader varmt och duggregn. Pisseblött. Jag har svårt att se att det kommer snöa idag. Fan... Jag vill faktiskt ha snö nu!
Jag har varit ute en sväng nu på morgonen. ENSAM! Så skönt det var att gå och strosa i affärer ensam. Alicia brukar ju inte vara till något besvär men det är skönt att få vara Anna i ett par timmar. Inte vara mamma hela tiden. Köpte lite nya goda teer och julklapp till Alicia.

Vi hörs lite senare mina vänner!


Liten tärna

Idag ringde min klocka 6:30, upp och duscha och göra iordning mig och när klockan var 7 väckte jag lilla sessan. Hon sov så gott och suckade tungt när jag klappade henne och viskade att det var dags att vakna. Sådan far sådan dotter? Vi fick i oss varsin smörgås och sen åkte vi hem till mamma och pappa för att lussa för dem. Passande nog så sov dem fortfarande när vi kom dit så vi tassade ner och sjöng Lusse Lelle (haha). Alicia var en den finaste sötaste lilla tärna jag någonsin sett!







Efter vi hade varit hos mamma och pappa så åkte vi ner till farmor och farfar och överraskade dem. Dem blev så överraskade och glada för att vi kom.



Alicia och gamlafarmor.

Efter fika hemma hos farmor och farfar så åkte jag, mamma och min faster vidare till Haga och gick på julmarknaden där. Det var så mysigt och den har blivit mycket större. Mycket mer försäljning än tidigare år.
Vi har verkligen haft en toppendag idag och jag har världens bästa dotter, världens bästa mamma och faster! ♥ tack för en mysig dag!

11e december 2009

Idag är det grått och trist ute och jag sitter och funderar på vad vi skall hitta på. Alicia tittar på Musses klubbhus som hon älskar. Musse ropar hon så fort hon ser honom och skiner upp som en sol! Sötis!
Ikväll är det ju iaf idol finalen. Den skall jag se såklart! Jag tror jag håller på Calle faktiskt. Han är den som har utvecklats mest under hela resan. Erik var en färdig artist redan från början och kommer att lyckas oavsett. Men kommer ni ihåg Calles auditions? Han stod helt still och stirrade ner i golvet när han sjöng. Idag rör han på sig och har bra scen närvaro. Go Calle!

Hoppas ni får en bra dag. Kom gärna med tips hur man kan roa sin ett åring i hemmet. Fantasin börjar ta slut här hemma haha.



Sånt här är ju skoj =)

Bakning

Ikväll har jag bakat här hemma. Lussekatter och så slängde jag ihop dessa chokladcolasnittarna som blev grymt goda! Så nu har jag och Chrille fikat lite. Yum yum!

Liseberg

Idag träffade jag och Alicia mamma i stan som jag skrev tidigare. Vi tittade först på skyltningen på NK. Jättefint var det. Alicia tyckte faktiskt att det var spännande. Hon pekade på de olika sakerna och tittade med stora ögon. Efter vi hade kikat på skyltningen en stund så promenerade vi bort till korsvägen och mötte upp min faster för att gå in på Liseberg. Det är absolut bäst att gå dig en vardag kväll. Det var inte alls mycket folk så man kunde titta i bodarna och Alicia kunde få springa runt lite själv också utan risk att bli nertrampad.





Det är så fint och mysigt på Liseberg på julen.







Vi var såklart inne och hälsade på Tomten. Det syns inte på bilden men jag kan avslöja att han inte var så omtyckt och att underläppen åkte ut och darrade lite lätt. Lilla pysen då...

 


Sen tramsade vi oss lite (läs jag) i spegeln utanför spegelhuset. Den sista bilden ör dock normal ;).

Wow!

Ikväll bajsade Alicia på pottan för första gången! Hon stod utan blöja i vardagsrummet och jag såg hur hon började trycka. Så jag lyfte in henne i badrummet. Too late, den ena körven hamnade på golvet. Men sen satte jag henne på pottan och då kom det en liten rackare till.
Duktig tjej! Att man kan vara så stolt över en sån här sak haha. Jag funderade på att fota den men där drog jag faktiskt gränsen!


Frisyr


Nåt sånt här skall jag klippa mig. Nästa vecka blir det av. Skall göra håret ljusare också.
Jippi! Jag längtar!

Onsdag

Jag har precis fått lite lunch i magen. Linssoppa och en macka blev det idag. Gott. Om ni inte har gjort den linssoppan. Den är supergod och nyttig!
Lillan sover nu och sen skall vi iväg till stan för att möta upp mamma och gå och titta på NKs julskyltning. Idag går mammas dröm i uppfyllelse. Hon har i flera år sagt att "Den dagen jag får barnbarn så skall jag ta med dem och titta på NKs julskyltning. Får jag det?" Så söt! Klart du får har jag alltid sagt. Och idag blir det av. Dock följer jag med också eftersom vi lite senare skall möta upp min faster och gå på Liseberg.
Mycket jul på oss idag.

Har varit ute på en långpromenad nu på morgonen också. Riktigt gött. Jag gick ända till kärringberget men sen var jag lite vilse haha. Så jag vände samma väg och gick tillbaka. En redig promenad på en timma och en kvart.

Nej nu skall jag sminka mig så jag är redo att röra mig när lillan vaknar.


Lugg

Jag tror jag gör det. Jag tror jag ska klippa lugg igen!!!

Julmys i vårt hus

 



 

Jag börjar faktiskt längta till julen nu. Jag gjorde inte det när det var pyntdags men nu så...
Hoppas det blir en bra jul!


Påslakanen

Så här blev påslakanen som jag sydde ihop av mormors gamla lakan.





I like them a lot!

Jag tävlar

Jag är med och tävlar hos Evelina om ett presentkort hos babysmart.se!

Risgrynsgröt

Jag har precis avnjutit en tallrik hemmagjord risgrynsgröt. Den blev perfekt! Jag har aldrig gjort det innan, lite trixigt var det allt. Mjölk har ju en förmåga av att lätt koka över eller bränna fast. Vi får la se hur kastrullbotten ser ut när den är tom haha. Jag gjorde en stor gryta. Ca 8 portioner. Yum.

Söndag

Godmorgon!
Idag klev jag och lillan upp klockan 8:15. Men det har vart en ganska jobbig natt. Eller, jag skall väl inte klaga men om man jämför hur det brukar vara här hemma så var den jobbig. Jag hade extrem huvudvärk igår kväll. Så där så jag mådde illa. Jag har haft det en del den senaste tiden. Börjar undra om jag fått migrän. Det är väl inte omöjligt, min mamma har det ju.... Oj nu kom jag av mig. Natten var det ja. Alicia vaknade första gången kl 12 och var jätteledsen. Hon har blivit förkyld och kunde knappt andas. Givetvis skall hon jag envist ha nappen också och napp och täppt näsa är ingen bra kombination. Så jag fick gå upp med henne vid 12, "brotta" ner henne på skötbordet för att få suga rent hennes näsa. Ja det var en brottningsmatch kan jag avslöja. Men jag vann! Sen fick hon lite vatten och vi somnade igen. Sen har hon gråtit x antal gånger under natten. Så det var tur att jag la mig klockan 21 igår. Jag känner mig ganska utvilad ändå...

Idag vet jag inte vad vi skall hitta på. Det är grått i Göteborg idag men jag funderar på en promenad. Vi har tvättid klockan 12 dock. Aja, jag får se vad som hinns med. Jag skall steka pannkakor till middag har jag bestämt iallafall. Då blir lillan glad. =)

Julklapp till lillan?

Asså jag vet verkligen inte vad jag skall hitta på i julklapp till Alicia i år. Förra året var det lätt, några små grejer att bita på, nåt att trycka på, nåt som spelar och sen var det bra. Det känns som det krävs lite mer i år. Jag har funderat på ett verktygset med hammare och lite sånt. Det tror jag hon skulle tycka var roligt. Kanske en liten dockvagn? Eller är hon för liten för det kanske?
Hmmm... Jag skall inte köpa för mycket saker till henne. Denna julen är antagligen den sista som hon är såpass liten att hon inte förstår så mycket. Så det är lika bra att hålla i plånboken....

Jag har så tråkigt...

... så jag gör en lista!

HAR DU ? ..
Folköl i kylen :
Nej
Något husdjur : Nej
Någon favoriträtt : Tacos!
Någon flick/pojkvän : Ja ♥
Puder på dig :  Japp, mineralpuder
Några framtidsplaner : Att öppne mig egen inredning/blomsterbutik
Någon sjukdom : Nope. Peppar Peppar...
Gymkort : Friskis & svettis
Några kärleksproblem : Dem kommer och går...
En homosexuell kompis : 2 st. Men jag umgås inte med dem längre tyvärr. Kontakt på facebook bara.
Duschat idag : Självklart
Någon kompis som snarkar : Oja, annars har jag en kille som gör det för alla...
Någon vän som spelar i ett band : Nej
Några mvg:n : Ja det hade jag faktiskt. 6 stycken tror jag 
Någon som förstår dig : Ja. Tur är väl det!
Tuff kompis som kan försvara dig : Jag brukar kunna försvara mig själv. Stor i truten. Men annars gjorde några kompisar det bra åt mig 2002. Sara och Therese minns ni? hahaha
Något beroende : Godis!
Fikat idag : Japp...
Nagellack : Rött på fingrarna
Någon vän som bor i ett annat land : Ja.

VEM ? ..

Avskyr du : Ingen jag kan komma på....
Hånar du :  Ingen!
Delar du mest minnen med : Linda och Chrille.
Längtar du mest efter : Joey i USA
Stör du dig på : Jag stör mig på Volvo att jag skall behöva gå och jobba en månad för att sen få sparken!
Gosar du med : Alicia
Lagar mat : Jag
Diskar : Jag
Tror att den är någon : Alla är någon!

VILKEN ? ..
Tidning läser du : Jag läser tidningen på nätet. Mest GT.se.
Buss åker du oftast : oj. Jag åker typ aldrig buss.
Frisyr har du : Nån uppklippt variant haha.
Dag fyller du år : 11e september
Årstid föredrar du : Sommaren, eller våren kanske...
Stad är du uppväxt i : Göteborg

VAD ? ..
Gör du nu :
Denna listan!
Gör dig till en bra människa : Att jag är snäll och bryr mig om mina medmänniskor.
Gör dig till en dålig människa : Att jag ibland kan vara snabb att döma... Det gillar jag inte alls...
Vill du arbeta med : jag vill ha min egen inredning och blomsterbutik!
Är roligast just nu : Att få följa Alicias framsteg från dag till dag
Har du på dig nu : Pyamas
Har du för smink idag : Mineralpuder, rouge, ögonbrynspenna och mascara.
Äger du för skor : Lite av varje
Har du för storlek i skor : 37-38
Läser du för bok : Flickan som lekte med elden
Ska du göra nu : Surfa lite till sen ska jag sova!


Alicias ordlista 16 månader

Ela - Läsa
Pela - Spela
Mamma
Pappa
Momo- Mormor
Ko - Sko
Gacka - Jacka
Boa - Overall
Tåta - Tårta
Måne
Nalla - Nalle
Kå - Skål
Baong - Ballong
Banan
Titta
Dä - Där
Pippi - Fågel
Kaka
Anka

Massa ord kan hon nu lilla pysen =) Varje dag ploppar det upp nya. Det är roligt och så skönt att kunna kommunicera med henne!

16 månader

Idag fyller min lilla prinsessa 16 månader. Wow! Att ett år och fyra månader kan gå så fort. Men att det samtidigt känns som att hon alltid har funnits i mitt liv. Vad gjorde jag innan? Vad gjorde jag med all tid?
Alicia, du ger så mycket glädje och kärlek och jag är så tacksam, glad och stolt äver att vara din mamma!
Älskar dig mer än livet! ♥



Söt tjej med pappas stora tröja!

Ett skämt?

Idag har jag bockat av en massa "viktiga" samtal som jag dragit ut på. Skönt att ha det gjort. Fick även tag på snubben på Ford. Jag berättade om bilen och han frågade vad jag ville ha för den. Hmm sa jag. Jag vet inte vad den är värd men 90000 hade jag velat ha. Då sa han att dem betalar mellan 60-65000 för en sådan bil. Öööö ok... Jag har lån på 102000 och kommer då ha ca 40000 kvar i skuld efter att ha sålt bilfan.

Vad göra? Är det värt det?


Grattis Sara

Idag hurrar vi för min vän Sara som fyller år!
Hurra hurra hurra! Hoppas du får en fin dag!
Puss

(asså nu har jag letat efter en bild på Sara i 20 minuter, men jag hittar ingen. Så det blir ingen bild tyvärr....)

RSS 2.0