Morotskaka med banan
Här kommer ett recept på en jättegod kaka som jag bakade igår. Saftigare får man leta efter!
3 morötter (ca 300 gram)
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja
1 dl riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Skala och riv morötterna grovt. Mosa bananen. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjöl, bakpulver, kanel och ingefära. Vispa igen. Rör försiktigt ner olja, kokos, banan och norötter. Vispa lätt med elvispen tills det blandat sig. Häll smeten i den smorda formen.
Grädda 30-40 minuter i mitten av ugnen. Låten kakan svalna i formen innan den stjälps upp på ett fat.
Receptet kommer från ICA buffé.
3 morötter (ca 300 gram)
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja
1 dl riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Skala och riv morötterna grovt. Mosa bananen. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjöl, bakpulver, kanel och ingefära. Vispa igen. Rör försiktigt ner olja, kokos, banan och norötter. Vispa lätt med elvispen tills det blandat sig. Häll smeten i den smorda formen.
Grädda 30-40 minuter i mitten av ugnen. Låten kakan svalna i formen innan den stjälps upp på ett fat.
Receptet kommer från ICA buffé.
Kommentarer
Trackback