Kanelbullar

50 g jäst
150 g smör + ca 50 g till fyllningen
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 1/2 liter mjöl
1/2 tsk salt
Kanel

Smält smöret och blanda med mjölen. Värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör tills jästen löser upp sig. Blanda i socker, salt och vetemjöl. Rör ihop degen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i två delar. kavla ut degen och bre på rumstempererat smör och strö på socker och kanel. Rulla ihop degen och skär i skivor. Lägg i formar på plåt.
Pensla bullarna med ägg. TIPS häll i lite mjölk så får bullarna en ljusare färg! Strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

image100


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0