Tankar

Sitter här. Kvällen före nyårsafton. Plockat ögonbrynen. Tagit bort det gamla nagellacket. Filat ner sorgliga, trasiga naglar. Alicia är hos sin pappa. Det är då tankarna kommer.
Tankarna om att inte leva som en familj. Jag ångrar inte att jag bröt upp. Men att inte saker och ting blir som man tänkt sig när man får barn känns i hjärtat. Att behöva dela på utvecklingen av sitt barn. Varannan vecka historien. När man planerar barn så planerar man ju mamma, pappa, barn. syskon. hus, bil, jobb, solsken, lycka, rosa moln bla bla bla. Sen kommer barn nummer ett och så försvinner ungefär hälften av det där. Man börjar inse att fasen, det var ju inte såhär det skulle vara. Vi skulle ju ha det bra! Vi skulle ha soliga morgnar, frukost på balkongen. Helst sommar året runt. Hallå eller, bor i sverige...
Skämt åsido. Ni är nog många som känner igen er. Känslorna som ingen vågar prata om... Man försöker och försöker när man har barn. Det gjorde vi. Å herregud vad vi försökte. Inget fel med det. Tvärtom.
Jag vill ju fortfarande ha den där fina drömmen. Men jag har nog fått ett wake up call och det är inte riktigt så rosa och fluffigt längre. Jag vill ha det ändå. Men inte med lillans pappa. Tyvärr...


Året som gick

Nu är det ju bara några ynka dagar kvar på året så jag tänkte köra en sammanfattning!

- Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Tror inte det...
- Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade faktiskt inget....
- Blev någon av dina vänner förälder i år?
Ja, Linda blev mamma till sitt fjärde barn och Tess blev mamma till sitt andra barn =)
- Dog någon som stod dig nära?
Nej inte nära... men en bekant...
- Är det något du saknat år 2010 som du vill ha 2011?
Ja...
- Vad var din största framgång 2010?
Om man kan kalla det framgång så säger jag nog att jag fick denna lägenheten. Jag tror det var mellan två och tretusen som sökte den. Och här sitter jag!
- Största misstagen?
Jag tycker inte att något jag gjort har varit ett misstag.
- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkylning efter förkylning... sen låg ju jag och lillan magsjuka i våras. Då var jag inte tuff...
- Bästa köpet?
Å herregud.. ingen aning. Det blir en del köp under ett år... både dåliga och bra.
- Vad spenderade du mest pengar på?
Inredning säkert... eller saker till lillan.
- Största musikaliska upptäckten?
Bruno Mars
- Vilken politiska debatt engagerade dig mest?
Riksdagsvalet 2010 drog igång mig som aldrig förr. Jag hämtade valsedlar och var riktigt på G. Förtidsröstade. Tyvärr gick det ju inget vidare för de röd-gröna.
- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Många nyfunna vänner. Och gamla vänner såklart. Min dotter som är en riktig solstråle ♥ Att jag fick lägenhet!
- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?
Dancing on my own, Just the way you are
- Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog mer ledsen tror jag.
- Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat pengar...
- Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar
- Var du kär i år?
Nej
- Hur många förhållanden?
Ett som sprack
- Favoritprogram på tv?
Alltid Desperate Housewives, Idol och Gossip Girl
- Bästa boken du läste i år?
Denise Rudberg serien med "Åse" "Matilde" och "Jenny S" läste jag och dem var förbannat bra alla tre.
- Något du önskade dig och fick?
Ja, min lägenhet!
- Något du önskade dig men inte fick?
Ett jobb som jag sökte på Dimoda.
- de bästa människorna du umgåts med?
Oj herregud, det blir en lång lista. De bästa människorna är de som man vet alltid finns där. 
- Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Det finns mycket.
- Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Soft och alldaglig.
- Vad fick dig att må bra?
Vänner och uppskattning
- Vem saknade du?
Joey. Jag saknar alltid Joey och har gjort det i 8 år.
- De bästa nya människorna du träffade?
Markus och Patrik. Nya sanna vänner!
- Årets sötaste?
Min dotter såklart!
- Årets största kärlek?
Alicia
- Årets bästa?
Att jag är glad och lycklig just nu!

Fix fix

Idag har min snälla mamma och pappa varit här och hjälpt mig att sätta upp grejer på väggarna och att sätta ihop mitt klädskåp. Äntligen! Jag fick upp en spegel som nu sitter ovanför den lilla soffan. Fick upp en hylla som sitter bakom soffan så nu kan jag ha en lampa och några fotoramar och min fina ljuslykta där


 
Hög mysfaktor! Där skymtar ni vår fina julgran också

Vi hänge upp en spegel som jag fyndade idag också. Över sänge i sovrummet. Jag är en sucker för speglar över möbler. Liggande. Gardinstång fick vi också upp i sovrummet, nu hänger spetsgardinerna där lite provisoriskt. Jag har tänkt sy en hissgardin i nåt fint rosigt tyg. Sen monterade vi ihop klädskåpet också. Nu skall jag bara måla det vitt. Det fixar jag nån helg när lillan är hos sin pappa.

Vad skönt det är att ha fått mer ordning. Jag älskar denna lägenheten ♥

Napp abstinens?

För några helger sen så sov Carro och Donya över här. Donya glömde en napp här och häromdagen låg den på byrån i hallen för att jag ska komma ihåg att ge tillbaka den när vi träffas.
Imorse när Alicia vaknade så sa hon "Jag ska gå och hämta den rosa nappen" och så gick hon ut och ställde sig på stolen. Jag ropade till henne att nappen ligger inte där och att det är Donyas napp och att hon skulle komma tillbaka. Hon slutade ju med nappen i somras. Hon blev sååå ledsen och vägrade lyssna utan bara grät att hon ville ha den rosa nappen.. Vad fasen kom detta ifrån? Det är ett halvår sen hon gav bort nappen. Till slut fick jag henne till att komma och lägga sig brevid mig och jag klappade henne och återberätade hela historien om hur vi lämnade bort nappen och att hon fick diplom och grejer. Då lugnade hon ner sig...

Jag tror att hon har drömt att hon har haft napp inatt och så kan hon inte skilja på dröm och verklighet. Det är inte så lätt alltid.
Hon hade ju ett litet återfall på förskolan för några veckor sen. En dag vid middagsbordet berättade hon för mig att hon har en napp på förskolan. Yeah right tänkte jag men hon fortsatte att prata om den här nappen och hon lät så övertygande så jag var tvungen att fråga personalen om det stämde när vi kom till förskolan dagen efter. Och mycket riktigt. Hon har haft en napp där på vilan. What the fuck??? Först blev jag arg på personalen eftersom vi aldrig har haft med någon napp dit. Varken jag eller hennes pappa. Och om jag inte minns helt fel så berättade vi för inskolningsfröken att Alicia lämnade napparna till kaninerna på Liseberg i somras. Nu har den här inskolningsfröken varit sjukskriven ganska länge så det har la blivit ett missförstånd mellan vikarier och hit och dit. Alicia var säkert nöjd nån vecka där iallafall.
Min dotter kan lura vem som helst...



Vid nappavskedet i somras. Diplom fick alla barnen som gav bort sina nappar.
Note to self: Köpa ram till diplomet och hänga upp det på lillans rum


Hemmadag

Idag har vi verkligen bara slappat jag och lillan. Mest jag kanske. Har känt mig som en riktigt tråkig mamma idag. Mådde inte så bra under dagen så jag låg på soffan och degade. Lillan fick se på film och leka själv... Jag sa till henne förut "Förlåt att jag är så tråkig idag" "Du är inte tråkig" svarade hon då. Hon har säkert tyckt att denna dagen har varit toppen. Hon fick ju se på TV! På eftermiddagen piggnade jag till och efter maten så lekte vi i lillans rum. Vi byggde LEGO och hon gjorde banankaka till mig i sin spis och serverade mig med hennes nya servis hon fick i julklapp.



Bild från igår när vi gick en promenad

Måndag idag?

Man blir lite dagvill så här i mellandagarna. Måste bli bättre på att blogga. Idag bjuder jag och lillan på ett videoinlägg. Jag håller mig i bakgrunden för jag känner mig som sju svåra år ungefär..





Lillan sjunger =)

Julafton

Julafton firades hemma hos mamma och pappa med hela släkten. Lika underbart som alltid. God mat och härligt att träffa släkten.
Jag och lillan hade sovit hos min bror och hans fru natten till julafton eftersom vi var där på uppesittarkväll. Jag hade packat ner lillans julstrumpa så den hade jag hängt upp med paket i när hon vaknade.

 

Hon fick en chokladtomte och en barbapapa bok. Sen hade hennes snälla morbror och hans fru samlat Astrid Lindgren sago CD skivor till henne som hon fick på morgonen också.

Sen åkte vi upp till mamma och pappa och vid 15 tiden kom alla andra. Vi drack glögg och kollade på Kalle och sen åt vi den goda julmaten.
Mötet med tomten gick jättebra! Hon var lite skeptisk och höll sig på avstånd och när tomten skulle följa med ner för trappan tyckte hon att han gott kunde stanna på övervåningen haha. Men när julklapparna kom fram så gick det hur bra som helst. Hon hjälpte honom att dela ut klapparna och på något sätt hade tomten missat ett paket till mig i säcken. När jag sa det till Alicia fick jag till svar:
-Det var synd...
Haha lillgammal eller vad?







Inte helt bekväm kanske?



Det blev ett gäng julklappar till lillan



Sminkbordet blev en snabb favorit. Med "läppstipt" och nagellack och grejer.

 

Efter julklappsöppning var det fika med supergoda cupcakes som min svägerska bakat och goda klenetter som min bror bakat. Alicia och min farmor hade sångstund ur barnkammarboken som hon fick av tomten.



Tack för alla fina julklappar hälsar lillan! ♥

God Jul

En sen god jul kram kommer här från mig och min fina tös




Lucia 2010

Idag var det lillans första Lucia firande på dagis. Det kunde bivit hur bra som helst om hennes pappa hade kunnat klockan och inte droppat in nästan 10 minuter för sent så hon missade 4 sånger ungefär.  Istället fick hon snällt knö sig in i ett hörn, utan lucialinne...







Mitt fina lilla troll. Jag älskar dig så!!! ♥

RSS 2.0